Ziua Logo
  Nr. 4071 de sambata, 27 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-10-27

Comentarii: 11, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Arcturus
2007-10-26 23:38:23

umanism

D-le Simion, o alta filozofie de existenta superioara crestinismului, pe care noi europenii o cunoaste este umanismul. In ceea ce priveste recompensa, crestinul actioneaza cu gandul ca va fi recompensat candva cu un loc in Rai. Asta in cazul cel mai fericit, pentru ca exista si unii crestini care actioneaza din frica de a nu fi pedepsiti de dictatorul suprem.

Un umanist nu se ghideaza dupa vointa "divina", si nu asteapta nici o recompensa dupa moarte. In cele din urma, crestinul e tot egoist, vrea un bilet in Rai.

Asadar moralitatea secular-umanista este superioara moralei crestine. Actul altruist al umanistului este suprem si sincer si nu este conditionat de nici o recompensa in timpul sau in afara vietii.

Iovescu
2007-10-27 00:20:46

mai baieti

cunosc un expert in faceri de bine.
da nu-l parasc

neamtu tiganu
2007-10-27 12:05:27

Facerea de bine

De ce facem bine si de ce facem rau? Sa presupunem ca suntem pusi in situatia de a opta intre a face bine sau rau. Ce alegem si de ce?

In ambele cazuri ne putem mindrii ca suntem persoane puternice care avem PUTEREA de a face ceva, ne detasam de prapaditii care nu pot face nici rau nici bine.

De ce suntem totusi tentati sa facem bine? Ne periem propria constiinta, ne simtim un pic ingeri salvatori, avem un motiv sa ne oferim un pahar.

De ce facem uneori rele? Pai suntem suparati pa viata, suntem nervosi...

Da ce-i aia bine si cei rau? Daca-l dai pa unu afara din slujba ca nu face fata, oare nu-i faci un bine facindu-i un rau? Nu-i oferi oare posibilitatea sa-nceapa ceva nou unde eventual poa avea succes?

Ca cum se zice "Tot raul spre bine!" sau rau cu rau dar mai rau fara rau.

P.S Io de cite ori am facut bine sau rau nu m-am gindit niciodata la recompensa.

CALUGARUL
2007-10-27 16:44:13

Ion Caramache
2007-10-27 16:51:54

Curat moral nerecunoscator


> Am vazut in articolul anterior ce gandesc marii moralisti despre
> sentimentul recunostintei si ce sintagma imposibila, vexanta pentru noi,
> crestinii ortodocsi, foloseste Mihai Ralea atunci cand urmareste efectele
> provocate de ceea ce in limbajul popular se cheama "facerea de bine"...

Pardon, eu nu am vazut, eu am citit. Am gresit cumva la citire? Academicianul Eugen Simion insa sustine ca a vazut ce gindeste marele moralist imoralist Mihai Ralea. Ce sa-I faci, chesie de gust...
Pentru mine, crestin ortodox, este vexant sa realizez ca crestinul ortodox Eugen Simion a ales "solutia Anania", si nu imi raspunde la simpla intrebare pe care i-am pus-o ( si am repetat-o ): citi metri patrati a avut cladirea Bibliotecii Academiei ptoiectata de arhitectul Duiliu Marcu, si citi metri patrati are noua cladire a Bibliotecii Academiei la care eminentul critic Eugen Sinion a contribuit pe post de sef de proiect? Ce mare scofala ca academicianul Eugen Simion sa raspunda la o intrebare atit de simpla? Sau, te pomenesti, ca domnia sa nu este in stare?

> Ce pot sa spun, acum, dupa 40 de ani de critica literara, este ca nu sunt
> obsedat de ideea recunostintei.

Evident ca academicianul critic este extraordinar de modest si nedreptatit. Cum s-ar explica altfel lipsa totala a obsesiei de recunostinta cind dinsul este obsedat de idea autorecunostintei exemplificata prin decoratia pe care si-a autoatribuit-o in calitate de presedinte al Academiei Romane cu ocazia celei de-a 140 -a aniversari de la infiintarea Academiei Romane, medalie pe care patriarhul Teoctist, plin de bun simt, a bagat-o in buzunar in loc sa i-o agate la livreaua de academician fara lavaliera care acoperea camesa cu jabou, volane, dantele si mineci bufante?

