Ziua Logo
  Nr. 4106 de sambata, 8 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-12-08
synd (...@aol.com, IP: 91.13.100...)
2007-12-08 13:52
CID

La 2007-12-08 04:03:03, CID a scris:

> Nu face cineva modificari. Ca nu pica din cer. Nu-i vorba de granite
> trasate din exterior, din pix, asa ca referirile la Hitler sint
> ridicole. Kosovarii insisi isi proclama independenta. Este o situatie
> de fapt.
> Asta ca sa nu mai vorbim despre ce inseamna a nu accepta dreptul la
> libertate al acelora, adica lantul de omoruri, distrugeri, pe care se
> pare ca ti le si doresti. Si asta ca sa ce? Ca sa-si intinda sarbii
> stapanirea peste un teritoriu cu 90% populatie ostila?
> Ca intotdeauna, la final agresorul plateste.
>



Ti-am atras atras atentia deja, as spune, intr-un mod politicos, ca dumneata habar nu ai despre ceea ce vorbesti/scrii. Ar fi un castig pentru dumneata, daca te-ai informa cat de cat asupra problemelor pe care, cu aplombul ignoratului si cu un ton rastit, al unui om necultivat, le comentezi pe acest forum. Nu este sarcina mea si nici a altui participant la acest forum de discutii sa-ti suplineasca "gaurile" din cultura dumitale politica si, nu in ultimul rand, din cultura generala.

Pentru cultura generala: diferendele dintre albanezii si sarbii kosovari sunt mult mai vechi decat anul 1989 (sic!), invocat de dumneata si dateaza, in epoca moderna, cel putin din anul 1912. Dupa al doilea razboi mondial, eveniment in care peste zeci de mii sarbi au fost ucisi de trupele SS si de "Balli kombetar" - compuse din etnici albanezi-, iar peste 100 000 s-au refugiat la nord, in Serbia, Tito si "Comitetul national pentru eliberarea Jugoslaviei" decid la 6 martie 1945 ca supravietorii sarbi nu au dreptul sa se reintoarca in locurile lor natale. Faptul nu i-a impiedecat pe liderii comunisti jugoslavi sa accepte stabilirea aici, in Kosovo, a unui numar considerabil de albanezi, fugiti din raiul lui Enver Hodja. Conflictele din anii '60 si '70 dintre majoritatea albaneza si minoritatile din Kosovo - sarbi, tigani, valahi, macedonieni, bulgari etc.- au urmarit exact ceeace albanezii abia dupa 1999 au reusit: epurarea etnica a provinciei si constituirea unui "pseudo-stat" pur rasial. Asa se explica dezechilbrul etnodemografic din Kosovo, pe care-l vanturi dumneata pe acest forum

Si inca ceva: atunci cand vorbesti dumneata despre Europa, ar trebui sa stii- asa pentru cultura dumitale generala-, ca Europa este continentul statelor de drept, adica al statelor unde LEGEA - si nu bunul plac, al dumitale sau al altuia-, primeaza!

CID (...@yahoo.com, IP: 89.137.241...)
2007-12-08 16:23
Re: CID

Atata vreme cat iti spun niste chestiuni de principiu, corecte, gargara ta plina de detalii nesemnificative e inutila.
Teritoriul a fost pierdut si cu asta basta. Vrei crime, pune-ti pofta-n cui. Kosovo va fi independent indiferent de cat de zvarcolesti tu. Nu vezi ca de fapt esti INCAPABIL sa dai o solutie? Vorbesti doar ca sa nu taci.

synd (...@aol.com, IP: 91.13.100...)
2007-12-08 17:34
Dumneata trebuie sa fii o personalitate importanta, domnule CID!

La 2007-12-08 16:23:14, CID a scris:

> Atata vreme cat iti spun niste chestiuni de principiu, corecte,
> gargara ta plina de detalii nesemnificative e inutila.
> Teritoriul a fost pierdut si cu asta basta. Vrei crime, pune-ti
> pofta-n cui. Kosovo va fi independent indiferent de cat de zvarcolesti
> tu. Nu vezi ca de fapt esti INCAPABIL sa dai o solutie? Vorbesti doar
> ca sa nu taci.
>




Nu am stiut ca dumneata propui "solutii". Trebuie sa fii o personalitate importanta...???

