Ziua Logo
  Nr. 4081 de joi, 8 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-11-08
Aya din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 193.226.121...)
2007-11-08 17:39
RISC DE SECURITATE NATIONALA: ROMANIA E (DEOCAMDATA, DOAR) TINTA UNEI DEZINFORMARI !

Frankfurter Allgemeine Zeitung a publicat, sambata 27 octombrie 2007, sub semnatura lui Karl-Peter Schwarz, un articol (de fond) cu titlul "Mizeria vine din est". Textul contine o suita de acuze dure si fara suport in realitate.
Adrian Nastase a transmis un drept la replica- a aparut in metionata publicatie, joi 1 noiembrie 2007 (firesc ar fi fost ca autoritatile statului sa aiba reactie rapida la un astfel de text- nu s-a sesizat nimeni, cu exceptia lui Adrian Nastase!).
Articolul "Mizeria vine din est" e profund nedrept.
Pe de alta parte, insa, e o dezinformare tipica- iar analiza contextului in care a aparut duce la ideea clara ca e parte a unei ample dezinformari.
Nu la ideea de nedreptate trebuie sa ne oprim- aceea e latura afectiva, chiar afectogena a vizatului efect.
Ci SA VEDEM DE CE a aparut acel articol, "punte" spre ce sau legitimare a ce se vrea a fi.
Replica data de Adrian Nastase e buna, la obiect si binevenita.
Dar, dincolo de replica, trebuie vazut cadrul in care a aparut textul in publicatia germana.
Articolul, in sine, nu ar fi unul esential daca nu ar fi parte "activa" (virusanta) a unui context ce se doreste a fi mistificat, urmand apoi sa produca perverse efecte. In mod egal, insa, el poate fi considerat o expresie a unui venin neputincios. De ce? Se pare ca "respectivii" sunt mai informati decat noi ca, la euroalegeri, crestin-democratii din PE vor primi foarte putine "intariri" din Romania!
Se pare ca grupurile cele mai intarite din Parlamentul European vor fi cel liberal si, abia apoi, cel socialist (place sau nu place, PSD nu va obtine un procentaj foarte onorabil- asa se intampla cand acest partid se afla sub maiastra conducere a multiubitului si multstimatului care poarta inspiratul cognomen Prostanacul).
De altfel, fulminanta implicare a lui Basescu in campania PD (sub acoperirea campaniei pentru referendum) e un semnal suficient de clar pentru faptul ca PD NU are "suflu"! Si ca procentajele lansate prin sondajele de opinie sunt niste voite mesaje de forta (dar nesustinute de realitate).
O "figura interesanta" va face, la euroalegeri, PRM.
Mesajele false lansate prin sondaje (ca are 5%) nu sunt crezute nici de scolarii din elementara. De altfel, in perioade precum cea pe care o parcurgem, un partid cu discursul si demersul public al PRM castiga sustinere, nicidecum nu pierde. Trebuie observat ca discursul PRM este mult mai nuantat, personajul care "modereaza" totul, cu pricepere, fiind inteligentul si abilul Lucian Bolcas.
Atrag atentia asupra unui fapt care nu cred ca a scapat analistilor (de profunzime, nu neaparat celor care publica analize) din Occident.
Traian Basescu a "asmutit" "gruparea politica" a extremei secuiesti impotriva UDMR! E usor de raspuns la intrebarea: carui grup din PE ii e "asociat" UDMR?
Si in ce interese a lovit, astfel, Basescu (cu sau fara voie)?
Nu il plang pe Traian Basescu dar daca privim cu atentie tot ce se intampla, observam cu usurinta ca se comporta ca si cum ar fi in corzi!
Or, nu "aici" e bagat in corzi (cu un PSD condus de Prostanacul care il invita la lansarea candidatilor pentru euroalegeri, cvasilegitimand implicarea lui Traian Basescu, direct, in campania PD- eventual pe spatiul PD acordat de TV, cred ca asa se va intampla- sub acoperirea referendumului).
Revenind, acel articol publicat in Germania e parte a unei ample dezinformari- din care face parte si atitudinea italienilor fata de romani (desigur, motivata de un tragic si inacceptabil gest al unei bestii de cetatenie romana).
A auzit cineva ce a spus Berlusconi despre cum trebuie tratati romanii? Isi aminteste cineva ce forta politica reprezinta?
(Adrian Nastase cred ca este singurul care ar putea interveni, cu tact si intelepciune, pentru a-l tempera).
