Ziua Logo
  Nr. 4111 de vineri, 14 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Procesul Comunismului

2007-12-14

Comentarii: 21, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Mos_Tautu
2007-12-13 23:52:21

NEDREPTATEA SI RAPTUL COMUNIST SE PRELUNGESTE SI ASTAZI

cercetas
2007-12-14 04:07:19

mai rai ca Ceausescu... Aha!

Ceausescu era imbecil, dar cu principii.
Astia e inteligenti si fara.
Deci cu mult, mult mai periculosi.

FB
2007-12-14 04:11:59

Re: NEDREPTATEA SI RAPTUL COMUNIST SE PRELUNGESTE SI ASTAZI

ionescu
2007-12-14 04:48:51

Cum se poate fura mai putin


Home| Forum | Arhiva | Lista de autori | Cine sintem | Newsletter | Abonamente Autentificare | Inregistrare PDF | RSS
Colectiile Cotidianul.
ENCICLOPEDICA
LITERATURA
SIMFONICA
PRISON BREAK
Colectii

Actualitate

Politica

Companii

BusinessNews

Societate

NewMedia

Campanie

PeoplePortret

HotNot

Versus

Travel

Comentarii

Europa

International

Special

Stiinta

Fashion

Topuri

Film&Muzica

Cultura

Sport

TV

Top Articole

Festivalul "George Enescu"
Cronicile festivalului, de Sever Voinescu

Spectacole si evenimente

Suplimente
Casa&Teren

Educatie&Joburi

Bani&Afaceri

Media&Cultura

Intelegi mai mult
Euro/Referendum

Prison Break

3 fotografii pe zi

Un Nobel pentru Romania

Referendum 2007

Concurs Cafe Deko

Concurs "Printese date uitarii"

Generatia expirata

Victime pentru Basescu

Cit ar costa Unirea

Dosariada

Generatia asteptata

IT&C

Special

Reportaje

Sinteze

Dosar Francmasoneria

La pescuit

Foto

Campaniile Cotidianul

Editorial - Cum se poate fura mai putinTraian Ungureanu
--------------------------------------------------------------------------------

Aparut in editia din 14 Decembrie 2007
Ce nume poarta situatia in care sistemul politic e impertinent, iar corpul cetatenesc absent? Criza de stat. Rezultatul: o societate depresiva care a invatat sa se dispretuiasca si nu mai tine scorul umilintelor.

O societate? Nu. Tot mai mult, o forma de deruta, dominata de plictis si dispusa la autosabotaj politic. Romanii au lipsit de la alegeri si referendum pentru ca nu au incredere in romani. Si pentru ca au intrat in concediu prenatal: nasc generatiile indiferente ale viitorului. Ce nume poarta situatia in care criza de stat e insotita de dispretul extern unificat, de la Roma pina pe mosia puturoasa a lui Voronin? Criza nationala. Din acest punct nu mai e mult de discutat. Ori corectam harta puterii, ori raminem cu arta caderii.

Acum, Romania nu e nimic sau nimic mai mult decit un loc minjit de o tentativa masiva de furt. Un grup recent suit in copac, dupa obiceiul sinistrei noastre traditii politice, incearca sa preia toate puterile si bunurile publice. Prima tinta a acestei ofensive care urmareste exproprierea juridica a cetatenilor e, desigur, justitia. Desavirsirea acestui abuz nu e departe. Procurorii sint deja selectati din carnetul de note al unei doamne de la Rompetrol. Guvernul are dexteritatea banditismului normativ si a devenit primul autor de acte ilegale al tarii. Fostul ministru al Justitiei, un oarecare Chiuariu, a emis o ordonanta sfruntata, din categoria Mugabe. Guvernul insusi a comis, cu buna stiinta, frauda suprema, angajindu-si solemn raspunderea pe proiectul legii uninominalului, un text de lege violent anticonstitutional. Sigur, in cauza nu era onoarea (inexistenta) a lui Bogdan Olteanu, autorul a 22 de scrisori obscene care il somau pe presedintele Basescu sa promulge aberatia. In cauza nu putea fi nici demnitatea unei majoritati parlamentare care e prinsa pina peste cap cu munca la imunizarea totala in fata legii. In numitele conditii de suprasolicitare, parlamentarii abia-abia au avut timp sa-si voteze improprietarirea prin rapt si complicitate cu Regia care administreaza domeniul public. Imediat dupa negocierea directa de tip Remes sau indata dupa licitatii simulate, demnitarii si sub-slugile din orbita se vor instala definitiv in vile si apartamente. Procurorii isi vor nota, primii, noile adrese. Acolo trebuie trimise, din timp, anunturile care previn locatarii asupra urmatoarei perchezitii si dau ragazul legal pentru indepartarea probelor: bani, termopane, caltabosi, stenograme, tuica si alte mecanisme de sustinere a statului de drept.