> Ceea ce nu ma face totusi sa admit ca, daca ai facut un bine ( iar binele pe > care il poate face un critic literar este sa citeasca atent si sa judece drept ), > trebuie sa primesti, numaidecat, o injurie drept recompensa.

Ce facem cu academicianul critic care scrie neatent si slobozeste inexactitati ? Nu trebuie sa-l judecam drept, dupa cele pe care le emana? Te pomenesti ca binele pe i-l facem este insotit de injuriile intre dinti ale stiintiei sale...
Academicianul lector profesor unuversitar Eungeniu I Simion este convins de faptul cele scrise de dinsul sunt citite de niste zevzeci care cred in toate balivernele pe care le debiteaza savantul de renume mondial. Domnia sa a uitat ca a fost si presedinte al Academiei Romane, si presedinte a tot felul de comitete si comisii, si este in prezent director al Institutului G.Calinescu si presedinte al Fundatiei nationale de stiinta si cultura. Doreste dinsul sa credem ca toti l-au injurat dupa "binele" pe care l-a facut tuturor din fostele si prezentele pozitii pe care le-a, si le detine ?!?! Sa fim seriosi!
.
P.S.
Doreste academicianul Eungeniu I. Simion sa-l credem pe cuvint ca, dupa tot binele pe care i l-a facut, Andrei Gligor ( alias profesor universitar doctor Nicolae Ioana ) l-a insultat in articolul publicat in Ziua, articol demn de premiul pentru culmea pupincurelii? Daca s-a simtit insultat, sau atins la modestia dumnealui caracteristica celui mai mare prozator al literaturii romane, de ce academicianul injuriat la sentimente nu a trimis o scrisoare la redactie, si nu a protestat in public? Sau, nu a facut-o deoarece dinsul este un modest crestin ortodox din specia geniu subcarpatin care isi intoarce si celalalt obraz la insultele pe care le-a proliferat Andrei Gligor ( alias profesor universitar doctor Nicolae Ioana)) de la Dunarea de jos care curge prin Galati?


JMJ
2007-10-27 20:20:41

Re: umanism/ Crestinismul ajuta sa devii supersuccesfull in viata

La 2007-10-26 23:38:23, Arcturus a scris:

> D-le Simion, o alta filozofie de existenta superioara crestinismului,
> pe care noi europenii o cunoaste este umanismul. In ceea ce priveste
> recompensa, crestinul actioneaza cu gandul ca va fi recompensat candva
> cu un loc in Rai. Asta in cazul cel mai fericit, pentru ca exista si
> unii crestini care actioneaza din frica de a nu fi pedepsiti de
> dictatorul suprem.
>
> Un umanist nu se ghideaza dupa vointa "divina", si nu asteapta nici o
> recompensa dupa moarte. In cele din urma, crestinul e tot egoist, vrea
> un bilet in Rai.
>
> Asadar moralitatea secular-umanista este superioara moralei crestine.
> Actul altruist al umanistului este suprem si sincer si nu este
> conditionat de nici o recompensa in timpul sau in afara vietii.
>
Umanismul nu este altceva decat un crestinism cadicel, insa cei ce s-au concentrat in studiul legilor divine au ajuns adevarati maestri in aplicarea legii atractiilor - de ex - si atrag mari bogatii si succes in viata. Iisus a venit sa ne dea viata si sa ne-o dea mai din abundenta.
Pentru a avea mai mult trebuie sa fii mai mult - zice autorul textului de mai jos.
Va dau numai acest ex pt a vedea ce au inteles oamenii care s-au concentrat pe studiul invataturilor sfinte.
Multi mari milionari si-au facut averile semanand bani pt venirea Imparatiei lui Dumnezeu. Daca nu pot ei sa predice le dau bani celor care stiu s-o faca.

