Ziua Logo
  Nr. 4092 de miercuri, 21 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-21
Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2007-11-21 11:59
De ce o sa votez DA la referendum

Asta in nici un caz ptr ca aseara cand am deschis usa mi-a cazut peste deste cartolina in care prezidelu ma asigura de bunele lui sentimente in ce ma priveste (am mari dubii. ).
In nici un caz din simpatii politice fata de PD & Bitner, Cocos et cie (stop ! da nu credeti ca am ceva contra biterului , servit cu o felie de lamaie , un cub de gheata si-o-ntepatrura de sifon - sifon, nu apa minerala ! doar o lovitura scurta pe maner ! Si nu prea mult biter , ca a doua zi e crunt!!).
Si nu-mi ziceti la ce ar duce. Ginesc marginea cel putin la fel de bine ca Baselu' si stiu ceva mai multe despre sistemne electorale decat media populatiei cu peste 12 clase* din Romania si inca de pe vremea cand dna Gaina a lu' Cocos nu era in stare sa scrie "sistem electoral" (sau ea inceput sa scrie de la 3 ani?!).
Si sa stiti ca n-o fac notivat de antipatii politice . Din partea mea PNL poate sa si obtina majoriutatea absoluta in viitorul parlament .

O fac fiindca sunt adeptul acestui sistem de vot , pe care il consider cel mai potrivit conditiilor actuale ale Romaniei - ofera majoritate guvernamentala stabila , reduce la maxim necesitatea aliantelor politice (si deci a micilor-mari actiuni smecheresti ce pot fractiona o guvernare) si responsabilizeaza guvernantii - e gubernu TAU, esti RASPUNZATOR ptr intreaga activitate. Nu poti face ca Sufura Mediului si sa dai vina pe partener sau ca premieru sa nu te poata da afara .

O fac ptr ca poate astfel se va mai dezideologiza si criteriilul de vot. Adicatelea se va responsabiliza si votacu' . Ca este o cestie cam schizofrena sa fii ardelean, sa vrei afurisita aia de autostrada Bechtel si sa votezi cu PD , marinelu si Boc care ar trebui sa stii ca sunt contra autostrazii. Si poate ca intelege votacu' din Cluj ca nu-i cazu' sa-mi reproseze Miticilor decizai suspandarii autostrazii cand il poate strange de raspundere pe Boc , seful partidului care a dat pe sinistrul transportului care sinistru imediat a luat decizia suspendarii ca asa era dispozitia pratidului a carui sef este primarul Clujului. Si ca daca o face va face precum votacu' bucurestean a lu' Traian care saptamanal cu stoicism se deplaseaza in coloana la Sinaia si apoi se taraie ca melcu sa ajunga acas (ca melcu c-o masina luata pe criteriu sa fuga !) si nu se plange ca n-are autostrada , ca macar in subconstientu' lui cel prost stie ca trebuia sa stie ca stampila pe Base inseamna un nu hotarat constructiei de austostrazi - asa ca extrem de blazat incearca sa nu-si creasca tensiunea ca sa nu-l loveasca damblaua sau infarctu'.
Ca poate asa in 2 cicluri elctorale votacu' il va intreba pe catindat - bine bine esti Alba ca Zapada da' ce parerea ai de-un pod la ? Sau de gropile din drum ( oricum slabe sperante ca-n Bucale tot dau din groapa-n groapa si tot Base' voteaza ).

O fac ptr ca poate astfel ceteanu va fi mai bine reprezentat. Nu, nu mi-e fica ca se va umple parlamentu de manelisti si fotbalisti. Insa fiti siguri ca se va umple de "baroni locali" . Nu vor fi mai cinstiti si nici mai curati si mai usacti, nici pe departe. Insa , poate chiar interesele lor ii vor sili sa se preocupe de "zona" lor - de ex se va zbate sa se repare podu de peste Mociloasa ca sa -si poata vizita mai uspor amanta , da in urma relatiei adulterine vor profita 2 comune !

