Ziua Logo
  Nr. 4080 de miercuri, 7 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-11-07
Mos_Tautu din Paris,Franta (...@yahoo.com, IP: 86.107.253...)
2007-11-06 22:53
Dl.Cioroianu face parte dintrun sistem plutocrat



Dl.Cioroianu face parte dintrun sistem plutocrat
Este greu de imaginat ca un ministru de externe sa faca atatea gafe(ultima face parte dintre cele mai mici) si el sa nu demisioneze si nici sa fie demis.
Acest lucru poate sa fie insa lesne de inteles in cadrul unui sistem plutocratic,un sistem in care ministrul nu se considera servitorul ci stapanul poporului.
Unii subliniaza goliciunea sistemului politic romanesc,care ar fi o eticheta goala de continut si falimentara politic.
Pe de alta parte exista mun grup de autodeclarati politicieni incapabili de a sustine o doctrina care le conduce existenta dar care sufere de saracie de argumente.
De fapt dubliniaza DRAGOS PAUL ALIGICA notiunea de liberalism,de exemplu, a ajuns sa fie distorsionata pana la anihilare.
Din nefericire,influentele marxiste dar si incultura politica au dus la afirmatia ca liberalismul ar fi o ideologie a capitalistilor,a banului,a marilor averi,a claselor avute,ceea ce este o mare mistificare.
Lliberalismul clasic ca si social-democratia sunt o doctrine care propavadueste egalitatea sanselor si in fata legilor si daca este vorba carei clase sociale ar corespunse,aceasta ar corespunde cel mai mult clasei mijlocii(deci nu elitelor,capitalistilor sau capitalului). Deci mitul liberalismului anexat oligarhiei capitalului este fals,lucru pe care reprezentantii liberalismului romanesc actual nu-l realizeaza.
Sa-l luam pe William Graham Sumner,care vorbeste in numele –darwinismului social-practicat azi la noi de Cintezismul liberal al PNL,ca ultima ideologie clasica,primitiva aservita capitalului si capitalismului.
Sumner insasi s-a distantat de darwinismul social (atat de drag guvernului liberal) si s-a distantat de plutocratie,sau ceea ce dl.Basescu numea sistemul ticalosit sau oligarhic.
Plutocratia,oligarhismul actual, este formula politica in care marile averi controleaza statul si societatea,in timp ce pentru liberalii clasici insemna o mare amenintare la adresa libertatii.
De fapt oligarhii tind sa ia locul vechii ierarhii sociale,medievale, bazata pe privilegii, nobilime si statut social si clasa mijlocie s-a confruntat cu acest sistem feudal in sec.19,revolutia liberala ducand la crearea de institutii care apara libertatile individuale.
Totusi si in lumea moderna cei care poseda marile averi au tendinta de a controla puterile in stat,fiind la fel de insolenti ca si aristocratia feudala.Acesta ar fi de fapt sistemul ticalosit impotriva caruia lupta dl.Basescu si elita intelectuala a Romaniei.
Plutocratii,subliniaza ALIGICA incearca sa faca pur si simplu ceea ce nobilimea, clerul sau generalii au incercat in trecut: sa controleze puterea in stat si prin asta sa incalce in propriul avantaj drepturile celorlalti membri ai societatii .Un oligarh, spune Sumner, este cineva care, controland un capital impresionant, il orienteaza in primul rand nu catre economic, ci catre politic,prin combinatii ce implica si folosesc statul, prin crearea de monopoluri artificiale, prin obtinerea de privilegii fiscale si legislative,adica tocmai sistemul ticalosit,oligarhic cu care elita democtata lupta astazi.
In acest fel holdingurile ,firmele lor sunt pe jumatate politice, pe jumatate economice.
De fapt oligarhul este un pseudocapitalist,care activeaza organizatii mutante,in contextul cand liberalii la noi spun ca desvolta o economie de piata.
Din acest motiv noua orientare prezidentiala este de a scoate oligarhii si agentii lor din sfera politica,marii bogati cerandu-li-se o conduita responsabila ,fara de care libertatile individuale sunt doar o farsa.Relatia dintre stat si economie sa fie redusa la maximum,altfel,fiecare agent economic este tentat sau chiar fortat ca intr-o anumita masura sa incerce sa faca apel la metode plutocratice.
Este o impostura ca liberalismul clasic, sa fie prezentat drept aparatorul natural si servantul "marilor averi", al intereselor "capitalului" si, mai grav, al unor pseudo-capitalisti cu ambitii plutocratice.
Liberalismul oligarh autohton ne insulta inteligenta prin crearea unei masinarii oligarhice cu un aparat imens de lobisti, functionari publici si politicieni, cu propriul departament de propaganda, cu propria agenda transnationala, si care practic a colonizat aparatul de guvernare si discursul public.

