Ziua Logo
  Nr. 4065 de sambata, 20 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-10-20
Victor Iosif din USA (...@comcast.net, IP: 24.19.169...)
2007-10-21 06:13
Ciocu' mic

Sunt de acord cu dumneavoastra, domnule SOS, asta se pare ca este concluzia si indemnul dvs - sa lasam dihonia dintre noi. Discutia asta cu ton ridicat intre romani, fie ca sunt crestini ortodocsi fie ca sunt greco-catolici, nu face bine, nici crestinismului, si nici romanismului.

Se pare ca unii dintre forumisti, fie ca sunt voluntari sau lefegii, nu au in comun nimic cu crestininismujl, desi se pretind aliati ai ortodocsilor puri. Pe ei ii bucura evolutia separatismului, ori invrajbirii pana in panzele albe, parca ii vad cum rad in barba, "intarata-i drace ca si mie-mi place".

Referitor la "intratul in panica" vreu sa spun ca ingrijorarea me nu se refera la drepturi pe care eu le-as reclama ca greco-catolic. Vreu sa precizez ca eu ma duc de buna voie la oricare dintre biserici - ortodoxa sau greco-catolica. Ma simt la fel de bine la oricare, valoarea spirituala a preotului da o impresie de diferenta. Preocuparea mea este ca trebuie sa luptam permanent impotriva arogantei, minciunii, si imposturii. Aceasta lucrare (lupta) suntem datori sa o implinim si acum cand comunistii nu mai sunt la putere.

Valoarea oricat de impunatoare a gandirii unui teolog ortodox (chiar roman) nu poate sa transforme pe reprezentantii ortodocsi in persoane imaculate, chiar daca au atins cele mai inalte trepte ale ierarhiei. As vrea sa dau in exemplu. Acest exemplu este si o replica unui preopinent de pe formul de azi. Sanctitatile Lor, precedesorii actualului episcop al Moscovei - traitori in secolul al nouasprezeclea trebuie sa fi avut o inima tare haina si numai imaculati nu erau. Se stie ca in Basarabia acelui secol s-au intamplate fapte de o cruditae destul de serioasa - arderea in masa a cartilor religioase scrise in limba romana. Incendieri la ordinul celui ce trebuia sa fie unul dintre mesagerii pe pamant al binelui si blandeii. Basarabenii erau ortodocsi ca si "papii" tarului. Pravoslavnicului cel mai pravoslavnic dintre toti nu i-a fost mila nici de moldoveni, nici de slabirea religiei ortodoxe. si nici de bietele litere. Bietele litere erau cirilice, propriile lor litere.
Vreau sa spun ca-s de acord cu ciocu' mic. Dar sa faca ciocul mic mai ales cei favorizati de comunisti.

S.O.S. (...@aol.com, IP: 75.171.20...)
2007-10-21 07:58
Re: De ce mic?

Eu sunt pentru libertatea de exprimare, bag de seama ca traim amandoi in State asa ca ma veti intelege.
Cum spuneam, sa-i lasam pe altii sa-si bata capul cu teoriile sorboniste care numai teologice nu sunt iar noi sa ne ocupam de urcusul spiritual propriu caci este mai sanatos si mai de folos.
Cu Badilita m-am lamurit, nu mai am ce comenta, e treaba lui ce gandeste si ce scrie. Cine seamana vant va culege furtuna.
Cu dvs. insa mi-ar face placere sa continuu dialogul, nu stiu cum, nu prea mi-e la indemana sa scriu adresa de e-mail aici si nici nu mai am chef sa zabovesc pe forumul oferit cu generozitate de ziar.
Sunt un pic amuzat... Domnule SOS suna bizar, numele meu este... Va doresc numai bine.
Doamne ajuta tuturor celor care v-ati ostenit sa va exprimati gandurile. A meritat.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Amantul Licai Gheorghiu, exterminat in inchisorile comuniste (5612 afisari)
 Sfarsitul suprematiei americane (3104 afisari)
 Un dezastru al diplomatiei romanesti (3042 afisari)
 FBI i-a stricat magia lui Copperfield (2348 afisari)
 Dumitru Staniloae cu cartile pe masa (2126 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00814 sec.