O fac ptr ca poate astfel vom ajunge la o dezbucurestenizare a politicii (da. locuiesc in Bucuresti. In sect 3, cart Titan. Ce credeti ca ma simt bine reprezentat de jmcecherii din Primaverii sau Iancu Nicolae ?! Ptr mine nici o speranta , tot aia dar aia din Targoviste sau Medias isis vor putea propune prprii lor smecheri)

O fac ptr ca in definitiv trebe sa rupem pisica si sa vedem cine este pe partea dreapta. ca-i o vanzoleaza acolo de nu se intelege om cu persoana si toti se pretind mari destepti si sunt cu atat mai anticomunisti cu cat au mai multe rudenii si legaturi pcriste.
Dovada? Pai mai nefartatilor, ce argument mai bun ati avea decat daca ati scoate de la naftalina argumentele lu Coposu sau Ratiu ?! Ati arata ca macar aveti memorie. Da' lasati pe-n "june" "profesor" de stiinte politice (?) sa reia argumentele (unele cam penibile**) a lu Ilici (pe Ilici il inteleg. Varsta, experienta samd . Da jurelu anticomunist ?! ).
Daca PNL are macar jumatate din influenta si pretigiul care si le aroga atunci va supravietui si chiar daca va pierde batalia din 2008 in 2012 poate sa -si revina . Daca.

In sfarsit o fac ca sa dau posibilitatea tuturor votacilor dreptei sa-si dea seama cat sunt de destepti. Ei care au uitat de argumentele celui caruia altfel ii zic Seniorul, care au permis ca niste parveniti ai comunismului sa se substituie partidelor istorice, care plang dupa o vitea impuscata de rusi fraternizeaza cu urmasii descalecatilor de pe tancurile sovietice . Ei care ambalandu-se in jocul care strihga mai tare jos Ilici uita ca totusi in afacerea asta dubioasa eu am tinut partea PNL si -mi fac mie reprosuri aiurea . Dar cestia asta meschima este chiar ultimu motiv!

SA VA FIE UNINOMINALU USOR !!!!

* cultura generala se face pana la facultate. Si oricum nu la politehnica se invata despre sisteme electorale. Si ca am zis politehnica se pare ca in ultimele decenii nu se invata nici legile termodinamicii.
** cestia cu comunismu care a introdus votu uninominal. Hm... Daca nu ma inseala memoria au fost momente cand , si in anii 20 votu era uninominal. Si chiar daca m-am ramolit oricum nu se compara , in socialismu real votu era un act formal , ritualic si lipsit de continut. Singura cestie pe bune ce ii mai ramasese era doar valoarea de ritual de trecere si acceptare in varsta maturitatiii. Si oricum pana prin 1973 (sau 74?) era un singur catindat intr-o circumscriptie. Asta ne mai arata cat de bine cunoastem trara in care am trait si cat de bine o cunosteam (adica de la prost spre deloc).

DanBruma (...@yahoo.fr, IP: 212.103.9...)
2007-11-21 13:08
Re: De ce o sa votez DA la referendum...sa fii sanatos, dar

de ce trebuie sa te scuzi pe o pagina intreaga :) ?

La 2007-11-21 11:59:05, Ghita Bizonu' a scris:

Hantzy (...@yahoo.com, IP: 212.184.189...)
2007-11-21 14:04
Re: De ce o sa votez DA la referendum

La 2007-11-21 11:59:05, Ghita Bizonu' a scris:


