Ziua Logo
  Nr. 4093 de joi, 22 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-22
Mark din "Licuricii Mari" (...@rcn.com, IP: 207.38.226...)
2007-11-21 23:27
Cronica unui esec programat

Clar ca marinarul si-a uzat supapele si pregateste psiho patic masele pentru esecul anuntat pe 25. El fost ales in ‘04 cu 5,2 mil voturi. Cea mai mare parte proveneau de la electoratul liberalilor( asa erau sondajele atunci) ,apoi de la pedisti,iar in turul 2 si de la peremisti si unguri. Chiar daca acum PD are cca. 30%,iar PLD 3-5% (in marja de oroare) restul de 65% unde se regasesc? Nu cumva este electoratul celor 322 ? In aceasta situatie nu cumva democratia zice ca majoritatea decide? Stiu ca este greu de suportat de catre electoratul” instruit si informat” pe care Basescu l-a vrajit cumva,dar asta este realitatea.Votul impotriva variantei basesciene nu va fi considerat un esec personal de catre Basescu, pentru simplul motiv ca ideea votului uninominal nu ii apartine. Ideea a fost a PNL-ului si a PSD , basescu a iginrat-o de fiecare data , PD ul in pozitie de dreoti a respectat opinia gurului.Cu uninominalul in doua tururi, propus de crucisatorul Base(nu va inchiputiti ca l-am botezat asa ptr forta lui ci pentru stilul in care ne priveste) exista riscul major ca pentru parlament sa se califice doar PD si PSD, adica clonele FSN ului securizat.Unul la putere altul plasat in "opozitie". Sistemul de VU propus de PSD si preluat de Basescu a fost copiat dupa cel francez.La cata buna credinta si caracter au ambii sustinatori explicatia poate sa fie doar una : este sitemul care le garanteaza atingerea scopului de MONOPOLIZARE a spectrului politic .Asta isi doreste Basescu. O revenire la situatia din mai 1990, cu 85% din voturi pentru partidul sau de suflet, FSN. Avem exemple vii in primarii care sunt alesi in sistemul uninominal in doua tururi - cel propus de Basescu ptr parlament.
Ce ne face sa credem ca, astfel alesi, parlamentarii vor fi mai buni? Uitati-va la toti Videnii care sunt si ne intind sute de km de borduri pe sistemul nervos al bucurestentilor care l-au votat uninominal la indemnul primului excroc al Romaniei , Traian Basescu pentru a-si dezvolta afacerile la adapostul functiei publice.
"Dictatura de catifea" e o formulare mult prea eleganta din partea lui Tariceanu.

Ce atata cultura politica, ce atatea doctrine, ce atatia parlamentari, ce atata lafaiala si dezmat pe spectrul politc, ce atatea partide in fond?
Vrem NUMAI un PD pe dreapta, fara sclifoseli doctrinare, si un PSD pe stanga, cu apucaturi de dreapta,Vrem un Base puternic si cat mai multe tepe conotative.
Nu mai vrem caltabosi si palinca!
Vrem borduri si domenii publice trecute in proprietate privata ( cu tot cu Bordei)!.

Un popor blestemat, sa ajunga se fie abuzat sexual si moral de cizmari si marinari descentrati psiho-motor. DA vrem o republica prezidentiala si un parlament unicameral, ales prin VU-ul pur, ca raposata Mare Adunare Nationala!

scepticus clusiensis din Transilvania (...@hotmail.com, IP: 77.2.90...)
2007-11-22 05:51
Re: Cronica unui esec programat

Bravo Mark. mai scrie ca zici bine


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Feuda lui Patapievici (3414 afisari)
 Operatiunea Dragonul (2786 afisari)
 Si-a dat sotul in judecata ca a castigat la loterie (2766 afisari)
 Boicot prezidential (2622 afisari)
 Presedintele Elodia (2286 afisari)
 Lagarele staliniste din Kazahstan, "Auschwitz-ul" militarilor romani (1875 afisari)
 Rudele Elodiei chemate la Parchet (1470 afisari)
 Traficul din Bucuresti are o harta online (1206 afisari)
 Criza economica din Transnistria poate determina o revolta populara (1082 afisari)
 Amenintarea fisticului si criza nucleara iraniana (952 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00649 sec.