Ziua Logo
  Nr. 4076 de vineri, 2 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Marile dosare

2007-11-02

Comentarii: 70, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

green day
2007-11-01 22:26:02

Italienii se vaiata ca niste gaini

Eu nu inteleg de ce italienii nu fac nimic. ( Si nu numai ei) Au politie, justitie, servicii speciale la nevoie au si tancuri deci statul nu e un copil orfan la coltul strazii. Sa puna mina pe infractori ( nici numa intereseaza din ce tara sint) si sa-i bage la zdup pe mai multi ani.
L-ai prins pe teritoriul tau facind ceva rau, e al tau, rade-l. Numai scheuna atita catre Romania. N-am nimic cu italienii iar Roma e un oras superb dar nu intelg lamentarea asta.

Crusader
2007-11-01 23:10:42

rezolvarea problemei RRomilor este de competenta Romaniei

Rromii fac parte din natiunea romana, fiind o etnie minoritara. Datoria guvernului nu este sa sprijine in primul rind etnicii romani de peste hotare, ci in primul rind pe cetatenii Romania actuali. Romania ar face bine sa se ocupe de Rromi ei, si sa mai lase grija cetatenilor starini de etnie sau origine romana in pace.

Atita vreme cit Romania nu incearca sa isi rezolve problemele interne, si incearca sa le paseze altora, va exista o perceptie negativa.

Dar deh, Romania este disfunctionala la nivelul clasei politice si are o identiate si valori nationale confuze.La 2007-11-01 22:26:02, green day a scris:

> Eu nu inteleg de ce italienii nu fac nimic. ( Si nu numai ei) Au
> politie, justitie, servicii speciale la nevoie au si tancuri deci
> statul nu e un copil orfan la coltul strazii. Sa puna mina pe
> infractori ( nici numa intereseaza din ce tara sint) si sa-i bage la
> zdup pe mai multi ani.
> L-ai prins pe teritoriul tau facind ceva rau, e al tau, rade-l. Numai
> scheuna atita catre Romania. N-am nimic cu italienii iar Roma e un
> oras superb dar nu intelg lamentarea asta.
>
>

Huhurianu
2007-11-01 23:22:03

Daca Romulus a aprins Roma si Italia, speram ca Remus le va stinge aprinderea, amin si

aleluiaaaaaaaaaaaaaa! A rivederci! Pa! Ciao!

ingineru
2007-11-01 23:57:54

Re: rezolvarea problemei RRomilor este de competenta Romaniei... eroare !

Tiganii (ca despre ei este vorba, chiar daca unii ciumetii ii fac romi cu de R) sunt o problema EUROPEANA, pt. ca sunt cetatenii unui stat membru UE, cu drept de libera circulatie.

Italienii ar putea sa-i bage-n puscarie si sa arunce cheia (daca tot s-au decis sa renunte la pedeapsa cu moartea).
P-acilea, canadienii n-ar fi inceput sa miorlaie dupa guvernul Ro ci ar fi infundat puscaria cu respectivul, pe multe zeci de ani.
Cel mai simplu ar fi rezolvat-o insa americanii: un glonte-n freza (daca o facea pe nebunul), ori scaunul electric.

Crimele produse pe teritoriul unui stat sunt de competenta statului respectiv, nu a statului "de origine" al criminalului. Italienii se prostesc degeaba...

La 2007-11-01 22:26:02, green day a scris:

> Eu nu inteleg de ce italienii nu fac nimic. ( Si nu numai ei) Au
> politie, justitie, servicii speciale la nevoie au si tancuri deci
> statul nu e un copil orfan la coltul strazii. Sa puna mina pe
> infractori ( nici numa intereseaza din ce tara sint) si sa-i bage la
> zdup pe mai multi ani.
> L-ai prins pe teritoriul tau facind ceva rau, e al tau, rade-l. Numai
> scheuna atita catre Romania. N-am nimic cu italienii iar Roma e un
> oras superb dar nu intelg lamentarea asta.
>
>

Bruno Medicina
2007-11-02 00:07:39

Daca as fi roman...

Sunt un italian care se plimba de multi ani prin Romania, si citesc cu mare tristeta articole si comentari despre cele intamplate: uni cauta un pretest sa acuze pe romani, alti pe italieni, cineva incearca sa se faca propaganda, cineva acuza politicieni, alti oricum incearca sa scoate un profit de imagine oarecare.
Adevarul este ca toata povestea asta era foarte previzibile, partidele italiene de dreapta au avertizat pe cat se poate dar, de la o parte la alta ii s-a inchis gura tringand "razistilor!!".

Si acum a inceput circul obisnuit de aruncare de vina si descarcarea raspunderii.

Cu Italia, infractori rromi au gasit raiul pe pamant, ajungand intr-o tara unde poti sa furi, sa omori, sa violezi, si oricum gasesti un cretin ideologizat care iti va lua aparare si va spune ca de fapt societatea este vinovata.
Nu stiu ce sa spun, daca as avea o solutie poate as primi premiu nobel.
Situatia este intr-adevar explosiva, si chiar e riscul sa se declanseze un val de ura xenofoba care nu se stie unde poate aduce.

Dar daca as fi unu dintre cele zeci de mii de romani cinstiti si muncitori care s-au stabilit in Italia, care dau o contributie fundamentala la economie nationala, care s-au integrat in comunitate, si care s-au castigat incredere la nivel uman si profesional, si care apoi trebuie sa ii fie rusine sa spuna ca vin din Romania di cauza de un grup mic de nenorociti...
Ei bine, nu cred ca as sta prea mult pe ganduri inainte de a trece la o "solutia finala".

Un salut

Bruno

PS Stiu ca nu exista o solutia finala, si poate e numai suparare.
Daca va consoleaza cu ceva, cand eu ma duc in Germania, SUA, Japonia, si spun ca sunt italian, replica imediata si inevitabila este: "italia? ah, mafia, padrino, corleone,..."
Asa, ca idee...

LucaRO
2007-11-02 00:10:34

De unde sa incepem?

Salve a tutti!
E o zi de neuitat, cel putin pentru cei care sunt costiienti de ceia ce sa petrecut aici la roma in zilele astea. Situatia e foarte GREA si mai ales TENSIONATA intre cetateni capitalei si straini, mai ales cu provire la romani. Bine inteles e un ACT INUMAN ceia ce a facut "Tovarasul Romulus", dar daca ar fi sa ne punem sa intelegem de ce si cum sar fi putut evita atuncia lucrurile ar fi mai clare si sar putea ajunge la un rezultat mai RESPONSABIL. Aicia in jurul Romei, lungo Tevere, sau stantiat multi romani care traiesc la cer deschis....imi aminteste o teza de istorie care contempla nasterea romeni si uimitor si autorul are numele istoric si evoca intemeierea romei. Dar bine de la intemeierea romeni la noi astazi "multa apa a curs sub podurile capitalei eternei" si probabil era si timp sa se spele si actorul nostrul romulus sa devina un cetatean european si mai ales mandru de el si de viata lui; cunosteam toti limita materiala de care multe famili, si rromi cuprinsi, duc lipsa in romania de educatie si costiinta civica.
Apropo la Normativa adoptata de Guvernul IT, ca un mic si insignificant jurist, pot spune ca a facut uz de ceva care doctrina si curtea costitutioanala it o chema "Act Ilegitim"-Fonte fatto- chiar daca e subtinut de presuposuri justificativi de necesitate si urgenta. SI mai ales in matera PENALA exsita taxativ in costitutia IT asa numita RISERVA di LEGGE FORMALE DELLE CAMERE...deci in momentul in care se intervine in materie penala se paote regola numai cu o LEGE facuta de parlament CAMERA si SENAT, dar acuma doresc sa las discursul tecnic de o parte si sa presum ca nu ai incis in sectorul penal, dar nu e asa! Ceia ce uimeste ca a doua EXCETIO la LEGEA fondamentala actuala TUE e si aicia in conflict: nu se paote trata diferent un cetatean comunitar pentru aceia fapta care se savarseste pe teritorul national, in cazul unui comunitar. Dar ce sa spunem.....cand campagna electoarala dureaza de 2 ani si nu se stie cand va lua sfarsit ...cu o opozitie deschisa XENOFOBA si RAZISTA, vezi GianFranco FINI si Umberto Bossi si compani, ...sub presiunea MEDIATICA care a fost supus GUVERNUL in zilele acestea e in curs de aprobare a Legi Finatiarie si cazut de 7 ori in Senat unde nu are majoranta, ....spus asa....putem intelege de ce sa luat o decizie de genul acesta, dar cine o va plati va fii ROMANUL MUNCITOR cand merge la munca sa u sa isi caute de munca sau o casa! Pretul NUMENEA nu paote spune astazi cu exactitate care va fi palatit, dar eu va pot spune ca cu siguranta va fi FOARTE MARE. Eram deja sub ochiul masmediatic din peninsula acuma au intradevar ce vorbi. Daca ar trebuei sa fie judecat in IT ...ar avea o condamna foarte mica, considerand ca e o persoana NEBUNA....NU E CAPABIL SA INTELEAGA si sa ALEAGA ceia ce e BINE sau RAU...dar vom vedea, paote, o PEDEAPSA EXEMPLARA. Dar se sitie ca POLITICA are alete drumuri si obiective.
Daca se doreste o SOLUTIONARE a problemi romanilor de aici care fura, e suficient sa nu lasi sa fac CORTURI si sa dovedeze ca au mijolace de intetinere ca sa poate sa fie rezident pe o perioada mai mare de 3 luni, aici au dreptate cei de la opositie, e necesar sa fie LEGALITATE si SIGURANTA sicenr ma priveste si pe mine ca CETATEAN a LUMI oriunde as calatori pentru ori ce motiv. Si o alta problema care nu se spune e ca oameni acestea care locuesc in barache langa Tevere sunt CARNE VIIE pentru a fi EXPLOATATI cu MUNCA NEAGRA si sa aduca PROFIT MAFIEI ITALIENEI..asta nu se apune. Ceia ce uimeste e ca romani, dupa ce spun autoritatile IT sunt numai 550 de mii, sicenr sa fiu e ceva FALS, suficient sa ne gandim ca multi pana in ianuarie 2007 ajungeau in SUD unde au si rams pentru ca acolo era mai simplu si nu erai deranjat de nimenea daca NU aveai DOCUMENTE, deci exsitata o eroare in calcul si se stie bine, in tara ca sunt cel putin 1.5 milioane in italia de romani. Dar e ceva ingrozitor sa auzi statistica in 7 luni in Roma, unde din 11 mi de detinuti 5 mi sunt romani, sicenr sa fiu e TRIST si GROZAV, iti face sa ai multe intrebari si sa iti doresti SOLUTIONARI RAPIDE cu cazuti asemanatoare.
In sfastit doresc sa o incredintez Bunului Dumnezeu pe domana Giovanna Reggiani si sa iti darueasca familiei sale putere si tarie de a trece peste momentele astea triste si nepalcute. Dumnezeu sa ii Ajute si sa ajute si sa o Odhigneasca in Pace!
Cu resepct, mersi de lectura si de timpul care vi l-am furat! ciao.