> .
>
> O fac fiindca sunt adeptul acestui sistem de vot , pe care il consider
> cel mai potrivit conditiilor actuale ale Romaniei - ofera majoritate
> guvernamentala stabila , reduce la maxim necesitatea aliantelor
> politice ...
*****************
Mi se pare singurul motiv viabil! L-ai listat insa pe primul loc, si-ti dau dreptate!
>
> O fac ptr ca poate astfel se va mai dezideologiza si criteriilul de
> vot. Adicatelea se va responsabiliza si votacu' ...
**********************
Daca nimeresc sa am in turul 2 de ales intre Iliescu si Vadim, sau Nastase si Basescu, sau Udrea si Chiuariu, ma responsabilizez asa de tare ca nu ma duc la vot. iar daca in viitor, oi vedea din primul tur cate trei nume pe bolentinul de vot, ca prea multe partide n-or mai ramanea, am snsa sa fiu responsabilizat din prima.
******************
>
> O fac ptr ca poate astfel ceteanu va fi mai bine reprezentat. Nu, nu
> mi-e fica ca se va umple parlamentu de manelisti si fotbalisti. Insa
> fiti siguri ca se va umple de "baroni locali" . Nu vor fi mai cinstiti
> si nici mai curati si mai usacti, nici pe departe. Insa , poate chiar
> interesele lor ii vor sili sa se preocupe de "zona" lor - de ex se va
> zbate sa se repare podu de peste Mociloasa ca sa -si poata vizita mai
> uspor amanta , da in urma relatiei adulterine vor profita 2 comune !
***************
O situatie ca asta se petrecu la Bacau, unde Sechelariu isi facu casa peste pod. Dar trafic mare. Asa ca nu consolida podul, ca sa devieze traficul greu vreo 16 km prin toate satele din SE Bacaului. Si podul cazu vara asta in rau! Muma pentru unii, ciuma pentru altii!
***************
>
>
> O fac ptr ca poate astfel vom ajunge la o dezbucurestenizare a
> politicii (da. locuiesc in Bucuresti. In sect 3, cart Titan. Ce
> credeti ca ma simt bine reprezentat de jmcecherii din Primaverii sau
> Iancu Nicolae ?! Ptr mine nici o speranta , tot aia dar aia din
> Targoviste sau Medias isis vor putea propune prprii lor smecheri)
******************
Aia din Medias doar ii aleg! De propus ii propun tot aia de la centru, adica de acoea du unde vin banutii pentru campanie, si unde se duce onor dom'parliamentar sa voteze lejile.
*****************
>
> O fac ptr ca in definitiv trebe sa rupem pisica si sa vedem cine este
> pe partea dreapta.
**************************
Nu e important cine este, ci cine ramane! Inti spun io: Nimeni! E prea devreme! Apele inca nu s-au separat!
*****************
>
> In sfarsit o fac ca sa dau posibilitatea tuturor votacilor dreptei
> sa-si dea seama cat sunt de destepti. ...
***************
Aha, dom' Machiaveli!

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2007-11-21 14:56
Re: De ce o sa votez DA la referendum bravo Ghita

> O fac fiindca sunt adeptul acestui sistem de vot , pe care il consider
> cel mai potrivit conditiilor actuale ale Romaniei - ofera majoritate
> guvernamentala stabila , reduce la maxim necesitatea aliantelor
> politice ...

Argumentul de mai sus este suficient pt motivare. Este real si normal.

Restul "baronii" vor putea sa "candideze" de "oriunde". Se inteleg ei sa isi "taie afaceri" in comun cu o "mana spala pe alta" dapoi sa isi imparta zonele de influenta unde sa investeasca intr-un mic si e o bere odata la 4 ani.

PS. Te asigur ca la "poli" acum 20 de ani "trecute fix" se studiau invatau inca "legile termodinamicii" si cum te-ai referit la decenii la plural ma gandesc ca erau "minim" doua.

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2007-11-21 15:09
Re: DanBruma

in care din paragrafe v-ati recunoscut?!

La 2007-11-21 13:08:38, DanBruma a scris:

> de ce trebuie sa te scuzi pe o pagina intreaga :) ?
>
> La 2007-11-21 11:59:05, Ghita Bizonu' a scris:
>

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2007-11-21 15:12
Re: Hantzy

pai vezi ca stii ? O sa ai ocazia sa vezi cat esti de destept.
Si sa intelegi zicala cu daca taceai ....

La 2007-11-21 14:04:51, Hantzy a scris:

