Ziua Logo
  Nr. 4118 de sambata, 22 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-12-22

Comentarii: 71, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

cotrofelnitza
2007-12-21 22:50:53

Geniile astea de celuloid...


... mai ales daca e macaronari, nu stie ce vorbeste nici la a treia generatie in America.
In primo rindo, scrie " Paste " cu "p" mic : " Imi plac foarte mult pastele ".
Sper ca se refera la spaghetti, nu la rastignire.
Si p-orma, cine i-a dat lui mincaruri romanesti ?
I-a dat berbec haiducesc sau oua romanesti cu ceapa prajita ?
Desi si-astea are origini dubioase.
Berbecu' e mentionat in " nea Alecu, nea Alecu ".
Haiduc nu e romanesc.
Oua romanesti, de la Antonescu-ncoace nu s-a mai vazut decit pe limba lu' Nastase in fata Parlamentului, iar ceapa are-n ea iz italian.
D-aia, cum o toci, cum te-apuca plinsu'.
Asa ca, zic, sa nu va deranjeze cum trateaza asta bucataria romaneasca.
E o mincatorie... de-ti piere pofta de mincare ....

simon bolivar
2007-12-21 23:35:36

mancarea turceasca the best

Normal ca tipului nu ii place mancarea romaneasca. cine a calatorit prin turcia stie. de asemenea bucatarii de renume din romania stiu ca ciorca, sarmaua, chiftele si alte delicatesuri romanesti au origini turcesti. nu te poti lauda in lume cu mamaliga

rasputin
2007-12-22 00:27:46

Mancare romaneasca

Musulmanii nu mananca carne de porc bre....
Sarmalele sunt 100% romanesti. Nici ciorba de potroace nu se face in Turcia bre... habar n-ai de nimic...
Vrei sa stii mancaruri 100% turcesti? (turcesti nu turcescu)...:
Ciorba de burta, musaca, baclavale sarailii,... mai vrei sau tzi-a lasa gura apa?

simon bolivar
2007-12-22 00:40:55

Re: Mancare romaneasca

la tine estem zevzek. am fost in turcia. ce inteles are la tine bre cuvantul sarma? in turca inseamna ca e ceva infasurat. in romana nu inseamna nimik. asa ca originea estem turceasca bre. mai citeste si dex-ul bre.
sarmaua nu se face cu carne de porc bre. asta este inventie romaneasca. iar ciorba de potroace idem. Intreba toti turistii care merg in turcia. acolo sunt 100 de feluri de ciorbe si supe. concluzia. ei au inventat-o. la fel cum au inventat bulgarii iaurtul bre



La 2007-12-22 00:27:46, rasputin a scris:

> Musulmanii nu mananca carne de porc bre....
> Sarmalele sunt 100% romanesti. Nici ciorba de potroace nu se face in
> Turcia bre... habar n-ai de nimic...
> Vrei sa stii mancaruri 100% turcesti? (turcesti nu turcescu)...:
> Ciorba de burta, musaca, baclavale sarailii,... mai vrei sau tzi-a
> lasa gura apa?
>
>

rasputin
2007-12-22 00:46:34

Bre...

Simon Turcitu'...
Ciorba de potroace se face din picioare, pipote si aripi de pui sau gaina...Si se acreste cu zeama de varza acra bree.... Unde vazut la tine varza acra la turci???
A la turca bre maninca din carne de oaie... aia nu e potroace bre... Simon Bolivarezu... Ca insemana sarma-infasurat asa este dar nu vezi tu sarmale la turcaletzi... Daca vorbim de rahat-locum, asta alta treaba estem bre...

simon bolivar
2007-12-22 00:54:57

bre rasputin eu nu mai discut cu tine ca la tine nu are scoala

mai baiatule, mai cinteste carti culinare scrise de straini. eu am citit si se zice ca sunt 3 mari bucatarii in lume : frantuzeasca, chineza si turceasca.
mai du-te in turcia, dar daca esti armean nu te pot ajuta.
citeste cum ti-am spus dex-ul. uita-te la etimologii si ai sa ai revelatii.

simon bolivar
2007-12-22 00:56:11

si cu varza acra m-ai innebunit

daca i-au dat varza acra lui coppola, sigur si-a facut o impresie. bheahhh

Arcturus
2007-12-22 01:16:27

simon

Coppola are dreptate in ceea ce priveste influenta majora turceasca in bucataria romaneasca (mai ales in sud). Mai stiai ca ciorba in turceste inseamna supa.

Intradevar, bucataria turceasca este sublima! Imi place si mie la nebunie. Am avut un coleg turc care m-a initiat in niste mancaruri superbe.

HAO CIU TZI
2007-12-22 02:18:13

Bravo lui, a spus doar adevarul, dar nu tot adevarul, bucatarie romaneasca nu exista, sintem un

un popor mic, dublu ca marime fata de unguri, ''bucataria'' noastra e inprumutata de la marile popoare ce ne invecineaza, rusi, turci, nemti!

gili
2007-12-22 02:24:53

Nemti ? Bucatarie imprumutata de la enmti ?!