Train Your Life To MirrorYour Ideal Mental Goal Pictures

Dear Fellow Kindred Spirit,Sigmund Freud never thought to ask the above question, maybe because to him - and to anybody else who'd ever heard the humpty Dumpty story, the answer seemed obvious...And today an entire culture just keeps echoing that same old refrain, as if great experiences, freedom from financial pressures and cool stuff is all us predictable achievement seekers have on our minds.And hey--- if that's all we had to worry about, wouldn't life be a breeze? But I don't need to tell you what an average person's day is--juggling the rat race, friends, kids and your relationship, plus trying to get ahead and stay healthy while you do it all. A bigger life isn't built at work or in the gym it's built at rest, after the day while you're collapsed on the sofa and your mind is contemplating your plans and pleasures.

And you know, to have more, you have to be more.

That's why I think you'll love the Mental Upscaling book collection package, 3 short but powerful Books to help navigate your peak Mind/Soul/Wealth elevation process (and tons of other stuff too), because the information you'll find is this package is the stuff that can make the difference between being comfortable and living large.Mental Upscaling is comprised of the 3 original works that created the impetus and foundation for Wallace Wattlel's The Science of Getting Rich and went on to create the hit movie the Secret. These books are all about the core skills important to living the big life and nailing the law of attraction dead on target. Iron Will: Cheerfulness of Mind: (using your good feelings as a magnet) and Thoughts I Met Along the Highway: (wisdom, the ability to learn to use your inner tools for the betterment of your's and other's lives).Their proper use can make or break a person's effectiveness.(Also see our 8 free bonus reports that will nail it even more). Each of these reports and bonuses are stuffed with discoveries of both modern and ancient man and they won't cost you a red cent.

We just want you to sync your inner skills with the most popular movement on the planet today.

You see Gurus of the Secret built its success around what people - at least the ones we admire really want: the principles, guidance and motivation they need to make every single aspect of their lives better.Let the Mental Upscaling-3 book, bigger-life-building-skills collection prove it to you.

JMJ
2007-10-27 21:00:45

Re: umanism

La 2007-10-26 23:38:23, Arcturus a scris:

> D-le Simion, o alta filozofie de existenta superioara crestinismului,
> pe care noi europenii o cunoaste este umanismul. In ceea ce priveste
> recompensa, crestinul actioneaza cu gandul ca va fi recompensat candva
> cu un loc in Rai. Asta in cazul cel mai fericit, pentru ca exista si
> unii crestini care actioneaza din frica de a nu fi pedepsiti de
> dictatorul suprem.
>
> Un umanist nu se ghideaza dupa vointa "divina", si nu asteapta nici o
> recompensa dupa moarte. In cele din urma, crestinul e tot egoist, vrea
> un bilet in Rai.
>
> Asadar moralitatea secular-umanista este superioara moralei crestine.
> Actul altruist al umanistului este suprem si sincer si nu este
> conditionat de nici o recompensa in timpul sau in afara vietii.
>
Si ca sa vedeti ca acest autor are dreptate in privinta principiilor avem un exemplu bine cunoscut de toata lumea, care se comporta dupa cum scrie in randurile urmatoare:
Wallace Wattlel's The Science of Getting Rich and went on to create the hit movie the Secret. These books are all about the core skills important to living the big life and nailing the law of attraction dead on target. Iron Will: Cheerfulness of Mind: (using your good feelings as a magnet) and Thoughts I Met Along the Highway: (wisdom, the ability to learn to use your inner tools for the betterment of your's and other's lives).Their proper use can make or break a person's effectiveness.
De multe ori Ion Iliescu a fst descris ca presedintele zambaret, afara de cateva ori cand si-a iesit din pepeni si a folosit cuvinte mai tari. Tocmai acest Cheerfulness a mintii, folosind bunele simtiri ca magnet, l-a ajutat sa se ridice si sa ramana atatia ani in pozitia suprema in stat. Cred ca are Iron Will (Vointa de Fier) caci s-a concentrat mai mult pe politica decat pe placerile lumesti - cum se ineaca unii in bautura, jocuri s.a.
Din pacate, la intelepciune, i-a facut numai pe PSD-isti sa-si imbunatateasca viata. Oricum e ceva caci daca nu i-ar fi ajutat nici pe aia n-ar fi ajuns acolo.
Si nu ma cointrazic deloc ca crestinismul te ajuta sa ai succes, insa buna dispozitie si gandirea pozitiva trebuie sa-i caracterizeze pe crestini, insa de multe ori si liber-cugetatorii pot face asta, in timp ce cei care se declara in slujba lui Christos sa fie mai artagosi sau chair violenti si zgarciti. Chestie de intelegerea vietii.