> La 2007-11-21 11:59:05, Ghita Bizonu' a scris:
>
>
> > .
> >
> > O fac fiindca sunt adeptul acestui sistem de vot , pe care il consider
> > cel mai potrivit conditiilor actuale ale Romaniei - ofera majoritate
> > guvernamentala stabila , reduce la maxim necesitatea aliantelor
> > politice ...
> *****************
> Mi se pare singurul motiv viabil! L-ai listat insa pe primul loc,
> si-ti dau dreptate!
> >
> > O fac ptr ca poate astfel se va mai dezideologiza si criteriilul de
> > vot. Adicatelea se va responsabiliza si votacu' ...
> **********************
> Daca nimeresc sa am in turul 2 de ales intre Iliescu si Vadim, sau
> Nastase si Basescu, sau Udrea si Chiuariu, ma responsabilizez asa de
> tare ca nu ma duc la vot. iar daca in viitor, oi vedea din primul tur
> cate trei nume pe bolentinul de vot, ca prea multe partide n-or mai
> ramanea, am snsa sa fiu responsabilizat din prima.
> ******************
> >
> > O fac ptr ca poate astfel ceteanu va fi mai bine reprezentat. Nu, nu
> > mi-e fica ca se va umple parlamentu de manelisti si fotbalisti. Insa
> > fiti siguri ca se va umple de "baroni locali" . Nu vor fi mai cinstiti
> > si nici mai curati si mai usacti, nici pe departe. Insa , poate chiar
> > interesele lor ii vor sili sa se preocupe de "zona" lor - de ex se va
> > zbate sa se repare podu de peste Mociloasa ca sa -si poata vizita mai
> > uspor amanta , da in urma relatiei adulterine vor profita 2 comune !
> ***************
> O situatie ca asta se petrecu la Bacau, unde Sechelariu isi facu casa
> peste pod. Dar trafic mare. Asa ca nu consolida podul, ca sa devieze
> traficul greu vreo 16 km prin toate satele din SE Bacaului. Si podul
> cazu vara asta in rau! Muma pentru unii, ciuma pentru altii!
> ***************
> >
> >
> > O fac ptr ca poate astfel vom ajunge la o dezbucurestenizare a
> > politicii (da. locuiesc in Bucuresti. In sect 3, cart Titan. Ce
> > credeti ca ma simt bine reprezentat de jmcecherii din Primaverii sau
> > Iancu Nicolae ?! Ptr mine nici o speranta , tot aia dar aia din
> > Targoviste sau Medias isis vor putea propune prprii lor smecheri)
> ******************
> Aia din Medias doar ii aleg! De propus ii propun tot aia de la centru,
> adica de acoea du unde vin banutii pentru campanie, si unde se duce
> onor dom'parliamentar sa voteze lejile.
> *****************
> >
> > O fac ptr ca in definitiv trebe sa rupem pisica si sa vedem cine este
> > pe partea dreapta.
> **************************
> Nu e important cine este, ci cine ramane! Inti spun io: Nimeni! E prea
> devreme! Apele inca nu s-au separat!
> *****************
> >
> > In sfarsit o fac ca sa dau posibilitatea tuturor votacilor dreptei
> > sa-si dea seama cat sunt de destepti. ...
> ***************
> Aha, dom' Machiaveli!
>

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2007-11-21 17:06
Re: Sahdow

in urma cu 2 decenii imi "terorizam" colegii politehnisti troznindu-i cu cestii din astea . Si facand scabit observatia ca cica inainte ziceai ca inginerii se pricep la tehnica, insa acum aevm unii care se manddresc ca nu stiu tehnica (ma rog referirea era mai ales la mecanica). Le facea o "placere" nebuna ca si observatai "draga dai doivada de incultura tehnica" . Te asigur ca nu erau atacuri gratuite.

Oricum am ajuns de unde am plecat. 17 ani in urma Coposu si Ratiu au respins cu mare indarjire uninominalul (ma rog stiau ei de ce ! nu-i acuz ). PNTCD s-a dus si se pare ca nici PNL nu e prea bine . Insa poate ca daca (adica conditie de 3 ori) l-am fi adoptata atunci uninominalu am fi reusit sa coagulam azi 2 -3 partide serioase .... I

n momentul de fta viata partidelor din ROmania mi se pare ca e cam ... cum
sa zic daca ar fi gaini s-ar impune taierea si inlocuirea lor grabnica!