Gica s-avem pardon de pardoniseala , da bucatarie nemteasca chiar ie de inghesuiala ...
Adicatelea ie sublima , dar lipseste cu desavirsire .

simon bolivar
2007-12-22 02:33:16

pt rasputin sarmatul

citeste si tu linkul asta rusnakule :
http://en.wikipedia.org/wiki/Sarma_(food)

HAO CIU TZI
2007-12-22 02:40:20

Re: Nemti ? Bucatarie imprumutata de la enmti ?! / Da asa-i dar tot au ceva bucatarie, influentatai

de alte bucatarii dar o au.


La 2007-12-22 02:24:53, gili a scris:

>
> Gica s-avem pardon de pardoniseala , da bucatarie nemteasca
> chiar ie de inghesuiala ...
> Adicatelea ie sublima , dar lipseste cu desavirsire .
>
>
>

calator
2007-12-22 03:31:52

scriitorul francez

HAO CIU TZI
2007-12-22 03:46:06

Re: scriitorul francez / Frumos scris ca de obicei, dar adevarul ramine acelasi, noi romanii avem

calator
2007-12-22 04:10:20

Re: scriitorul francez / Frumos scris ca de obicei, dar adevarul ramine acelasi, noi romanii avem

HAO CIU TZI
2007-12-22 04:33:22

Multumesc amice calator, sarmalele , doar cel facute de mine ''artistic'' imi plac , mincarea

FB
2007-12-22 05:19:53

De aia nu mai pot eu

ca nu i-a placut lu'Coppola.Bravo ,mare descoperire.Noua ne place si cu asta basta.Acum vreo ..nu zic numarul anilor am mancat (vorba vine) o ciorba de potroace in Piata Chirigiu.Cand am scos cu lingura niste labe de gaina negre ,era sa dau in icter. Daca n-a venit si el Coppola in Ardeal.La un lucicos,o sarma (exista si in Grecia si in Yugoslavia de ex ) cu un pic de carne afumata ,,o ciorba de fasole idem cu afumatura ,o varza a la Cluj,un snitel ,poate era altceva.Mananca ma Coppola ce gandesc eu ,ai sa fii multumit.Sa nu credeti cumva ca m-am gandit la prostii.Nu ,m-am gandit la spaghetii.

georgems
2007-12-22 05:48:02

adevaru e ca, da are dreptate Coppola

Nici in domeniul asta nu avem nimic specific, sarmalele turcesti, micii la fel, mamaliga polenta italiana . Apoi ca in loc de oaie punem porc sau in loc de matze ,burta tot aceasi marie ,cu alta palarie.Cei care au avut prilejul sa cunoasca bucataria chinezeasca, indiana pot sa faca deosebirea intre mancarurile atent elaborate si mancarurile simple romanesti.Inainte de a da cu judecata trebuie sa analizam pe bune si nu cu prejudecati nationalist fanteziste de genul italienii mananca pisici iar noi santem stapanii sarmalelor.

ionion
2007-12-22 07:07:41

Mancarea "romaneasca" de fapt nu este romaneasca dar este un amalgam de diferite influente

ale bucatariei Europei de Rasarit si a Orientului.
Din punct de vedere mnedical este foarte periculoasa pentru organismul uman continand foarte multe grasimi si mirodenii daunatoare. Din punct de vedere a odorurile este sufocanta - vezi ultimele scandaluri de la diferetele Ambasade ale Romaniei DE AZI din lumea intreaga :
a la mititei, fasole batuta, sarmale de varza si alte mujdeiuri de usturoi.
Adevarul trebuie intotdeauna recunoscut.

ionion
2007-12-22 07:36:02

Romania nu are bucatarie tipica dar in schimb are tipic romanesc :

FUNCTIA DE PRESEDINTE CARE ESTE ILEGALA
CONTITUTIE REPUBLICANA CARE ESTE ILEGALA

Aceste doua lucruri sunt intr-adevar tipice, romanesti !
Ce-i al nostru este pus de-o parte !
Ha ha ha ha ha !

Atamild
2007-12-22 09:09:32

Moment, moment, moment. Inainte sa citesc ce au comentat ''prietenii si prietenele''..

