Ziua Logo
  Nr. 4059 de sambata, 13 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Marile dosare

2007-10-13

Comentarii: 4, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Spargel
2007-10-13 18:03:28

Ziua lui Tariceanu se vaita

Si Tariceanu doarme-n picioare. Pai CINE sa hotarasca ceva acolo? Basescu?

Raducanu Ioan
2007-10-13 23:54:59

ADEVARUL

1)Din Centrul istoric si din Zona de protectie, nu s-a miscat absolut nimic! Nu s-a atins nimeni de case, de cocioabe etc. Dimpotriva, aici se executa repareatii! Pe banii companiei RMGC! Compania a investit bani, a facut si face reparatii super-calificate in aceste zone. Unde masinile pot periclita cocioabele, se lucreaza numai manual. Reparatii complexe: centuri de beton, contraforti, consolidari ziduri, umplut fisurile, acoperisuri noi, montat scocuri, porti, garduri etc. 2)Exploatarea Rosia-Poeni, ea, este cea gigantica: se intinde pe 40 Km x 15 Km. Exploatarea Rosia Montana e mica, foarte departe de 'gigantica': se preconizeaza pe 5 Km x 3 Km. Restul articolului nu mai poate conta!

VLAD DUMITRU
2007-10-14 01:03:32

Re: ADEVARUL

La 2007-10-13 23:54:59, Raducanu Ioan a scris:

> 1)Din Centrul istoric si din Zona de protectie, nu s-a miscat absolut
> nimic! Nu s-a atins nimeni de case, de cocioabe etc. Dimpotriva, aici
> se executa repareatii! Pe banii companiei RMGC! Compania a investit
> bani, a facut si face reparatii super-calificate in aceste zone. Unde
> masinile pot periclita cocioabele, se lucreaza numai manual. Reparatii
> complexe: centuri de beton, contraforti, consolidari ziduri, umplut
> fisurile, acoperisuri noi, montat scocuri, porti, garduri etc.
> 2)Exploatarea Rosia-Poeni, ea, este cea gigantica: se intinde pe 40 Km
> x 15 Km. Exploatarea Rosia Montana e mica, foarte departe de
> 'gigantica': se preconizeaza pe 5 Km x 3 Km. Restul articolului nu mai
> poate conta!
>
- DOMNULE, NU PREA CRED ASA CEVA ...
- DACA ASTA AR FACE COMPANIA , ACEASTA N-AR AVEA PROFILUL PE CARE IL ARE ( IMI SPUNETI SI MIE CUM MAI EXTRAGE AURUL ? SAPA CU MARE GRIJA PE LANGA CASELE PE CARE ZICE-SE CA LE RESTAUREAZA ? SA FIM SERIOSI !)
- SI O INTREBARE CU VALOARE DE INDEMN PENTRU SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII : CUM VA IMPLICATI IN ACEASTA GRAVA PROBLEMA ? VA IMPLICATI IN VREUN FEL ? CA DOAR ASTA TINE IN MOD CLAR DE SECURITATEA NATIONALA ... AVANDU-SE IN VEDERE IMPACTUL DEOSEBIT DE PERICULOS AL CIANURII PE O REGIUNE ATAT DE VASTA .... SI APOI SI ASPECTUL FINANCIAR SI CEL AL RELATIILOR CU ALTE STATE SI ORGANISME INTERNATIONALE . EU SPER CA DA ! FIE SI DISCRET ASA CUM TREBUIE SA FACA UN SERVICIU DE INFORMATII !!

Raducanu Ioan
2007-10-14 03:11:50

SPER SA NU MAI TREBUIASCA SA INTERVIN !

Domnule! Tot ce am spus e corect! In primul rand, compania inca nu ‘sapa’ aural (inca nu a inceput ridicarea investitiei, din cauza unor sicane, dupa cum a aratat cu omisiuni jenante presa romana, iar presa americana si canadiana in aceasta vara, cu detalii care nu ne fac cinste), dar reabiliteaza diverse arealuri si locatii, avand si acum cca 300 muncitori pe statul de plata etc. Compania a cheltuit deja cca 200 milioane dolari pentru lucrari premergatoare. Cat e de ‘vasta’ (va citez) regiunea vizata, am lamurit. Iar sapatul ‘sa fim seriosi’, va suna dv! Repet: ‘din Centrul istoric si din Zona de protectie, nu s-a miscat absolut nimic! Nu s-a atins nimeni de case, de cocioabe etc’. Etc. Va rog sa va documentati, daca nu cunoasteti problema! Nu am aruncat cuvinte, asa, ca sa fie si sa-mi bat joc de oameni! In ceea ce priveste cianura, fie ca e utilizata la exploatarea aurifera din Suedia (2001), din Spania (1994) sau din Turcia (2001) (tari UE si in tratative), problema e la fel ca aceea preconizata pentru Romania: e la standardul de mediu ‘Best Available Techniques’ BAT/BREF, al Uniunii Europene (niciodata aplicatcorect in Romania) etc. Iar standardele de mediu ale Uniunii Europene sunt cele mai severe din lume. Tocmai de aceea, ministerul mediului din Romania nu are ce comenta. Desigur, si alte institutii ale statului au analizat, fiecare in felul ei, proiectul. Aspectul transfrontalier (poluare potentiala), sau cum ne spuneti amatoriceste, ‘cel al relatiilor cu alte state si organisme internationale’, acesta a fost clarificat si depasit, conform metodologiei Conventiei Espoo, prin analiza proiectului de catre specialistii ungari, care au dar verdictul: proiectul e bun! Deci, razboiul care se poarta nu este in plan stiintifico-tehnic. Atunci pe ce plan? Raspuns: pe altul! Care? Ce a ramas? Unul neortodox tipic! Cutuma: ONG-uri. Nu e nimic fair! In ceea ce priveste serviciul de informatii, pentru ca il invocati repetat, va rog sa consultati forma electronica a cotidianului ‘Ziua’, din 13 decembrie 2002, pentru a vedea verdictul dat deja acum 5 ani. Cum am spus, in aceasta vara, adica dupa 5 ani, presa internationala de larga respiratie a dat acelasi verdict. De altfel, stiut de foarte multi oameni din tara. Documentati-va mai serios. Pentru ca, din pacate, ati cazut in capcana mediatica in care au cazut multi oameni. Spatiul nu-mi permite sa va dau adresele exacte din internet, pentru toate referintele invocate aici.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Noul Ku Klux Klan (4384 afisari)
 Boierii Europei (2555 afisari)
 Crima de la Nisa, rezolvata dupa 30 de ani (2384 afisari)
 Doua muste in ciorba (2170 afisari)
 Conducatorul pe care il meritam? (2113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02302 sec.