In ceea ce ma priveste, eu imi exprim doar opiniile pe un forum de discutii. Intervin doar atunci cand constat denaturari grosolane - asa cum este cazul dumitale-, a realitatilor istorice din fosta Jugoslavie sau manipulari jenante in massmedia.

Kosovo va deveni foarte probabil independent, fapt pe care l-am anticipat deja in luna iulie:



"synd (...@aol.com, IP: 91.13.91...)
2007-07-19 23:36

Kosovo va deveni independent

Doua intrebari raman deschise:

1. pentru cat timp?
2. care vor fi consecintele internationale?"


Pe cat este de sigur ca provincia Kosovo va deveni independenta, pe atat de sigur este ca aceasta independenta o vom plati cu totii. Ea constituie "samanta" care ar putea duce in viitor la un razboi pustiitor nu numai in sud-estul Europei. Practic aproape fiecare popor european are revendicari teritoriale tacite. O data deschisa "Cutia Pandorei"...

Paul din Ohio din SUA (...@hotmail.com, IP: 71.72.209...)
2007-12-08 18:31
Re: CID. Domnule synd

Daca judetele romanesti de la granita cu Ungaria ar fi locuite in proportie de 90% de etnici unguri, eu cred ca romanii nu ar avea nicio obiectie ca acestea sa treaca in componenta Ungariei. Asa ar fi corect! "Legile internationale" la care te referi dumneata mai jos sint ca orice lege, supuse modificarilor.
Dar daca o minoritate de 2-3% din centrul Serbiei (sau al oricarei tari euopene) ar vrea sa se separe, asta ar fi o absurditate care nu ar putea fi sustinuta de nimeni (in afara, poate, de Rusia).
Cutia Pandorei va fi deschisa doar pentru tarile dictatoriale ca Rusia (Cecenia, Daghestan etc.).
Daca belgienii, de exemplu, vor dori sa se desparta (40/60%) eu nu cred ca o vor face in maniera ruso-sarbeasca. Si aceasta despartire nu va afecta unitatea de valori a Europei. In sfarsit, apocalipsa prezisa de dumneata nu va avea loc.La 2007-12-08 16:23:14, CID a scris:

> Atata vreme cat iti spun niste chestiuni de principiu, corecte,
> gargara ta plina de detalii nesemnificative e inutila.
> Teritoriul a fost pierdut si cu asta basta. Vrei crime, pune-ti
> pofta-n cui. Kosovo va fi independent indiferent de cat de zvarcolesti
> tu. Nu vezi ca de fapt esti INCAPABIL sa dai o solutie? Vorbesti doar
> ca sa nu taci.
>

CID (...@yahoo.com, IP: 89.137.241...)
2007-12-08 18:37
Re: Dumneata trebuie sa fii o personalitate importanta, domnule CID!

Am impresia ca vorbesti singur. Eu nu fac denaturari istorice pentru ca nu ma intereseaza povestile. Eu vorbesc despre realitati actuale si expun niste principii corecte.
Vom vedea si acum cine vrea sa atace primul si asa vom stabili si vinovatul.

Nu stiu pe cine intereseaza pentru cat timp va fi Kosovo independent.
Consecintele internationale vor consta poate in sfarsit, intr-o schimbare de optica, pas inainte catre civilizatie, prin care se recunoaste dreptul de a fi liber al diverselor popoare, populatii, comunitati. Civilizat este sa accepti un divort fara scandal, nu sa pui mana pe topor.
Pentru cazul Kosovo, corect ar fi ca sarbii sa accepte independenta provinciei, alaturi de care se vor regasi intr-o Uniune Europeana in care autonomia regionala va sta la baza. Pe masura ce in cadrul UE vechile state slabesc, fortele centrifuge care fac ca anumite zone sa se rupa vor creste, faramitare care slabind structurile vechi, o va intari pe cea noua, cea a Europei Unite.