De fapt, de ce am pus in ghilimele :-)?..Deci, inainte sa citesc ce ati comentat voi, am sa fac o adau..gire sau adaugare?:-))) M-am trezit bine dispusa, sper sa nu va supere tonul meu glumet de dimineata. Acum, daca este tot vorba de mancare romaneasca (pe care personalitatea artistica cu pricina...de fapt nu a spus ca nu-i place, a spus ca nu se omoara dupa ea), eu cred ca mancarea fiecarui om depinde de felul cum a fost obisnuit sa manance acasa, in copilarie. Personal, tot ce a gatit mama mi-a placut. Si mama gatea, ciorba de zarzavat, supa de pui, supa cu galuste. Mama prajea snitele si cartofi prajiti iar piure mai bun ca ea nu face nimeni. Fasole batuta cu ceapa arsa deasupra, mancam de mama focului pe paine alba sau intermediara :))), salata de vinete, salata de cartofi orientala. Mancare de mazare cu carne in sos de rosii cu marar, ce buna era! Totul era bun, mancarea de varza, friptura, pana si spanac am mancat (nu-mi placea spanacul) la mama. Nu prea gatea sarmale, decat la sarbatori si atunci facea sarmale de doua feluri, in foi de varza si in foi de vita pe care le serveam cu lamaie si smantana. Totul era bun atunci, la mama. Sa nu mai spun de placinte cu mere, cu branza sau de colunase...miam-miam-miam!
De acest Coppola imi pasa mai putin si daca ar fi sa vina la mama acasa, nici nu l-as invita la masa. Sa se duca la un restaurant american.:))) si sa manance hamburger sau ce-i place si sa lase mancarea romaneasca in pace.
Matilda

Atamild
2007-12-22 09:29:38

Re: Mancarea "romaneasca" de fapt nu este romaneasca dar este un amalgam de diferite influente

La 2007-12-22 07:07:41, ionion a scris:

> ale bucatariei Europei de Rasarit si a Orientului.
> Din punct de vedere mnedical este foarte periculoasa pentru organismul
> uman continand foarte multe grasimi si mirodenii daunatoare. Din punct
> de vedere a odorurile este sufocanta - vezi ultimele scandaluri de la
> diferetele Ambasade ale Romaniei DE AZI din lumea intreaga :
> a la mititei, fasole batuta, sarmale de varza si alte mujdeiuri de
> usturoi.
> Adevarul trebuie intotdeauna recunoscut.
>
Stiu ca nu-ti place pestele. Din care cauza iti trimit :-))) nu numai tie! Reteta mea de somn forestier: Un somn mare de 750 g ajunge, felii foarte subtiri de slanina afumata 10 la numar, 7 ciuperci fara codita, numai palaria, 3-4 pahare de vin alb, da sa fie seC:))), 2 lamai (pentru vin sec glumesc acum, ca si asa sunt aia de la secu acriti), sare si piper si atat. Taiati pestele in bucati, asa mai groase, ca de somn, le sarati si piperati, le inveliti in foaie de slanina afumata si le prindeti cu o scobitoare, ca pe rulouri (daca stiti sa faceti), le puneti intr-un vas rezistent la cuptor, de Jena daca aveti, aranjati frumos ciupercile printre bucatelele de somn si le stropiti cu vinul alb sec :). Apoi puneti in cuptor, dati drumul la foc portivit unde lasati mancarea timp de 20 de minute. Intre timp spalati bine lamaile, le crestati frumos coaja si cu ele ornati platoul cand este gata pestele si l-ati scos din cuptor. Este simplulu de gatit. Si somnul, eheheii... somnul este bun si dulce, si o masa cu un somn bun, este o adevarata fantezie culinara ;))). Sarbatori fericite si multa sanatate!
Matilda

HAO CIU TZI
2007-12-22 09:41:52

Multumim pentru retzepta matale,numa' ca io prefer crapul in loc da somn,Sarbatori Fericite Matilda!

La 2007-12-22 09:29:38, Atamild a scris:

> La 2007-12-22 07:07:41, ionion a scris:
>
> > ale bucatariei Europei de Rasarit si a Orientului.
> > Din punct de vedere mnedical este foarte periculoasa pentru organismul
> > uman continand foarte multe grasimi si mirodenii daunatoare. Din punct
> > de vedere a odorurile este sufocanta - vezi ultimele scandaluri de la
> > diferetele Ambasade ale Romaniei DE AZI din lumea intreaga :
> > a la mititei, fasole batuta, sarmale de varza si alte mujdeiuri de
> > usturoi.
> > Adevarul trebuie intotdeauna recunoscut.
> >
> Stiu ca nu-ti place pestele. Din care cauza iti trimit :-))) nu numai
> tie! Reteta mea de somn forestier: Un somn mare de 750 g ajunge,
> felii foarte subtiri de slanina afumata 10 la numar, 7 ciuperci fara
> codita, numai palaria, 3-4 pahare de vin alb, da sa fie seC:))), 2
> lamai (pentru vin sec glumesc acum, ca si asa sunt aia de la secu
> acriti), sare si piper si atat. Taiati pestele in bucati, asa mai
> groase, ca de somn, le sarati si piperati, le inveliti in foaie de
> slanina afumata si le prindeti cu o scobitoare, ca pe rulouri (daca
> stiti sa faceti), le puneti intr-un vas rezistent la cuptor, de Jena
> daca aveti, aranjati frumos ciupercile printre bucatelele de somn si
> le stropiti cu vinul alb sec :). Apoi puneti in cuptor, dati drumul la
> foc portivit unde lasati mancarea timp de 20 de minute. Intre timp
> spalati bine lamaile, le crestati frumos coaja si cu ele ornati
> platoul cand este gata pestele si l-ati scos din cuptor. Este simplulu
> de gatit. Si somnul, eheheii... somnul este bun si dulce, si o masa cu
> un somn bun, este o adevarata fantezie culinara ;))). Sarbatori
> fericite si multa sanatate!
> Matilda
>

HAO CIU TZI
2007-12-22 09:43:28

Re: adevaru e ca, da are dreptate Coppola / Corect.