Atamild
2007-10-28 07:13:51

Recunoasterea binelui?

Raul este mai repede recunoscut decat binele. Adica binele se uita repede.
Insa el invinge raul, chiar daca este mai repede dat uitarii.
Matilda

vladimkir
2007-10-28 11:56:58

academicieni poporanisti

Distinsul nostru academician, E.S., se alinta un picut sub denumirea de poporanist conservator.
Un fel de strutocamila. Poporanismul e, in forma sa politica din Romania sec. XIX-XX, apropiat, mai intai de partidul social democrat - socialist carevasazica - si apoi de zona de stanga, 'generoasa', a partidului liberal.
In ceea ce priveste originile termenului - rusesti - ele sunt legate de Herzen, Cernasevski si o miscare politica cam terorista: Zemlya i Volia.
Revenind. O fi E. S. terorist sau doar socialist sau doar conservator sau doar necunoscator? Oricum ar fi, bunatatea lui proverbiala poate fi verificata prin ce face cu colaboratorii dansului pe la institut

Ion Caramache
2007-10-28 14:53:02

Re: academicieni poporanisti

La 2007-10-28 11:56:58, vladimkir a scris:

> Distinsul nostru academician, E.S., se alinta un picut sub denumirea
> de poporanist conservator.
> Un fel de strutocamila. Poporanismul e, in forma sa politica din
> Romania sec. XIX-XX, apropiat, mai intai de partidul social democrat -
> socialist carevasazica - si apoi de zona de stanga, 'generoasa', a
> partidului liberal.
> In ceea ce priveste originile termenului - rusesti - ele sunt legate
> de Herzen, Cernasevski si o miscare politica cam terorista: Zemlya i
> Volia.
> Revenind. O fi E. S. terorist sau doar socialist sau doar conservator
> sau doar necunoscator? Oricum ar fi, bunatatea lui proverbiala poate
> fi verificata prin ce face cu colaboratorii dansului pe la institut
>
Ce face? Poporanism? Sau gindirism cocoranist?

lunares
2007-10-28 19:49:36

Simion rulz!

Super tare! Aproape ca mi-au dat lacrimile citind acest articol al maistrului Simion! Nici daca ascultam o manea starsnica nu obtiineam un astfel de rezultat... Atat de bun, de drept, de cinstit...cum de nu mi-am dat seama pana acum? O sa-l folosesc intotdeauna ca model in viata, model de milostenie si de abnegatie. Dar pentru asta am nenvoie de-o poza a domniei sale si de-o foarfeca. Ca sa pot s-o decupez, s-o lipesc frumos pe usa de la baie si sa ma inspir in momentele de maxima dedicatie. O sa-l numesc Simion Dulcolax, maistrul si maestrul intestinelor criticii triste.
Cine mai cotizeaza pentru o jerba? pentru el e buna si din aia de plastic ca nu se prinde..


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Putin ameninta Romania (7611 afisari)
 Premise pentru dezmembrarea Romaniei (6878 afisari)
 Raportul Tismaneanu pus la zid de un analist CIA (3933 afisari)
 Presedintele Basescu a intrat din nou in incurcatura (2156 afisari)
 Singur cuc in gradina lu' Ion (2089 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02556 sec.