Ziua Logo
  Nr. 4054 de luni, 8 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-10-08
Dan Ottiger Dumitrescu din Fribourg (Elvetia) (...@hotmail.com, IP: 84.227.6...)
2007-10-08 17:59
Romani din Exilul politic ANTICOMUNIST, rugati-va pentru ilustrul Academician!

Iata ZECE randuri semnate de o personalitate stiintifica de exceptie, Acad. Prof. Dr. C. Balaceanu-Stolnici dar care, din nenorocire, s-a dovedit a fi surprinzator de neinformatà in privinta Exilului politic romanesc anticomunist (mai ales din perioada 1947-1980).
D-sa a trebuit sa "traiasca", in 2007 (!!!), disparitia Patriarhului Teoctist si alegerea succesorului acestuia, Patriarhul Daniel, pentru a constata ca "avem doua disapore diferite". O somitate a stiintei romanesti ca Prof. Balaceanu-Stolnici ar fi trebuit, totusi, sa procedeze la o mentionare cronologica: adica, sa inceapa cu ceea ce D-sa numeste "refugiatii politici de odinioara" si nu cu "diaspora" post-decembrista !
Deosebit de grava apare insa caracterizarea "refugiatilor politici de odinioara" care, dupa diagnosticul Dlui Academician, "pastreaza in inconstientul lor o dezamagire profunda CARE SE REFLECTA IN NEGAREA EVENIMENTELOR SI (a) OAMENILOR DE LA NOI SI IN IMPROSCAREA BISERICII NOASTRE." (maj. subl. mea). Imi permit sa-i sugerez ilustrului Academician roman sa analizeze, in limita pretiosului sau timp liber, doar cateva din urmatoarele informatii ce s-au sters, probabil, din prodigioasa sa memorie:
1. Denuntarea in "lumea libera" a dictaturii comunsite din Romania de catre reprezentanti de seama a Exilului politic (Regele Mihai, Comitetul National Roman, etc.);
2.- Crearea in "lumea libera" de lacasuri consacrate conservarii unei parti a patrimoniului cultural-national ajunsa sau produsa in afara granitelor RPR/RSR: institute si biblioteci romanesti la Paris, Freiburg im Breisgau, etc.; grupari culturale in Exil;
3.- Existenta unui numar important de publicatii periodice (ziare, reviste), precum si a unor edituri romanesti din Exilul politic anticomunist.
Pe de alta parte, membri ai acestui Exil nu si-au uitat Tara nici atunci cand au trimis, ce au putut si cat au putut (medicamente, alimente, imbracaminte s.a.)cu prilejul inundatiilor din anii '70, a cutremurului din martie 1977, dupa evenimentele din decembrie '89.
Activitati care nu fac decat sa ilustreze cat de eronata este aprecierea Dlui Academician referitoare si la "negarea evenimentelor si a oamenilor de la noi", etc., etc. - un stil ce s-ar apropia de cel vantural prin revistele Securitatii special editate pentru "fugarii" si "tradatorii de tara" de odinioara...






.


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Basescu prosteste populatia (2693 afisari)
 DNA politic (2544 afisari)
 Basescu distructiv (2179 afisari)
 Baza de la Kogalniceanu, obiectiv strategic al SUA (1661 afisari)
 Viata artificiala devine posibila (1481 afisari)
 Chiuariu: CSM si-a insusit raportul inspectiei judiciare la DNA (359 afisari)
 Parchetul General a cerut aviz pentru urmarirea penala a lui Remes (237 afisari)
 Politistii au gasit haine cu sangele avocatei disparute in Brasov (179 afisari)
 Doi americani si un britanic primesc Nobelul pentru cercetari pe celule-susa (168 afisari)
 Tariceanu invita partidele la negocieri pe buget (106 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00688 sec.