Dar pentru matale, se pare ca e mai simplu sa pui mana pe topor....

synd (...@aol.com, IP: 91.13.100...)
2007-12-08 19:10
Domnule Paul

a 2007-12-08 18:31:11, Paul din Ohio a scris:

> Daca judetele romanesti de la granita cu Ungaria ar fi locuite in
> proportie de 90% de etnici unguri, eu cred ca romanii nu ar avea nicio
> obiectie ca acestea sa treaca in componenta Ungariei. Asa ar fi
> corect! "Legile internationale" la care te referi dumneata mai jos
> sint ca orice lege, supuse modificarilor.
> Dar daca o minoritate de 2-3% din centrul Serbiei (sau al oricarei
> tari euopene) ar vrea sa se separe, asta ar fi o absurditate care nu
> ar putea fi sustinuta de nimeni (in afara, poate, de Rusia).
> Cutia Pandorei va fi deschisa doar pentru tarile dictatoriale ca Rusia
> (Cecenia, Daghestan etc.).
> Daca belgienii, de exemplu, vor dori sa se desparta (40/60%) eu nu
> cred ca o vor face in maniera ruso-sarbeasca. Si aceasta despartire nu
> va afecta unitatea de valori a Europei. In sfarsit, apocalipsa prezisa
> de dumneata nu va avea loc.
> >
>
>

Natural, legile, fie ele nationale sau internationale, pot fi modificate. Uneori, modificarea lor este chiar strict necesar. Legile sunt facute de oameni pentru oameni. Modificarea legilor impune insa, si dumneata o stii foarte bine, un proces legislativ, in urma caruia legea trebuie admisa de o majoritate. In cazul practicii si legilor internationale, un rol decisiv il au si deciziile Consiliului de Securitate al UNO.

Dar, atat timp cat legile - in cazul de fata cele internationale-, afirma si sustin suveranitatea statelor si inviolabilatea frontierelor statale, cred ca respectarea spiritului si textului acestor legi este o obligatie elementara a fiecarui stat membru al UNO.

In cazul la care ne referim - independenta provinciei Kosovo-, exista pe langa stipulatiile clare ale legislatiei internationale si Rezolutia 1244 a Consiliului de Securitate. Aceasta sustine clar, fara echivoc, inviolabilitatea frontierelor statului sarb.

Daca un stat sau un grup de state au decis - din motive care mie imi "scapa"-, sa ignore unilateral legislatia internationala cat si rezolutiile Consiliului de Securitate, atunci acele state isi pierd complet orice credibilitate politica si nu vor mai putea pretinde in viitor, altor state, respectarea legilor pe care ele insele le-au incalcat flagrant. Aici de abia este o chestie de principiu.

Asocierea exemplului belgian la starea de lucruri din Serbia/Kosovo este nefericit aleasa. In ultima instanta, pana la proba contrarie, pe valoni sau pe flamanzi nu i-a bombardat inca nimeni, iar pe teritoriul lor statal nu a instaurat nimeni un "protectorat UNO"! Separarea celor doua comunitati lingvistice este reciproc dorita si sustinuta. Situatia din Serbia este, deci, complet diferita.

Un mic detaliu: instaurarea unor "Protectorat UNO" in Kosovo a fost initiata deja in anul...1992, atunci cand razboiul civil din Jugoslavia nici nu-si aratase inca fata sa hidoasa, iar la independenta provinciei Kosovo visau doar nationalistii albanezi si agentii PR, platite cu milioare dolari, din USA.

Trageti singur concluziile, domnule Paul!
>

roy din secrapadeziua.blogspot.com (...@hotmail.com, IP: 89.138.243...)
2007-12-08 19:27
Re: CID - Synd

Sobru,

Pe langa faptul ca esti un incult . esti si un demagog de cea mai joasa spetza. Chestiile astea merg deobicei impreuna.