Atit e Romania acum: o criza de stat surpata peste o criza nationala. Solutia: ingradirea momentului inainte de expansiunea spre stadiul de faza istorica. Instrumentul va fi la indemina alegatorilor care se vor grupa in jurul nucleului Basescu. Apropierea noului PDL de presedinte e o discutie toxica. Pericolul ar fi tocmai absenta unei asemenea forte. In plan general insa, calea de iesire din criza e o noua Constitutie. Nu putem inventa alti oameni, dar ii putem obliga sa se mute intr-un ring mai strimt si sa fure mai putin.

paraipan
2007-12-14 06:32:14

" Nitu a luptat cu toporul si cutitul"

Pai cum altfel s-a luptat la RO de 2000 ani? Asa ar trebui si azi.

paraipan
2007-12-14 07:13:13

Pai Mon Cher ..

La 2007-12-14 04:07:19, cercetas a scris:

> Ceausescu era imbecil, dar cu principii.
> Astia e inteligenti si fara.
> Deci cu mult, mult mai periculosi.
>
>
Ceausescu a avut un viciu enorm, ... capital, si anume, a iubit ... PUTEREA. A iubi puterea nu inseamna a avea PRINCIPII. Fundamental, a fost un om marunt si rau (evident e un pleonasm, ..sorry da' asa de mult l'am urit).

Arogantu'
2007-12-14 07:49:31

Arogantu'
2007-12-14 07:53:56

Re: Cum se poate fura mai putin

Huhurianu
2007-12-14 09:42:12

Re: NEDREPTATEA SI RAPTUL COMUNIST SE PRELUNGESTE SI ASTAZI / Bravo FB.

Mos_Tautu
2007-12-14 09:54:56

Re: Dictionar sespre oligarhie

Mos_Tautu
2007-12-14 10:59:06

Re: Dle FB mai reflecteaza !

alwis46
2007-12-14 12:45:11

Ce trebuie tinut minte.

Sistemul si ideologia comuniste au fost criminale la fel ca nazismul si fascismul, toate aceste trei sisteme si ideologii find surori de sange.

De sangele pe care ele l-au facut sa curga din trupurile celor care s-au opus lor.
Zeci de milioane de gropi sunt pline de cadavrele victimelor comunismului, acest blestemat sistem fiind mai productiv decat oricare alt sistem atunci cand vorbim de cei pe care i-a bagat in mormant.
Daca nazismul si fascismul au fost judecate si de istorie si de tribunale, comunismul se zbenguie vioi chiar si astazi fara a fi deranjat de nimeni, firavele tentative de condamnare a acestui sistem lovindu-se de impotrivirea acerba a slujbasilor mortii inca ramasi in structurile de conducere din fostelor tari comuniste, evident si din Romania.
Sa ne amintim spumele si clabucii de la gura atator parlamentari romani atunci cand Traian Basescu a citit in Parlament concluziile pe marginea acelui Raport intocmit de V. Tismaneanu.
Vad astazi cam acelasi tip de manifestare si aici pe forum unde un cetatean are curajul sa posteze un adevar, comunismul a fost criminal, si alt cetatean are tupeul sa-l acuze si sa-i spuna acestuia ca e nesimtit.
Pe acuzator nu-l interesa faptul ca era vorba de crimele comunismului, nu, pe el il durea cel mai tare ca se vorbea de un oarecare Patriciu.

Paranteza.
Nu ma intereseaza ca pe acest Patriciu evenimentele din 1989 l-au prins in Emiratele Arabe Unite unde s-a deplasat de mai multe ori intre 1984-1989.
Unii si-ar pune intrebarea cum de reusea domnul in cauza sa plece intr-o asemenea tara si de atatea ori cand pe vremurile alea pana si sa te duci in excursie in Bulgaria era un vis irealizabil pentru orice roman obisnuit.

