Ziua Logo
  Nr. 4083 de sambata, 10 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-11-10
Ion Caramache (...@aol.com, IP: 64.12.117...)
2007-11-10 15:05
Verdict clar: Not guilty ! Caramache plateste oalele sparte !

O stire de ultima ora ne confirma faptul ca pentru cetateanul Cristian Unteanu, de profesie analist editorialist comentatorist acasa si pe drumuri <<< Vina de a fi idiot sau incompetent este considerata ca inexistenta. >>>
Cristian Unteanu nu are nici-o vina daca sustine neadevarul <<< ca Academia di Romania este terioriu romanesc, beneficiind de aceleasi prevederi de extra-teritorialitate pe care le are un sediu diplomatic>>>, deoarece asa a invatat dinsul la cursurile de pregatire jurnalistica cu scoatere din productie.
Cristian Unteanu nu are nici-o vina cind sustine ca <<< nea Costica ( Argint n.n.) nu venise oricum. Prudent, anuntase si politia italiana ca e posibil sa fie rapit de autoritatile criminale ale Romaniei si, ca atare, daca lipsea mai mult de doua ore, sa intre in ambasada si sa-l ia cu forta si sa-l readuca in bratele lumii libere. >>> Pai daca asa l-au informat sursele sale pe care nu este obligat sa le divulge, ce a putut face editorialistul Cristian Unteanu altceva deci sa redea verbatim informatia pasata, ca doar nu era de datoria sa de analist sa cerceteze daca Costica Argint cel iertator a trecut pragul Ambasadei Romaniei de la Roma, care prag nu este acelas lucru cu Accademia di Romania din Roma. De asemenea nu era de competenta si nivelul intelectual al gazetarului Cristian Unteanu sa stie ca Academia lui Eungeniu I. Simion se ortografiaza cu un singur " c ", iar Accademia di Romania din Roma se ortografiaza cu doi " c " deoarece la Roma se scrie in limba italiana si nu in limba roma.
In urma acestor fapte si situatii indubitabile, europeanul Cristian Unteanu este gasit inocent de acuzatia ca cetateanul respectiv este idiot si incompetent.
Pentru defaimarea integritatii de caracter si negarea enciclopedicelor cunostiinte politico-ideologice, de drept international si de filologie romanica, precum si pentru prejudicii aduse onoarei de familist analist a cetateanului gazetar analist Cristian Unteanu, Ion Caramache este obligat sa-i plateasca acestuia daune morale in suma de un euro in valuta Botswanei.

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-11-10 17:54
Re: Verdict clar: Not guilty ! Caramache plateste oalele sparte !

Liliac (...@yahoo.com, IP: 217.10.198...)
2007-11-11 10:46
Re: Verdict clar: Not guilty ! Caramache plateste oalele sparte !

Frate Caramache, la faza cu Accademia cu doi de c ai dreptate, Unteanu a gresit. L-ai prins, esti atent!
Dar la faza cu extra-teritorialitate nu ai dreptate. Si de ce: cladirea respectiva e a statului roman si beneficiaza de acelasi statut ca interiorul unui avion al unei companii romanesti! Adica de extra-teritorialitate. Adica e teritoriu al Romaniei.
Deci, Accademia di Romania beneficiaza de toate avantajele unui teritoriu pe care statul roman face ce ii trece prin cap. In cazul numitului Argint, de puterea de a-l 'salta'!
Si un ultim argument, Caramache: de ce crezi tu ca Argint, minoritar ce stie la perfectie regulile ce il protejeaza, a anuntat politia ca e pericol de arestare? Tocmai pentru ca stie ca Accademia beneficiaza de extra-teritorialitate!
Ei?

Ion Caramache (...@aol.com, IP: 64.12.116...)
2007-11-11 16:05
Re: Verdict clar: Not guilty ! Caramache plateste oalele sparte !

La 2007-11-11 10:46:45, Liliac a scris:

> Frate Caramache, la faza cu Accademia cu doi de c ai dreptate, Unteanu
> a gresit. L-ai prins, esti atent!
> Dar la faza cu extra-teritorialitate nu ai dreptate. Si de ce:
> cladirea respectiva e a statului roman si beneficiaza de acelasi
> statut ca interiorul unui avion al unei companii romanesti! Adica de
> extra-teritorialitate. Adica e teritoriu al Romaniei.
> Deci, Accademia di Romania beneficiaza de toate avantajele unui
> teritoriu pe care statul roman face ce ii trece prin cap. In cazul
> numitului Argint, de puterea de a-l 'salta'!
> Si un ultim argument, Caramache: de ce crezi tu ca Argint, minoritar
> ce stie la perfectie regulile ce il protejeaza, a anuntat politia ca e
> pericol de arestare? Tocmai pentru ca stie ca Accademia beneficiaza de
> extra-teritorialitate!
> Ei?
>
Bruder Fledermaus, multumesc pentru aprecieri.
Din pacate nu sunt de acord cu cele in legatura cu statutul de exteritorialitate de care se bucura Accademia di Romania deoarece:
1. Faptul ca este in proprietatea Statului Roman nu inseamna si ca se bucura de statut de exteritorialitate. Acest statut trebuie agreat in mod expres intre Italia si Romania.
2. Interiorul unui avion sau vapor beneficiaza de statut de exteritorialitate numai cind se sfla in afara spatiului aerian sau a apelor teritoriale ale unui stat.
3. Daca urmam rationamentul tau, atunci ambasadele care isi au sediul in imobile inchiriate proprietatea statului gazda sau a unor cetateni ai statului gazda ar insemna ca nu se bucura de statut de extrateritorialitate, ceea ce este neadevarat.
3. Instirutele romanesti din Paris si Venetia NU bucura de statut de exteritorialitate, desi sunt proprietatea Statului Roman. Poti verifica singur lucrul acesta. Atunci, de ce s-ar bucura de statut de exteritorialitate Accademia di Romania din Roma? Te rog cauta in legislatia romaneasca si italiana, in tratatele incheiate intre Romania si Italia, daca este mentionat in mod expres statutul de exteritorialirare imobilului unde isi are sediul Accademia di Romania din Roma. In cazul in care acest statut este mentionat, imi voi face imediat mea culpa. Pina atunci....
4. Pe de alta parte, ce te faci daca versatul in ale stiintelor julidice si juridice Costica Argint nu a aflat ca o parte din costul cladirii Accademia di Romania din Roma a fost acoperit prin donatii de la Benito Mussolini. De unde stim ca nu esxista pe rol un litigiu de partaj sau o cerere de anulare a donatiei? Sau, daca, dupa razboi, Statul Roman nu s-a dezis de donatia facuta de Mussolini?
In orice caz, daca nu a facut-o, este minunat ca Statul Roman si oamenii sai de chiultura si hartza plini de vederi si openii ultrademocrate sa se bucure de ospitalitatea unui imobil construit si cu banii fascistilor italieni....


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Repetentul Cioroianu (2607 afisari)
 Romani Criss cheama la anarhie in Bucuresti (2536 afisari)
 "Schisma" nationalista este definitiva (2513 afisari)
 Fals la Tantum (2338 afisari)
 Ministrii Interpol (2334 afisari)
 Dezastru ecologic in Marea Neagra (768 afisari)
 Bogdan Chireac a demisionat de la ziarul "Gandul" (734 afisari)
 Roman impuscat in Italia (576 afisari)
 Trei ani de la moartea lui Yasser Arafat (167 afisari)
 Presedintele pakistanez desfiinteaza Parlamentul (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00717 sec.