Ziua Logo
  Nr. 4065 de sambata, 20 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-10-20
S.O.S. (...@aol.com, IP: 75.171.27...)
2007-10-20 17:59
Cristian Badilita cu CV-ul pe masa

Poate nu stiati cine este Badilita. Check this, en francais, fireste!
http://www.cristianbadilita.ro/index.php?w=frbiografie
Asa ca vedeti voi, una este sa fii sorbonist elitist si alta e sa fii sorbonanist forumist. Pe mine unul ma doare drept in cursul saptamanii, vorba lui Petre Tutea, de teologii ilustri apuseni ridicati in slavi de Badilita.

JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 207.180.145...)
2007-10-20 20:01
Re: Cristian Badilita cu CV-ul pe masa

La 2007-10-20 17:59:59, S.O.S. a scris:

> Poate nu stiati cine este Badilita. Check this, en francais, fireste!
> http://www.cristianbadilita.ro/index.php?w=frbiografie
> Asa ca vedeti voi, una este sa fii sorbonist elitist si alta e sa fii
> sorbonanist forumist. Pe mine unul ma doare drept in cursul
> saptamanii, vorba lui Petre Tutea, de teologii ilustri apuseni
> ridicati in slavi de Badilita.
>
Ar insemna sa fim limitati daca nu ne intereseaza ce zic si alti teologi ilustri. Dupa cum ne intereseaza ce zic alti autori in drept, filozofie, matematica, fizica etc cu atat mai mult ar trebui sa ne intereseze interpretarile altora despre Cuvantul lui Dumnezeu pt ca acelea sunt reguli de viata si ne determina viitorul.
Religia este o stiinta aplicata si adevarul se masoara prin rezultate.
Ce constat este ca noi romanii desi avem resurse umane si in mare parte ne-am pastrat valorile crestine chiar dupa atatia ani de interdictie comunista, nu avem prea multi autori si great comunicators care sa transmita mai departe valorile. De-asta nu se cunosc prea multe nici despre Zalmoxis, care, dupa cum scrie Eliade, a venit sa-i civilizeze pe daci dupa perioada petrecuta ca sclav al lui Socrates (daca-mi amintesc bine), dar care isi depasise cu mult profesorul, intrucat prin practicile sale religioase se aseamana foarte mult lui Iisus Christos (isi preda invataturile in timpul unor mese cu mancare si vin la care invita anumite capetenii dace, plus ca a fost inmormantat si a revenit la viata dupa trei ani).
Marii nostri teologi, filozofi, scriitori, politicieni, s.a., au fost oameni ce au calatorit si studiat si prin alte tari, deci au venit in contact si cu alte culturi si pareri. Combinand asta si cu studiul biblic si cu spiritualitatea altor popoare, au fost capabili sa sintetizeze si sa ajunga la un nivel superior de intelegere a lucrurilor. Asta face ca unii sa fie vizionari, sa paota vede viitorul asa cum il doreste Dumnezeu, si contra Lui nu rezista nici o lucrare diavoleasca.
In definitiv religia este stiinta de a realiza imposibilul. Cum zice Sf. Paul in Romani 4:17-18: "Dupa cum e scris, Eu te-am facut tatal a multe natiuni) inaintea celor care cred, chair Dumnezeu, care invie mortii si cheama lucruri care nu sunt ca si cum ar fi. Care impotriva sperantei a crezut sperand, ca va putea deveni tatal a multe natiuni, in acord cu ceea ce a fost spus, asa samanta ta va fi.
Si fiind nu slab in credinta, el (Abraham) a considerat corpul sau acum mort, cand era aproape la o suta de ani, nici moartea pantecelui Sarei.
El n-a pus la indoiala promisiunea lui Dumnezeu prin necredinta; ci a fost puternic in credinta dandu-i glorie lui Dumnezeu."
Autorii romani scriu in general despre alti mari autori si le tot analizeaza operele, pt ca nu-si trag seva din invataturile biblice pt a avea noi idei si a crea ceva ce n-a mai fost pana atunci. Asteptam ca dupa ce scriu altii sa-i criticam sau sa fim de acord cu ei. De-aia si ajungem sa fim condusi de altii pe cai care nu ne convin.
Am plecat din Romania pt ca visam o viata mai buna pt copii, vroiam sa nu mai fie indoctrinati recitand poezii cu patria si partidul. Dupa experienta avuta in Occident pot spune ca am nimerit din lac in put. Aici indortrinarea se face cu libertatea sexuala sau de a-ti implini orice dorinta carnala care-ti trece prin minte. Si iti trece pt ca le gasesti la televizor, in filme, pe internet si pe oriunde.
Si aici religia este tolerata sau protejata dupa cum se spune despre proprietate in constitutia iorgovana. Materialism si in comunism si in capitalism. De-aia oamenii nu mai au speranta spre a realiza imposibilul.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Amantul Licai Gheorghiu, exterminat in inchisorile comuniste (5612 afisari)
 Sfarsitul suprematiei americane (3104 afisari)
 Un dezastru al diplomatiei romanesti (3042 afisari)
 FBI i-a stricat magia lui Copperfield (2348 afisari)
 Dumitru Staniloae cu cartile pe masa (2126 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00671 sec.