Ziua Logo
  Nr. 4133 de miercuri, 16 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Cultura

2008-01-16
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 207.180.145...)
2008-01-16 07:20
"Unde-i sunt diplomele?"

" Unde sunt studiile sale in acest domeniu? De cate ori au fost citate in publicatiile de specialitate?" - intreaba dl. Buduca.
Uite ca in America nu-i intreaba nimeni pe cei ce s-au apucat de multe ori sa predice Cuvantul lui Dumnezeu, prin piete sau pt mancare, unde le-or fi diplomele.
Unii dintre ei au ajuns apoi sa construiasca biserici din ce in ce mai mari intrucat mii de oameni vin sa-i asculte.
Cand incepi sa transmiti oamenilor invataturile lui Dumnezeu, scris sau vorbit, nu prea mai conteaza ce diplome ai caci de fiecare data cand dezvolti o anumita tema, Sf. Spirit te face sa intelegi mai mult ca sa transmiti mai departe. Si imputernicirea Lui conteaza mai mult decat orice diploma.
Astazi am auzit asa de multe idei interesante pe canalul religios Daystar ca mi-ar trebui mult timp sa le dezvolt si privesc viata internationala, ne dau viziunea viitorului. Regretabil ca nu le puteti asculta si dvs ca oameni de cultura pt ca numai asa ati sti sa faceti pt tara. Eu merg la biserica catolica pt Litughie si impartasanie, dar ascutl si la anumiti pastori protestanti ce mi se par adevarati specialisti in materie de Biblie raportat la viata de zi cu zi.
Hal Lindsey prezinta totdeauna un raport privind situatia internationala facand legatura cu profetiile biblice. Spunea astazi ca el este ca un “watchman on the wall” - unul ce sta la post, vegheaza si atentioneaza asupra pericolelor. De fapt cam asa ar trebui sa fie toti oamenii lui Dumnezeu. Era putin ingrijorat de situatia Israelului intrucat pare sa aiba o conducere si armata mai slabe decat oricand… ca inainte au castigat nu stiu cate batalii, etc.
Zicea el ceva despre presedinte, si nu mi se pare de mirare cand acesta stim ca este implicat in procese de hartuire sexuala. Pt ca tara sa fie puternica e nevoie de conducere ce respecta legile lui Dumnezeu. Ma mai gandesc si la numele unui alt politician - Perez - zilele trecute un alt pastor vorbea de profetul Daniel (5:25-28) cand I-a interpretat regelui Belshazar ce insemnau cuvintele scrise de o mana fantoma dupa ce au baut vin la petrecere din cupele luate de tatal sau - Nabucodonosor - din templu: Era vorba de ME NE, ME NE, TE KEL, U-PHAR-SIN, ce insemna, Dumnezeu a numarat zilele regatului tau si l-a terminat.
TE-KEL = tu esti cantarit in balanta si gasit lipsa.
PE- RES = regatul tau este divizat si dat la Medes si Persians.”
Asta se intampla pt ca si-au batut joc de lucrurile sfinte, si, dupa cum am vazut, s-a mai intamplat si pe la noi si la altii. Acum insa, pt Israel imi vin in minte cuvintele Sf. Paul: ”Atunci cand sunt mai slab sunt mai puternic caci Spiritul se bucura”. Si iata de ce. Hal Lindsey mai cita un profet biblic (cred ca Isaia) care vorbea de o mare bogatie ce s-ar gasi adanc in pamantul Israelului. Presupunea el ca e posibil sa se descopere mari rezerve de petrol. Eu mi-am zis ca poate o alta sursa de energie?!
Ceva mai tarrziu ascultand la emisiunea “It’s Supernatural”, in care David si Kathie Walters vorbeau de intrunirile lor si prin Africa si alte tari, in care ii invata pe copii cum sa-L slujeasca pe Dumnezeu si pun mainile in grup asupra bolnavilor rugandu-se pt insanatosire, au asistat la niste fenomene fantastice dupa cum sunt profetite in Biblie ca se vor intampla in vremurile din urma, mi-a ointarit convingerea ca e vorba de o astfel de energie ce ne da puteri supranaturale, provenind din versatile acestui pamant in care evreii L-au slujit pe Dumnezeul nostru cu mii de ani inainte. Pe langa vindecari miraculoase copiii au avut viziuni ale ingerilor si care de foc, alta data au inceput sa devina picioarele lor rosii ca de foc intinzandu-se apoi pana la cap (cum zice ca si Moise a venit rosu de pe munte cand a vorbit cu Dumnezeu), iar dupa un timp a inceput sa coboare de la cap in jos. Vorbeau apoi de “haviness” cand in timpul slujbei de vindecare unii cad la pamant si cu greu pot fi ridicati. Asta stiu ca si in timpul Aparitiei Sf. Fecioare la Garibaldi o fetita de 12 ani cu greu a putu fi ridicata de doi barbati solizi, in timp ce ele se ridicau cu cea mai mare usurinta, fiind in transa, s-o sarute pe Maica Domnului.
