Ziua Logo
  Nr. 4151 de miercuri, 6 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-02-06
alwis46 (...@yahoo.com, IP: 86.121.234...)
2008-02-06 10:53
Greu iesi din noroi cu boii mici...

Incep prin a spune ca specialistii juristi liberali au fost cei care au intocmit Ordonanta 16/2006 care modifica si completa Legea 187/1999 a CNSAS.
Dupa cum stim, CCR a gasit aceasta Lege, si implicit si Ordonata care o completa, ca fiind neconstitutionale.
Trecem peste acest aspect si sa revin la ceea ce vroiam sa spun prin titlu.
Scoaterea la lumina a dosarelor securitatii este un lucru care pune in incurcatura absolut toate partidele parlamentare ca PSD, PRM, PC, PNL, PD, UDMR si pe cele neparlamentare,dar si majoritatea a ceea ce formeaza clasa politica si oligarhii societatii romanesti de azi.
In forma ei, Ordonanta 16/2006 inca pastra caracterul neobligativitatii ca detinatorii de arhive securiste sa le predea CNSAS.
In fapt, daca este sa vorbim obiectiv, liberalii uzau doar de o retorica ieftina, de propaganda, dat fiind ca si acea Ordonanta ascundea unele tertipuri prin care securistii si informatorii erau de doua categorii, buni si rai, iar sub sintagma "siguranta nationala" , atat de des folosita in ultimul timp, se incerca ascunderea dovezilor represiunii comuniste.
S-a incercat sa se legitimeze acest truc, de mascare si pe mai departe a lucratorilor securisti, prin atragerea in joc a nimeni altuia decat a a domnului Constantin Ticu-Dumitrescu.
Daca liberalii ar fi fost intra-adevar manati de sentimente curate, atunci aceasta chemare trebuia sa se faca odata cu punerea in aplicare a proiectului legii initiate de Constantin Ticu-Dumitrescu si nu cu o Ordonanta care completa o lege pe care initiatorul nu si-a mai recunoscut-o dupa ce a trecut prin furcile caudine ale parlamentarilor nostri.
Se putea spune ca de fapt liberalii, la vremea respectiva, nu erau interesati prea tare de deconspirarea securitatii ci mai degraba de gasirea unei alte forme de punere la zid a dusmanului Traian Basescu.
La randul lor, democratii din partida lui Basescu nu au avut nici ei un interes prea mare in dezvaluirea sistemului represiv securist ci au preferat cumva coabitarea in liniste si o buna colaborare cu "serviciile".
In perioada 1996-2000 parca democratii erau aceia care spuneau ca deconspirarea securitatii si a informatorilor nu este reprezinta o prioritate.
La vremea aia, Traian Basescu s-a tinut cumva departe de aceste dezbateri dar mai tarziu a facut ca sa-i sileasca pe detinatorii de arhive sa le cedeze CNSAS.
Si daca este sa revenim la amintiri, poate este bine sa zicem ca au fost partide care initial s-au opus acestei initiative.
Ce sa mai zic de PSD si PRM ?
Clabucii care erau scosi de membrii acestor partide ajungeau sa spele izmenele unei natii intregii timp de o luna de zile.
Un lucru este sigur, actuala ofensiva contra CNSAS este o ofensiva concertata la care si-au dat mana, in ciuda divergentelor politice sau de interese, toti cei care au simtit ca se apropie funia de par, si cand spun toti, ma refer si la partide nu numai la persoane .
Greu deci de iesit din noroi cu boii mici atata timp cat unii striga la ei "hais" iar altii "cea".


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Miracolul din Ludwigshafen (2533 afisari)
 "Tamara" lui Blaga (2313 afisari)
 Cursa infernala pe CFR (2113 afisari)
 Dusmanul la nevoie se cunoaste (1604 afisari)
 Taxa hienelor (1388 afisari)
 A adormit cu bomba sub pat (2191 afisari)
 Sarkozy, in ultimul SMS trimis Ceciliei: "Daca te intorci la mine, anulez tot" (2093 afisari)
 Voronin planuieste formarea unui nou stat  (2092 afisari)
 Pavarotti din Banat i-a cucerit definitiv pe spanioli (2019 afisari)
 Tone de carne stricata din Germania, la vanzare pentru romani (1634 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00653 sec.