Ziua Logo
  Nr. 4118 de sambata, 22 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-12-22
Atamild (...@t-online.de, IP: 87.167.236...)
2007-12-22 09:09
Moment, moment, moment. Inainte sa citesc ce au comentat ''prietenii si prietenele''..

De fapt, de ce am pus in ghilimele :-)?..Deci, inainte sa citesc ce ati comentat voi, am sa fac o adau..gire sau adaugare?:-))) M-am trezit bine dispusa, sper sa nu va supere tonul meu glumet de dimineata. Acum, daca este tot vorba de mancare romaneasca (pe care personalitatea artistica cu pricina...de fapt nu a spus ca nu-i place, a spus ca nu se omoara dupa ea), eu cred ca mancarea fiecarui om depinde de felul cum a fost obisnuit sa manance acasa, in copilarie. Personal, tot ce a gatit mama mi-a placut. Si mama gatea, ciorba de zarzavat, supa de pui, supa cu galuste. Mama prajea snitele si cartofi prajiti iar piure mai bun ca ea nu face nimeni. Fasole batuta cu ceapa arsa deasupra, mancam de mama focului pe paine alba sau intermediara :))), salata de vinete, salata de cartofi orientala. Mancare de mazare cu carne in sos de rosii cu marar, ce buna era! Totul era bun, mancarea de varza, friptura, pana si spanac am mancat (nu-mi placea spanacul) la mama. Nu prea gatea sarmale, decat la sarbatori si atunci facea sarmale de doua feluri, in foi de varza si in foi de vita pe care le serveam cu lamaie si smantana. Totul era bun atunci, la mama. Sa nu mai spun de placinte cu mere, cu branza sau de colunase...miam-miam-miam!
De acest Coppola imi pasa mai putin si daca ar fi sa vina la mama acasa, nici nu l-as invita la masa. Sa se duca la un restaurant american.:))) si sa manance hamburger sau ce-i place si sa lase mancarea romaneasca in pace.
Matilda

georgems din ROMANIA (...@yahoo.com, IP: 86.106.109...)
2007-12-22 09:56
Re: Moment, moment, moment, ''ca la mama acasa''

La 2007-12-22 09:09:32, Atamild a scris:

> De fapt, de ce am pus in ghilimele :-)?..Deci, inainte sa citesc ce
> ati comentat voi, am sa fac o adau..gire sau adaugare?:-))) M-am
> trezit bine dispusa, sper sa nu va supere tonul meu glumet de
> dimineata. Acum, daca este tot vorba de mancare romaneasca (pe care
> personalitatea artistica cu pricina...de fapt nu a spus ca nu-i place,
> a spus ca nu se omoara dupa ea), eu cred ca mancarea fiecarui om
> depinde de felul cum a fost obisnuit sa manance acasa, in copilarie.
> Personal, tot ce a gatit mama mi-a placut. Si mama gatea, ciorba de
> zarzavat, supa de pui, supa cu galuste. Mama prajea snitele si cartofi
> prajiti iar piure mai bun ca ea nu face nimeni. Fasole batuta cu ceapa
> arsa deasupra, mancam de mama focului pe paine alba sau intermediara
> :))), salata de vinete, salata de cartofi orientala. Mancare de mazare
> cu carne in sos de rosii cu marar, ce buna era! Totul era bun,
> mancarea de varza, friptura, pana si spanac am mancat (nu-mi placea
> spanacul) la mama. Nu prea gatea sarmale, decat la sarbatori si atunci
> facea sarmale de doua feluri, in foi de varza si in foi de vita pe
> care le serveam cu lamaie si smantana. Totul era bun atunci, la mama.
> Sa nu mai spun de placinte cu mere, cu branza sau de
> colunase...miam-miam-miam!
> De acest Coppola imi pasa mai putin si daca ar fi sa vina la mama
> acasa, nici nu l-as invita la masa. Sa se duca la un restaurant
> american.:))) si sa manance hamburger sau ce-i place si sa lase
> mancarea romaneasca in pace.
> Matilda
>
Total de acord cu ce spui numai ca esti subiectiva si toti de fapt cand folosim sintagma asta ''ca la mama acasa''. De ce ? ,pentru ca ,mancarea facuta de mama acasa e asociata cu familia, copilaria, amintiri placute ,adanc infipte in subconstient. Ori capacitatea de a discerne, judeca rational ne vine muult mai tarziu(daca ne vine ? )si de aici senzatia de mancarea cea mai buna ''de la mama acasa'', nu !! Cand devenim adulti, cat de cat si mai si avem posibilitatea sa comparam real bucatariile nationale ,ajungem la concluzii gen Coppola.