alamar
2007-11-02 00:47:56

Posibila solutii...

O pare din aceste tabere de tigani ar trebui sa fie redistribuite pe o scara mai larga in tarile europene...Nu numai in italia si spania...Spre exemplu ,satrle de tigani dislocati din roma si alte oase italiene ar putea fi rstabilite in jurul altor orase europene...cum ar fi oslo , helsinki , vaxjo , stockholm , etc.,etc...In plus , in unele din aceste orase tiganii vor putea gasi ajutor, suprot si intelegere , in activitatile lor zilnice...Aceasta este numai una dintr-o multitudine de solutii...Alte solutii ar fi : reinsaturarea dreptului fundamental al unei fiinte umane de a se apara in fata cainilor turbati care unbla liberi prin sat ...Reinstaurarea principalului deterent impotriva crimelor odioase : pedeapsa capitala...etc...etc...

cotrofelnitza
2007-11-02 00:52:07

Mutu si Chivu sa ia aminte...


...Si sa nu mai fure mingia, sau sufletu' macaronarilor,
[ ceace, fie vorba-ntre noi e totuna, un fel de zupa de pesce cu vinalb servita pe un sandwitch rotund, cu pizza si spaghetti], ca-i elimina si pa ei acasa !
Mai ales ca, jucatori explosivi din Albania bate la usa...

PS > Am vrut sa spun " usha ".
Se antreneaza acolo, si d-abia pa urma vine exploziv in USA,
ca multumire pentru ajutorul primit in lupta lor contra terorismului...

alamar
2007-11-02 01:07:42

Re: Italienii se vaiata ca niste gaini

La 2007-11-01 22:26:02, green day a scris:

> Eu nu inteleg de ce italienii nu fac nimic. ( Si nu numai ei) Au
> politie, justitie, servicii speciale la nevoie au si tancuri deci
> statul nu e un copil orfan la coltul strazii. Sa puna mina pe
> infractori ( nici numa intereseaza din ce tara sint) si sa-i bage la
> zdup pe mai multi ani.
> L-ai prins pe teritoriul tau facind ceva rau, e al tau, rade-l. Numai
> scheuna atita catre Romania. N-am nimic cu italienii iar Roma e un
> oras superb dar nu intelg lamentarea asta.
>
>
Dle geen day , dta ai dreptate...Si in curand , italia, spania, uk ,etc., vor recurge la actiuni , la prima vedere antidemocratice anti drepturile omului ...bla,bla,bla....Tiganii , teroristii islamo fascisti ,talharii este europeni , etc.,ai vor trezi pe socialistii vest europeni din utopia in care dorm....Regretabil multi socialisti europeni ,confunda democratia si drepturile omului , cu un pact de sinucidere...Ei nu inteleg, ca nu poti negocia, nu poti aplica legile democratiei , unor caini turbati , care nu numai ca nu au nici un concept al democratiei si civilizatiei vestice, dar in cazul islamo fascistilor , telul lor este distrugerea acestor institutii si sisteme vestice...Acesta este numai inceptul...Valurile migratiilor barbarilor abia au inceput....In ceea ce priveste politia italiana....Hm! Dle green day , in general ,politia, nu poate salva vietile cetatenilor....Politia nu poate citi gandurile viitorilor criminali...politia nu poate aresta preventiv potentialii ucigasi...In 99.9% din cazuri , politia apare dupa ce crima a fost comisa...politia vine ,constata ,face raporturi, incept investigatii , interviuri , cercetari etc.etc...Toate acestea sunt tardive....de obicei victima ori este ranita , talharita , violata ,ucisa ,etc.,etc....Singura , optiune pt. a descuraja si opri criminalii inainte de a incalca drepturile fundamentale ale altor cetateni la viata , liberatate si fericire ,este acela ca ,capetele tuguiate ale vest europenilor sa le permita catatenilor de rand sa aiba dreptul ,daca vor, sa se apare...Dreptul de a poseda arme de foc...Aceste drepturi , existau in europa in secolele si deceniile trecute , dar cetatenii europeni au pierdut acest drept fundamental , cu promisiunea ca Statul va apara cetateanul....Politicienii , nu au nevoie de a purta arme asupra lor , ei au securitate platita de contribuabil body guards ,etc...

Vasco da Gama
2007-11-02 01:09:13

Re: Italienii se vaiata ca niste gaini

Stai linisti inginere ca si aussie ar face la fel, desi probabil ca ar incepe cu o batuta gen Bondi Beach.

Aveti dreptate amandoi, incalcarea legii e de competenta statului pe teritoruiul caruia s-a produs. In acelasi timp asta nu inseamna ca statul in cauza nu are dreptul sa legisleze pentru a-si proteja cetatenii daca risk managementul ii spune ca acceptarea fara bariere a cetatenilor unei anume tari va duce la crestere n statisticile criminalitatii. Iar legislatia o initiaza politicienii, care pot fi presati de strada.

Pentru IT e mai greu din cauza obligatiilor de membru UE. Iar tiganii, oricat mi-ar place mie sa tratez problema ca ingineru', sunt totusi in primul rand o problema a Romaniei, si abia dupa aceea a Europei. E datoria statului roman fata de contribuabilii proprii in primul rand sa rezolve problema tiganilor. Sunt 'jde mii de cazuri de violuri, crime etc care au loc anual in Romania cu autori tigani si victime si/si, plus Dzeu stie cate care nu sunt reclamate. Numai ca noi suntem deprinsi sa privim fenomene similare petrecute in Romania cu detasare, iar Guv sa nu faca nimic. Aici e cauza, ce s-a intamplat in Italia e efectul. Si ca de obicei plateste ultimul pe lantul trofic, amaratul care munceste cinstit in Italia.

La 2007-11-01 22:26:02, green day a scris:

> Eu nu inteleg de ce italienii nu fac nimic. ( Si nu numai ei) Au
> politie, justitie, servicii speciale la nevoie au si tancuri deci
> statul nu e un copil orfan la coltul strazii. Sa puna mina pe
> infractori ( nici numa intereseaza din ce tara sint) si sa-i bage la
> zdup pe mai multi ani.
> L-ai prins pe teritoriul tau facind ceva rau, e al tau, rade-l. Numai
> scheuna atita catre Romania. N-am nimic cu italienii iar Roma e un
> oras superb dar nu intelg lamentarea asta.
>
>

Lefter.Popescu
2007-11-02 01:25:45

Re: Italienii se vaiata ca niste gaini/ Asa-i cum spui !!