Apoi ziceau ca au fost situatii in care vorbeau in “tongs”(la fel ca apostolii cand s-a coborat Sf. Spirit) si ca radeau cu totii si erau foarte veseli sau alta data plangeau - depindea de situatii. In primul rand cred ca s-au gandit foarte bine sa folooseasca copiii pt vindecari intrucat ei sunt mai curati sufleteste si nu au pacate (Au scris astea in doua carti: Equiping the younger saints si Parenting by the Spirit.). Si eu am observat ca atunci cand am participat la anumite slujbe in care se vede ca preotii erau mai sfinti si reauseau sa predice din inima imi dadeau lacrimile fara sa vreau - asta pt ca mi se intampla coincidenta ca si eu abia gandisem sau chiar scrisesem la Forum despre subiectul respective. Deci Spiritul ne inspirase, insa fiecare dupa cunostiintele sale.
Am mai observat ca oamenii care sunt in spirit sunt mai glumeti si rad mult chiar cand au necazuri. De-aia se si spune ca e “spiritual” - termenul desemnand si pe cineva care are cultura spirituala, dar si cineva care glummest. Edgar Cayce amintea ca Mantuitorul a glumit chiar in timpul Calvarului.
Chiar zilele trecute auzeam pe canalul tv catholic despre un preot , Blessed Fr. Seelos, de origine germana misionar in America in timpul lui Abraham Lincoln (pe care l-a intalnit si au vorbit), care era foarte prietenos si glumet cu lumea - din care cauza a fost socotit de colegi ai lui ca n-o sa fie bun sa predice. Acesta era modul lui de a atrage lumea la credinta ( a castigat si un concurs de glume), insa muncea foarte mult si curata si ghetele colegilor de noroi pt ca ei sa poata studia mai mult. Asta pe langa faptul ca a strans bani de a construit multe biserici si asezaminte religioase calatorind in multe state, asistand saracii si vindecand. Am vazut la Tv multi preoti si calugarite ce strecoara glume printre invataturile biblice pt a descreti fruntile.
Se vede ca tot datorita sf. Spirit, Sarah a ris cand I-au spus ca o sa aiba copil la 90 de ani. Iar fiul lor s-a numit Itzic (Cel care ride). Tot prin glume au rezistat si romanii in timpul vechiului regim. Lui Dumnezeu nu-I place sa ne vaitam si sa bombanim. Asta inseamna ca nu avem incredere in promisiunile Lui ca toti cei ce-L iubesc si Il asculta vor fi bine si le va implini dorintele. Conditia e sa ne intelegem intre noi indifferent de rasa, religie, sex.
Putem observa ca si Sf. Maria a apart in general in locuri in care s-au amestecat crestini cu arabi (Lourdes, Fatima, Garabandal), dar si evrei si alte credinte. Chiar vestitul Nostradamus avea bunicul evreu. Sf. Paul ne spune ca dintr-o anumita ratiune Dumnezeu a lasat ca o anumita parte a poporului evreu sa nu se converteasca si ca trecerea lor la crestinism va insemna castigarea vietii eterne. De-aia sunt de apreciat dialogu rile si relatiile, ajutorul financiar dat de anumiti pastori americani pt reintoarcerea evreilor in tara, plus faptul ca Daystar este primul canal crestin ce transmite in Israel. Prin relatii de prietenie, atat cu evreii cat si cu arabii, budistii, s.a. se vor convinge ca Iisus este Mantuitorul tuturor si ca nu avem decat de castigat intelegandu-ne ca fratii.
America si Rusia sunt ca doi poli opusi. In timp ce in America au venit oameni de toate rasele si religiile, trebuind sa lucreze impreuna, dar liberi sa-si practice religia, in Rusia s-a mers pe unirea republicilor in care locuiau oameni de diverse religii, carora le-a fost impus ateismul crezandu-se ca asa se vor intelege ca fratii. Cat timp au fost constrains n-au avut incotro, dar dupa eliberare au devenit focare de conflicte si chiar razboi - cum a fost in Yugoslavia. La noi e nitel mai usor pt ca nationalitatile conlocuitoare sunt tot crestine, dar de alte denominatii. Dumnezeu ne invata sa lasam de la noi daca suntem persecutati pt ca vom avea de castigat, si sa ne rugam si pt convertirea dusmanilor.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Presedinte tras pe sfoara? (4250 afisari)
 Musamaua Talpes (3818 afisari)
 90 de ani de la rapirea tezaurului (3442 afisari)
 Dosarul de cadre al Monicai Macovei (3191 afisari)
 Stenogramele Hayssam - Nastasiu (3180 afisari)
 Republica Moldova se va uni cu Romania (6383 afisari)
 Tom Cruise nu este tatal biologic al micutei Suri (2277 afisari)
 Curtea de la Haga s-ar putea pronunta anul acesta in cazul Insulei Serpilor (2177 afisari)
 Jurnalisti de la Academia Catavencu, "prinsi" pe Otopeni (1948 afisari)
 Romanii pot lua credite ieftine de la orice banca din UE (1819 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00505 sec.