Nu cumva atitudinea lui Berlusconi "rimeaza" cu previzibila furie (ascunsa, dar care produce efecte) a popularilor europeni (si cu articolul publicat in Frankfurter Allgemeine Zeitung?
Dincolo de toate acestea, cu riscul de a parea paranoici, nu putem vedea nici o legatura intre teribila presiune asupra Romaniei (de cel mai penibil tip- se fac presiuni asupra oficialilor PRIN cetatenii romani, asociati cu mizeria, crima, violenta- ceea ce e de natura sa induca in mentalul "poporului gazda" imagini negative, cu mare forta re-activa asupra romanilor) si intalnirea premierului Tariceanu cu oamenii de afaceri italieni (s-a spus ca s-a adresat si lor in ideea sprijinirii romanilor aflati, onest, in Italia; Calin Tariceanu a solicitat intrevederea sau, in virtutea unei anumite logici specifice momentului, putem crede ca respectivii au solicitat-o? ca sa ceara, subtil, "ceva" in schimbul sprijinirii romanilor din Italia?; ce?). Sa existe sau nu vreo legatura intre aceasta colosala actiune de dezinformare in avalansa si faptul ca soseste la Bucuresti nimeni altul decat ministrul italian al Dezvoltarii Economice?
Occidentul s-a inflamat in totalitate impotriva romanilor (desigur, manifestarile sunt diferite in functie de cultura specifica, temperament etc) opinia publica fiind foarte re-activa in astfel de situatii (dezinformarea este totdeauna o imensa minciuna- dar sustinuta pe o frantura de adevar; in cazul de fata, fapta reprobabila a unui cetatean roman; dar asocierea faptei unui individ cu o comunitate si apoi translatarea vinovatiei individuale asupra colectivului e rodul manipularii psihologice).
Ce urmeaza, mai ales ca popularii germani sunt, indiscutabil, cei mai furiosi dat fiind previzibilul rezultat la euroalegeri, in Romania si neinsemnatul numar de mandate cu care se vor "imbogati" in PE? Articolul aparut in mentionata publicatie spune totul despre ceea ce se pregateste in Germania.
Imi amintesc ca, in 1992, cand l-am insotit, in calitate de jurnalist, pe Adrian Nastase- pe atunci, ministru de Externe- la Berlin nemtii erau exasperati de de rromi (cetateni romani) din cauza mizeriei pe care o faceau, comportamentului necivilizat, din cauza de "alba-neagra" la Poarta Brandenburg . Deci, lucruri, sub aspect penal, cvasi-inexistente- dar sub raportul comportamentului social, foarte jenante. La ceremonia desfasurata in piata, un politist ne-a auzit vorbind romaneste (eram un grup de jurnalisti). A venit la noi si ne-a transmis, in fix trei cuvinte (dintre care unul in engleza) expresia intregului sau dispret, facandu-ne semn, cu fermitate, sa trecem mai spre margine: "Romania! Tzigan! Go!". Noroc ca aveam "legitimatia VIP"! Un semn mai clar de excluziune, nici ca se putea! Or, asta insemna extinderea vinovatiei unor grupuri asupra oricarui vorbitor de limba romana intalnit!
Ce vor cere "nemtii importanti" (se stie ce forta politica se afla, in Germania, in prim plan) cand vor solicita o intalnire cu premierul (sau, poate, cu Traian Basescu)?
Atrag atentia asupra imensei forte pe care o are manipularea psihologica! Uneori, cand am afirmat asta, am fost privita ca "o poeta".
Insist asupra cartii lui Mihai Pacepa, "Programmed to kill" care urmeaza sa apara, in romaneste, la Bookfest. Cititorii vor vedea ce efecte colosale are o deziformare profesionist facuta (la nivel international). Si, mai ales, cum se face o dezinformare.
Despre dezinformare ar trebui discutat indelung si foarte serios.
E o arma colosala,mai ales daca e facuta profesionist.
Iar cea care vizeaza Romania, acum, nu pare a fi "construita" de amatori!
Trebuie sa invatam ca, dincolo de fapte, sa cunoastem principiile care stau la baza unei dezinformari profesioniste.
Daca le vom intelege, vom putea sa si "surprindem semnele" si sa contracaram anumite chestiuni (astfel, "stricand" ansamblul dezinformarii, incet-incet o putem anula; din aceasta perspectiva, replica data de Adrian Nastase la articolul publicat in Germania e cu adevarat valoroasa).