Stati nu sariti asa: inainte trebuie sa cerem aprobare de la d-l Roy Hoffman sa ne zicem parerea si in functie de semnalele pro-contra avem voie si noi sa zicem ceva. Sau macar Oriana sa ne dumireacsa dar aia sta bagata sub pat si dardaie de bucurie ca vine fascismul si nepoata lui Mussolinii sa-i dea foc la casa. Ca D-zeu nu bate cu boata, draji tavarisci si pretini.

La 2007-11-01 22:26:02, green day a scris:

> Eu nu inteleg de ce italienii nu fac nimic. ( Si nu numai ei) Au
> politie, justitie, servicii speciale la nevoie au si tancuri deci
> statul nu e un copil orfan la coltul strazii. Sa puna mina pe
> infractori ( nici numa intereseaza din ce tara sint) si sa-i bage la
> zdup pe mai multi ani.
> L-ai prins pe teritoriul tau facind ceva rau, e al tau, rade-l. Numai
> scheuna atita catre Romania. N-am nimic cu italienii iar Roma e un
> oras superb dar nu intelg lamentarea asta.
>
>

FB
2007-11-02 01:33:13

Re: rezolvarea problemei RRomilor este de competenta Romaniei... eroare !

La 2007-11-01 23:57:54, ingineru a scris:

> Tiganii (ca despre ei este vorba, chiar daca unii ciumetii ii fac romi
> cu de R) sunt o problema EUROPEANA, pt. ca sunt cetatenii unui stat
> membru UE, cu drept de libera circulatie.
>
> Italienii ar putea sa-i bage-n puscarie si sa arunce cheia (daca tot
> s-au decis sa renunte la pedeapsa cu moartea).
> P-acilea, canadienii n-ar fi inceput sa miorlaie dupa guvernul Ro ci
> ar fi infundat puscaria cu respectivul, pe multe zeci de ani.
> Cel mai simplu ar fi rezolvat-o insa americanii: un glonte-n freza
> (daca o facea pe nebunul), ori scaunul electric.
>
> Crimele produse pe teritoriul unui stat sunt de competenta statului
> respectiv, nu a statului "de origine" al criminalului. Italienii se
> prostesc degeaba...
>
> La 2007-11-01 22:26:02, green day a scris:
>
> > Eu nu inteleg de ce italienii nu fac nimic. ( Si nu numai ei) Au
> > politie, justitie, servicii speciale la nevoie au si tancuri deci
> > statul nu e un copil orfan la coltul strazii. Sa puna mina pe
> > infractori ( nici numa intereseaza din ce tara sint) si sa-i bage la
> > zdup pe mai multi ani.
> > L-ai prins pe teritoriul tau facind ceva rau, e al tau, rade-l. Numai
> > scheuna atita catre Romania. N-am nimic cu italienii iar Roma e un
> > oras superb dar nu intelg lamentarea asta.
> >
Canadienii nici macar nu-i primeau. Nu indeplinesc conditiile de emigrare si cu asta basta.
Tiganii si nu numai cei romani sunt o problema a intregii Europe.
La randul lor americanii s-au fentat acum cateva secole. Cu tiganii lor.De care e clar nu mai pot scapa.
>
>

Lefter.Popescu
2007-11-02 01:35:20

Re: Daca as fi roman...

Da mai Gheorghe mai, bine ca esti Stallone

La 2007-11-02 00:07:39, Bruno Medicina a scris:

> Sunt un italian care se plimba de multi ani prin Romania, si citesc cu
> mare tristeta articole si comentari despre cele intamplate: uni cauta
> un pretest sa acuze pe romani, alti pe italieni, cineva incearca sa se
> faca propaganda, cineva acuza politicieni, alti oricum incearca sa
> scoate un profit de imagine oarecare.
> Adevarul este ca toata povestea asta era foarte previzibile, partidele
> italiene de dreapta au avertizat pe cat se poate dar, de la o parte la
> alta ii s-a inchis gura tringand "razistilor!!".
>
> Si acum a inceput circul obisnuit de aruncare de vina si descarcarea
> raspunderii.
>
> Cu Italia, infractori rromi au gasit raiul pe pamant, ajungand intr-o
> tara unde poti sa furi, sa omori, sa violezi, si oricum gasesti un
> cretin ideologizat care iti va lua aparare si va spune ca de fapt
> societatea este vinovata.
> Nu stiu ce sa spun, daca as avea o solutie poate as primi premiu
> nobel.
> Situatia este intr-adevar explosiva, si chiar e riscul sa se
> declanseze un val de ura xenofoba care nu se stie unde poate aduce.
>
> Dar daca as fi unu dintre cele zeci de mii de romani cinstiti si
> muncitori care s-au stabilit in Italia, care dau o contributie
> fundamentala la economie nationala, care s-au integrat in comunitate,
> si care s-au castigat incredere la nivel uman si profesional, si care
> apoi trebuie sa ii fie rusine sa spuna ca vin din Romania di cauza de
> un grup mic de nenorociti...
> Ei bine, nu cred ca as sta prea mult pe ganduri inainte de a trece la
> o "solutia finala".
>
> Un salut
>
> Bruno
>
> PS Stiu ca nu exista o solutia finala, si poate e numai suparare.
> Daca va consoleaza cu ceva, cand eu ma duc in Germania, SUA, Japonia,
> si spun ca sunt italian, replica imediata si inevitabila este:
> "italia? ah, mafia, padrino, corleone,..."
> Asa, ca idee...
>

Razvratitul
2007-11-02 01:37:44

N-am auzit,nici citit ca pravila lui Vlad Tepes sa fi fost abrogata...Aia care se termina cu

"taiaseva scarbavnicul madular si daseva spre mancare cainilor" . Legea este foarte blanda. Prea blanda. Mai ales cand pentru 10 - 20 de infractiuni dovedite esti pedepsit o singura data. Si in penitenciare unde nu se face penitenta asa cum ar trebui (dupa nume) ci casa de odihna sau scoala de furat. Si pudibonzi ai societatii civile tipa ca acolo e chin mare... Penitenciarele trebuie sa fie de categorii diferite DE PENITENTA in functie de crimele comise.
Copiii trebuie educati pentru ei si pentru societate. Alocatia pentru copii nu trebuie data in bani pe care sa-i bea parintii ci numai in : mancare distribuita la SCOALA (nu acasa),rechizite, manuale, literatura pentru copii,daca este posibil facilitati de efectuare a temelor la scoala asfel incat copiii sa fie obisnuiti cu disciplina si punctualitatea in cadrul unui efort nu foarte mare (chiar usor) dar indelungat si ritmic asa cum va fi mai tarziu in procesul muncii.
N-am scris despre tigani dar educatia copiilor lor este o sarcina primordiala a societatii pentru integrarea acestei etnii. Integrare necesara nu neaparat din considerente umanitare ci in primul rand pe baza intereselor daca vreti egoiste ale intregii societati. Asfel societatea in loc sa cheltuiasca, sa consume pentru a intretine oameni care nu produc nimic va avea de castigat de pe urma lor.

Ramona2
2007-11-02 02:14:22

Sinteti nebuni?!!! Italienii nu incalca drepturile omului, doar se apara!!!!

Va rog sa terminati cu liberalismele acestea de doi bani!!

Drepturile omului sint superbe exemple de drepturi asa-numite POZITIVE care specifica unele drepturi speciale, destul de vagi ale oricarui om. dintre ele, potrivit sistemului American, cele mai importante sint drepturile inalienabile la viata si libertate.

Sint drepturi superbe ATITA TIMP cit o persoana nu intra in "starea de razboi" cu ceilalti, adica atita timp cit nu devine un pericol pentru ceilalti.

In clipa in care un om atenteaza la viata si siguranta altuia (crime, violuri, tilharii, batai si altele) sau la proprietatea lui (furturi, etc, etc), drepturile celorlalti devin mult mai importante.

Mie mi se pare normal ca italienii sa ii prinda pe cei care sint un pericol pentru ei, sa ii judece,sa ii amendeze de le zboara fulgii si apoi sa ii trimita cit mai departe de tara unde au facut asa de multe probleme, adica de Italia.

LASATI-I SA SE APERE ITALIENII, SA ISI FACA LEGI!!!
si
NU MAI APARATI INFRACTORII!!! Si ce daca sint romani, NU SINTEM OBLIGATI sa le tinem partea mai ales daca sint vinovati!
Este vina Romaniei ca tara pentru ca nu le-a dat minimum de educatie si cultura incit sa stie CARE ESTE DIFERENTA INTRE A FACE BINE SI A FACE RAU, si mai ales care sint consecintele la a face rau!