Domnule acuzator, atat ai retinut dumneata, Patriciu, din postarea pe marginea careia ti-ai permis lansarea acelei acuze ?
Tragic domnule, inseamna ca pentru dumneata nu conteaza ca in Romania sute de mii de victime ale comunismului au umplut gropile comune, pentru dumneata conteaza mai mult mentinerea curata a imaginii unui oarecare ins, lucru care ma face sa cred ca esti unul dintre cei care se opun condamnarii blestematului si criminalului sistem bolsevic.

Cum libertatea de exprimare este consfintita si in Constitutie nu pot decat sa spun ca ai dreptul sa vorbesti liber si fara nici o contrangere, lucrul grav este insa ca in virtutea acestei libertati dumneata depasesti anumite limite.

tomi01_2000
2007-12-14 12:45:13

si va surprinde ?

lucrurile au evoluAT NEASTEPTAT .... ajungem in scurt timp in stadii de cersetori in Romania ... salariul nu mai ajunge de la luna la luna de mult ....
Am mai luat un servici .... insa cu guvernantii astia nu-i de gluma ...
Guvernul TAXE-lor!! si banii se centreaza la ei in buzunare ... Justitia e legata si la urechi, nu numai la ochi ,,,,,,

Lefter.Popescu
2007-12-14 15:39:23

Tov Calin, tov Ciuhariu

Ia mai lasati-l pe tov Patriciu ca are destul, mai ocupati-va si de omul asta, ca tot mistretzu si pocaitu din USA si-au primit casele, dar taranul nostru obidit, INCA NU. Asteptati sa moara batranul ca sa va scapati de problema, sau cum merge treaba cu retrocedarile? Ne trebuie un referendum sa-si primeasca moshul agoniseala inapoi? Sau doar Maharele Duce de p-m Dominik si cu Super-Principele Radu si alde leatul asta de lacuste are voie sa-si primeasca acareturile in Romania LIBERALA? Dupa aia sa nu va mirati daca cei ce votau TRADITIONAL PNT-CD si acum vor sa intareasca cu votul lor PNL-ul cel cu shanse de guvernare, NU VOR VOTA DELOC ca n-au pe cine.. Priceput "acolo sus" aluzia mea ..fina?

FB
2007-12-14 16:12:08

Re: Pai Mon Cher ..

La 2007-12-14 07:13:13, paraipan a scris:

> La 2007-12-14 04:07:19, cercetas a scris:
>
> > Ceausescu era imbecil, dar cu principii.
> > Astia e inteligenti si fara.
> > Deci cu mult, mult mai periculosi.
> >
> >
> Ceausescu a avut un viciu enorm, ... capital, si anume, a iubit ...
> PUTEREA. A iubi puterea nu inseamna a avea PRINCIPII. Fundamental, a
> fost un om marunt si rau (evident e un pleonasm, ..sorry da' asa de
> mult l'am urit).
Nu cumva sa crezi ca ceilalti ,Iliescu,Basescu sunt altfel. Cei ce-i manevreaza si se ascund in spatele lor profita de aceasta fobie a puterii ce le intuneca mintile.Cand nu mai au nevoie de ei,sau cand efectiv bate vantul dintr-o alta directie ii abandoneaza ,lasandu-i fara putere.Asa a fost cazul lui Ceausescu,de ex,parasit de cei pe care cu generozitate i-a hranit.
Daca de ex.Constantinescu era la fel ,nu l-ar fi "lucrat".A fost singurul ce nu s-a agatat de putere.A si platit pentru asta.
Columbenii mai vechi sau mai noi stiu de ce.

FB
2007-12-14 16:37:30

Re: Dle FB mai reflecteaza !

doctorul
2007-12-14 17:34:30

Pt.Mos_Tautu

sindrom psihosomatic ?

Shadow
2007-12-14 18:38:24

Re: Ce trebuie tinut minte. Da alwis sigur ca da

Ne referim la "cetateni" si "cetateni" acuma. Patetic.

> Sistemul si ideologia comuniste au fost criminale la fel ca nazismul
> si fascismul, toate aceste trei sisteme si ideologii find surori de
> sange.
>
> De sangele pe care ele l-au facut sa curga din trupurile celor care
> s-au opus lor.
> Zeci de milioane de gropi sunt pline de cadavrele victimelor
> comunismului, acest blestemat sistem fiind mai productiv decat oricare
> alt sistem atunci cand vorbim de cei pe care i-a bagat in mormant.
> Daca nazismul si fascismul au fost judecate si de istorie si de
> tribunale, comunismul se zbenguie vioi chiar si astazi fara a fi
> deranjat de nimeni, firavele tentative de condamnare a acestui sistem
> lovindu-se de impotrivirea acerba a slujbasilor mortii inca ramasi in
> structurile de conducere din fostelor tari comuniste, evident si din
> Romania.
> Sa ne amintim spumele si clabucii de la gura atator parlamentari
> romani atunci cand Traian Basescu a citit in Parlament concluziile pe
> marginea acelui Raport intocmit de V. Tismaneanu.
> Vad astazi cam acelasi tip de manifestare si aici pe forum unde un
> cetatean are curajul sa posteze un adevar, comunismul a fost criminal,
> si alt cetatean are tupeul sa-l acuze si sa-i spuna acestuia ca e
> nesimtit.

