Ziua Logo
  Nr. 4141 de vineri, 25 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-01-25
HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2008-01-25 15:58
Dana CONERTH

Interesant ce spuneti d-stra in incheierea editorialului :

***Medicii sustin ca sinuciderile inregistrate in ultima vreme in randul tinerilor sunt cauzate si de mediatizarea excesiva a acestor tragedii, ce nu face altceva decat sa stimuleze fantasmele mortuare ale tinerilor, bantuiti de gandul sinuciderii. In cazurile de suicid in grup, daca unul dintre tineri are o depresie si se gandeste sa se sinucida, il convinge pe celalalt sa faca acelasi gest, motivand ca il iubeste prea mult pentru a-l lasa singur pe lume.***

Si stai si te gindesti, oare, nu faceau bine comunistii ca nu ne informau despre sinuciderile, crimele, abuzurile sexuale, violurile care se mai intimplau in societatea noastra "multilateral dezvoltata" ? Faptul ca ziarele nu depaseau numarul de trei sau patru nu era un lucru benefic pentru "linistea noastra" ?

Faptul ca se intimpla o crima in cartier era un eveniment care rasturna linistea comunitatii pentru ani si ani de zile. Oamenii aveau alte ginduri, alte idealuri. Unul dintre idealuri era acela al supravietuirii. Cine staruie sa supravietuiasca nu se gindeste la sinucidere. Cazurile de sinucidere erau extrem de rare, iar cind apareau erau discutate "tovaraseste" la sedintele de sindicat.

Oricum ar fi insa, iata ca medicii sustin ca mediatizarea "necazurilor" unora ne creeaza stres si noua, celor care suntem "normali", "cuminti" si la locul nostru. Or, daca zice un medic asa ceva, si este demonstrat "stiintific", nu ar trebui sa se ia masuri drastice privind reducerea, de ce nu?, a numarului de ziare, sau impunerea si cenzurarea acelor ziare care fac public "nenorocirile" ?

OTV-ul a fost amendat de nenumarate ori si chiar cenzurat pentru ca a transmis obsesiv de mult imagini de la inmormintarea lui Bogdan, sau imagini cu trupul lui din fata blocului, si cite si mai cite alte imagini de un realism provocator de insomnii si stres. Ziarele se intrec in a face "raul" cit mai public. Frumosul nu intereseaza pe cititori. Tragediile atrag mult mai mult pe cititor. Pe cine intereseaza sa citeasca un editorial pe cinci coloane despre o expozitie sau o premiera la opera ? Un editorial pe cinci coloane scris pe baza unei crime dintr-un cartier oarecare este citit intre doua statii de metrou sau de tramvai. Pe nerasfulate. Ziarele ne contamineaza cu "rau". "Binele" nu e profitabil. E plictisitor.

Una dintre multele nemultumiri ale omului de rind care a trait majoritatea vietii in comunism este acesta al faptului ca "pe vremea mea nu se intimplau, domnule, atite nenorociri ca azi !" Multi vor sari sa spuna ca : "nici pomeneala, domnule, ba se intimplau mai multe decit acum, dar nu ni se dadea voia sa aflam de ele !" Numai ca, daca te uiti la statistici, vei vedea ca ceea ce spun medicii au un dram de adevar, si ca un rau ignorat, este mai suportabil decit un rau bagat cu forta in constiinta noastra zi de zi.

Cei care nu au citit Apocalipsa din Biblie, citeaza mereu niste cuvinte "mai mult de ei inventate" care nu exista deloc acolo, dar le pun cu siguranta pe seama Bibliei, iar aceste cuvinte suna cam asa : "vor veni vremuri insuportabile si cei vii vor zice celor morti, iesiti voi din morminte ca sa intram noi !" Aceste cuvinte le auzeam cind eram copil de la precupetele care erau mereu prezente la biserica si care, de cite ori auzeau de vreo nenorocire nu precedau sa spuna imediat : "vine sfirsitul, domnule". Eu cred ca nici vorba de-asa ceva. Eu cred ca "vine inceputul, domnule !"


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Adevarul despre Romanovi (3242 afisari)
 Frauda secolului (2475 afisari)
 Verde la jaf (2458 afisari)
 Ciorovaiala intre colosi (2256 afisari)
 Intelectualii rosii, Eminescu si Unirea (1635 afisari)
 Diva porno, condamnata la moarte in Iran (24947 afisari)
 Inainte de a muri, Ramona Nicoara a dezvaluit numele asasinului (3295 afisari)
 Unei fantome britanice ii place sa pozeze  (1997 afisari)
 Pe 29 ianuarie, un asteroid va trece la mica distanta de Pamant (1745 afisari)
 Rusia acuza NATO ca fura Kalasnikov-ul (1513 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00467 sec.