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2007-11-07 12:29
Re: Dl.Cioroianu face parte dintrun sistem plutocrat mos tagarta

Iar ai venit cu "ciorba reincalzita"? Ti-am mai spus ca nu ai inteles nimic din ce a fost si a sustinut Sumner. Nu mai discut de "influente marxiste" si alte aberatii la care te referi cand ieri explicai "doct" cum e cu "organili" create de "pres".
Astia de la pld stiu ce "cacofonii" debitezi pe forumuri? Agilica nu ti-a facut si tie nitica formare macar?

Mos_Tautu din Paris,Franta (...@yahoo.com, IP: 86.107.253...)
2007-11-07 13:47
Re: Pana la pntofi shodow

La 2007-11-07 12:29:45, Shadow a scris:

Goethe avea un pantofar care adesea cand lua masura la pantofi acestuia intra mereu in vorba si in discutie despre probleme filozofice sau de cultura.

Gotehe i-ar fi spus suparat,pana la pantofi ,pantofarule.

Imi permit,desi nu ma compar cu Goethe s-ti spun,
Pana la pantofi Shodow!

>

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2007-11-07 14:57
Re: Pana la pntofi si bine faci mos tagarta

> Goethe avea un pantofar care adesea cand lua masura la pantofi
> acestuia intra mereu in vorba si in discutie despre probleme
> filozofice sau de cultura.
>
> Gotehe i-ar fi spus suparat,pana la pantofi ,pantofarule.
>
> Imi permit,desi nu ma compar cu Goethe s-ti spun,
> Pana la pantofi Shodow!

E semn bun ca incepi sa-ti cunosti limitele.
Oricum te sfatuiesc dezinteresat sa ceri niste cursuri de formare doctrinara de la agilica macar(daca le ceri de la stolo iese alta "mitraliera" si iar te-ncurci in termeni). Cu putin efort s-ar putea ca in cateva luni sa poti sa discuti si de ciorapei.
Hai nu dispera.

Arogantu' (...@k.ro, IP: 195.212.29...)
2007-11-07 15:06

GiorgiBuj din Americhia de Sus (...@mailite.com, IP: 65.254.224...)
2007-11-07 20:11
Re: Dl.Cioroianu face parte dintrun sistem plutocrat

lohmenatu = Tigra Mihailescu= Mos_Tautu.
Fugi bre din Parizu ala ca vine Voronin peste tine si cetatea Neamtzului nu-i inca gata renovata, sa-l tina-n loc ca pe Sobieski :-). Daca vii in Vest, nu te catzara pe vagon, ca-i electrificata linia incepand din Banat.

La 2007-11-06 22:53:26, Mos_Tautu a scris:
> Dl.Cioroianu face parte dintrun sistem plutocrat


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 CIA si extraterestrii (4444 afisari)
 Teroarea Rosie, la 90 de ani (2605 afisari)
 SIE nu stie (2125 afisari)
 Romania domnului Cioroianu (2097 afisari)
 Iuscenko a inspectat insula Serpilor si canalul Bastroe (1877 afisari)
 Voronin recunoaste ca Moldova este a lui Stefan cel Mare (453 afisari)
 Romanca agresata la Milano (366 afisari)
 Caini vii aruncati intr-o groapa plina cu lesuri (349 afisari)
 SUA nu mai tin cont de Rusia in privinta scutului antiracheta (321 afisari)
 Viktor Iuscenko si-a tras insula (319 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00783 sec.