Huhurianu din Tara lui Papura voda cel viclean (...@yahoo.com, IP: 195.245.214...)
2007-11-08 18:06
Re:RISC DE SECURITATE NATIONALA: ROMANIA.../ Scurteaza comentariile matale daca vrei sa fie citite.

La 2007-11-08 17:39:10, Aya a scris:

> Frankfurter Allgemeine Zeitung a publicat, sambata 27 octombrie 2007,
> sub semnatura lui Karl-Peter Schwarz, un articol (de fond) cu titlul
> "Mizeria vine din est". Textul contine o suita de acuze dure si fara
> suport in realitate.
> Adrian Nastase a transmis un drept la replica- a aparut in metionata
> publicatie, joi 1 noiembrie 2007 (firesc ar fi fost ca autoritatile
> statului sa aiba reactie rapida la un astfel de text- nu s-a sesizat
> nimeni, cu exceptia lui Adrian Nastase!).
> Articolul "Mizeria vine din est" e profund nedrept.
> Pe de alta parte, insa, e o dezinformare tipica- iar analiza
> contextului in care a aparut duce la ideea clara ca e parte a unei
> ample dezinformari.
> Nu la ideea de nedreptate trebuie sa ne oprim- aceea e latura
> afectiva, chiar afectogena a vizatului efect.
> Ci SA VEDEM DE CE a aparut acel articol, "punte" spre ce sau
> legitimare a ce se vrea a fi.
> Replica data de Adrian Nastase e buna, la obiect si binevenita.
> Dar, dincolo de replica, trebuie vazut cadrul in care a aparut textul
> in publicatia germana.
> Articolul, in sine, nu ar fi unul esential daca nu ar fi parte
> "activa" (virusanta) a unui context ce se doreste a fi mistificat,
> urmand apoi sa produca perverse efecte. In mod egal, insa, el poate fi
> considerat o expresie a unui venin neputincios. De ce? Se pare ca
> "respectivii" sunt mai informati decat noi ca, la euroalegeri,
> crestin-democratii din PE vor primi foarte putine "intariri" din
> Romania!
> Se pare ca grupurile cele mai intarite din Parlamentul European vor fi
> cel liberal si, abia apoi, cel socialist (place sau nu place, PSD nu
> va obtine un procentaj foarte onorabil- asa se intampla cand acest
> partid se afla sub maiastra conducere a multiubitului si
> multstimatului care poarta inspiratul cognomen Prostanacul).
> De altfel, fulminanta implicare a lui Basescu in campania PD (sub
> acoperirea campaniei pentru referendum) e un semnal suficient de clar
> pentru faptul ca PD NU are "suflu"! Si ca procentajele lansate prin
> sondajele de opinie sunt niste voite mesaje de forta (dar nesustinute
> de realitate).
> O "figura interesanta" va face, la euroalegeri, PRM.
> Mesajele false lansate prin sondaje (ca are 5%) nu sunt crezute nici
> de scolarii din elementara. De altfel, in perioade precum cea pe care
> o parcurgem, un partid cu discursul si demersul public al PRM castiga
> sustinere, nicidecum nu pierde. Trebuie observat ca discursul PRM este
> mult mai nuantat, personajul care "modereaza" totul, cu pricepere,
> fiind inteligentul si abilul Lucian Bolcas.
> Atrag atentia asupra unui fapt care nu cred ca a scapat analistilor
> (de profunzime, nu neaparat celor care publica analize) din Occident.
>
> Traian Basescu a "asmutit" "gruparea politica" a extremei secuiesti
> impotriva UDMR! E usor de raspuns la intrebarea: carui grup din PE ii
> e "asociat" UDMR?
> Si in ce interese a lovit, astfel, Basescu (cu sau fara voie)?
> Nu il plang pe Traian Basescu dar daca privim cu atentie tot ce se
> intampla, observam cu usurinta ca se comporta ca si cum ar fi in
> corzi!
> Or, nu "aici" e bagat in corzi (cu un PSD condus de Prostanacul care
> il invita la lansarea candidatilor pentru euroalegeri, cvasilegitimand
> implicarea lui Traian Basescu, direct, in campania PD- eventual pe
> spatiul PD acordat de TV, cred ca asa se va intampla- sub acoperirea
> referendumului).
> Revenind, acel articol publicat in Germania e parte a unei ample
> dezinformari- din care face parte si atitudinea italienilor fata de
> romani (desigur, motivata de un tragic si inacceptabil gest al unei
