Ziua Logo
  Nr. 4047 de sambata, 29 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Procesul comunismului

2007-09-29

Comentarii: 25, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

IACOBIN
2007-09-29 00:23:22

faptele de "vitejie" ale rusilor ...

Pacat ca nu publicati rapoartele despre violurile si crimele comise de ticalosii rusi , nu doar jafurile, care par a fi coordonate de indivizii in civil , cunoscatori de limba rusa ( si tov Iliescu stie limba rusa , nu-i asa, era obligatorie la "tovarasii" de baza , ), majoritatea cazurilor seamana foarte tare cu cazurile de jaf si violare de domiciliu produse la mineriade , sub indrumarea acelorasi indivizi in civil ...Dupa cum usor se poate observa , majoritatea jafurilor prezentate aici au avut loc asupra unor negustori evrei bogati, pe care animalele alea de rusi nu aveau de unde sa-i cunoasca , dar foarte multe femei au fost violate si gospodarii de oameni nevoiasi au fost jefuite, fara ca cineva sa-i poata ajuta ...

the
2007-09-29 00:28:50

Pastorel Teodoreanu - Statuii soldatului sovietic eliberator

"Soldate rus,
De ce te-au pus
asa de sus ?
C-ai salvat popoarele ?
Sau ca-ti put picioarele ?"

griar
2007-09-29 00:46:54

Si violurile...

Violurle, care explica, probabil, acea adulatiea unor romani din Tara pentru "fratele de la rasarit" (ala "cu gazul"), si o totala lipsa de intelegere fata de romanii basarabeni, care sunt victimele directe ale "politicii cvilizatoare" a Rusiei?

gaby
2007-09-29 07:53:43

Confuzie?

Nu am inteles articolul. Daca intentia este de glorificarea Armatei Rosii in timpul sederii in Romania, atunci articolul e perfect.
Comparind de exemplu cu atrocitatiile comise de americani la Abu Gharib si cu violarea femeilor sau a fiicelor in fata membrilor de familie apoi toti gramada mitralierati de aceasi armata americana, aceste "gainarii" savirsite de rusi par deadreptul un comportament "exemplar" pe timp de razboi.

katty1
2007-09-29 08:47:19

Re: Si violurile...

La 2007-09-29 00:46:54, griar a scris:

> Violurle, care explica, probabil, acea adulatiea unor romani din Tara
> pentru "fratele de la rasarit" (ala "cu gazul"), si o totala lipsa de
> intelegere fata de romanii basarabeni, care sunt victimele directe ale
> "politicii cvilizatoare" a Rusiei?
>


Draga griar la cine te referi ca iubeste Rusia, ca eu nu-mi aduc aminte. Nu dispera ca se va rezolva, procesul e inceput trebuie doar un pic de rabdare. Am citit ca la Chisina a fost ales un primar liberal, asta trebuie sprijinit ca sa mareasca bresa si sa reusiti sa-l alngati pe Voronin, oml rusilor.

Si eu am asteptat 2 ani pentru reluarea cetateniei romane. Si mai e ceva, nu cred ca Voronin e ales doar de rusi ci se de o parte de moldoveni si alte minoritati. Nu spera la Basescu a asta e dus cu pluta si promite fara acoperire, vrea sa dea cetatenie si rusilor....

haril
2007-09-29 10:50:16

eliberatorii Rusi

Acest articol are o lipsa esentiala,autoarea nu reuseste sa-i identifice pe evreii veniti pe tancurile sovietice.Citind un alt articol,mai vechi,al ziaristei,observ o schimbare radicala a pozitiei sale in raport cu problema evreilor din Romania.Sa fie intr-un ceas bun si cu noroc!PS.Saracii evrei deschizatori de drumuri pentru comunismul sovietic pe post de "hotul de pagubas"(conform declaratiei unor forumisti"de bine"ai acestui ziar).

Scorilo
2007-09-29 11:26:37

Re: faptele de "vitejie" ale rusilor ... Ai grija ce vorbesti!

