Ziua Logo
  Nr. 4151 de miercuri, 6 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-02-06
Hantzy (...@yahoo.com, IP: 212.184.189...)
2008-02-06 10:22
Caruta cu boi sta cu totul in noroi!

Domnul Patrusca are in foarte mare parte dreptate. Cel putin asta e parerea mea. Desi cu un traseu al comentariului cam sinuos, fapt ce-i atesta tendintele de vantor virtual, doritor la multi urecheati cu o unica incondeiere, editorialistul atinge punctul problema: va trece prin Parlamentul actual ordonanta guvernamentala?!
Imi place ca nu face aprioric presupuneri, precum costy cu infantilisme despre existenta vreunui patrulater de culoare, sau precum Mos Taunul cu al sau sistem oligarhic, in lipsa unor argumente clare. NU! Editorialistul este transant: majoritate amorfa si transpartinica, lovind astfel in absolut toate grupurile parlamentare, desi ulterior lasa sa se inteleaga ca PC, PRM sau chiar PSD ar fi cele mai intesate de <ekshi>. Parerea lui!
Eu cred totusi ca parlamentarii vor vota pentru. Fie pentru ca uninominalul nu mai are sanse a fi inaugurat la proximele alegeri si se vor regasi oricum pe locurile eligibile, fie va fi utilizat, iar atunci nu mai au prea mult de pierdut. De altfel, chiar si in acest caz, exista iesiri de urgenta, cum ar fi sabotarea sau tergiversarea unei legi a lustratiei, fara de care bataia pentru locul unic de pe buletinul de vot se reduce la nivel intern, electoratului oferindu-i-se doar varianta fost-comunist contra fost-comunist, la fel ca in decembrie 2004.
O alta posibilitate ar oputea fi insa mai spectaculoasa si mai eficienta: votarea CNSAS si apoi fortarea doar a anumitor dosare <cu dedicatie>, in rascurtul timp ramas pana la alegeri. Aflat de aceasta data sub obladuire guvernamentala, CNSAS ar putea fi in alta directie asmutit decat pana acum, si s-ar putea recupera astfel procente pierdute.
In text exista insa si cateva rautati, daca le pot numi astfel:
<niciodata Parlamentul nu va vota o motiune de cenzura, pentru a nu provoca alegeri anticipate> nu prea merge cu <alt aliat fidel al PNL, fara de care Guvernul minoritar ar fi cazut de mult, este PSD>. Ori voteaza pentru a-si mentine scaunele, ori pentru ca sunt aliati fideli?
<Ramane PDL, un partid care a avut o reactie foarte retinuta la decizia Curtii Constitutionale. Explicabil. Cand mentorul Basescu asteapta decizia in cazul Nicolai, nu e bine sa iriti Curtea cu critici.>
Pai atunci de ce ar mai ramane PDL?! Ar risca PDL, aflat in glorie, sa voteze impotriva?!
Mai degraba cred ca e vorba de o dorinta a gazetarului, ca si a multora dintre noi: speranta unei reconcilieri, poate in sfarsit si in folosul alegatorilor. Pentru ca daca vrei sa scoti caruta din noroi conteaza mai putin directia in care tragi, dar foarte important e sa legi boii de aceeasi parte, oricat de jigariti ar fi amandoi.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Miracolul din Ludwigshafen (2533 afisari)
 "Tamara" lui Blaga (2313 afisari)
 Cursa infernala pe CFR (2113 afisari)
 Dusmanul la nevoie se cunoaste (1604 afisari)
 Taxa hienelor (1388 afisari)
 A adormit cu bomba sub pat (2191 afisari)
 Sarkozy, in ultimul SMS trimis Ceciliei: "Daca te intorci la mine, anulez tot" (2093 afisari)
 Voronin planuieste formarea unui nou stat  (2092 afisari)
 Pavarotti din Banat i-a cucerit definitiv pe spanioli (2019 afisari)
 Tone de carne stricata din Germania, la vanzare pentru romani (1634 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00670 sec.