Sa invatam sa plecam capul in fata prostiei noastre si sa invatam ceva, ca neam, din toate acestea!

Mache
2007-11-02 04:19:36

Mica tiganiada

Tocmai italienii care impreuna cu spaniolii erau ciuma Europei pana mai acum cateva (nu prea multe!) decenii stau astazi cu coada pe sus si se arata tare afectati de invazia a ceea ce pana la urma e foarte aproape ca apucaturi de parintii sau bunicii lor.

Si abordarea asta pana la urma e tot un soi de tiganie. Stau si isi zbiara frustrarile la usa cortului ca niste balabuste isterice in loc sa-si faca un pic de ordine in coliba. N-au decat sa-si intareasca politia si carabinierii si sa-i termine pe infractori. Apropos, cu cel nivel de civism se poate lauda o tara in care cea mai mare afacere e Mafia? Pe aia unde-i expulzeaza?

Singurul efect al manevrelor discriminatorii e ca numarul romanilor educati si calificati din Italia va scadea, in timp ce fauna se va inmulti acolo, pentru ca maimutele nu au oricum nici demnitate nici rusine...

ingineru
2007-11-02 06:09:23

Re: Italienii nu incalca drepturile omului, doar se apara!!!!... italienii sunt niste papagali !

De ce nu aplica legea pt. toti infractorii ?
De ce ii lasa sa traiasca ani de zile in tabere improvizate la marginea oraselor, desi stiu bine ca sunt ilegali si pusi pe golanii ?

La tine in State, cand un criminal din Mexic ori Canada isi face de cap ce se intampla ? Il vezi tu pe Bush sau pe ministrul american al justitiei stand calare pe telefon cu Mexico City ori Ottawa, rugandu-i pe unii ori altii sa-si repatrieze pramatiile ? Sau intra pe mana justitiei americane care matura pe jos cu ei sau chiar ii executa ?

Ce vina au Chiuariu ori Tariceanu de aberatiile pe care le fac aia in Italia ?
Te-ai trezit si tu vorbind... mai bine te-ai culca la loc !


La 2007-11-02 02:14:22, Ramona2 a scris:

> Va rog sa terminati cu liberalismele acestea de doi bani!!
>
> Drepturile omului sint superbe exemple de drepturi asa-numite POZITIVE
> care specifica unele drepturi speciale, destul de vagi ale oricarui
> om. dintre ele, potrivit sistemului American, cele mai importante sint
> drepturile inalienabile la viata si libertate.
>
> Sint drepturi superbe ATITA TIMP cit o persoana nu intra in "starea de
> razboi" cu ceilalti, adica atita timp cit nu devine un pericol pentru
> ceilalti.
>
> In clipa in care un om atenteaza la viata si siguranta altuia (crime,
> violuri, tilharii, batai si altele) sau la proprietatea lui (furturi,
> etc, etc), drepturile celorlalti devin mult mai importante.
>
> Mie mi se pare normal ca italienii sa ii prinda pe cei care sint un
> pericol pentru ei, sa ii judece,sa ii amendeze de le zboara fulgii si
> apoi sa ii trimita cit mai departe de tara unde au facut asa de multe
> probleme, adica de Italia.
>
> LASATI-I SA SE APERE ITALIENII, SA ISI FACA LEGI!!!
> si
> NU MAI APARATI INFRACTORII!!! Si ce daca sint romani, NU SINTEM
> OBLIGATI sa le tinem partea mai ales daca sint vinovati!
> Este vina Romaniei ca tara pentru ca nu le-a dat minimum de educatie
> si cultura incit sa stie CARE ESTE DIFERENTA INTRE A FACE BINE SI A
> FACE RAU, si mai ales care sint consecintele la a face rau!
>
> Sa invatam sa plecam capul in fata prostiei noastre si sa invatam
> ceva, ca neam, din toate acestea!
>
>

ionion
2007-11-02 06:46:22

Foarte buna ordonanta - poate va aduce Bucurestiul cu picioarele pe pamant.

Sa se introduca viza tuturor celor care vor sa treaca in zona Shengen.

ionion
2007-11-02 06:50:14

Romanilor sa le fie interzisa intrarea in Italia,

cu exceptia Siciliei si basta !

ionion
2007-11-02 06:51:48

Existenta Italiei este emenintata de hoardele de veniti proaspat din Romania.

Italience si italieni puneti mana pe furci si topoare si izgoniti-i pe romani din Italia.
La lupta !

ionion
2007-11-02 06:53:00

Omenirea trebuie sa organizeze detasamente de aparare a Italiei pentruca

Romania doreste raderea Italiei de pe suprafata Pamantului.

ionion
2007-11-02 07:17:40

Se formeaza detasamente de aparare ale romanilor pentru solidaritatea cu lupta

poporului italian . Pana la Craciun prevedem ca sa plece din Romania ca ajutuare in Italia cca 790 000 de persoane apte de lupta.

ionion
2007-11-02 07:19:07

Nici un catunn , sat, oras sau city din Italia sa nu ramana fara romani. Noi suntem latinii,

deci baza Italiei. Trebe sa-i sustinem pe italieni, fratii nostrii de plasma.

ionion
2007-11-02 07:21:25

Prognoza vremii pana la Craciun : zapada din abundenta , cat cuprinde, iar la Palermo ?

soare, temperatuia in jur de 18 grade, temperatura apei cca 22 de grade ca baga libienii valuri artificiale de la Tripolis.

ionion
2007-11-02 07:22:54

Dragi imigranti romani , imi faceti un hatar - hai va rog io din inima :

luati si pe Basescu, Tariceanu si Guvernul incl Parlamentu si Senatul cu voi la Palermo.

ionion
2007-11-02 07:24:07

In curand tovarasul Basescu va da ordonante de la Palermo,

noa resedinta a prishidintilui Romaniei.
Vivat Italia eliberatoarea !

ionion
2007-11-02 07:31:14

Puradeii din Romania in fine gusta libertatea din toata inima si asta

multumita partidului si mult iubitului Secretar Genaral al tutulor partidelor poolitice din Romania , a mult adoratului Traian Basescu.

Huhurianu
2007-11-02 07:40:02

Re: Sinteti nebuni?!!! Italienii nu incalca drepturile omului, doar se apara!!! / Asa-i Ramona, ai

dreptate!

La 2007-11-02 02:14:22, Ramona2 a scris:

> Va rog sa terminati cu liberalismele acestea de doi bani!!
>
> Drepturile omului sint superbe exemple de drepturi asa-numite POZITIVE
> care specifica unele drepturi speciale, destul de vagi ale oricarui
> om. dintre ele, potrivit sistemului American, cele mai importante sint
> drepturile inalienabile la viata si libertate.
>
> Sint drepturi superbe ATITA TIMP cit o persoana nu intra in "starea de
> razboi" cu ceilalti, adica atita timp cit nu devine un pericol pentru
> ceilalti.
>
> In clipa in care un om atenteaza la viata si siguranta altuia (crime,
> violuri, tilharii, batai si altele) sau la proprietatea lui (furturi,
> etc, etc), drepturile celorlalti devin mult mai importante.
>
> Mie mi se pare normal ca italienii sa ii prinda pe cei care sint un
> pericol pentru ei, sa ii judece,sa ii amendeze de le zboara fulgii si
> apoi sa ii trimita cit mai departe de tara unde au facut asa de multe
> probleme, adica de Italia.
>
> LASATI-I SA SE APERE ITALIENII, SA ISI FACA LEGI!!!
> si
> NU MAI APARATI INFRACTORII!!! Si ce daca sint romani, NU SINTEM
> OBLIGATI sa le tinem partea mai ales daca sint vinovati!
> Este vina Romaniei ca tara pentru ca nu le-a dat minimum de educatie
> si cultura incit sa stie CARE ESTE DIFERENTA INTRE A FACE BINE SI A
> FACE RAU, si mai ales care sint consecintele la a face rau!
>
> Sa invatam sa plecam capul in fata prostiei noastre si sa invatam
> ceva, ca neam, din toate acestea!
>
>

paraipan
2007-11-02 07:49:12

De viza n'avea nevoie,

da' pasaport tot trebuia sa aiba acest ucigas. Cine i-a eliberat pasaportul? De cind un infractor are drept la pasaport? Io stiu un tip din Hamilton, ON, Canadian de 3-4 generatzii (deci nu emigrant fara nici o pila), care a avut si inca mai are mari probleme cu taxele. Brocker fiind, a facut niste late tradinguri pe la 2001. Chestiile astea fiind la limita legii, CRA l'a luat in schimb pentru niste taxe pe bani facutzi ba pe la Tokyo, ba pe la Londra. Se judeca cu CRA dde vreo 5 ani. Si tot de 5 ani, fara a fi condamnat, la cererea CRA, baiatului i s-a retras pasaportul. Nu poate parasi Canada nici in ziua de azi.
Cum a parasit RO acest criminal, infractor cu acte'n regula? Mie mi-este evident ca autoritatile Romane poarta intreaga responsabilitate a acestui asasinat.