> bestii de cetatenie romana).
> A auzit cineva ce a spus Berlusconi despre cum trebuie tratati
> romanii? Isi aminteste cineva ce forta politica reprezinta?
> (Adrian Nastase cred ca este singurul care ar putea interveni, cu tact
> si intelepciune, pentru a-l tempera).
> Nu cumva atitudinea lui Berlusconi "rimeaza" cu previzibila furie
> (ascunsa, dar care produce efecte) a popularilor europeni (si cu
> articolul publicat in Frankfurter Allgemeine Zeitung?
> Dincolo de toate acestea, cu riscul de a parea paranoici, nu putem
> vedea nici o legatura intre teribila presiune asupra Romaniei (de cel
> mai penibil tip- se fac presiuni asupra oficialilor PRIN cetatenii
> romani, asociati cu mizeria, crima, violenta- ceea ce e de natura sa
> induca in mentalul "poporului gazda" imagini negative, cu mare forta
> re-activa asupra romanilor) si intalnirea premierului Tariceanu cu
> oamenii de afaceri italieni (s-a spus ca s-a adresat si lor in ideea
> sprijinirii romanilor aflati, onest, in Italia; Calin Tariceanu a
> solicitat intrevederea sau, in virtutea unei anumite logici specifice
> momentului, putem crede ca respectivii au solicitat-o? ca sa ceara,
> subtil, "ceva" in schimbul sprijinirii romanilor din Italia?; ce?). Sa
> existe sau nu vreo legatura intre aceasta colosala actiune de
> dezinformare in avalansa si faptul ca soseste la Bucuresti nimeni
> altul decat ministrul italian al Dezvoltarii Economice?
> Occidentul s-a inflamat in totalitate impotriva romanilor (desigur,
> manifestarile sunt diferite in functie de cultura specifica,
> temperament etc) opinia publica fiind foarte re-activa in astfel de
> situatii (dezinformarea este totdeauna o imensa minciuna- dar
> sustinuta pe o frantura de adevar; in cazul de fata, fapta reprobabila
> a unui cetatean roman; dar asocierea faptei unui individ cu o
> comunitate si apoi translatarea vinovatiei individuale asupra
> colectivului e rodul manipularii psihologice).
> Ce urmeaza, mai ales ca popularii germani sunt, indiscutabil, cei mai
> furiosi dat fiind previzibilul rezultat la euroalegeri, in Romania si
> neinsemnatul numar de mandate cu care se vor "imbogati" in PE?
> Articolul aparut in mentionata publicatie spune totul despre ceea ce
> se pregateste in Germania.
> Imi amintesc ca, in 1992, cand l-am insotit, in calitate de jurnalist,
> pe Adrian Nastase- pe atunci, ministru de Externe- la Berlin nemtii
> erau exasperati de de rromi (cetateni romani) din cauza mizeriei pe
> care o faceau, comportamentului necivilizat, din cauza de
> "alba-neagra" la Poarta Brandenburg . Deci, lucruri, sub aspect penal,
> cvasi-inexistente- dar sub raportul comportamentului social, foarte
> jenante. La ceremonia desfasurata in piata, un politist ne-a auzit
> vorbind romaneste (eram un grup de jurnalisti). A venit la noi si
> ne-a transmis, in fix trei cuvinte (dintre care unul in engleza)
> expresia intregului sau dispret, facandu-ne semn, cu fermitate, sa
> trecem mai spre margine: "Romania! Tzigan! Go!". Noroc ca aveam
> "legitimatia VIP"! Un semn mai clar de excluziune, nici ca se putea!
> Or, asta insemna extinderea vinovatiei unor grupuri asupra oricarui
> vorbitor de limba romana intalnit!
> Ce vor cere "nemtii importanti" (se stie ce forta politica se afla, in
> Germania, in prim plan) cand vor solicita o intalnire cu premierul
> (sau, poate, cu Traian Basescu)?
> Atrag atentia asupra imensei forte pe care o are manipularea
> psihologica! Uneori, cand am afirmat asta, am fost privita ca "o
> poeta".
> Insist asupra cartii lui Mihai Pacepa, "Programmed to kill" care
> urmeaza sa apara, in romaneste, la Bookfest. Cititorii vor vedea ce
> efecte colosale are o deziformare profesionist facuta (la nivel
> international). Si, mai ales, cum se face o dezinformare.
> Despre dezinformare ar trebui discutat indelung si foarte serios.