Toata lumea cunoaste care itzi sant parerile despre Israel si daca ai fi aplicat si in cazul Israelui acelasi principiu "Teritoriul a fost pierdut si cu asta basta", desigur ca nu ai fi scris ceea ce scrii plin de ura.

Tzi-am scris ca nu esti crestin si este foarte clar ce esti iar cine discuta cu tine trebuie sa ia asta in consideratzie

A bon entendeur salut, synd!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2007-12-08 16:23:14, CID a scris:

> Teritoriul a fost pierdut si cu asta basta. Vrei crime, pune-ti
> pofta-n cui. Kosovo va fi independent indiferent de cat de zvarcolesti
> tu.

Paul din Ohio din SUA (...@hotmail.com, IP: 71.72.209...)
2007-12-08 20:09
Re: Domnule Paul

Inteleg si respect durerea sarbilor de buna credinta. Dar aceasta durere este bazata pe o greseala a europenilor (si un mit sarbesc; mitul "infrangerii intemeietoare" a statului sarb). Greseala europenilor de acum un secol a fost aceea ca nu au tinut cont de Principiul Nationalitatilor al lui Woodrow Wilson.
P.S.Vorbesti doar despre vointa "unui grup de tari", dar uiti ca numai Rusia va opune un veto in Consiliul de Securitate. Cu alte cuvinte, dumneata crezi ca vointa unei singure tari conteaza la ONU! La 2007-12-08 19:10:12, synd a scris:

> a 2007-12-08 18:31:11, Paul din Ohio a scris:
>
> > Daca judetele romanesti de la granita cu Ungaria ar fi locuite in
> > proportie de 90% de etnici unguri, eu cred ca romanii nu ar avea nicio
> > obiectie ca acestea sa treaca in componenta Ungariei. Asa ar fi
> > corect! "Legile internationale" la care te referi dumneata mai jos
> > sint ca orice lege, supuse modificarilor.
> > Dar daca o minoritate de 2-3% din centrul Serbiei (sau al oricarei
> > tari euopene) ar vrea sa se separe, asta ar fi o absurditate care nu
> > ar putea fi sustinuta de nimeni (in afara, poate, de Rusia).
> > Cutia Pandorei va fi deschisa doar pentru tarile dictatoriale ca Rusia
> > (Cecenia, Daghestan etc.).
> > Daca belgienii, de exemplu, vor dori sa se desparta (40/60%) eu nu
> > cred ca o vor face in maniera ruso-sarbeasca. Si aceasta despartire nu
> > va afecta unitatea de valori a Europei. In sfarsit, apocalipsa prezisa
> > de dumneata nu va avea loc.
> > >
> >
> >
>
> Natural, legile, fie ele nationale sau internationale, pot fi
> modificate. Uneori, modificarea lor este chiar strict necesar. Legile
> sunt facute de oameni pentru oameni. Modificarea legilor impune insa,
> si dumneata o stii foarte bine, un proces legislativ, in urma caruia
> legea trebuie admisa de o majoritate. In cazul practicii si legilor
> internationale, un rol decisiv il au si deciziile Consiliului de
> Securitate al UNO.
>
> Dar, atat timp cat legile - in cazul de fata cele internationale-,
> afirma si sustin suveranitatea statelor si inviolabilatea frontierelor
> statale, cred ca respectarea spiritului si textului acestor legi este
> o obligatie elementara a fiecarui stat membru al UNO.
>
> In cazul la care ne referim - independenta provinciei Kosovo-, exista
> pe langa stipulatiile clare ale legislatiei internationale si
> Rezolutia 1244 a Consiliului de Securitate. Aceasta sustine clar, fara
> echivoc, inviolabilitatea frontierelor statului sarb.
>
> Daca un stat sau un grup de state au decis - din motive care mie imi
> "scapa"-, sa ignore unilateral legislatia internationala cat si
> rezolutiile Consiliului de Securitate, atunci acele state isi pierd
> complet orice credibilitate politica si nu vor mai putea pretinde in
> viitor, altor state, respectarea legilor pe care ele insele le-au
> incalcat flagrant. Aici de abia este o chestie de principiu.
>
> Asocierea exemplului belgian la starea de lucruri din Serbia/Kosovo
> este nefericit aleasa. In ultima instanta, pana la proba contrarie, pe
> valoni sau pe flamanzi nu i-a bombardat inca nimeni, iar pe teritoriul
> lor statal nu a instaurat nimeni un "protectorat UNO"! Separarea celor
> doua comunitati lingvistice este reciproc dorita si sustinuta.
> Situatia din Serbia este, deci, complet diferita.
>
> Un mic detaliu: instaurarea unor "Protectorat UNO" in Kosovo a fost
> initiata deja in anul...1992, atunci cand razboiul civil din
> Jugoslavia nici nu-si aratase inca fata sa hidoasa, iar la
> independenta provinciei Kosovo visau doar nationalistii albanezi si
> agentii PR, platite cu milioare dolari, din USA.
>
> Trageti singur concluziile, domnule Paul!
> >
>
>