paraipan

paraipan
2007-11-02 08:00:25

Decit Oslo, Stockholm, etc mai bine

La 2007-11-02 00:47:56, alamar a scris:

> O pare din aceste tabere de tigani ar trebui sa fie redistribuite pe o
> scara mai larga in tarile europene...Nu numai in italia si
> spania...Spre exemplu ,satrle de tigani dislocati din roma si alte
> oase italiene ar putea fi rstabilite in jurul altor orase
> europene...cum ar fi oslo , helsinki , vaxjo , stockholm ,
> etc.,etc...In plus , in unele din aceste orase tiganii vor putea gasi
> ajutor, suprot si intelegere , in activitatile lor zilnice...Aceasta
> este numai una dintr-o multitudine de solutii...Alte solutii ar fi :
> reinsaturarea dreptului fundamental al unei fiinte umane de a se apara
> in fata cainilor turbati care unbla liberi prin sat ...Reinstaurarea
> principalului deterent impotriva crimelor odioase : pedeapsa
> capitala...etc...etc...
>
Darfour, bagdad, Khandahar, Karachi, Mumbai. Adica .. usor .. usor .. spre tzara muma.

paraipan

Huhurianu
2007-11-02 08:33:41

Re: Posibila solutii.../ Bune idei!

La 2007-11-02 00:47:56, alamar a scris:

> O pare din aceste tabere de tigani ar trebui sa fie redistribuite pe o
> scara mai larga in tarile europene...Nu numai in italia si
> spania...Spre exemplu ,satrle de tigani dislocati din roma si alte
> oase italiene ar putea fi rstabilite in jurul altor orase
> europene...cum ar fi oslo , helsinki , vaxjo , stockholm ,
> etc.,etc...In plus , in unele din aceste orase tiganii vor putea gasi
> ajutor, suprot si intelegere , in activitatile lor zilnice...Aceasta
> este numai una dintr-o multitudine de solutii...Alte solutii ar fi :
> reinsaturarea dreptului fundamental al unei fiinte umane de a se apara
> in fata cainilor turbati care unbla liberi prin sat ...Reinstaurarea
> principalului deterent impotriva crimelor odioase : pedeapsa
> capitala...etc...etc...
>

Huhurianu
2007-11-02 08:42:58

Re: De unde sa incepem? / Multumim pentru informatile matale de la botul calului, sint foarte utile

La 2007-11-02 00:10:34, LucaRO a scris:

> Salve a tutti!
> E o zi de neuitat, cel putin pentru cei care sunt costiienti de ceia
> ce sa petrecut aici la roma in zilele astea. Situatia e foarte GREA si
> mai ales TENSIONATA intre cetateni capitalei si straini, mai ales cu
> provire la romani. Bine inteles e un ACT INUMAN ceia ce a facut
> "Tovarasul Romulus", dar daca ar fi sa ne punem sa intelegem de ce si
> cum sar fi putut evita atuncia lucrurile ar fi mai clare si sar putea
> ajunge la un rezultat mai RESPONSABIL. Aicia in jurul Romei, lungo
> Tevere, sau stantiat multi romani care traiesc la cer deschis....imi
> aminteste o teza de istorie care contempla nasterea romeni si uimitor
> si autorul are numele istoric si evoca intemeierea romei. Dar bine de
> la intemeierea romeni la noi astazi "multa apa a curs sub podurile
> capitalei eternei" si probabil era si timp sa se spele si actorul
> nostrul romulus sa devina un cetatean european si mai ales mandru de
> el si de viata lui; cunosteam toti limita materiala de care multe
> famili, si rromi cuprinsi, duc lipsa in romania de educatie si
> costiinta civica.
> Apropo la Normativa adoptata de Guvernul IT, ca un mic si
> insignificant jurist, pot spune ca a facut uz de ceva care doctrina si
> curtea costitutioanala it o chema "Act Ilegitim"-Fonte fatto- chiar
> daca e subtinut de presuposuri justificativi de necesitate si urgenta.
> SI mai ales in matera PENALA exsita taxativ in costitutia IT asa
> numita RISERVA di LEGGE FORMALE DELLE CAMERE...deci in momentul in
> care se intervine in materie penala se paote regola numai cu o LEGE
> facuta de parlament CAMERA si SENAT, dar acuma doresc sa las discursul
> tecnic de o parte si sa presum ca nu ai incis in sectorul penal, dar
> nu e asa! Ceia ce uimeste ca a doua EXCETIO la LEGEA fondamentala
> actuala TUE e si aicia in conflict: nu se paote trata diferent un
> cetatean comunitar pentru aceia fapta care se savarseste pe teritorul
> national, in cazul unui comunitar. Dar ce sa spunem.....cand campagna
> electoarala dureaza de 2 ani si nu se stie cand va lua sfarsit ...cu o
> opozitie deschisa XENOFOBA si RAZISTA, vezi GianFranco FINI si Umberto
> Bossi si compani, ...sub presiunea MEDIATICA care a fost supus
> GUVERNUL in zilele acestea e in curs de aprobare a Legi Finatiarie si
> cazut de 7 ori in Senat unde nu are majoranta, ....spus asa....putem
> intelege de ce sa luat o decizie de genul acesta, dar cine o va plati
> va fii ROMANUL MUNCITOR cand merge la munca sa u sa isi caute de munca
> sau o casa! Pretul NUMENEA nu paote spune astazi cu exactitate care va
> fi palatit, dar eu va pot spune ca cu siguranta va fi FOARTE MARE.
> Eram deja sub ochiul masmediatic din peninsula acuma au intradevar ce
> vorbi. Daca ar trebuei sa fie judecat in IT ...ar avea o condamna
> foarte mica, considerand ca e o persoana NEBUNA....NU E CAPABIL SA
> INTELEAGA si sa ALEAGA ceia ce e BINE sau RAU...dar vom vedea, paote,
> o PEDEAPSA EXEMPLARA. Dar se sitie ca POLITICA are alete drumuri si
> obiective.
> Daca se doreste o SOLUTIONARE a problemi romanilor de aici care fura,
> e suficient sa nu lasi sa fac CORTURI si sa dovedeze ca au mijolace de
> intetinere ca sa poate sa fie rezident pe o perioada mai mare de 3
> luni, aici au dreptate cei de la opositie, e necesar sa fie LEGALITATE
> si SIGURANTA sicenr ma priveste si pe mine ca CETATEAN a LUMI
> oriunde as calatori pentru ori ce motiv. Si o alta problema care nu se
> spune e ca oameni acestea care locuesc in barache langa Tevere sunt
> CARNE VIIE pentru a fi EXPLOATATI cu MUNCA NEAGRA si sa aduca PROFIT
> MAFIEI ITALIENEI..asta nu se apune. Ceia ce uimeste e ca romani, dupa
> ce spun autoritatile IT sunt numai 550 de mii, sicenr sa fiu e ceva
> FALS, suficient sa ne gandim ca multi pana in ianuarie 2007 ajungeau
> in SUD unde au si rams pentru ca acolo era mai simplu si nu erai
> deranjat de nimenea daca NU aveai DOCUMENTE, deci exsitata o eroare in
> calcul si se stie bine, in tara ca sunt cel putin 1.5 milioane in
> italia de romani. Dar e ceva ingrozitor sa auzi statistica in 7 luni
> in Roma, unde din 11 mi de detinuti 5 mi sunt romani, sicenr sa fiu e
> TRIST si GROZAV, iti face sa ai multe intrebari si sa iti doresti
> SOLUTIONARI RAPIDE cu cazuti asemanatoare.
> In sfastit doresc sa o incredintez Bunului Dumnezeu pe domana Giovanna
> Reggiani si sa iti darueasca familiei sale putere si tarie de a trece
> peste momentele astea triste si nepalcute. Dumnezeu sa ii Ajute si sa
> ajute si sa o Odhigneasca in Pace!
> Cu resepct, mersi de lectura si de timpul care vi l-am furat! ciao.
>

roy
2007-11-02 09:21:04

Re: Domnului Lefter

Am crezut ca numele Lefter indica o lipsa de bani. La dumneata este insa vorba de ceva mai grav.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2007-11-02 01:25:45, Lefter.Popescu a scris:

