Ziua Logo
  Nr. 4101 de luni, 3 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-12-03
Vasco da Gama (...@hotmail.com, IP: 202.22.16...)
2007-12-03 00:04
Pai tocmai depiramida e vorba

Prost aleasa trimiterea la Maslow. Onorabilii aplica cu mai mult succes teoria decat Pavel - discursul politic al mai tuturor participantilor se centreaza pe valorile de la baza piramidei - cele de siguranta in sensul larg al termenului.

Tonul a fost dat demult, de cand cu <nu ne vindem tara>, si nimeni n-a facut nimic sa schimbe cultura politica, pentru simplul fapt ca majoritatea politicienilor sunt de extractie comunista - normal ca unui Ilici sau Basescu le este mai familiara ideea de <lupta> impotriva cuiva sau ceva, decat cea de competitie de idei, politici etc. Ei au mai mult succes folosind ideea unei groaznice dar altfel nebuloase amenintari care planeaza asupra electoratului, si pe care numai ei, nu-i asa, sunt in stare sa o indeparteze. Electoratul a fost scos din lupta impotriva capitalismului si trantit in mijlocul luptei impotriva hotilor (comunistilor, securistilor, studentilor, mosierilor, afaceristilor, ungurilor, parlamentarilor, lui Iliescu, Basescu, Tariceanu, ala cu petrolu' ca-mi scapa numele lui, etc).

Chiar daca justificata pana la un punct, dezbaterea politica are in permanenta logica unei batalii - raii cu bunii - si nu duce de fapt la nimic viabil in afara de accederea unui sau altuia la putere, si circul reincepe.

Atunci cum sa-si puna bizonul problema votului in logica valorilor superioare atat timp cat percepe ca cele de baza ii sunt amenintate, si cand decenii i s-a bagat in cap ca totul musai sa fie o lupta, si ca e chemat sa salveze tara si femeile si copii si plaiul si credinta stramoseasca non-stop dar mai ales in alegeri? Pai asta e full-time job la noi.

De-aia la cele dorite de DP votantul nici nu are cum sa ajunga in contextul actual. Si nici in viitorul previzibil. Ba din contra, practica e emulata - mai nou se incaiera si fufele de televiziune ca sa-si creasca ratingul : )


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Potlogaria Roman - Basescu (3840 afisari)
 Falimentul lui Ionescu (2656 afisari)
 Yeti se intoarce (2177 afisari)
 Berisha: "Am vandut meciul cu Romania!" (1983 afisari)
 Voronin continua sa atace Romania (1851 afisari)
 Bomba in centrul "reabilitat" al Capitalei (2771 afisari)
 Proiectul Nabucco, in atentia UE (1172 afisari)
 "Basescu - 10%" sau deturnarea banului public in buzunare private (1144 afisari)
 PSD, de la ''sa-mi dai chilotii sa ti-i pozez'', la Ana Cosanzeana (998 afisari)
 Venezuelenii au respins prin referendum reformele lui Hugo Chavez (805 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01412 sec.