La 2007-12-22 05:48:02, georgems a scris:

> Nici in domeniul asta nu avem nimic specific, sarmalele turcesti,
> micii la fel, mamaliga polenta italiana . Apoi ca in loc de oaie punem
> porc sau in loc de matze ,burta tot aceasi marie ,cu alta palarie.Cei
> care au avut prilejul sa cunoasca bucataria chinezeasca, indiana pot
> sa faca deosebirea intre mancarurile atent elaborate si mancarurile
> simple romanesti.Inainte de a da cu judecata trebuie sa analizam pe
> bune si nu cu prejudecati nationalist fanteziste de genul italienii
> mananca pisici iar noi santem stapanii sarmalelor.
>

alwis46
2007-12-22 09:46:14

Re: Mancarea "romaneasca" de fapt nu este romaneasca dar este un amalgam de diferite influente

Bre, dar niste miel fript hoteste ar manca gurita matale ?
Eu am mancat la Domnesti.
Nu-ti spun cum e ca sa nu faci buba de pofta...:))))
Mmmmmmmmmmmmmmmm !
S-auzim numai de bine !

La 2007-12-22 09:29:38, Atamild a scris:

> La 2007-12-22 07:07:41, ionion a scris:
>
> > ale bucatariei Europei de Rasarit si a Orientului.
> > Din punct de vedere mnedical este foarte periculoasa pentru organismul
> > uman continand foarte multe grasimi si mirodenii daunatoare. Din punct
> > de vedere a odorurile este sufocanta - vezi ultimele scandaluri de la
> > diferetele Ambasade ale Romaniei DE AZI din lumea intreaga :
> > a la mititei, fasole batuta, sarmale de varza si alte mujdeiuri de
> > usturoi.
> > Adevarul trebuie intotdeauna recunoscut.
> >
> Stiu ca nu-ti place pestele. Din care cauza iti trimit :-))) nu numai
> tie! Reteta mea de somn forestier: Un somn mare de 750 g ajunge,
> felii foarte subtiri de slanina afumata 10 la numar, 7 ciuperci fara
> codita, numai palaria, 3-4 pahare de vin alb, da sa fie seC:))), 2
> lamai (pentru vin sec glumesc acum, ca si asa sunt aia de la secu
> acriti), sare si piper si atat. Taiati pestele in bucati, asa mai
> groase, ca de somn, le sarati si piperati, le inveliti in foaie de
> slanina afumata si le prindeti cu o scobitoare, ca pe rulouri (daca
> stiti sa faceti), le puneti intr-un vas rezistent la cuptor, de Jena
> daca aveti, aranjati frumos ciupercile printre bucatelele de somn si
> le stropiti cu vinul alb sec :). Apoi puneti in cuptor, dati drumul la
> foc portivit unde lasati mancarea timp de 20 de minute. Intre timp
> spalati bine lamaile, le crestati frumos coaja si cu ele ornati
> platoul cand este gata pestele si l-ati scos din cuptor. Este simplulu
> de gatit. Si somnul, eheheii... somnul este bun si dulce, si o masa cu
> un somn bun, este o adevarata fantezie culinara ;))). Sarbatori
> fericite si multa sanatate!
> Matilda
>

Vlah
2007-12-22 09:55:53

restaurante romanesti

Daca bucatarie romaneasca era buna, in lume ar fi mai multe restaurante romanesti, cum sunt pentru Franza, Italia, China, Mexico, s.a.m.d. Este adevrat ca gustul se invata in copilarie, dar exista si retete care sunt apreciate aproape de toti, in lume.

georgems
2007-12-22 09:56:52

Re: Moment, moment, moment, ''ca la mama acasa''

La 2007-12-22 09:09:32, Atamild a scris:

> De fapt, de ce am pus in ghilimele :-)?..Deci, inainte sa citesc ce
> ati comentat voi, am sa fac o adau..gire sau adaugare?:-))) M-am
> trezit bine dispusa, sper sa nu va supere tonul meu glumet de
> dimineata. Acum, daca este tot vorba de mancare romaneasca (pe care
> personalitatea artistica cu pricina...de fapt nu a spus ca nu-i place,
> a spus ca nu se omoara dupa ea), eu cred ca mancarea fiecarui om
> depinde de felul cum a fost obisnuit sa manance acasa, in copilarie.
> Personal, tot ce a gatit mama mi-a placut. Si mama gatea, ciorba de
> zarzavat, supa de pui, supa cu galuste. Mama prajea snitele si cartofi
> prajiti iar piure mai bun ca ea nu face nimeni. Fasole batuta cu ceapa
> arsa deasupra, mancam de mama focului pe paine alba sau intermediara
> :))), salata de vinete, salata de cartofi orientala. Mancare de mazare
> cu carne in sos de rosii cu marar, ce buna era! Totul era bun,
> mancarea de varza, friptura, pana si spanac am mancat (nu-mi placea
> spanacul) la mama. Nu prea gatea sarmale, decat la sarbatori si atunci
> facea sarmale de doua feluri, in foi de varza si in foi de vita pe
> care le serveam cu lamaie si smantana. Totul era bun atunci, la mama.
> Sa nu mai spun de placinte cu mere, cu branza sau de
> colunase...miam-miam-miam!
> De acest Coppola imi pasa mai putin si daca ar fi sa vina la mama
> acasa, nici nu l-as invita la masa. Sa se duca la un restaurant
> american.:))) si sa manance hamburger sau ce-i place si sa lase
> mancarea romaneasca in pace.
> Matilda
>
Total de acord cu ce spui numai ca esti subiectiva si toti de fapt cand folosim sintagma asta ''ca la mama acasa''. De ce ? ,pentru ca ,mancarea facuta de mama acasa e asociata cu familia, copilaria, amintiri placute ,adanc infipte in subconstient. Ori capacitatea de a discerne, judeca rational ne vine muult mai tarziu(daca ne vine ? )si de aici senzatia de mancarea cea mai buna ''de la mama acasa'', nu !! Cand devenim adulti, cat de cat si mai si avem posibilitatea sa comparam real bucatariile nationale ,ajungem la concluzii gen Coppola.

andreifodor
2007-12-22 13:24:30

mersi simon si rasputin, m-ati bine dispus : ), dar mamaliga...

ne-au adus-o romanii, cozonacul e italian...asta apropo de sarmale si de ce pot sa raspund cand ma intreaba de bucataria traditionala romaneasca.

ionion
2007-12-22 13:31:07

pt alwis46


carne de miel cred ca am mancat de 2 sau 3 ori in viata mea, iar atunci cand s-a intamplat
acest incident era datorita presinii facute de parinti.
Nu categoric miel, oaie si alte ratze .





La 2007-12-22 09:46:14, alwis46 a scris:

> Bre, dar niste miel fript hoteste ar manca gurita matale ?
> Eu am mancat la Domnesti.
> Nu-ti spun cum e ca sa nu faci buba de pofta...:))))
> Mmmmmmmmmmmmmmmm !
> S-auzim numai de bine !
>
> La 2007-12-22 09:29:38, Atamild a scris:
>
> > La 2007-12-22 07:07:41, ionion a scris:
> >
> > > ale bucatariei Europei de Rasarit si a Orientului.
> > > Din punct de vedere mnedical este foarte periculoasa pentru organismul
> > > uman continand foarte multe grasimi si mirodenii daunatoare. Din punct
> > > de vedere a odorurile este sufocanta - vezi ultimele scandaluri de la
> > > diferetele Ambasade ale Romaniei DE AZI din lumea intreaga :
> > > a la mititei, fasole batuta, sarmale de varza si alte mujdeiuri de
> > > usturoi.
> > > Adevarul trebuie intotdeauna recunoscut.
> > >
> > Stiu ca nu-ti place pestele. Din care cauza iti trimit :-))) nu numai
> > tie! Reteta mea de somn forestier: Un somn mare de 750 g ajunge,
> > felii foarte subtiri de slanina afumata 10 la numar, 7 ciuperci fara
> > codita, numai palaria, 3-4 pahare de vin alb, da sa fie seC:))), 2
> > lamai (pentru vin sec glumesc acum, ca si asa sunt aia de la secu
> > acriti), sare si piper si atat. Taiati pestele in bucati, asa mai
> > groase, ca de somn, le sarati si piperati, le inveliti in foaie de
> > slanina afumata si le prindeti cu o scobitoare, ca pe rulouri (daca
> > stiti sa faceti), le puneti intr-un vas rezistent la cuptor, de Jena
> > daca aveti, aranjati frumos ciupercile printre bucatelele de somn si
> > le stropiti cu vinul alb sec :). Apoi puneti in cuptor, dati drumul la
> > foc portivit unde lasati mancarea timp de 20 de minute. Intre timp
> > spalati bine lamaile, le crestati frumos coaja si cu ele ornati
> > platoul cand este gata pestele si l-ati scos din cuptor. Este simplulu
> > de gatit. Si somnul, eheheii... somnul este bun si dulce, si o masa cu
> > un somn bun, este o adevarata fantezie culinara ;))). Sarbatori
> > fericite si multa sanatate!
> > Matilda
> >
>
>

Roxana
2007-12-22 14:01:46

Dragutilor...