CID (...@yahoo.com, IP: 89.137.241...)
2007-12-08 20:10
Re: Domnule Paul

Tartane, Israelul e agresorul, ocupa teroitorii ce nu-i apartin, facand epurare etnica la fel ca ucigasii sarbi. Palestinienii exista si au ce revendica. Cand am spus despre Kosovo ca e pierdut, ma refeream ca e piedut de secole. Ai inteles? Mai si imputi atmosfera! Doar nu-ti inchipui ca-s de acord cu ticalosiile voastre?
Veti pierde tot ce ati furat, fii fara grija. Criminalii n-au ce cauta in lumea civilizata.

synd (...@aol.com, IP: 91.13.112...)
2007-12-08 20:39
Re: CID - Synd

La 2007-12-08 19:27:58, roy a scris:

> Sobru,
>
> Pe langa faptul ca esti un incult . esti si un demagog de cea mai
> joasa spetza. Chestiile astea merg deobicei impreuna.
>
> Toata lumea cunoaste care itzi sant parerile despre Israel si daca ai
> fi aplicat si in cazul Israelui acelasi principiu "Teritoriul a fost
> pierdut si cu asta basta", desigur ca nu ai fi scris ceea ce scrii
> plin de ura.
>
> Tzi-am scris ca nu esti crestin si este foarte clar ce esti iar cine
> discuta cu tine trebuie sa ia asta in consideratzie
>
> A bon entendeur salut, synd!
La 2007-12-08 19:27:58, roy a scris:

> Sobru,
>
> Pe langa faptul ca esti un incult . esti si un demagog de cea mai
> joasa spetza. Chestiile astea merg deobicei impreuna.
>
> Toata lumea cunoaste care itzi sant parerile despre Israel si daca ai
> fi aplicat si in cazul Israelui acelasi principiu "Teritoriul a fost
> pierdut si cu asta basta", desigur ca nu ai fi scris ceea ce scrii
> plin de ura.
>
> Tzi-am scris ca nu esti crestin si este foarte clar ce esti iar cine
> discuta cu tine trebuie sa ia asta in consideratzie
>
> A bon entendeur salut, synd!
>




Daca individul in cauza este crestin sau nu, este o intrebare la care nu pot raspunde. Exista probabil chiar si pe acest forum romani crestini care, din diferite motive si nu in ultimul rand dintr-o eronata interpretare a principiilor democratiei, sustin independenta provinciei secesioniste Kosovo. Este dreptul fiecaruia sa creada si sa sustina ce vrea, in masura in care este convins ca detine suficiente informatii despre tema aflata in discutie, pentru a-si permite o concluzie!

Ceea ce m-a surprins insa la acest individ este violenta limbajului, agresivitatea tonului si gradul inalt de incultura. Peroreaza despre Europa, dar nu-l intereseaza legile pe care a fost cladita ea. Ele sunt "putul gandirii" (sic!) mele. Pe el nu-l intereseaza istoria, adica trecutul mai mult sau mai putin indepartat, unde pot fi intelese cauzele si gasite explicatiile unui anume fenomen sau stari de fapt, pentru ca, pur si simplu, nu-l intereseaza "povestile".

