Ziua Logo
  Nr. 4085 de marti, 13 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2007-11-13
katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2007-11-12 23:06
mache restanta de ieri

Ha, ha inseamna ca avem un intreg septel de consecventi pe forumul asta si draga chiar te rog nu fii modest si dumneata faci parte.

Pe scurt iti spun criteriile de alegere a unei tari pentru investitii productive nu sint numai cele pe care le enumeri dumneata. China are o forta de munca calificata care se poate adapta usor la cerintele unor firme occidentale, o forta de munca muncitoare, altfel nu s-ar fi dus firma dumitale acolo. S-ar fi dus in Africa unde salariile sint si printre cele mai mici din lume, exceptind doar Africa de Sud. Apoi intra climatul de afaceri, politica fiscala, politica sindicala din tara respectiva, stiut fiind ca firmele americane nu iubesc sindicatele, harta investitiilor cu acelasi profil si multe alte chestiuni. Deci analiza dumitale este partiala si facuta doar cu scopul te lauda concomitent cu denigrarea studentilor de acolo si potentialului intelectual al absolventilor de facultate din China.

Inca ceva, firmele americane nu se duc acolo pentru a face cercetare, sectorul cercetare este pastrat intotdeauna in tara de origine, ce se muta este productia iar la nivel de productie forta de munca este mai mult decit suficienta. Sectorul cercetare este facut atit de statul chinez si de cel american si evident tinute la secret mai ales daca este vorba de cercetari militare, fie de catre firmele particulare din ambele tari si iar sint tinute la pastrare in cadrul firmelor.Asa ca nu te mai da mare mache, ca tu esti cel ce sorteaza cadrele pentru munca ultraspecializata.

Sloganul gen America cea mai tare din parcare s-a cam fumat de mult pe forumul asta, mache.

Mache din Illinois (...@gmail.com, IP: 71.34.50...)
2007-11-13 05:14
Re: mache restanta de ieri

Draga Katty,

In primul rand trebuie sa te anunt cu durere ca nu ti-ai luat restanta ci o sa mergi in re-uri (sau cum s-or fi numind). Vezi motivele in ultimele paragrafe.

La 2007-11-12 23:06:27, katty1 a scris:

> Ha, ha inseamna ca avem un intreg septel de consecventi pe forumul
> asta si draga chiar te rog nu fii modest si dumneata faci parte.
>
> Pe scurt iti spun criteriile de alegere a unei tari pentru investitii
> productive nu sint numai cele pe care le enumeri dumneata. China are o
> forta de munca calificata care se poate adapta usor la cerintele unor
> firme occidentale, o forta de munca muncitoare, altfel nu s-ar fi dus
> firma dumitale acolo.

Corect. Chinezii sunt cei mai harnici si mai dedicati oameni pe care i-am vazut vreodata. Totusi pe langa aceaste calitati un motiv desosebit de important pentru care marile firme din vest fac afaceri in China este faptul ca PC Chinez favorizeaza si stimuleaza pe toate caile exploatarea salbatica a propriului popor. Sclavie - s-ar putea spune.

> S-ar fi dus in Africa unde salariile sint si
> printre cele mai mici din lume, exceptind doar Africa de Sud. Apoi
> intra climatul de afaceri, politica fiscala, politica sindicala din
> tara respectiva, stiut fiind ca firmele americane nu iubesc
> sindicatele, harta investitiilor cu acelasi profil si multe alte
> chestiuni.

Este si asta o chestie adevarata. In China orice murmur al exploatatilor este infundat cu salbaticie. In mod firesc asta le convine de minune atat lui Volkswagen cat si lui GM, ca sa amintesc doar doi mai jucatori de pe piata chineza.

> Deci analiza dumitale este partiala si facuta doar cu
> scopul te lauda concomitent cu denigrarea studentilor de acolo si
> potentialului intelectual al absolventilor de facultate din China.

Nu denigrez potentialul intelectual al studentului chinez, ci sistemul lor idiot de invatamant care promoveaza false valori si produce pe banda rulanta absolventi care nu au nici pe departe pregatirea necesara pentru a profesa.

> Inca ceva, firmele americane nu se duc acolo pentru a face cercetare,
> sectorul cercetare este pastrat intotdeauna in tara de origine, ce se
> muta este productia iar la nivel de productie forta de munca este mai
> mult decit suficienta.

De asemenea corect. Chiar mai mult, numeroase informatii tehnice nu pot fi transmise fabricilor din China pentru pastrarea secretului de fabricatie. De asemenea componentele cheie se produc in coantinuare in SUA, chiar daca costurile sunt de 10 ori mai mari. Acum ca sa spunem adevarul pana la capat, acelasi lucru e valabil si pentru filialele din Franta, Canada sau Brazilia...