> Stati nu sariti asa: inainte trebuie sa cerem aprobare de la d-l Roy
> Hoffman sa ne zicem parerea si in functie de semnalele pro-contra avem
> voie si noi sa zicem ceva. Sau macar Oriana sa ne dumireacsa dar aia
> sta bagata sub pat si dardaie de bucurie ca vine fascismul si nepoata
> lui Mussolinii sa-i dea foc la casa. Ca D-zeu nu bate cu boata, draji
> tavarisci si pretini.
>
> La 2007-11-01 22:26:02, green day a scris:
>
> > Eu nu inteleg de ce italienii nu fac nimic. ( Si nu numai ei) Au
> > politie, justitie, servicii speciale la nevoie au si tancuri deci
> > statul nu e un copil orfan la coltul strazii. Sa puna mina pe
> > infractori ( nici numa intereseaza din ce tara sint) si sa-i bage la
> > zdup pe mai multi ani.
> > L-ai prins pe teritoriul tau facind ceva rau, e al tau, rade-l. Numai
> > scheuna atita catre Romania. N-am nimic cu italienii iar Roma e un
> > oras superb dar nu intelg lamentarea asta.
> >
> >
>
>

Ghita Bizonu'
2007-11-02 09:28:56

Asta este un pretext oeftin draCilor

cestia cu gagica talharita, violata si omorata in bataie. Pun pariu ca daca puricam presa italiana descoperim ca anual se mai intamp[la asa ceva in ciubotica cucului si fara tiganii nostri .
Eset vorba de reactia oricarei societati atunci cand se confrunta cu un val de emigratie. .
Si mai rau este vorba de politica : mi se pare ca urmeaza niste alagerii. Iar romanii, ca cetateni UE vor putea vota la primarii. Ce a ce risca sa strice jocurile.
Si uite de aiai batranu bolsevioc napoletano semneaza iute iute un "decret-lege" (misto cestie intr-o tarra dimacrata) contra romanilor , cot la cot cu MSI si alti neofascisti.
Si o sa vedeti ca n-or sa expulzeze atat tiganii cersetori cat romanii prea activi politic

gili
2007-11-02 12:01:38

Ma insel io , sau ...


Mascariciul l-a gratiat pe tziganul criminal in 2006 , cind fuse condamnat la 3 anisori pentru furt calificat , n'asa?

ion ion
2007-11-02 13:08:59

SI ITALIENI AU MAFIOTI IN ROMANIA !

BUNA ZIUA.COLEBORAREA DIPLOMATICA SI INSTITUTIONALA INTRE ROMANIA SI ITALIA TREBUIE INTARITA ! TREBUIE DEPISTATE CAUZELE SI GASITE SOLUTII CONCRETE , LOGICE , APLICABILE.DE APRECIAT PROMTITUDINEA DL.PRIIM-MINISTRU PE CARE IL VAD MAI DEGRABA MIN. DE EXTERNE SAU CHIAR PRESEDINTE !

DanBruma
2007-11-02 13:18:19

Re: Asta este un pretext oeftin draCilor...asta cu romanii activi politic

m-a dat gata. Bizo-nasule, furtul nu e actiune politica, hai sa fim seriosi.

La 2007-11-02 09:28:56, Ghita Bizonu' a scris:

> Si o sa vedeti ca n-or sa expulzeze atat tiganii cersetori cat romanii
> prea activi politic.

Ghita Bizonu'
2007-11-02 13:18:44

Re:popate Romulus e tovaras cu tine !!1

fara prostii ca e prea tanar sa fei tovaras cu comunistu Napoletano !
Deci este normal ca italienii sa fie fascisti, niteleus nu?!
Si zici mersi ca esti discriminat , nu?
Si ce e scandalos - ca ala a violat sotia unui ofiter italian , nu?
Dar daca victima era romanca din Romania, in ROmania nu zbiera Napolitano sa nu discriminam criminalu?!

La 2007-11-02 00:10:34, LucaRO a scris:

> Salve a tutti!
> E o zi de neuitat, cel putin pentru cei care sunt costiienti de ceia
> ce sa petrecut aici la roma in zilele astea. Situatia e foarte GREA si
> mai ales TENSIONATA intre cetateni capitalei si straini, mai ales cu
> provire la romani. Bine inteles e un ACT INUMAN ceia ce a facut
> "Tovarasul Romulus", dar daca ar fi sa ne punem sa intelegem de ce si
> cum sar fi putut evita atuncia lucrurile ar fi mai clare si sar putea
> ajunge la un rezultat mai RESPONSABIL. Aicia in jurul Romei, lungo
> Tevere, sau stantiat multi romani care traiesc la cer deschis....imi
> aminteste o teza de istorie care contempla nasterea romeni si uimitor
> si autorul are numele istoric si evoca intemeierea romei. Dar bine de
> la intemeierea romeni la noi astazi "multa apa a curs sub podurile
> capitalei eternei" si probabil era si timp sa se spele si actorul
> nostrul romulus sa devina un cetatean european si mai ales mandru de
> el si de viata lui; cunosteam toti limita materiala de care multe
> famili, si rromi cuprinsi, duc lipsa in romania de educatie si
> costiinta civica.
> Apropo la Normativa adoptata de Guvernul IT, ca un mic si
> insignificant jurist, pot spune ca a facut uz de ceva care doctrina si
> curtea costitutioanala it o chema "Act Ilegitim"-Fonte fatto- chiar
> daca e subtinut de presuposuri justificativi de necesitate si urgenta.
> SI mai ales in matera PENALA exsita taxativ in costitutia IT asa
> numita RISERVA di LEGGE FORMALE DELLE CAMERE...deci in momentul in
> care se intervine in materie penala se paote regola numai cu o LEGE
> facuta de parlament CAMERA si SENAT, dar acuma doresc sa las discursul
> tecnic de o parte si sa presum ca nu ai incis in sectorul penal, dar
> nu e asa! Ceia ce uimeste ca a doua EXCETIO la LEGEA fondamentala
> actuala TUE e si aicia in conflict: nu se paote trata diferent un
> cetatean comunitar pentru aceia fapta care se savarseste pe teritorul
> national, in cazul unui comunitar. Dar ce sa spunem.....cand campagna
> electoarala dureaza de 2 ani si nu se stie cand va lua sfarsit ...cu o
> opozitie deschisa XENOFOBA si RAZISTA, vezi GianFranco FINI si Umberto
> Bossi si compani, ...sub presiunea MEDIATICA care a fost supus
> GUVERNUL in zilele acestea e in curs de aprobare a Legi Finatiarie si
> cazut de 7 ori in Senat unde nu are majoranta, ....spus asa....putem
> intelege de ce sa luat o decizie de genul acesta, dar cine o va plati
> va fii ROMANUL MUNCITOR cand merge la munca sa u sa isi caute de munca
> sau o casa! Pretul NUMENEA nu paote spune astazi cu exactitate care va
> fi palatit, dar eu va pot spune ca cu siguranta va fi FOARTE MARE.
> Eram deja sub ochiul masmediatic din peninsula acuma au intradevar ce
> vorbi. Daca ar trebuei sa fie judecat in IT ...ar avea o condamna
> foarte mica, considerand ca e o persoana NEBUNA....NU E CAPABIL SA
> INTELEAGA si sa ALEAGA ceia ce e BINE sau RAU...dar vom vedea, paote,
> o PEDEAPSA EXEMPLARA. Dar se sitie ca POLITICA are alete drumuri si
> obiective.
> Daca se doreste o SOLUTIONARE a problemi romanilor de aici care fura,
> e suficient sa nu lasi sa fac CORTURI si sa dovedeze ca au mijolace de
> intetinere ca sa poate sa fie rezident pe o perioada mai mare de 3
> luni, aici au dreptate cei de la opositie, e necesar sa fie LEGALITATE
> si SIGURANTA sicenr ma priveste si pe mine ca CETATEAN a LUMI
> oriunde as calatori pentru ori ce motiv. Si o alta problema care nu se
> spune e ca oameni acestea care locuesc in barache langa Tevere sunt
> CARNE VIIE pentru a fi EXPLOATATI cu MUNCA NEAGRA si sa aduca PROFIT
> MAFIEI ITALIENEI..asta nu se apune. Ceia ce uimeste e ca romani, dupa
> ce spun autoritatile IT sunt numai 550 de mii, sicenr sa fiu e ceva
> FALS, suficient sa ne gandim ca multi pana in ianuarie 2007 ajungeau
> in SUD unde au si rams pentru ca acolo era mai simplu si nu erai
> deranjat de nimenea daca NU aveai DOCUMENTE, deci exsitata o eroare in
> calcul si se stie bine, in tara ca sunt cel putin 1.5 milioane in
> italia de romani. Dar e ceva ingrozitor sa auzi statistica in 7 luni
> in Roma, unde din 11 mi de detinuti 5 mi sunt romani, sicenr sa fiu e
> TRIST si GROZAV, iti face sa ai multe intrebari si sa iti doresti
> SOLUTIONARI RAPIDE cu cazuti asemanatoare.
> In sfastit doresc sa o incredintez Bunului Dumnezeu pe domana Giovanna
> Reggiani si sa iti darueasca familiei sale putere si tarie de a trece
> peste momentele astea triste si nepalcute. Dumnezeu sa ii Ajute si sa
> ajute si sa o Odhigneasca in Pace!
> Cu resepct, mersi de lectura si de timpul care vi l-am furat! ciao.
>

Rhodos
2007-11-02 13:30:43

Sa eviti sa spui ca nu esti roman..,hm ..nu cred ca este o solutie.