Dar, pe baza acelorasi "povesti" istorice, de care el nu este interesat, produce "cugetari" la adresa crimelor sarbilor, care fara indoiala au fost savarsite, si trece "elegant" sub tacere crimele, la fel de odioase si la fel de numeroase, ale celorlalte popoare implicate in razboiul civil din Jugoslavia. Aceste afirmatii sunt pentru el "chestiuni de principiu" (sic!), confundand in mod grobier un principiu cu propriile-i pareri.

Am mai spus-o si o repet: chiar daca nu as dispune de informatiile pe care le am, iar legislatia internationala nu ar fi clar de partea pozitiei Serbiei, simplul fapt ca impotriva sarbilor au luptat inca din anul 1992 numeroase grupuri paramilitare neofasciste din tari occidentale, iar de partea musulmanilor - a bosniecilor si a albanezilor -, bande de islamisti, mujahedini, recrutate din Maroc pana in Afganistan, m-ar determina sa sustin cauza sarbeasca.

Numai bine


synd
>
>

synd (...@aol.com, IP: 91.13.112...)
2007-12-08 20:46
Re: Domnule Paul

La 2007-12-08 20:09:28, Paul din Ohio a scris:

> Inteleg si respect durerea sarbilor de buna credinta. Dar aceasta
> durere este bazata pe o greseala a europenilor (si un mit sarbesc;
> mitul "infrangerii intemeietoare" a statului sarb). Greseala
> europenilor de acum un secol a fost aceea ca nu au tinut cont de
> Principiul Nationalitatilor al lui Woodrow Wilson.
> P.S.Vorbesti doar despre vointa "unui grup de tari", dar uiti ca numai
> Rusia va opune un veto in Consiliul de Securitate. Cu alte cuvinte,
> dumneata crezi ca vointa unei singure tari conteaza la ONU!



Uiti China, domnule. Desi se mentine intr-o aparenta tacere, China a afirmat clar ca se va opune in Consiliul de Securitate recunoasterii independentei provinciei Kosovo.

In ultima instanta, China impreuna cu Rusia formeaza aproape 1/4 din suprafata pamantului si cca. 1/4 din populatia globului! Nu vad motivul pentru care, in acest context, ar fi mai importante sau mai semnificative vocile celorlalte trei puteri din acest consiliu???

CID (...@yahoo.com, IP: 89.137.241...)
2007-12-08 21:20
Re: Domnule Paul

Synduleee vorbesti de Europa si legile ei si cum ca eu n-as fi interesat de ele, cand pozitia Europei este cea de a recunoaste independenta Kosovo. Nu vezi cat esti de ridicol?
Doamne ce caricaturi!

katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2007-12-08 22:16
Re: CID. Domnule synd

La 2007-12-08 18:31:11, Paul din Ohio a scris:

> Daca judetele romanesti de la granita cu Ungaria ar fi locuite in
> proportie de 90% de etnici unguri, eu cred ca romanii nu ar avea nicio
> obiectie ca acestea sa treaca in componenta Ungariei. Asa ar fi
> corect! "Legile internationale" la care te referi dumneata mai jos
> sint ca orice lege, supuse modificarilor.


Gresit Paule, in cadrl tratatului de la Triannon a fost stipulat ca romanii respectiv maghiarii care doresc pot sa opteze pentru na din tari, asta intr-un termen stabilit pentru stramautare. Granita a fost trasata astfel incit in zona de granita sa nu ramana majoritati maghiare sau romanesti. Cu toate astea au rams la unguri sate intregi de romani mai ales in zona Gyla. Dar acesti romani au optat sa ramana in Ungaria, respectiv multi maghiari din Bihor au optat sa ramana in Romania. Dupa trecerea termenului orice stramutare presupune doar o emigrare si o reintregire personala cu tara natala, fara a presupune ca iei si teritoriul dupa tine. Daca ar fi fost asa, toti maghiarii din Harghita, Covasna si Mures s-ar si mutat in zonele de granita ca sa formeze acea majoritate de care vorbesti. Granitele statelor nu se pot modifica dupa fluctatiile de populatie din interiorul statelor. Deci Romania a reglat problema schimbului de populatie la vremea respectiva si deci problema este inchisa. Si deci Romania nu ar avea motv sa cedeze Ungariei nici o palama de pamant atita timp cit ea asigura libertatea de circulatie a maghiarilor in cadrul teritoriului si granitelor statului roman.