> Sectorul cercetare este facut atit de statul
> chinez si de cel american si evident tinute la secret mai ales daca
> este vorba de cercetari militare, fie de catre firmele particulare din
> ambele tari si iar sint tinute la pastrare in cadrul firmelor.Asa ca
> nu te mai da mare mache, ca tu esti cel ce sorteaza cadrele pentru
> munca ultraspecializata.

Nu-i vorba de munca ultraspecializata, ci de faptul ca atunci cand intri intr-un joint venture la care chinezii participa cu mii de muncitori, ai si tu nevoie de un numar semnificativ de oameni cu calificare superioara. Nu ca sa faca inventii monumentale ci ca sa poata administra si conduce linia de fabricatie.

> Sloganul gen America cea mai tare din parcare s-a cam fumat de mult pe
> forumul asta, mache.
>
Pe forumul asta s-or fi fumat multe. Dupa cum se vede in cazul tau sechelele nenumaratelor trageri in piept sunt imposibil de ascuns.

Ca sa rezumam totusi lucrurile: Discutia a pornit de la afirmatia lui FB ca procentul absolventilor de politehnica din China e de 10 ori mai mare ca cel din SUA. Afirmatie evident absurda si fara baza. Eu mi-am permis sa afirm ca bazat pe experientele personale din trecutul recent pot spune cu mana pe inima ca nivelul invatamantului tehnic din China e mult mai scazut ca a celui din vest. Una din dovezi e simplul fapt ca dupa 20 de ani de piata libera China nu e capabila sa produca nimic original si remarcabil ci doar sa vanda in regim de sclavaj munca bruta sau sa faca copii mai mult sau mai putin reusite.

Aici v-am cerut voua, celor extaziati de progresele savantilor chinezi un exemplu de produs chinezesc original si cunsocut. Vad ca afara de oracaieli dezlantuite n-ati fost capabili sa produceti nimic.

Hai pa!

katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2007-11-13 09:23
Re: mache restanta de ieri


Daca spui ca, China are economie de piata de 20 de ani, m-am lamurit cu tine. Deocamtata China acumuleaza si capital si cunostinte si nu e bine sa-ti subestimezi niciodata adversarul. Asta am invatat de la armata. Si este un principiu de baza daca nu vrei sa fi surprins pe pozitie gresita. Nici rusii nu au fost cei mai tari pe piata in produse de larg consum. Asta nu i-a impedicat sa aiba sectoare de cercetare in care pur si simpl sa va dea bataie de cap: militar si spatial. Azi China copiaza si transforma la greu produse care deja sint pe piata. La fel au facut si americanii dupa razboi si rusii si japonezii. Asa ca atunci cind este vorba de dezvoltare niic nu este batut in cuie. Fii mai modest si nu te lasa manat in analizele tale de faptul ca esti american ca nu ai nici un merit in asta. Nu te face nici mai bun si nici mai destept. Si daca imi aduc aminte discutia a pornit nu de la subiecte de produse civile ci militare.

Hai pa!!!

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2007-11-13 10:08
Re:Catito

mai cuminte cu septelu ca ma faci sa crez ca-mi ieie numele in desert !
Despre China - are o problema enorma , care uneori poate fi avantaj : populatia.
CCa 30 de ani in urma a facut senzatie o echipa de baschet chineza , toti peste 205 cm . Sunt ei scunzi, da pna ala urma statistica a fost de partea lor .... (nu si victoria!)
Si ref la catea cea mia tradusa. N-ai nimerit soldat ! (chiar de unde invatatsi in armata ?) . Cartea este "O iubire din anul 41042" de Sergiu Fracasanu . Strict circumscrisa epocii sale (de fapt SF este un autor al anilor 50-60, in 75 deja este perimat) , nu cine stie ce , mai degraba slaba dar amuzanta si proaspata .

Zenn din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 24.189.153...)
2007-11-13 16:55
Re: mache restanta de ieri

Cum asa, Katty !?...Sa-i spui una ca asta atotstiutorului mache, care ne povestea ieri (bineinteles fara a argumenta) ,cum ca, submarinul chinez Song ar fi o relicva de prin 70.



La 2007-11-12 23:06:27, katty1 a scris:

"Sloganul gen America cea mai tare din parcare s-a cam fumat de mult pe
forumul asta, mache."


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Baniciu suntat de Covaci la decoratie (3865 afisari)
 Dumnezeu nu bate cu batul! (3643 afisari)
 Precedentul Chirieac (2773 afisari)
 Ioan Gura de Aur: un exilat in cer (1966 afisari)
 Francezii si olandezii - favorabili desfiintarii Belgiei (1813 afisari)
 O miscarea italiana neo-fascista sustine diferenta intre romi si romani (1277 afisari)
 Valeri Litkai: Romania si Bulgaria sunt "paduchii" Statelor Unite (492 afisari)
 Retele de hackeri romani, desfiintate de politistii (448 afisari)
 O grupare terorista cu ramificatii in Italia actiona de pe teritoriul Romaniei (409 afisari)
 Argint ii cere scuze lui Tariceanu si renunta la cetatenia romana (385 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00731 sec.