ionion din Iganga-Uganda (...@hotmail.com, IP: 88.103.57...)
2007-12-22 14:04
pt Matilda : greseli culinare :


sarmale cu lamaie si-i mai pui si smantana ?
Sarmana de tine si cu stomacul esti in ordine ?
Sau probabil ca puneati in sarmale osanza si atunci ca sa nu vi se aplece
puneai lamaie si smantana. Smantane era prinsa bine in calea ? 3-4 zile ?

mancare cu carne si mazare in sos de rosii !
Sosurile se mancau in timpul razboiului cand lumea nu avea ce sa manince si atunci fie isi facea o supa de legume stranse de pe campuri sau sosuri - daca avea norocul sa aiba un pic de faina acasa si uite asa intingeau cu paine in sos pana cand avea stomacul plin

CIORBA DE ZARZAVAT ?
vrei sa spui ca dupa ce puneai legume in apa la fiert apoi puneai bors ?
Dragalasha de tine- sanatate sa-ti dea Dumnezeu ca asta n-as manca nici daca
m-ai frige.

Fasole batuta cu ceapa arsa ? Hm- pai nu gaseati la farmacie carbune pentru stomac ?
Fasole batuta asta este mancarea preferata a corpului diplomatic romanesc la receptiile
de la Ambasadele Romaniei republicane- pute de la distanta.

Aici nu-i vorba de "restaurant AMERICAN" dar o bucatarie buna o au italienii, francezii de sud, turcii si eventaul specialitati mai rar este adevarat gasesti in cadrul fiecarei bucatarii.

ARTA CULINARA TREBUIE SA FIE DECENTA FARA MIROSURI SI GUSTURI
EXTREM DE PUTERNICE- DAR IN SURDINA !





La 2007-12-22 09:09:32, Atamild a scris:

> De fapt, de ce am pus in ghilimele :-)?..Deci, inainte sa citesc ce
> ati comentat voi, am sa fac o adau..gire sau adaugare?:-))) M-am
> trezit bine dispusa, sper sa nu va supere tonul meu glumet de
> dimineata. Acum, daca este tot vorba de mancare romaneasca (pe care
> personalitatea artistica cu pricina...de fapt nu a spus ca nu-i place,
> a spus ca nu se omoara dupa ea), eu cred ca mancarea fiecarui om
> depinde de felul cum a fost obisnuit sa manance acasa, in copilarie.
> Personal, tot ce a gatit mama mi-a placut. Si mama gatea, ciorba de
> zarzavat, supa de pui, supa cu galuste. Mama prajea snitele si cartofi
> prajiti iar piure mai bun ca ea nu face nimeni. Fasole batuta cu ceapa
> arsa deasupra, mancam de mama focului pe paine alba sau intermediara
> :))), salata de vinete, salata de cartofi orientala. Mancare de mazare
> cu carne in sos de rosii cu marar, ce buna era! Totul era bun,
> mancarea de varza, friptura, pana si spanac am mancat (nu-mi placea
> spanacul) la mama. Nu prea gatea sarmale, decat la sarbatori si atunci
> facea sarmale de doua feluri, in foi de varza si in foi de vita pe
> care le serveam cu lamaie si smantana. Totul era bun atunci, la mama.
> Sa nu mai spun de placinte cu mere, cu branza sau de
> colunase...miam-miam-miam!
> De acest Coppola imi pasa mai putin si daca ar fi sa vina la mama
> acasa, nici nu l-as invita la masa. Sa se duca la un restaurant
> american.:))) si sa manance hamburger sau ce-i place si sa lase
> mancarea romaneasca in pace.
> Matilda
>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Dosarele pierdute ale revolutiei: teroristii de la "Romarta" (5685 afisari)
 Coppola: Mancarea romaneasca nu e buna (2673 afisari)
 Hashim Thaci: ascensiunea unui terorist in Kosovo (2545 afisari)
 Realitatea Media s-a retras din Clubul Roman de Presa (1774 afisari)
 O noua mazilire nationala (1773 afisari)
 Rusia isi trimite in misiune cel mai nou submarin (1701 afisari)
 Will Smith crede ca Hitler a fost un om bun (1184 afisari)
 Gigi Becali: Hagi colaboreaza cu serviciile de informatii (1078 afisari)
 J. Edgar Hoover planuia arestarea a 12.000 de americani  (890 afisari)
 "Brad de Craciun", din oameni (751 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00583 sec.