Raquel (...@hotmail.com, IP: 89.122.136...)
2007-11-08 18:22
Re: RISC DE SECURITATE NATIONALA: ROMANIA E (DEOCAMDATA, DOAR) TINTA UNEI DEZINFORMARI !

Ce pretentii sa mai avem noi romanii, din moment ce ne-am pricopsit cu o caricatura de prezidel, si rasist pe deasupra ?!
Pana una, alta, vad ca spaima Italiei, marele criminal Mailat, a mancat bataie ca la hotii de cai, desi s-ar parea ca nu este vinovat, iar abia acum si presa romana si-a amintit ca in cazul lui nu a functionat nici o secunda prezumtia de nevinovatie. Vai de capul lui de copil al ploii !

Paul din Ohio din SUA (...@hotmail.com, IP: 129.137.177...)
2007-11-08 18:35
Re: RISC DE SECURITATE NATIONALA: ROMANIA E (DEOCAMDATA, DOAR) TINTA UNEI DEZINFORMARI !

Ar trebui investigat si rolul serviciilor "romanesti" ba'securiste in aceste diversiuni si dezinformari. Eu cred ca acestea lucreaza cot la cot cu cele ale dusmanilor Romaniei.La 2007-11-08 17:39:10, Aya a scris:

>.
> Despre dezinformare ar trebui discutat indelung si foarte serios.
> E o arma colosala,mai ales daca e facuta profesionist.
> Iar cea care vizeaza Romania, acum, nu pare a fi "construita" de
> amatori!
> Trebuie sa invatam ca, dincolo de fapte, sa cunoastem principiile
> care stau la baza unei dezinformari profesioniste.
> Daca le vom intelege, vom putea sa si "surprindem semnele" si sa
> contracaram anumite chestiuni (astfel, "stricand" ansamblul
> dezinformarii, incet-incet o putem anula; din aceasta perspectiva,
> replica data de Adrian Nastase la articolul publicat in Germania e cu
> adevarat valoroasa).
>
>

katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2007-11-08 18:41
Re: RISC DE SECURITATE NATIONALA: ROMANIA E (DEOCAMDATA, DOAR) TINTA UNEI DEZINFORMARI !