> Pe acuzator nu-l interesa faptul ca era vorba de crimele comunismului,
> nu, pe el il durea cel mai tare ca se vorbea de un oarecare Patriciu.
>

Acuzand comunismul si schimband in acelasi timp victimele cu profitorii (asa cum face celebrul raport) o da bine la generalitatea precum careia "comunismul a fost criminal"(generalitate pe care o sesizam majoritatea ca fiind adevarata fara "manipularea istoriei" via tismaneanu and comp).
Deci eu daca iti spun comunismul este criminal si in aceleasi randuri bag si o referire ca "alwis este hot" nu o sa ai "nesimtirea" sa spui ca sunt nesimtit nu? Pt ca in fond sustin un adevar chiar daca el se scalda intr-o mare de minciuni care nu prea au legatura cu acest adevar. Adevarul este ca nea tautu ca medic psiholog este versat in arta de care acuza doar securitatea aceea de a "manipula". Asa e ca referirea la patriciu nu are legatura cu subiectul articolului sau cu referile la sarmanii tarani?

> Paranteza.
> Nu ma intereseaza ca pe acest Patriciu evenimentele din 1989 l-au
> prins in Emiratele Arabe Unite unde s-a deplasat de mai multe ori
> intre 1984-1989.
> Unii si-ar pune intrebarea cum de reusea domnul in cauza sa plece
> intr-o asemenea tara si de atatea ori cand pe vremurile alea pana si
> sa te duci in excursie in Bulgaria era un vis irealizabil pentru orice
> roman obisnuit.

> Domnule acuzator, atat ai retinut dumneata, Patriciu, din postarea pe
> marginea careia ti-ai permis lansarea acelei acuze ?
> Tragic domnule, inseamna ca pentru dumneata nu conteaza ca in Romania
> sute de mii de victime ale comunismului au umplut gropile comune,
> pentru dumneata conteaza mai mult mentinerea curata a imaginii unui
> oarecare ins, lucru care ma face sa cred ca esti unul dintre cei care
> se opun condamnarii blestematului si criminalului sistem bolsevic.

Pune-ti intrebarea vizavi de patriciu cum de aplecat "afara". Eu o sa consider ca esti doar curios. Din cate stiu patriciu nu ocupa posturi administrative. Acum daca ne punem intrebarea cum a plecat tovarasul basecu la anvers sau tovarasul stolojan (amandoi au ocupat si unul inca mai ocupa functii in stat) chiar in "state" pe vremea inpuscatului sunt semne clare de "comunism si bolsevism" nu-i asa?

> Cum libertatea de exprimare este consfintita si in Constitutie nu pot
> decat sa spun ca ai dreptul sa vorbesti liber si fara nici o
> contrangere, lucrul grav este insa ca in virtutea acestei libertati
> dumneata depasesti anumite limite.

Draga alwis "nesimtit" este o limita demult depasita de catre asa zisii democrati de serviciu. Exemplul a fost dat de cel care apara democratia si statul de drept in Romania. In rest poti reciti "din urma" in arhiva ziua modul in care tovarasul nelu davidescu il copiaza pe marele prezident. E drept ca atunci cand a facut-o nu ai gasit de cuviinta sa il condamni cu "manie cam proletara" din motive de "axa comuna" sau "dublu standard".

Zenn
2007-12-14 19:09:52

Re: Pai Mon Cher ..

Pai "viciu" asta il au si cei de-acu', nu!? Cu alte cuvinte: lupu' isi schimpa paru', da'...La 2007-12-14 07:13:13, paraipan a scris:

> Ceausescu a avut un viciu enorm, ... capital, si anume, a iubit ...
> PUTEREA. A iubi puterea nu inseamna a avea PRINCIPII. Fundamental, a
> fost un om marunt si rau (evident e un pleonasm, ..sorry da' asa de
> mult l'am urit).
>

georgems
2007-12-14 20:20:13

Re: Ce trebuie tinut minte.