ionion
2007-12-22 14:04:46

pt Matilda : greseli culinare :


sarmale cu lamaie si-i mai pui si smantana ?
Sarmana de tine si cu stomacul esti in ordine ?
Sau probabil ca puneati in sarmale osanza si atunci ca sa nu vi se aplece
puneai lamaie si smantana. Smantane era prinsa bine in calea ? 3-4 zile ?

mancare cu carne si mazare in sos de rosii !
Sosurile se mancau in timpul razboiului cand lumea nu avea ce sa manince si atunci fie isi facea o supa de legume stranse de pe campuri sau sosuri - daca avea norocul sa aiba un pic de faina acasa si uite asa intingeau cu paine in sos pana cand avea stomacul plin

CIORBA DE ZARZAVAT ?
vrei sa spui ca dupa ce puneai legume in apa la fiert apoi puneai bors ?
Dragalasha de tine- sanatate sa-ti dea Dumnezeu ca asta n-as manca nici daca
m-ai frige.

Fasole batuta cu ceapa arsa ? Hm- pai nu gaseati la farmacie carbune pentru stomac ?
Fasole batuta asta este mancarea preferata a corpului diplomatic romanesc la receptiile
de la Ambasadele Romaniei republicane- pute de la distanta.

Aici nu-i vorba de "restaurant AMERICAN" dar o bucatarie buna o au italienii, francezii de sud, turcii si eventaul specialitati mai rar este adevarat gasesti in cadrul fiecarei bucatarii.

ARTA CULINARA TREBUIE SA FIE DECENTA FARA MIROSURI SI GUSTURI
EXTREM DE PUTERNICE- DAR IN SURDINA !





La 2007-12-22 09:09:32, Atamild a scris:

> De fapt, de ce am pus in ghilimele :-)?..Deci, inainte sa citesc ce
> ati comentat voi, am sa fac o adau..gire sau adaugare?:-))) M-am
> trezit bine dispusa, sper sa nu va supere tonul meu glumet de
> dimineata. Acum, daca este tot vorba de mancare romaneasca (pe care
> personalitatea artistica cu pricina...de fapt nu a spus ca nu-i place,
> a spus ca nu se omoara dupa ea), eu cred ca mancarea fiecarui om
> depinde de felul cum a fost obisnuit sa manance acasa, in copilarie.
> Personal, tot ce a gatit mama mi-a placut. Si mama gatea, ciorba de
> zarzavat, supa de pui, supa cu galuste. Mama prajea snitele si cartofi
> prajiti iar piure mai bun ca ea nu face nimeni. Fasole batuta cu ceapa
> arsa deasupra, mancam de mama focului pe paine alba sau intermediara
> :))), salata de vinete, salata de cartofi orientala. Mancare de mazare
> cu carne in sos de rosii cu marar, ce buna era! Totul era bun,
> mancarea de varza, friptura, pana si spanac am mancat (nu-mi placea
> spanacul) la mama. Nu prea gatea sarmale, decat la sarbatori si atunci
> facea sarmale de doua feluri, in foi de varza si in foi de vita pe
> care le serveam cu lamaie si smantana. Totul era bun atunci, la mama.
> Sa nu mai spun de placinte cu mere, cu branza sau de
> colunase...miam-miam-miam!
> De acest Coppola imi pasa mai putin si daca ar fi sa vina la mama
> acasa, nici nu l-as invita la masa. Sa se duca la un restaurant
> american.:))) si sa manance hamburger sau ce-i place si sa lase
> mancarea romaneasca in pace.
> Matilda
>

neamtu tiganu
2007-12-22 14:23:58

Cozonacu de Craciun

In fiecare an astept cu ingijorare Craciunu mai ales gindindu-ma ca reusita Craciunului depinde in mare masura de reusita cozonacului.. la al carui pregatire trebe sa particip. Nefasta spune ca trebe batut vro ora, framintat, mestecat, intins si din nou adunat. Operatia asta imi e mie rezervata, pina curge apa pe mine si pina-mi amortesc miinile ca nici nu mai pot sa duc paharu de vin la gura. Apoi incepe marea asteptare, oare de data asta creste sau nu? Nu deschide usa ca-l trage pe cozonac si nu mai creste... parca as putea intra in Bucatarie pe geam desi nici acesta nu trebe deschisa.

Anu asta venind acasa ma gindeam cu ingrijorare ce m-asteapta... da o gasesc pa nefasta plingind in bucatarie... isi cumparase o masina de facut cozonac da era imposibil s-o instaleze... Ma apuc sa citesc romanu de instalare, in jde limbi printre care si romana, nu gasesc insa nici un CD de instalare, noroc ca a venit si fi-miu cu nefasta lui... care participa si el intens, zmulgindu-ne cartea din mina... nefasta imi zice ca nu sunt in stare de nimic, io sunt gata sa-l pleznec pe fi-miu care a zmuls stecheru din priza cu tot cu priza pocnind-o pe nefasta-sa cu cotu-n ochi.. Io propun s-o zidim pe nefasta-mea ca numai ca Manole.. Deodata, minune... masina incepe sa se-nvirte... ne imbratisam fericiti...

