Ziua Logo
  Nr. 4101 de luni, 3 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2007-12-03
annia din moreni (...@personal.ro, IP: 193.226.18...)
2007-12-03 17:15
Lui Deceneu: INVERSIUNI TENDENTIOASE

1. Intotdeauna am crezut ca Sarbatoarea Nationala exprima bucuria implinirii a doua idealuri UNIRE si LIBERTATE pe pamint strabun, nu rapit, nu furat din dreptul altor semeni ai nostri apartinind altor etnii.. Daca am invatat istorie falsificata in scoli, va rog sa imi spuneti, a aducind argumente istorice clare, ca sa ma corectez.
Mai nou insa, fara nici un argument istoric plauzibil, constat urmatoarele: ca romani, suntem suspectati de tratarea cantitativa a zilei nationale...Iata, citez :Xescu s-a nascut pe 1 ianuarie 2000. Aceasta este Ziua lui. Mai tarziu i s-a eliberat certificat de nastere. Dar Ziua lui a ramas pe 1 ianuarie. Pe 1 iunie 2001 Xescu a castigat un proces pentru o mostenire si a devenit mai bogat cu 10 pogoane. In deceniile care au urmat, au fost si alte procese, pana la urma a ramas doar cu 8 pogoane. Cineva i-a propus sa stabileasca Ziua lui pe 1 iunie, ca sa sarbatoreasca momentul fericit cand a avut mai multe pogoane ca niciodata. Dar Xescu s-a gandit bine si a refuzat, pentru ca pamant se mai castiga, se mai pierde, dar important este sa existi pe lume, ca sa aiba cine castiga si pierde terenuri. Tu esti tu si Ziua ta este atunci cand te-ai nascut, nu atunci cand te inzestrezi cu diferite. Daca peste 2 ani mai castiga un proces, ori poate mai cumpara pamant, sau limuzina, sau apartament, sau vila, sau masina de spalat, iar isi schimba Ziua? . Pe 1 septembrie 2002 Xescu a implinit 90 kg. A pastrat greutatea o vreme, apoi a slabit. Cineva i-a propus sa-si mute Ziua pe 1 septembrie, ar sarbatori astfel importantul eveniment al ingrasarii, adica un ideal, dintr-un punct de vedere! Dar Xescu n-a vrut. Ziua lui e una; de nascut, te nasti o data, in timp ce de ingrasat si de slabit, poate te mai ingrasi, poate mai slabesti, viata e lunga. Daca peste 2 ani face 95 kg, iar isi schimba Ziua?
Am citat din materialul Ziua noastra, postat la http://www.romanialibera.com/editorial/editorial.php?step=articol&id=175.
Mentionez ca nu accept substituirea idealurilor pure cu o acuza de motivare cantitativa a sarbatorii Zilei Nationale pe 1 decembrie in lipsa unei argumentari serioase, nu una de tip meteo...
2 PRECIZAREA NECESARA DISCUTIEI DE FATA: pentru ca discutia sa nu devina un dialog al surzilor, va propun sa dezbateti mai intai daca de Ziua Nationala este obligatoriu sa sarbatorim DOAR nasterea statului roman modern , sau AVEM DREPTUL de a sarbatori bucuria implinirii a doua mari idealuri : UNIREA majoritatii romanilor intr-un stat INDEPENDENT AFLAT IN TERITORII LOCUITE INTOTDEAUNA DE ROMANI.
Trebuie precizat daca este vorba doar de o sarbatoare a NASTERII INSTITUTIEI STATALE, chiar daca aceasta institutie lasa pe dinafara la ora respectiva, aproximativ jumatate din romanii existenti atunci, romani ce traiau pe paminturile inaintasilor lor, sau o Sarbatoare Nationala a Bucuriei Majoritatii Romanilor ce-si implineau idealurile UNIRII si LIBERTATII deopotriva.
Doresc un raspuns clar, argumentat, nu argumente fanteziste si acuze gen KGB!
Ca sa stim CIND sarbatorim, trebuie mai intai identificat CE sarbatorim! De ce se inverseaza acest raport?


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Potlogaria Roman - Basescu (3840 afisari)
 Falimentul lui Ionescu (2656 afisari)
 Yeti se intoarce (2177 afisari)
 Berisha: "Am vandut meciul cu Romania!" (1983 afisari)
 Voronin continua sa atace Romania (1851 afisari)
 Bomba in centrul "reabilitat" al Capitalei (2771 afisari)
 Proiectul Nabucco, in atentia UE (1172 afisari)
 "Basescu - 10%" sau deturnarea banului public in buzunare private (1144 afisari)
 PSD, de la ''sa-mi dai chilotii sa ti-i pozez'', la Ana Cosanzeana (998 afisari)
 Venezuelenii au respins prin referendum reformele lui Hugo Chavez (805 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00603 sec.