La 2007-11-08 18:22:21, Raquel a scris:

> Ce pretentii sa mai avem noi romanii, din moment ce ne-am pricopsit cu
> o caricatura de prezidel, si rasist pe deasupra ?!
> Pana una, alta, vad ca spaima Italiei, marele criminal Mailat, a
> mancat bataie ca la hotii de cai, desi s-ar parea ca nu este vinovat,
> iar abia acum si presa romana si-a amintit ca in cazul lui nu a
> functionat nici o secunda prezumtia de nevinovatie. Vai de capul lui
> de copil al ploii !
>


Vezi ca a dat la stiri ca si un roman din Spania imprena cu prietena sa au fost batut icrunt si amenintat cu pistolul in gura sa recunoasca un furt. Pana la urma au fost eliberati pentr ca pagubitul a recunoscut pe altul drept infractor.

costy din Germania (...@yahoo.de, IP: 84.168.127...)
2007-11-08 19:48
Re: RISC DE SECURITATE NATIONALA: ROMANIA E (DEOCAMDATA, DOAR) TINTA UNEI DEZINFORMARI !

La 2007-11-08 17:39:10, Aya a scris:

> Frankfurter Allgemeine Zeitung a publicat, sambata 27 octombrie 2007,
> sub semnatura lui Karl-Peter Schwarz, un articol (de fond) cu titlul
> "Mizeria vine din est". Textul contine o suita de acuze dure si fara
> suport in realitate.
> Adrian Nastase a transmis un drept la replica- a aparut in metionata
> publicatie, joi 1 noiembrie 2007 (firesc ar fi fost ca autoritatile
> statului sa aiba reactie rapida la un astfel de text- nu s-a sesizat
> nimeni, cu exceptia lui Adrian Nastase!).
> Articolul "Mizeria vine din est" e profund nedrept.
> Pe de alta parte, insa, e o dezinformare tipica- iar analiza
> contextului in care a aparut duce la ideea clara ca e parte a unei
> ample dezinformari.
> Nu la ideea de nedreptate trebuie sa ne oprim- aceea e latura
> afectiva, chiar afectogena a vizatului efect.
> Ci SA VEDEM DE CE a aparut acel articol, "punte" spre ce sau
> legitimare a ce se vrea a fi.
> Replica data de Adrian Nastase e buna, la obiect si binevenita.
> Dar, dincolo de replica, trebuie vazut cadrul in care a aparut textul
> in publicatia germana.
> Articolul, in sine, nu ar fi unul esential daca nu ar fi parte
> "activa" (virusanta) a unui context ce se doreste a fi mistificat,
> urmand apoi sa produca perverse efecte. In mod egal, insa, el poate fi
> considerat o expresie a unui venin neputincios. De ce? Se pare ca
> "respectivii" sunt mai informati decat noi ca, la euroalegeri,
> crestin-democratii din PE vor primi foarte putine "intariri" din
> Romania!
> Se pare ca grupurile cele mai intarite din Parlamentul European vor fi
> cel liberal si, abia apoi, cel socialist (place sau nu place, PSD nu
> va obtine un procentaj foarte onorabil- asa se intampla cand acest
> partid se afla sub maiastra conducere a multiubitului si
> multstimatului care poarta inspiratul cognomen Prostanacul).
> De altfel, fulminanta implicare a lui Basescu in campania PD (sub
> acoperirea campaniei pentru referendum) e un semnal suficient de clar
> pentru faptul ca PD NU are "suflu"! Si ca procentajele lansate prin
> sondajele de opinie sunt niste voite mesaje de forta (dar nesustinute
> de realitate).
> O "figura interesanta" va face, la euroalegeri, PRM.
> Mesajele false lansate prin sondaje (ca are 5%) nu sunt crezute nici
> de scolarii din elementara. De altfel, in perioade precum cea pe care
> o parcurgem, un partid cu discursul si demersul public al PRM castiga
> sustinere, nicidecum nu pierde. Trebuie observat ca discursul PRM este
> mult mai nuantat, personajul care "modereaza" totul, cu pricepere,
> fiind inteligentul si abilul Lucian Bolcas.
> Atrag atentia asupra unui fapt care nu cred ca a scapat analistilor
> (de profunzime, nu neaparat celor care publica analize) din Occident.
>
> Traian Basescu a "asmutit" "gruparea politica" a extremei secuiesti
> impotriva UDMR! E usor de raspuns la intrebarea: carui grup din PE ii
> e "asociat" UDMR?
> Si in ce interese a lovit, astfel, Basescu (cu sau fara voie)?
> Nu il plang pe Traian Basescu dar daca privim cu atentie tot ce se
> intampla, observam cu usurinta ca se comporta ca si cum ar fi in
> corzi!
> Or, nu "aici" e bagat in corzi (cu un PSD condus de Prostanacul care
> il invita la lansarea candidatilor pentru euroalegeri, cvasilegitimand
> implicarea lui Traian Basescu, direct, in campania PD- eventual pe
> spatiul PD acordat de TV, cred ca asa se va intampla- sub acoperirea
> referendumului).
> Revenind, acel articol publicat in Germania e parte a unei ample
> dezinformari- din care face parte si atitudinea italienilor fata de
> romani (desigur, motivata de un tragic si inacceptabil gest al unei
> bestii de cetatenie romana).
> A auzit cineva ce a spus Berlusconi despre cum trebuie tratati
> romanii? Isi aminteste cineva ce forta politica reprezinta?
> (Adrian Nastase cred ca este singurul care ar putea interveni, cu tact
> si intelepciune, pentru a-l tempera).
> Nu cumva atitudinea lui Berlusconi "rimeaza" cu previzibila furie
> (ascunsa, dar care produce efecte) a popularilor europeni (si cu
> articolul publicat in Frankfurter Allgemeine Zeitung?
> Dincolo de toate acestea, cu riscul de a parea paranoici, nu putem
> vedea nici o legatura intre teribila presiune asupra Romaniei (de cel
> mai penibil tip- se fac presiuni asupra oficialilor PRIN cetatenii
> romani, asociati cu mizeria, crima, violenta- ceea ce e de natura sa
> induca in mentalul "poporului gazda" imagini negative, cu mare forta
> re-activa asupra romanilor) si intalnirea premierului Tariceanu cu
> oamenii de afaceri italieni (s-a spus ca s-a adresat si lor in ideea
> sprijinirii romanilor aflati, onest, in Italia; Calin Tariceanu a
> solicitat intrevederea sau, in virtutea unei anumite logici specifice
> momentului, putem crede ca respectivii au solicitat-o? ca sa ceara,
> subtil, "ceva" in schimbul sprijinirii romanilor din Italia?; ce?). Sa
> existe sau nu vreo legatura intre aceasta colosala actiune de
> dezinformare in aval