La 2007-09-29 00:23:22, IACOBIN a scris:

> Pacat ca nu publicati rapoartele despre violurile si crimele comise de
> ticalosii rusi , nu doar jafurile, care par a fi coordonate de
> indivizii in civil , cunoscatori de limba rusa ( si tov Iliescu stie
> limba rusa , nu-i asa, era obligatorie la "tovarasii" de baza , ),
> majoritatea cazurilor seamana foarte tare cu cazurile de jaf si
> violare de domiciliu produse la mineriade , sub indrumarea acelorasi
> indivizi in civil.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Dupa cum usor se poate observa , majoritatea
> jafurilor prezentate aici au avut loc asupra unor negustori evrei
> bogati, pe care animalele alea de rusi nu aveau de unde sa-i cunoasca
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ce spui, omule?!?!
Vorbesti de "negustori evrei bogati" in Bucurestiul anilor 1944-1945 ?!?! Si inca atat de multi? Pai tu nu stii ca au fost toti ca unul expropriati, deposedati, deportati, persecutati, exterminati si alti -ati?

Esti nebun, vrei sa te lege astia pentru negationism?!?! Ma mir cum de nu te-au cenzurat...

> , dar foarte multe femei au fost violate si gospodarii de oameni
> nevoiasi au fost jefuite, fara ca cineva sa-i poata ajuta ...
>

FB
2007-09-29 11:45:31

Nedumerirea

Tin minte si acum nedumerirea pe care o aveam ,copil fiind. Intre cele ce invatam la scoala,despre razboi,rusi ,nemti si cele ce-mi erau spuse acasa de parinti,bunici ,persoane in varsta .Totul era pe dos.
Soldatii nemti disciplinati ,respectuosi ,corecti ,fata de cei rusi (de care toate fetele se ascundeau ,oare de ce ?) hoti ,banditi ,badarani etc.
Imi aduc aminte doua exemple:in timpul noptii daca o domnisoara pleca acasa tarziu ,astepta o patrula de soldati nemti. Era sigura ca nici acestia nici altii nu ar fi avut curajul sa-i faca vreun rau.
O alta cunostinta ,originar de prin partile Dobrogei ,mai precis Cernavoda copil fiind pleca impreuna cu alti baieti la o unitate germana din zona.Duceau oua soldatilor germani si le cereau tigari.Acestia luau ouale si le dadeau ciocolata.
Cat despre rusi ,articolul e clar.Debandada.Totala.

FB
2007-09-29 11:50:24

Re: Confuzie?

La 2007-09-29 07:53:43, gaby a scris:

> Nu am inteles articolul. Daca intentia este de glorificarea Armatei
> Rosii in timpul sederii in Romania, atunci articolul e perfect.
> Comparind de exemplu cu atrocitatiile comise de americani la Abu
> Gharib si cu violarea femeilor sau a fiicelor in fata membrilor de
> familie apoi toti gramada mitralierati de aceasi armata americana,
> aceste "gainarii" savirsite de rusi par deadreptul un comportament
> "exemplar" pe timp de razboi.
>
Posibil americanii in criza de efective au inrolat fel de fel de oameni.Fara o selectie severa.Riscurile unei asemenea politici.Doar cand dai puterea unuia ,iti dai seama de caracterul lui. Si in politica si in armata.
Sunt in America zone de un primitivism greu de inchipuit.Asemanator poate ?! ma refer la cultura ,civilizatie, rusilor analfabeti inrolati cu forta in glorioasa Armata Rosie.

griar
2007-09-29 12:47:26

Re: Si violurile...

Draga Katty,

ma refeream la atitudinea mult prea toleranta fata de crimele rusilor in Basarabia - pe de o parte - si la intoleranta fata de "ratacirea identitara" a romanlor basarabeni - pe de alta. Dar nu numai la mesaje sau personaje concrete, ci la acest tip de atitudine, care exista, este prezent in societatea romaneasca de azi.

Cat despre alegerea lui Dorin Chirtoaca la Primarie, e un semn bun: semn ca vointa/vocea majoritatii incepe sa fie auzita, in sfarsit (si se si impune in fata dorintelor unor cercuri inguste, dar influente!) Dar inca nu pot spune ca avem o democratie functionala in RM - mai e mult pana departe...


La 2007-09-29 08:47:19, katty1 a scris:

