Ziua Logo
  Nr. 4053 de sambata, 6 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-10-06
Daniel O (...@gmail.com, IP: 89.32.68...)
2007-10-06 18:21
BASESCU ISI DEPASESTE DIN NOU LIMITA

Basescu a lansat atacuri extrem de dure la adresa Guvernului:

"Guvernul se foloseste de dreptul de a emite ordonante de urgenta penru a oferi imunitate deplina membrilor din cabinet."

"Emiterea O.U. incearca de fapt blocarea dosarelor de mare coruptie pe termen lung. "

"Guvernul a mers pana la blocarea functionarii normale a justititei in Romania.”

“In viziunea acestui Guvern, cetatenii simpli trebuie sa raspunda pentru faptele lor in fata judecatorului, in vreme ce ministrii, sau fostii ministri, nu trebuie nici macar sa fie CERCETATI de procuror atunci cand planeaza asupra lor suspiciuni de coruptie."

Iata de la ce au pornit aceste concluzii ale lui Basescu:

"Guvernul emite aceasta ordonanta tocmai in momentul in care comisia urma sa-si dea AVIZUL PENTRU INCEPEREA CERCETARII in cazul a doi ministri in functie, dl. Chiuariu si dl. Pacuraru."

Pai nu e vorba de INCEPEREA CERCETARILOR, ca altfel comisia nu ar avea pe ce sa-si dea avizul, ci e vorba de INCEPEREA URMARIRII PENALE. Din cate stiu eu, se fac cercetari prealabile inainte de a se decide sau nu inceperea urmaririi penale. Basescu a lasat intentionat sa se inteleaga ca nimeni nu mai poate acum sa cerceteze nimic in legatura cu aceste doua cazuri, ceea ce este complet aberant!

De asemenea, Basescu si-a exprimat convingerea ca Guvernul va da o alta ordonanta chiar si dupa clarificarea situatiei cu numirea membrilor comisiei de catre un organism impartial, CSM (si nu chiar de catre ministrul justitiei a 3 dintre cei 5 membri, asa cum era pana acum), astfel incat Executivul o s-o tina, spune Basescu, din ordonanta in ordonanta, pentru ca “imunitatea” membrilor din cabinet sa fie “deplina”. Ma intreb, cu ce drept face o astfel de generalizare extrem de grava? Ordonanta, dupa cate se vede, este cat se poate de justificata.

Basescu considera ca numai actualii si fostii ministri pot reprezenta cazuri de mare coruptie, iar aceasta ordonanta nu ar face decat sa “blocheze pe termen lung” astfel de dosare, desi e vorba doar de clarificarea numirii membrilor comisiei speciale, ceea ce se va realiza intr-un termen scurt, nu lung!

Basescu sustine ca Guvernul a mers pana la “blocarea functionarii normale a justitiei in Romania”, intrucat un ministru nu mai poate sa ajunga in fata judecatorului ca orice om simplu, din cauza ca procurorii nu mai pot face niciun fel de cercetari asupra faptelor acestuia. Nimeni nu a spus ca “ministrii nu trebuie nici macar cercetati de procuror”, ci din contra, acestia chiar doresc sa ajunga cat mai repede in fata judecatorului, insa nu doresc sa fie suspendati de presedinte in urma unui aviz dat de o comisie formata din membri numiti de o apropiata a acestuia, intrucat aceasta a fost si inca este sprijinita politic de partidul pe care Basescu l-a condus inainte sa ajunga presedinte, cunoscuta fiind disputa poltica dintre acest partid si cele din care fac parte ministrii anchetati.

Basescu a inlocuit logica cu ura! Deja cred ca ne-am obisnuit. Daca la inceput ne speriam ca celor care exercita puterea executiva a statului li se pot aduce acuze atat de grave, de coruptie si incompetenta, tocmai din partea celui care reprezinta Romania la cel mai inalt nivel in relatiile cu celelalte tari, acum deja ni se par banale niste acuzatii si mai grave, de blocare a luptei anticoruptie. Oare la ce nivel o sa ajungem in acest ritm?!

BASESCU DOVEDESTE CA EL SE AFLA IN SPATELE ACESTOR DOSARE! Basescu nu e deranjat de amanarea complet nejustificata a discutarii raportului CSM asupra abuzurilor DNA, in schimb, e foarte deranjat ca se amana putin avizele asupra celor doi ministri in functie pana cand se vor elimina orice suspiciuni ca membri comisiei speciale ar putea fi numiti pe criterii politice. Basescu dovedeste astfel ca e vadit de partea DNA-ului si a comisiei, considerandu-i fara niciun fel de argument — desi, dimpotriva, DNA-ul nu are niciun caz castigat in instanta, iar comisia, la fel ca si domnia sa, a gresit in cazul Atanasiu — foarte corecti in activitatea lor anticoruptie, doar pentru ca se ocupa de adversarii sai politici.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Globalizarea este inevitabila (3244 afisari)
 Confesiunea unui terorist comunist (2515 afisari)
 Siamezii Basescu-Geoana si clonele PD-PSD (2464 afisari)
 Ahmadinejad spune lucruri trasnite (2403 afisari)
 Sah. Nu mat (2050 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00679 sec.