Ziua Logo
  Nr. 4137 de luni, 21 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Marile Dosare

2008-01-21
Mara S. (...@gmail.com, IP: 80.97.90...)
2008-01-21 00:18
Religia nu e atacata nicicum ...

... pentru ca religia va juca un rol important in viata oricarui om, indiferent carui cult apartine sau chiar ateu fiind. Religia nu poate fi abolita.

Cei care pledeaza pentru pastrarea orelor de religie ar trebui sa mai treaca efectiv pe la ele sa vada ce se petrece acolo - nimic care sa aiba legatura cu cultura sau cu educarea copiilor. Fie vorbesc despre nimicuri, fie sunt indoctrinati, iar pentru note tocesc colinde si rugaciuni.

Orele de religie NU sunt optionale in Romania ! Unde ati auzit asa ceva ? Nu se incheie nici o medie generala fara toate materiile. Doar la sport se pot obtine scutiri pe motive medicale. Nici un asa-zis optional nu respecta definitia. Megeti voi din presa si aflati de la elevi ce se petrece in scoli, nu mai stati gura-casca la ce zic profesori si ministrii !

Oamenii ar trebui sa isi aleaga liberi religia cand au deplinatatea facultatilor mintale, nu sa fie indoctrinati inca din fasa !

Maxim din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 82.76.12...)
2008-01-21 11:02
Re: Religia nu e atacata nicicum ...-Ba da!

La 2008-01-21 00:18:06, Mara S. a scris:
> Oamenii ar trebui sa isi aleaga liberi religia cand au deplinatatea
> facultatilor mintale, nu sa fie indoctrinati inca din fasa !
>

Uitati un lucru, credinta crestina e bazata pe libertate. Nimeni nu te tine cu forta in crestinism. In zilele noastre, propaganda anticrestina se face peste tot, cred ca nu e nevoie sa dau exemple. Si e foarte usor sa faci propaganda anticrestina. E de ajuns sa promovezi pacatele si o falsa imagine despre libertate ("fa ceea ce-ti place, totul e permis") si prin asta ataci crestinismul (Iisus a zis: "stramta este calea care duce la viata si putini o afla").

Parintii crestini fac un lucru bun daca isi invata copii de mici sa traiasca in virtute si ii cresc in Biserica, mediul unde primesc putere de sus sa traiasca in virtute. Sunt n modalitati prin care omul este atras spre pacat si libertatea lui este testata. Cine isi asculta glasul constiintei, se intoarce la Dumnezeu si dupa ce a cazut in pacat. Cine nu, se complace in starea de pacat si cauta sa-si gaseasca justificari in religii false sau in ideologiile moderne care neaga realitatea pacatului. Fiecare cum isi asterne, asa va dormi. Raiul si iadul sunt rezultatul alegerilor noastre.
A lipsi pe cineva de invatatura crestina in ideea ca e bine sa mai creasca este o socoteala gresita. Libertatea de a pacatui o are omul mereu, si in Biserica si in afara ei, insa puterea de a nu pacatui o primeste doar in Biserica. E bine ca omul de mic sa se obisnuiasca cu traiul virtuos, cine amana pentru mai tarziu, e posibil sa nu o mai faca niciodata.

"Dumnezeu se afla ascuns in poruncile Sale. Cine implineste poruncile il afla pe Dumnezeu".

Ateii vorbesc fiind lipsiti de experienta. Crezand ca lupta pentru libertatea constiintei, ei propun o situatie in care omul nu poate fi liber. Numai "unde este Duhul lui Dumnezeu, acolo este libertatea". In pacat este robie, si fara har este imposibil sa nu traiesti in pacat. As intreba sincer pe oricare dintre ateii care cred ca duc o viata morala, au scapat ei de pacate trupesti? De manie, de mandrie, de egoism? Fara ajutor de sus, omul ramane prizonier pacatului, de aceea si judecatile sale facute in aceasta stare de pacat sunt false.

Ateismul tine pe om legat de pamant, ii impiedica sfintirea, ridicarea pe verticala catre Dumnezeu. Se vrea impartial si umanist, dar de fapt este impotriva omului, pentru ca il impiedica sa-si atinga menirea de chip al lui Dumnezeu. Umanismul fara Dumnezeu este un fals umanism, este diabolic.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cum a fost ucis Eminescu (6935 afisari)
 Fenomene stranii. Si periculoase (5774 afisari)
 Atac comunist la Religie (3363 afisari)
 Megacriza (2328 afisari)
 Viata secreta a lui Daniel Day-Lewis (2245 afisari)
 Rusia ameninta NATO cu atacuri nucleare preventive (2702 afisari)
 Charlize Theron: "Capitala Turciei, Budapesta" (1709 afisari)
 Planul George W. Bush prabuseste leul la noi valori record (1685 afisari)
 "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" ar putea schimba regulile la Oscar (1534 afisari)
 O noua ancheta privind moartea lui Dumitru Tinu (1423 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00758 sec.