PD - a ajuns partidul unui singur om. Asta inseamna ca oricand poate s-o pateasca (partidu)

PSD - confuz , nu stie incotro s-o ia. Unii parca vor la PD cica reforma. Altii ar vrea altceva dar nu stiu ce. Schimbarea de generatii a electoratului nu-l avantajeaza. "Grupaare" Iliescu e expirata (cum sa zic ... e ca o Lada !200 combi, a fost bunutza, a mai mers prin 90, ti-ai facut treaba si mai tarziu dar ... e uzata, consuma mult, samd)

PRM - e blocat. Posibila lui disparitie ar debloca un segment electoral (dar ar fi si un pericol . PRM a fost factroul care a impiedicat aparitia unor partide extremiste fie nationaliste fie comuniste. Desi acuzat (sa se simta unii eropeni) PRM nu este un partid extremist si nici de extremisti . Insa el exploateaza atatasentimentele nationale cat si cele sociale evitate de ceilalti, si notirietatea sa atrage voturile sensibile ;la aceasta argumentatie. Oh, sunt sigur ca se gasesc destui care sa-si propuna sa devina lideri de partide extremiste (natioanliste, comuniste, trotzchiste) care se agita insa ... le lipseste electoratul ! care este inca blocat de PRM.

PNL handicapat de un electorat care nu intelege necesitatea momentului. un electorat blocat in refelxul jos ilici ! si gata sa urmeze pe cel mai vocal in domeniu. Asta e Basescu . Si electoratu PNL este gata sa-l paraseasca ! Ajunge ca ba'Secu sa-i mai dea cu patriciu, ca Ilici nu a votat motiunea de cenzura si gata demonstratia facuta . PNL silit la o intrsingenta nemotivata nici ideologic (partial se suprapune PSD gasindu-si partea de castig in dezvoltarea economica) si daunatoare supravietuirii sale (atacul PD ii impune ca PSD sa fie macar neutru)

Si avem actorul netrasparent, societatea civila. Mereu in opozitie si mereu solicitand. Si prejudiciind toate partidele politice . Acapareaza media si influenta, ea face si desface si nu securitatea (ea a dat sanctiunea sa lui Coposu si l-a tranformat in Senior. Relativa obscuritate a PNL. Simpatia mutata in lata parte a dus la scaderea dramatica a PNTCD. Ea l-a facut pe Basescu . Ea propulseaza PD. Mereu cerand o noua forta politioca mai uscata si mai curata si gata sa apalude apropae orice dizidenta de la aporpae orice partid (adica nu la ala aflat in gratiile ei momentane)

Si avem tineretu' generatia <asteptata> exirata de la nastere. Personal cand vaz Ponta de Corlateni Boureni Gusa(ti) am senzatia unui vid ce ameninta sa absoarba tot.
vezi cazul Gusa. Ajuns nu stiu cum in PSD , trece cu arme si bagaje in PD . doreste sa preia conducerea de partid (sa mangleasca, juleasca , fure) partdidul . Acu se pregateste sa iasa din joc el si Lavinia.



Hantzy (...@yahoo.com, IP: 62.104.221...)
2007-11-21 19:39
Re: Hantzy

La 2007-11-21 15:12:56, Ghita Bizonu' a scris:

> pai vezi ca stii ? O sa ai ocazia sa vezi cat esti de destept.
> Si sa intelegi zicala cu daca taceai ....
>
+++++++++++++
Un tip gaseste o sticla, ii scoate dopul si iese in spirit:
_Care-i porunca?
_Sunt cam slab dotat pt femei, si as dori s-o am pana la pamant!
_Imediat! spuse spiritul si facand un semn in aer ii scurta picioarele tipului.

Morala cred c-o poti chiar si mata extrage!

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-11-21 21:05
Re: De ce o sa votez DA la referendum


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 De ce nu suntem nemti? (2493 afisari)
 Hemoragia (2362 afisari)
 Motocicleta "monstru" (2133 afisari)
 Basescu si... poporul (2130 afisari)
 Afaceri cu Palatul (1988 afisari)
 Rusia emite pretentii teritoriale in privinta Transnistriei (2488 afisari)
 Prezentator TV, batut in fata camerelor de propriul invitat (2224 afisari)
 Mioara Roman citeste in stele caderea lui Basescu (2081 afisari)
 Microbi "super-rezistenti" in spitalele din intreaga Europa (982 afisari)
 Colegiul Medicilor da vina pe legislatie in cazul bebelusului de la Universitar (743 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00544 sec.