Replica data de nastase este, intr-adevar, valoroasa pt. individul nastase,
insa pt. Romania are "valoarea" de a manji si mai mizerabil tara pe care
a arendat-o, jefuit-o si bagat-o intr-un rahat numai de el visat si ingurgitat!
Cauta-ti alta rusine pt. Romania, fiindaca rusinea nastase a batjocorit-o
destul!

Cu aparatori gen nastase in fata FAL si vadim in fata ultimei infractiunii,
a romanului mailat in Italia incercam sa demonstram inca o data ca
Romania isi merita locul fruntas de cea mai corupta tara a UE!

PS: Numai in anul 1997, numai in Landul Hessen - un Land de marimea
Moldovei, bandele organizate de infractori (criminali cum le spun germanii)
au savarsit peste 4700 de spargeri!
Cand treci prin Germania sa ma cauti sa-ti pun la dispozitie dovezile!


Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-11-08 20:48
Re: RISC DE SECURITATE NATIONALA: ROMANIA E (DEOCAMDATA, DOAR) TINTA UNEI DEZINFORMARI !


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Disectia (2373 afisari)
 Sapte peste prag (2255 afisari)
 Mai tare ca Pache (2066 afisari)
 Tiganii romani si munca la negru din Italia (1877 afisari)
 Alegerea papilor - se revine la 2/3 (1597 afisari)
 Israelul ar putea ataca Iranul (762 afisari)
 Masinile inmatriculate in Transnistria, interzise pe soselele din Republica Moldova (447 afisari)
 Crima odioasa a lui Mailat si armele biologice ale lui Saddam (412 afisari)
 Traian Basescu a pierdut procesul cu CNCD in cazul "tiganca imputita" (295 afisari)
 Vizita lui Tariceanu la Roma, in presa internationala (258 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00885 sec.