N-o sa vina sa credeti, da a iesit un cozonac pe cinste... cu multa nuca... (atentie nu-ncercati sa maruntiti nuca cu masina ca iese unt) ....speram ca pin-la Craciun sa i se lumineze un pic ochiu nora-mi, si sa reusesc sa zidesc peretele...

Craciun fericit!

gili
2007-12-22 14:24:49

CRACIUN FERICIT !


Redactiei si tuturor colegilor de pe forum .

Atamild
2007-12-22 15:49:30

pt ionion, fara de greseli culinare si La multi ani!

Lamaia ajuta la slabit, poti sa pui desigur la sarmale, cand servesti, desigur peste orice mancare, si la sarmale, poti cere lamaie, (si cu miere), stai bine la fiere:-)?!..
La multi ani!
Matilda

katty1
2007-12-22 15:52:11

Re: CRACIUN FERICIT !

La 2007-12-22 14:24:49, gili a scris:

>
> Redactiei si tuturor colegilor de pe forum .
>


Multumesc si eu la randul me urez tuturor Craciun si sarbatori fericite !!

ionion
2007-12-22 15:55:56

pt Matilda


Noi avem Anul Nou in februarie - dar ma rog cum ziceti voi
La Multi Ani

Atamild
2007-12-22 16:05:20

Re: Geniile astea de celuloid...

La 2007-12-21 22:50:53, cotrofelnitza a scris:

>
> ... mai ales daca e macaronari, nu stie ce vorbeste nici la a treia
> generatie in America.
> In primo rindo, scrie " Paste " cu "p" mic : " Imi plac foarte mult
> pastele ".
> Sper ca se refera la spaghetti, nu la rastignire.
> Si p-orma, cine i-a dat lui mincaruri romanesti ?
> I-a dat berbec haiducesc sau oua romanesti cu ceapa prajita ?
> Desi si-astea are origini dubioase.
> Berbecu' e mentionat in " nea Alecu, nea Alecu ".
> Haiduc nu e romanesc.
> Oua romanesti, de la Antonescu-ncoace nu s-a mai vazut decit pe limba
> lu' Nastase in fata Parlamentului, iar ceapa are-n ea iz italian.
> D-aia, cum o toci, cum te-apuca plinsu'.
> Asa ca, zic, sa nu va deranjeze cum trateaza asta bucataria
> romaneasca.
> E o mincatorie... de-ti piere pofta de mincare ....
>
>
Nu si nu te-am uitat,.. iti place, nu iti place, eu tot in inima te port, cand te citesc, mai ales esti si acum:).. cu mine, cu favoritul (din drumul taberei:):))..decembrie,
La multi ani!
Matilda

Atamild
2007-12-22 16:10:32

Mancarea romaneasca nu e buna?

Pai, daca nici mititeii din carne proaspat tocata si pusi pe gratar nu sunt buni, atunci..ce sa mai zic? Ce ii place, altceva, ca buni sunt micii!
Mici ca in Romania, nu ai sa gasesti nicaieri. Sac!
Matilda

HAO CIU TZI
2007-12-22 16:19:34

Re: Cozonacu de Craciun / Asta da aventura, facutul cozonacilor. In Germania nu-s cozonaci la

magazine, asa ca in Rumaniiia?

La 2007-12-22 14:23:58, neamtu tiganu a scris:

> In fiecare an astept cu ingijorare Craciunu mai ales gindindu-ma ca
> reusita Craciunului depinde in mare masura de reusita cozonacului.. la
> al carui pregatire trebe sa particip. Nefasta spune ca trebe batut vro
> ora, framintat, mestecat, intins si din nou adunat. Operatia asta imi
> e mie rezervata, pina curge apa pe mine si pina-mi amortesc miinile ca
> nici nu mai pot sa duc paharu de vin la gura. Apoi incepe marea
> asteptare, oare de data asta creste sau nu? Nu deschide usa ca-l trage
> pe cozonac si nu mai creste... parca as putea intra in Bucatarie pe
> geam desi nici acesta nu trebe deschisa.
>
> Anu asta venind acasa ma gindeam cu ingrijorare ce m-asteapta... da o
> gasesc pa nefasta plingind in bucatarie... isi cumparase o masina de
> facut cozonac da era imposibil s-o instaleze... Ma apuc sa citesc
> romanu de instalare, in jde limbi printre care si romana, nu gasesc
> insa nici un CD de instalare, noroc ca a venit si fi-miu cu nefasta
> lui... care participa si el intens, zmulgindu-ne cartea din mina...
> nefasta imi zice ca nu sunt in stare de nimic, io sunt gata sa-l
> pleznec pe fi-miu care a zmuls stecheru din priza cu tot cu priza
> pocnind-o pe nefasta-sa cu cotu-n ochi.. Io propun s-o zidim pe
> nefasta-mea ca numai ca Manole.. Deodata, minune... masina incepe sa
> se-nvirte... ne imbratisam fericiti...
>
> N-o sa vina sa credeti, da a iesit un cozonac pe cinste... cu multa
> nuca... (atentie nu-ncercati sa maruntiti nuca cu masina ca iese unt)
> ....speram ca pin-la Craciun sa i se lumineze un pic ochiu nora-mi, si
> sa reusesc sa zidesc peretele...
>
> Craciun fericit!
>

HAO CIU TZI
2007-12-22 16:22:03

Re: Dragutilor.../ Mersi, la fel, Sarbatori Fericite!