Acum trebuie sa iti arati patriotismul ,demonstrind un comportament impecabil acolo unde se afla fiecare dintre romani.

Solutia consta in revizuirea comportamentului fiecaruia dintre noi + implicarea cu adevarat a autoritatilor competente ...

Un proces al constintei ,trebuie facut de fiecare
Trebuie luptat cu" Dracul din noi "...

De cite ori acest individ nu sa manifestat si in Romania astfel,de foarte multe ori ..ei si!.. a zis el ..imi va merge peste tot...uite ca nu ...

Cine plateste .,acelashi cetatean pasnic ce trebuia sa-l suporte in Romania pt ca deh!....... asta avea cunostinte in lumea interlopa si neam mare.....

Acum acelashi om pasnic plecat de acasa, satul de vorbe mestesugite a celor ce trebuiau sa aplice legea....va fi lovit ...tot de acelashi tip de individ irecuperabil.

Este de salutat incercarea Presedintelui ,Premierului ,Presei etc din Romania ce incearca pe cit posibil sa protejeze omul cinstit si muncitor. aflat departe de tara...sa nu fie "El "inca-o data cel ce plateste factura.

Dar aceasta protectie venita DUPA un fapt consumat ..nu prea serveste ....acesti oameni trebuie protejati ,incurajati si sprijiniti cind sunt victimele acestor indivizi obsceni.(scot sabia ,iti cer taxa de protectie ,rapesc tinere,mai nou trag cu pistolul ..si-au scos casete si cd- uri unde isi fac propaganda ...cu unicul scop de a ingrozi pe cel ce ar incerca sa se puna cu ei....multe sunt de spus...)

Ba mai merg si la campionate mondiale ...pt a face "cinste "Romaniei.


Lumea nu prea are incredere in institutiile statului.....aici trebuie lucrat si recistigat "omul curat" de partea acestor institutii.Omul de bine ,fiul omului nou multilaeral ....trebuie sa dispara pt totdeauna.Nituc
2007-11-02 13:30:56

Re: Asta este un pretext oeftin draCilor

Da, s-ar putea sa ai dreptate. Dar Doamna era sotia unui amiral italian. Si orice am scrie noi aici, adevarul este unul singur. Facem export de infractori. Restul e filosofie ieftina, de care ar rade pana si cei cinci filosofi providentiali prezidentiali aeropurtati spre Neptun plus Dinescu si seful lor Bluto, care vrea sa mearga in campanie electorala in Spania, refuzand Italia si intalnirea cu primarul Romei.
Adi de NIRO


La 2007-11-02 09:28:56, Ghita Bizonu' a scris:

> cestia cu gagica talharita, violata si omorata in bataie. Pun pariu ca
> daca puricam presa italiana descoperim ca anual se mai intamp[la asa
> ceva in ciubotica cucului si fara tiganii nostri .
> Eset vorba de reactia oricarei societati atunci cand se confrunta cu
> un val de emigratie. .
> Si mai rau este vorba de politica : mi se pare ca urmeaza niste
> alagerii. Iar romanii, ca cetateni UE vor putea vota la primarii. Ce a
> ce risca sa strice jocurile.
> Si uite de aiai batranu bolsevioc napoletano semneaza iute iute un
> "decret-lege" (misto cestie intr-o tarra dimacrata) contra romanilor
> , cot la cot cu MSI si alti neofascisti.
> Si o sa vedeti ca n-or sa expulzeze atat tiganii cersetori cat romanii
> prea activi politic
>

Ghita Bizonu'
2007-11-02 14:22:55

Re: Scumpilor , va bizuiti prea mult pe capacitatea voastra de indicgnare

DACA , o cestie din asta face pe Fini si pe Napoletano trecand sa fie in concordanta , inseamna ca alta e cauza. Asta e pretextu.
Ca daca s-ar zice sa fie trimis acasa somalezii atunci nea Napoletano s-ar sucari. Cand nici stanga nu zice nica, nici dimacratia care o mai fi si ea e pe aceiasi lunguime de unda cu fascistii e ceva in plus.
Gasiti alta explicatie ?
in patria mafiei si a atentaleor cu bomba ?!
SI e exagerat cu exportu de infractori.
Exportam mana de lucru ieftina. Asat fiindca in tara nu prea ai locuri de munca. Asa ca infractorii de ce sa stea pe aici? merg si ei unde gasesc prada mai buna !!!

costy
2007-11-02 14:30:05

Re: Mica tiganiada...asa se vede din Illinois, de la mine se vede altfel.

La 2007-11-02 04:19:36, Mache a scris:

> Tocmai italienii care impreuna cu spaniolii erau ciuma Europei pana
> mai acum cateva (nu prea multe!) decenii stau astazi cu coada pe sus
> si se arata tare afectati de invazia a ceea ce pana la urma e foarte
> aproape ca apucaturi de parintii sau bunicii lor.

Cred ca nu ai inteles destul de bine problema. Eu o vad putin diferentiat,
considerand ca cei "incriminati" de tine au intins o mana prieteneasca
fratelui latin mai amarit din estul Europei. Emigrantul roman care s-a
hotarat sa-si paraseasca provizoriu sau pt. totdeauna tara a avut cele
mai mari sanse in cele doua tari aduse in dicutie, celelalte - in special
tarile germanice - l-au tinut la un respect "demn de invidiat"!

>
> Si abordarea asta pana la urma e tot un soi de tiganie. Stau si isi
> zbiara frustrarile la usa cortului ca niste balabuste isterice in loc
> sa-si faca un pic de ordine in coliba. N-au decat sa-si intareasca
> politia si carabinierii si sa-i termine pe infractori. Apropos, cu cel
> nivel de civism se poate lauda o tara in care cea mai mare afacere e
> Mafia? Pe aia unde-i expulzeaza?

Usor de spus, f.greu de realizat, fiindca cu infractorii romani e foarte
greu de luptat, acestia plecand in actiune cu principiul "ce-am avut si ce
am pierdut" in brate, considerand inchisorile din vestul Europei hoteluri
de ***** in comparatile cu "domiciiliile" lor anterioare! Mai ales ca acestea
le ofera posibilitatea de a lucra, infractorul putandu-se lauda la intoarcere
in tara ca banii ii are de la munca, din Germania!
O cunostinta de-a mea din Wiesbaden, oras in care locuiesc de 17 ani,
imi spunea prin 97 sau 98 ca la ei in Polizai-Prezidium, unde activeaza
ca unul din directori, circula parerea ca toti romanii sunt hoti!
Nu este cazul sa-mi explici ca toate etniile migratoare isi au infarctorii lor,
fiindca nemtii - foarte exacti de felul lor - vorbesc cu statisticile in mana.
Democratia vest-europeana cu legile ei facute de cetatean pt. cetatean a
fost prinsa pe picior gresit de invazia "cetatenilor" romani, in Germania fiind
necesara crearea uneor brigazi speciale in cadrul politiei: una pt. a lupta
contra acestor bande si alta pt. a urmari pe eventualii colegi politistii
corupti de acestia. Fiindca, draga colega, bandele de romani - organizate
si conduse in unele cazuri de fosti ofiteri de securitate "lasati la vatra" - au
reusit performanata de a corupe pe unii politisti germani, performanta care
nu e la indemana oricarui infractor emigrant!

Si daca ai adus in dicutie mafia, pe care o consider in cazul de fata o
problema interna a Italiei, mie mi se pare nedrept sa-i "ajutam" pe italieni-
care ne-au intins o mana prieteneasca/frateasca- in lupta conta mafiei
trimitandu-le spuma infractorilor din Romania!