synd (...@aol.com, IP: 91.13.102...)
2007-12-08 23:03
Re: Domnule Paul

La 2007-12-08 21:20:36, CID a scris:

> Synduleee vorbesti de Europa si legile ei si cum ca eu n-as fi
> interesat de ele, cand pozitia Europei este cea de a recunoaste
> independenta Kosovo. Nu vezi cat esti de ridicol?
> Doamne ce caricaturi!
>



Daca te-ar fi interesat "povestile" istoriei, ai fi putut afla circumstantele dramatice din noaptea de 23 decembrie 1991, relatate ulterior de R.Dumas intr-un interviu in Le Monde, asupra modului in care CE a acceptat recunoasterea diplomatica a republicilor secesioniste Slovenia si Croatia.

Pozitia actuala a unei parti din UE - pentru ca din UE fac parte si Spania, Grecia, Slovacia, Cipru, Romania si Ungaria, tari care resping recunoasterea independentei provinciei Kosovo-, este o continuare logica a deciziei din noaptea de 23 decembrie 1991. In treacat fie spus, "legile Europei" inseamna cu totul altceva decat ai inteles dumneata.

Vorbesti de caricatura? Cumpara-ti o oglinda!

katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2007-12-08 23:46
Re: Domnule Paul

La 2007-12-08 21:20:36, CID a scris:

> Synduleee vorbesti de Europa si legile ei si cum ca eu n-as fi
> interesat de ele, cand pozitia Europei este cea de a recunoaste
> independenta Kosovo. Nu vezi cat esti de ridicol?
> Doamne ce caricaturi!
>


CID, daca stam sa ne gandim bine, Kosovo are deja o autonomie larga in cadrul Jugoslaviei si pot face ce vor in regiunea lor. Cum au profitat albanezii din Kosovo de larga autonomie si care sint rezultatele acestei autonomii? pai sa vedem:
- aproape toti sirbii din Kosovo au fost siliti sub ochii binevoitori ai trupelor internationale sa-si paraseasca casele si bunurile fara ca nimeni s ase sesizeze de epurarea etnica la care sint supusi sirbii si de care au fost invinovatiti, acuzati si bombardati.
- Kosovo a devenit astazi un nobody land in care se traficheaza arme, droguri carne vie si probabil domnii de la Pristina vor ca nimeni sa nu se mai uite la ce fac si cu ce se ocupa. De aia isi doresc cu mare ardoare independenta ca sa nu mai existe chiar nici un fel de control.

Ce urmari directe poate avea independenta Kosovo? Pai sa ne uitam la situatia etnica din tarile vecine. urmatoarea tara fragila din cauza ca are cam 25% etnici albanezi este Macedonia. Sper ca nu uiti ce probleme au fost la granita Kosovo - Macedonia cind gherilele UCK s-au infiltrat si au produs ramerite si tulburari interne cam prin 2001 dupa cum imi amintesc. Cam asta am vrut sa-ti spun si acum reflecteaza si tu cam ce viitor luminos poate fi in Balcani cu aceasta minoritate albaneza de care poti fi sigur ca nu se va opri aici ci va cauta sa destabilizeze si micuta Macedonie si umple regiunea de droguri, arme si prostitutie fara a exista nici o posibilitate de a lua masuri din partea Europei.

synd (...@aol.com, IP: 91.13.102...)
2007-12-08 23:46
CID. Pe intelesul dumitale!