HAO CIU TZI
2007-12-22 16:23:42

Re: Mancarea romaneasca nu e buna? / Ba e buna da' aia chinezeasca-i cea mai buna!

La 2007-12-22 16:10:32, Atamild a scris:

> Pai, daca nici mititeii din carne proaspat tocata si pusi pe gratar nu
> sunt buni, atunci..ce sa mai zic? Ce ii place, altceva, ca buni sunt
> micii!
> Mici ca in Romania, nu ai sa gasesti nicaieri. Sac!
> Matilda
>

HAO CIU TZI
2007-12-22 16:31:02

Ce bunataturi credeti ca maninc acum, covrigei, desi frigiderul e plin de bunataturi, beau apa desi

am un vin alb, moldovenesc, demidulce de cea mai buna calitate si bere buna!

Doamne ce-as minca o mincare chinezeasca acum, de exemplu aia care se numeste ''opt comori'', mi-e lene sa o gatesc eu, aici nu exista restauante chinezesti.

HAO CIU TZI
2007-12-22 17:01:50

Re: CRACIUN FERICIT ! / Asisderea!

La 2007-12-22 14:24:49, gili a scris:

>
> Redactiei si tuturor colegilor de pe forum .
>

gili
2007-12-22 20:07:46

Re: Ce bunataturi credeti ca maninc acum, covrigei, desi frigiderul e plin de bunataturi, beau apa d


Ce dracu ma Gica , zici ca da afara frigiderul si tu rozi la covrigi vericule ?!

the
2007-12-22 22:22:11

Re: Multumesc amice calator, ...

zwilling carol
2007-12-22 22:48:02

Cred ca e printre cele mai bune.....

Cui nu-i place sa manance "RAHAT",e universal..:-))

Phil
2007-12-22 23:39:16

Re: Ce bunataturi credeti ca maninc acum, covrigei, desi frigiderul e plin de bunataturi, beau apa desi

La 2007-12-22 16:31:02, MU CIU TZI a scris:

maninca bey f-un kilogram bea si doua pahare cu apa ca poate pocnesti si scapam de o pacoste. frigiderul plin? pe cine incerci sa pacalesti? amaritule!

> am un vin alb, moldovenesc, demidulce de cea mai buna calitate si bere
> buna!
>
> Doamne ce-as minca o mincare chinezeasca acum, de exemplu aia care se
> numeste ''opt comori'', mi-e lene sa o gatesc eu, aici nu exista
> restauante chinezesti.
>

HAO CIU TZI
2007-12-22 23:42:08

Re: Ce bunataturi credeti ca maninc acum, covrigei, desi frigiderul e plin de bunataturi, / Gilica,

parol ca nu te mintz!

La 2007-12-22 20:07:46, gili a scris:

>
> Ce dracu ma Gica , zici ca da afara frigiderul si tu rozi la
> covrigi vericule ?!
>
>

HAO CIU TZI
2007-12-22 23:47:11

Re: Multumesc amice calator, ...Multumesc la felsi pentru mine multumesc

Seherezada
2007-12-23 00:59:29

Re: Cred ca e printre cele mai bune.....

La 2007-12-22 22:48:02, zwilling carol a scris:

> Cui nu-i place sa manance "RAHAT",e universal..:-))
> ---------

dar pina si acela vine de la turci, ... asa ca a nimerit-o Coppola ...

iar neplacindu-i bucatele din carne, n-o fi gustat din mititei si-o fi crezut ca sint keftele ...

iar placindu-i pestele, e normal sa fi ramas nemultumit ...

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Dosarele pierdute ale revolutiei: teroristii de la "Romarta" (5685 afisari)
 Coppola: Mancarea romaneasca nu e buna (2673 afisari)
 Hashim Thaci: ascensiunea unui terorist in Kosovo (2545 afisari)
 Realitatea Media s-a retras din Clubul Roman de Presa (1774 afisari)
 O noua mazilire nationala (1773 afisari)
 Rusia isi trimite in misiune cel mai nou submarin (1701 afisari)
 Will Smith crede ca Hitler a fost un om bun (1184 afisari)
 Gigi Becali: Hagi colaboreaza cu serviciile de informatii (1078 afisari)
 J. Edgar Hoover planuia arestarea a 12.000 de americani  (890 afisari)
 "Brad de Craciun", din oameni (751 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00999 sec.