>
> Singurul efect al manevrelor discriminatorii e ca numarul romanilor
> educati si calificati din Italia va scadea, in timp ce fauna se va
> inmulti acolo, pentru ca maimutele nu au oricum nici demnitate nici
> rusine...
>

Imi place ca te folosesti, ca un "verde ecolgist" din echipa lui joschka
fischer, de parole populiste gen fraza "singurul efect al manevrelor....".
Or fi si manevre, nu zic ba, intrucat Italia are si ea - ca orice tara Uniunea
Europeana- probleme cu "incomozii" bastinasi care trebuie educati si
integrati, insa problema este mult mai grava, ea fiind generata de majoritatea
romanilor - aici nu-i incadrez numai pe tigani - care au plecat spre vest,
spre Italia, cu traista-n batz, fara nici un punct de sprijin si au ajuns sa
doarma sub cerul liber, sa manance o supa la Caritas...multi dintre ei
dedandu-se la cersit agresiv, furaciuni, prostitutie la centura...ca sa nu
mai pomenesc de delictele majore ale celor cu expierenta in domneiu!

morkov
2007-11-02 14:33:12

Re: De viza n'avea nevoie,

Vedeti dvs, domnule Paraipan, pe aici prin Europa se calatoreste numai cu buletinul. Asadar poti avea pasaportul expirat sau retras, ca tot mai ai un act cu care sa calatoresti.

Si nici nu stiu daca ati vazut buletinele, ma rog, cartile de identitate de la noi. Se pot falsifica rapid sau si mai si, se cauta persoane care sa semene cu cel care are interdictie, iar acelor persoane li se propun cateva sute de ero sa declare buletinul pierdut si cel care are interdictie pleaca bine mersi.

Eu stau in Cehia. Din decembrie Cehia va intra in Shengen. Pana in Cehia se calatoreste doar cu buletinul iar mai departe teoretic nu te mai intreaba nimeni nimic.

Eu nu am fost si nu sunt de acord cu aceasta harababura. Ori exista un act de identitate standardizat la nivel european (bazat pe date biometrice si care sa poata fi cautat intr-o baza de date centrala, unica pe UE), ori pur si simplu sa se calatoreasca la fel ca si pana acum pe baza pasaportului (in care sa nu se mai aplice vize sau stampile ci numai interdictii - fireste, daca e cazul).

bebi tanase
2007-11-02 15:13:26

Era de asteptat sa se intample !

Am devenit dupa 1989 mari exportatori de infractori ! Adica,am subtiat exportul de produse si am trecut cu toata energia la exportul de f. de munca, cu infractori cu tot, ca sa simta toata Europa civilizata in ce cacat suntem la capitolul educatie, bun simt,respectul legilor,frica de Dumnezeu,etc.,etc.
Cel putin inainte de 1989 exista frica de regimul comunist, dictatorial, militienesc,securist sau cum vreti sa-i mai zicem. Acum totul s-a terminat, nu mai exista nicio frica de nimic si nimeni.Legile sunt blande, justitia corupta si bezmetica, parca totul este facut pentru a prolifera infractionalitatea si iata rezultatele. O infractionalitate fara nicio discriminare, fara bariere rasiale, etnice,sociale ,etc. si fara hotare. Adica raspandita uniform si proportional la toate categoriile de romani si in toata lumea.Ce rusine ! Ce rusine ! Sunt convins ca sunt multe motive care au condus Romania la aceasta situatie grava, de care nu este responsabil poporul in ansamblul sau. El a fost si este o victima a hotararilor luate de marile cancelarii dupa al 2-lea razboi mondial, cand s-a inceput spulberarea a tot ce s-a creat mai bun intre razboaie si cand am fost aruncati in bazinul nenorocit al comunismului sovietic. Dar, lasand la o parte toate aceste motive reale, exista un motiv inpardonabil si anume acela ca guvernele INCOMPETENTE ce s-au perindat de la 1989 incoace, nu au realizat ca stoparea infractionalitatii de mare gravitate ca omorurile, violurile, jafurile si altele pot fi reduse substantial prin pedepse aspre, inclusiv pedeapsa cu moartea ! Da, pedeapsa cu moartea trebuia sa mai ramana cativa ani in Romania si lucrurile nu ar fi degenerat. Asa cum in SUA se mai aplica inca in unele state, de ce nu s-ar fi putut aplica la noi ? Pentru violuri ar exista si o pedeapsa mai blanda dar 100 % eficienta si anume, CASTRAREA . Ce blajini si placuti ar deveni "armasarii" zvapaiati si descreierati care considera violul o virtute !In plus, odata deveniti eunuci, ar da un randament mai mare in munca,nemaifiind zgandariti de hormonii nabadaiosi din glande.

Ghita Bizonu'
2007-11-02 15:18:50

Re: Scumpilor , in plus

nu zic ca partial color nu ati avea dreptate.
Da-n cazu asta nu ar fi cazul sa ia si italienii lectii de europenism?
Ca daca io ca roman zic ca ala e de o anume etnie mi se explica ca in Ioropa nu e frumos sa generalizezi, sa blamezi astfel o intreaga comunitate. Mi se zice xenofob si rasist. Sunt prelucrat cu indignare ca dintai sa invat sa-i cunosc !!!
Ca sunt primitiv si ortodox. Ca ...
Nu ar fi cazul sa fie educati si iatlienii ? si nemtii? si englezii ?!
Sau pretentiile astea zise europene sunt valabile doar cu referire la romani?!

katty1
2007-11-02 15:20:12

Re: De viza n'avea nevoie,

La 2007-11-02 14:33:12, morkov a scris:

> Vedeti dvs, domnule Paraipan, pe aici prin Europa se calatoreste numai
> cu buletinul. Asadar poti avea pasaportul expirat sau retras, ca tot
> mai ai un act cu care sa calatoresti.
>
> Si nici nu stiu daca ati vazut buletinele, ma rog, cartile de
> identitate de la noi. Se pot falsifica rapid sau si mai si, se cauta
> persoane care sa semene cu cel care are interdictie, iar acelor
> persoane li se propun cateva sute de ero sa declare buletinul pierdut
> si cel care are interdictie pleaca bine mersi.
>
> Eu stau in Cehia. Din decembrie Cehia va intra in Shengen. Pana in
> Cehia se calatoreste doar cu buletinul iar mai departe teoretic nu te
> mai intreaba nimeni nimic.
>
> Eu nu am fost si nu sunt de acord cu aceasta harababura. Ori exista un
> act de identitate standardizat la nivel european (bazat pe date
> biometrice si care sa poata fi cautat intr-o baza de date centrala,
> unica pe UE), ori pur si simplu sa se calatoreasca la fel ca si pana
> acum pe baza pasaportului (in care sa nu se mai aplice vize sau
> stampile ci numai interdictii - fireste, daca e cazul).
>


Domnule morkov, pana una alta Italia este in Schengen deci tipul avea nevoie de pasaport. Comunitatea Schengen este mai restrictiva decit cea UE si acolo nu se intra decit cu pasaport. Tin minte acum 2 ani cind am mers in Polonia,am fost controlata de pasaport la granita polono-germana. Intre tarile Schengen nu exista posturi de control dar ale exista la intrarea in Schengen si intre tarile care nu sint in Schengen. Deci intrebarea lui paraipan este corecta - cum a intrat tipul in Italia si cine si de ce s-a eliberat pasaport unui individ cu cazier?

katty1
2007-11-02 15:21:54

Re: Ma insel io , sau ...

La 2007-11-02 12:01:38, gili a scris:

>
> Mascariciul l-a gratiat pe tziganul criminal in 2006 , cind
> fuse condamnat la 3 anisori pentru furt calificat , n'asa?
>


Vezi ca si ilici a facut niste gratieri cind si-a terminat mandatul, asa ca nu e sigur ca e mana lui ba-secu.

DanBruma
2007-11-02 15:26:39

Re: Ma insel io , sau ...trebuie sa fie o greseala

Nu ar gratia el "tigani imputiti".

La 2007-11-02 12:01:38, gili a scris:
> Mascariciul l-a gratiat pe tziganul criminal in 2006 , cind
> fuse condamnat la 3 anisori pentru furt calificat , n'asa?
>

morkov
2007-11-02 15:35:55

Re: De viza n'avea nevoie,

Katty1 - aveti perfecta dreptate. Obisnuit cu Cehia am pierdut din vedere faptul ca Italia e deja Shengen. Scuzele mele.

morkov
2007-11-02 15:48:16

Re: De viza n'avea nevoie,

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lasul de la Cotroceni (4589 afisari)
 Romulus a aprins Italia (3881 afisari)
 Scandal la Atac (2461 afisari)
 Falimentul discriminarii pozitive (2438 afisari)
 "Basescu nu poate lupta impotriva Securitatii. El este Securitatea" (2222 afisari)
 Un posibil complice in cazul Reggiani este cautat de politisti (619 afisari)
 Presa britanica despre dezmatul parlamentarului: "Esti o rusine, Lembit!" (503 afisari)
 Razboiul din Irak, "declansat" de Rafid Ahmed Alwan (364 afisari)
 Trei barbati au atacat sediul unei banci din Capitala (344 afisari)
 Seful Politiei Capitalei a dat in judecata institutia pe care o conduce ca sa-si recupereze salariile restante (320 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01718 sec.