La 2007-12-14 12:45:11, alwis46 a scris:

> Sistemul si ideologia comuniste au fost criminale la fel ca nazismul
> si fascismul, toate aceste trei sisteme si ideologii find surori de
> sange.
>
> De sangele pe care ele l-au facut sa curga din trupurile celor care
> s-au opus lor.
> Zeci de milioane de gropi sunt pline de cadavrele victimelor
> comunismului, acest blestemat sistem fiind mai productiv decat oricare
> alt sistem atunci cand vorbim de cei pe care i-a bagat in mormant.
> Daca nazismul si fascismul au fost judecate si de istorie si de
> tribunale, comunismul se zbenguie vioi chiar si astazi fara a fi
> deranjat de nimeni, firavele tentative de condamnare a acestui sistem
> lovindu-se de impotrivirea acerba a slujbasilor mortii inca ramasi in
> structurile de conducere din fostelor tari comuniste, evident si din
> Romania.
> Sa ne amintim spumele si clabucii de la gura atator parlamentari
> romani atunci cand Traian Basescu a citit in Parlament concluziile pe
> marginea acelui Raport intocmit de V. Tismaneanu.
> Vad astazi cam acelasi tip de manifestare si aici pe forum unde un
> cetatean are curajul sa posteze un adevar, comunismul a fost criminal,
> si alt cetatean are tupeul sa-l acuze si sa-i spuna acestuia ca e
> nesimtit.
> Pe acuzator nu-l interesa faptul ca era vorba de crimele comunismului,
> nu, pe el il durea cel mai tare ca se vorbea de un oarecare Patriciu.
>
> Paranteza.
> Nu ma intereseaza ca pe acest Patriciu evenimentele din 1989 l-au
> prins in Emiratele Arabe Unite unde s-a deplasat de mai multe ori
> intre 1984-1989.
> Unii si-ar pune intrebarea cum de reusea domnul in cauza sa plece
> intr-o asemenea tara si de atatea ori cand pe vremurile alea pana si
> sa te duci in excursie in Bulgaria era un vis irealizabil pentru orice
> roman obisnuit.
>
> Domnule acuzator, atat ai retinut dumneata, Patriciu, din postarea pe
> marginea careia ti-ai permis lansarea acelei acuze ?
> Tragic domnule, inseamna ca pentru dumneata nu conteaza ca in Romania
> sute de mii de victime ale comunismului au umplut gropile comune,
> pentru dumneata conteaza mai mult mentinerea curata a imaginii unui
> oarecare ins, lucru care ma face sa cred ca esti unul dintre cei care
> se opun condamnarii blestematului si criminalului sistem bolsevic.
>
> Cum libertatea de exprimare este consfintita si in Constitutie nu pot
> decat sa spun ca ai dreptul sa vorbesti liber si fara nici o
> contrangere, lucrul grav este insa ca in virtutea acestei libertati
> dumneata depasesti anumite limite.
>
Patriciu a proiectat o cladire de vreo 24 de etaje , la Cornishe in Abu Dhabi, la malul golfului,am vazut-o, de aia a fost banuiesc acolo.

katty1
2007-12-14 21:29:13

Re: Pai Mon Cher ..

La 2007-12-14 19:09:52, Zenn a scris:

> Pai "viciu" asta il au si cei de-acu', nu!? Cu alte cuvinte: lupu'
> isi schimpa paru', da'...
>
>

Puterea a fost, este si va fi un drog care i-a pierdut, ii pierde si-i va pierde pre multi. Este piatra de incercare a adevaratelor caractere.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Mai rai ca Ceausescu" (2511 afisari)
 Iuppiter Tonans (2288 afisari)
 Norica Nicolai: "Presedintele are dreptate" (1852 afisari)
 Despre RON, ROM si ROMAN (1784 afisari)
 Matrix in limba moldoveneasca pentru Veronin (1734 afisari)
 Fiul secret al lui Hitler ar putea trai in Marea Britanie (1532 afisari)
 Chisinaul acuza Romania de colaborare cu regimul ilegal din Transnistria (1098 afisari)
 Cernobilul, populat cu animale devastate genetic de radiatii (1087 afisari)
 Scrisorile Printesei Diana catre Dodi Al Fayed (829 afisari)
 Moldovenii si turcii, expulzati pe capete din Romania (765 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00839 sec.