Ziua Logo
  Nr. 4065 de sambata, 20 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-10-20
S.O.S. (...@aol.com, IP: 75.171.20...)
2007-10-21 02:54
Pentru JMJ si domnul Victor Iosif

Un nebun arunca o piatra in apa si zece intelepti se chinuie sa o scoata.
CB nu-si bate capul cu ce scriem noi aici. Nici noi nu scriem pentru el. Incercam doar sa ne lamurim unii pe altii de adevarul fiecaruia. Petre Tutea spunea ca “mai multe adevaruri inseamna niciun adevar”.
Pentru JMJ: Cand ma refer la teologii apusuli ma refer strict la teologii mentionati de CB in articole anterioare, gen tineri teologi baptisti extrem de scoliti dar impotenti dpdv al abilitatii lor de a-si gasi un job pe masura pregatirii. Evident ca ei dau vina pe sistemul care nu-i poate asimila. Mai devreme sau mai tarziu toti isi vor gasi locul meritat.
Sunt teologi ai apusului pe care ii pretuiesc si ii stimez foarte mult: Alexander Schmemann, John Meyendorff, Tymothy Ware, Olivier Clement, Christos Yanaras si multi altii. Desigur, toti acestia sunt teologi ortodocsi! Ce sa invat de la un teolog penticostal, de ex.? Sa invat ca trebuie sa-mi fie rusine de cinstirea icoanelor, de cele 7 Sfinte Taine si de Sfanta Traditie? Hai sa fim seriosi!
Prietene JMJ, religia nu este stiinta aplicata!
Pentru Victor Iosif: nu intrati in panica, greco-catolicii isi vad drumul lor fara sa fie stanjeniti mai mult decat altii. In plus au si sprijinul enorm al Papei. De fiecare data cand am fost la ei la slujba m-am simtit bine. La catolici la fel. Pana chiar si in uriasele biserici baptiste sau penticostale din USA imi gasesc locul meu. Sa fim crestini, nu sorbonisti! Nu va mai lasati amagiti de toate ideile care vi se vantura pe sub nas! Fiti tari, fiti voi insiva, bucurati-va! Teologii cu ale lor, noi cu ale noastre.

JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 207.180.145...)
2007-10-21 05:45
Re: Pentru JMJ si domnul Victor Iosif/ Pt S.O.S.

La 2007-10-21 02:54:20, S.O.S. a scris:

> Un nebun arunca o piatra in apa si zece intelepti se chinuie sa o
> scoata.
> CB nu-si bate capul cu ce scriem noi aici. Nici noi nu scriem pentru
> el. Incercam doar sa ne lamurim unii pe altii de adevarul fiecaruia.
> Petre Tutea spunea ca “mai multe adevaruri inseamna niciun
> adevar”.
> Pentru JMJ: Cand ma refer la teologii apusuli ma refer strict la
> teologii mentionati de CB in articole anterioare, gen tineri teologi
> baptisti extrem de scoliti dar impotenti dpdv al abilitatii lor de
> a-si gasi un job pe masura pregatirii. Evident ca ei dau vina pe
> sistemul care nu-i poate asimila. Mai devreme sau mai tarziu toti isi
> vor gasi locul meritat.
> Sunt teologi ai apusului pe care ii pretuiesc si ii stimez foarte
> mult: Alexander Schmemann, John Meyendorff, Tymothy Ware, Olivier
> Clement, Christos Yanaras si multi altii. Desigur, toti acestia sunt
> teologi ortodocsi! Ce sa invat de la un teolog penticostal, de ex.? Sa
> invat ca trebuie sa-mi fie rusine de cinstirea icoanelor, de cele 7
> Sfinte Taine si de Sfanta Traditie? Hai sa fim seriosi!
> Prietene JMJ, religia nu este stiinta aplicata!
Vad ca sunteti mai citit decat mine in materie de teologie, dle S.O.S., si imi pare rau sa va contrazic, dar daca toata telologia asta nu ne ajuta ca oameni sa ne corectam pacatele si sa ne croim viata asa cum am dori in conformitate cu legile divine, inseamna ca nu ne serveste la nimic.
Daca si BOR ar fi vazut religia ca o stiinta aplicata nu s-ar mai fi trezit sub vremi, ci ar fi educat populatia asa cum se cuvine in invataturile biblice si n-ar mai fi fost dusi de nas de orice flutura vant cu ideile lor ca or sa aduca paradisul pe pamant. Acesta nu poate fi realizat decat respectand legile divine. Din pacate biserica (si nu numai ortodoxa ci si catolica) invata oamenii mai mult despre sacrificii si moarte pt ca sa ajunga dupa aia in Paradis. De-aia oamenii care s-au saturat de saracie si chinuri pleaca pe unde cred ca o vor duce mai bine si isi vand constinta si credinta pt bani.
Daca ati asculta anumiti pastori Born again Christian, pe DAYSTAR, v-ati minuna de inteligenta lor si cat de bine indruma lumea prin invataturile Sf. Scripturi sa-si rezolve problemele de viata, sa depaseasca tentatiile negative si relele ce se manifesta in societate. Fara cunoastere crestinii ar sta mereu ca niste necuvantatoare sa fie incalecati de oameni fara scrupule.
Televiziunea este un mijloc la indemana oricui sa invete legile lui Dumnezeu. In SUA au fost infiintate doua canale principale religiaose cu mai bine de 25 de ani in urma, de cateva persoane cu mare credinta si dorinta de a-si ajuta semenii, pt ca stiau ca numai asa oamenii vor obtine cele de trebuinta si va fi pace. Calugarita Mother Angelica, aflandu-se intr-un studio tv. unde vroia sa-i fie transmisa o inregistrare, a zis ca exact asta i-ar trebui pt a transmite Cuvantul Etern si i-a zis dascalului care o insotea (avocat de meserie) ca or sa infiinteze societatea tv (EWTN) iar el o sa fie presedinte. Cand acesta i-a zis ca nu stie nimic despre asta i-a zis ca Dumnezeu o sa-l invete si or sa gaseasca banii necesari. Exact asa a fost, bineinteles dupa multe rugaciuni si transmis mai departe credinta pe cai scrise si vorbite, astfel ca transmit astazi pe toate continentele.
Iar DAYSTAR TV. a fost infiintat de un cuplu inimos - Joni & Mark Lamb - Born again Christian, care tot au dorit sa-si ajute semenii, si-au vandut o bucata de pamant mostenire de la parinti si s-au prezentat sa cumpere o statie tv. Desi nu aveau bani suficienti, proprietarul a preferat sa le vanda lor, semn ca asa era vointa lui Dumnezeu. Cand facem ceva bun pt El, va face si El pt noi. Au aici emisiuni si evanghelisti si baptisti si alti pastori de valoare, si transmit si in tari arabe si Israel, India, Europa. Toti se intretin numai din donatii, iar credinciosii dau pt ca stiu ca Dumnezeu le inmulteste veniturile.
Adevarul este ca ideile oamenilor se schimba greu. Si mie mi-au trebuit aproape 20 de ani sa nu ma mai uit la ei ca la niste smecheri care vor sa ia banii oamenilor. Fraieri sunt cei care nu inteleg rostul donatiilor si al raspandirii invataturilor divine pt venirea Imparatiei lui Dumnezeu. Noi romanii, cum ne faceam ca muncim in vechiul regim, tot asa ne facem ca si credem, si de-aia nu se misca nimic decat pt buzunarele unor dictatori care reusesc mereu sa pacaleasca.

> Pentru Victor Iosif: nu intrati in panica, greco-catolicii isi vad
> drumul lor fara sa fie stanjeniti mai mult decat altii. In plus au si
> sprijinul enorm al Papei. De fiecare data cand am fost la ei la slujba
> m-am simtit bine. La catolici la fel. Pana chiar si in uriasele
> biserici baptiste sau penticostale din USA imi gasesc locul meu. Sa
> fim crestini, nu sorbonisti! Nu va mai lasati amagiti de toate ideile
> care vi se vantura pe sub nas! Fiti tari, fiti voi insiva,
> bucurati-va! Teologii cu ale lor, noi cu ale noastre.
>
>

S.O.S. (...@aol.com, IP: 75.171.20...)
2007-10-21 08:32
Re: Stimate JMJ

Pai nu ma mai contraziceti, ca nu aveti de ce. De cand am venit in State vad ca romanii numai cu asta se ocupa spre exasperarea americanilor care nu inteleg ce avem noi de impartit si care dupa un timp ne trantesc usa un nas. Ei chiar nu suporta batutul apei in piua, este antiproductiv si lipsit de sens.
Stiu ce spuneti in legatura cu canalele tv religioase americane. Ma mai uit din cand in cand. Imi plac Charles Stanley, Billy Graham si uneori Joel Osteen. Dar atat, nu mai mult, caci sunt ortodox, si, deh, nu vreau sa ma smintesc. I'm just kidding! V-au trebuit 20 de ani sa intelegeti ca nu sunt smecheri? Cand o sa intelegeti atunci ca cele mai multe biserici in State sunt si afaceri extrem de profitabile sustinute si protejate de statul federal prin lege? Un american sincer va va explica cum stau lucrurile.
Sa auzim numai de bine!


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Amantul Licai Gheorghiu, exterminat in inchisorile comuniste (5612 afisari)
 Sfarsitul suprematiei americane (3104 afisari)
 Un dezastru al diplomatiei romanesti (3042 afisari)
 FBI i-a stricat magia lui Copperfield (2348 afisari)
 Dumitru Staniloae cu cartile pe masa (2126 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00766 sec.