La 2007-12-08 23:03:23, synd a scris:

> La 2007-12-08 21:20:36, CID a scris:
>
> > Synduleee vorbesti de Europa si legile ei si cum ca eu n-as fi
> > interesat de ele, cand pozitia Europei este cea de a recunoaste
> > independenta Kosovo. Nu vezi cat esti de ridicol?
> > Doamne ce caricaturi!
> >
>



Legile Europei reprezinta o suma de valori morale, pe baza carora s-a constituit Europa! Aceste valori morale, derivate din antichitatea clasica, greco-romana, si din traditiile crestine, s-au dezvoltat in decursul veacurilor, trecand prin Evul mediu, Renastere si Iluminism.

Unele dintre aceste valori, printre care se numara:

# Libertatea
# Interioritatea
# Dezvoltarea libera a propriilor capacitati
# Rationalitatea

au alimentat gandirea filozofica si au fost transpuse, cu timpul, in legi juridice. Aceste legi au ocrotit si au asigurat devenirea Europei. Participarea Voievodatelor romane la acest amplu proces socio-cultural a fost intrerupta, timp de secole si, mai recent, timp de o jumatate de veac, de ocupatia straina si de regimuri ostile demnitatii umane.

Dumneata esti doar o simpla victima a unor imprejurari nefericite. Pacat ca nu-ti dai seama.
>
>
>

georgems din ROMANIA (...@yahoo.com, IP: 86.106.109...)
2007-12-09 06:42
Re: CID. Pe intelesul dumitale!

>>
> Unele dintre aceste valori, printre care se numara:
>
> # Libertatea
> # Interioritatea
> # Dezvoltarea libera a propriilor capacitati
> # Rationalitatea
>
> au alimentat gandirea filozofica si au fost transpuse, cu timpul, in
> legi juridice. Aceste legi au ocrotit si au asigurat devenirea
> Europei. Participarea Voievodatelor romane la acest amplu proces
> socio-cultural a fost intrerupta, timp de secole si, mai recent, timp
> de o jumatate de veac, de ocupatia straina si de regimuri ostile
> demnitatii umane.
>
Un lucru esential nu-l specifici d-nu Synd doctrina ce sta la baza valorilor enumerate de matale si care a dat o oarecare unitate Europei, lupta crestinismului impotriva expansiunii islamului. E tocmai ce deranjeaza acum cu acest petec de pamant numit Kosovo.

CID (...@yahoo.com, IP: 89.137.241...)
2007-12-09 21:23
Re: CID. Pe intelesul dumitale!

Tovarasu sind, asa cum ti-am mai zis, vorbesti singur. Eu iti spun una, tu o iei de la pasopt. Sau vorbesti dar nu intelegi ce spui.
Amintesti de libertate ca una dintre valorile Europei, dar nu vrei s-o accepti.
Apoi habar n-ai care e pozitia UE dar tot tu faci gura.
Matale nu pricepi ca in Europa, isteriile nationaliste nu mai au ce cauta.
Cat despre povestiri istorice, sint si altii pe forum care ataca problema si nu in favoarea matale. Cearta-te cu ei pe teme istorice daca te crezi destept. Eu ti-am spus ca povestile respective n-au legatura cu subiectul.

Pe de alta parte, subiectivismul tau desantat l-ai recunoscut singur, cand ai vorbit de islam si motivele sentimentale penibile care te anima. Macar de nu incercai sa pozezi in inteligent. Mai aveai o scuza.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Focarul Kosovo (5976 afisari)
 Bucurestiul lui Videanu (3356 afisari)
 Cazul Serbia - ghinionul natiunilor mici (3059 afisari)
 Trupe rock maghiare cer Ardealul inapoi (2614 afisari)
 SUA impun in mod nazist solutii pentru Kosovo (2523 afisari)
 Leonardo da Vinci e posibil sa fi fost arab (2342 afisari)
 Fotografii cu profetul Mahomed in postura de homosexual, expuse in Olanda (1514 afisari)
 Angelina Jolie, cel mai sexy star de la Hollywood (1404 afisari)
 Miliardarii rusi Abramovici si Deripaska incearca sa preia Google  (1268 afisari)
 Decanul Baroului Bucuresti, Cristian Iordanescu, a incetat din viata  (1262 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00736 sec.