> La 2007-09-29 00:46:54, griar a scris:
>
> > Violurle, care explica, probabil, acea adulatiea unor romani din Tara
> > pentru "fratele de la rasarit" (ala "cu gazul"), si o totala lipsa de
> > intelegere fata de romanii basarabeni, care sunt victimele directe ale
> > "politicii cvilizatoare" a Rusiei?
> >
>
>
> Draga griar la cine te referi ca iubeste Rusia, ca eu nu-mi aduc
> aminte. Nu dispera ca se va rezolva, procesul e inceput trebuie doar
> un pic de rabdare. Am citit ca la Chisina a fost ales un primar
> liberal, asta trebuie sprijinit ca sa mareasca bresa si sa reusiti
> sa-l alngati pe Voronin, oml rusilor.
>
> Si eu am asteptat 2 ani pentru reluarea cetateniei romane. Si mai e
> ceva, nu cred ca Voronin e ales doar de rusi ci se de o parte de
> moldoveni si alte minoritati. Nu spera la Basescu a asta e dus cu
> pluta si promite fara acoperire, vrea sa dea cetatenie si rusilor....
>
>

roy
2007-09-29 12:54:55

Aste-s mici gainarii, Ia sa vedem ce a scris sarbul Milovan Djilas

Scott McLemee despre Jurnalul lui Milovan Djilas "Conversations with Stalin"

One part of Milovan Djilas’s Conversations with Stalin lingers in the memory well after the rest of the book fades. The author himself calls it "a scene such as might be found only in Shakespeare’s plays." Actually, it does have its parallels to Rabelais, as well; for like many another gathering of the Soviet elite amidst the privations of World War II that Djilas recounts, there is an enormous feast, and a marathon drinking session.

This particular miniature carnival occurs in the final months of the war. Stalin is hosting a reception at the Kremlin for the Yugoslavian delegation. But before the partying begins, he must disburden himself; for Stalin has heard that Djilas (who would later become vice president under Marshall Tito) has criticized the behavior of some units of the Red Army as it has made its way across Europe.

"Does Djilas, who is himself a writer, not know what human suffering and the human heart are?" cries Stalin. "Can’t he understand it if a soldier who has crossed thousands of kilometers through blood and fire and death has fun with a woman or takes a trifle?"

By "having fun," he was referring to well over two million rapes, by Soviet soldiers, of women of all ages and backgrounds. The very indiscriminateness of the sexual violence gives the lie to the idea that it was revenge for the suffering inflicted by the Germans. Inmates liberated from Nazi concentration camps were raped as well.

As for Djilas, it must have seemed, for a moment, as if Stalin’s outburst were the kiss of death. Luckily for him, the dictator’s mood changed. "He proposed frequent toasts," recalls the author, "flattered one person, joked with another, teased a third, kissed my wife because she was a Serb, and again shed tears over the hardships of the Red Army and Yugoslav ingratitude."

Perhaps in response to the criticism, Stalin issued a command that soldiers behave themselves. The Soviet officers read the proclamation to their troops with a smirk. Everyone knew it meant nothing. Boys will be boys.

roy
2007-09-29 14:35:23

Re: Si violurile...

Dar ce s-a intamplat katzo, ai fost obligata sa renuntzi la cetatzenia romana?

Pentru ce are nevoie de cetatzenia romana o patrioata suedeza?


La 2007-09-29 08:47:19, katty1 a scris:

> Si eu am asteptat 2 ani pentru reluarea cetateniei romane. Si mai e
> ceva, nu cred ca Voronin e ales doar de rusi ci se de o parte de
> moldoveni si alte minoritati. Nu spera la Basescu a asta e dus cu
> pluta si promite fara acoperire, vrea sa dea cetatenie si rusilor....
>
>

nelu
2007-09-29 19:48:39

Re: Confuzie?

bine au facut si rusi si americani,ati meritato din plin si arabi la fel.


La 2007-09-29 07:53:43, gaby a scris:

> Nu am inteles articolul. Daca intentia este de glorificarea Armatei
> Rosii in timpul sederii in Romania, atunci articolul e perfect.
> Comparind de exemplu cu atrocitatiile comise de americani la Abu
> Gharib si cu violarea femeilor sau a fiicelor in fata membrilor de
> familie apoi toti gramada mitralierati de aceasi armata americana,
> aceste "gainarii" savirsite de rusi par deadreptul un comportament
> "exemplar" pe timp de razboi.
>
>

Aladin
2007-09-29 20:01:55

Dar ce mai bazaila,nu poti sa-ti respecti sarbatorile?

Stai la monitor si monitorezi ?
Sau ai fost si tu jefuit si nu te-ai plans ,ca cadea prost la dosar ?
Ma induiosezi cu atentia ce o dai lui katty1.Vrei si tu o cetatenie acolo in plus ? ce sa faci cu ea ? Acum roieste-te ca te prinde nea raby.

FB
2007-09-29 20:15:47

Re: Confuzie?

La 2007-09-29 19:48:39, nelu a scris:

> bine au facut si rusi si americani,ati meritato din plin si arabi la
> fel.
>
>
> La 2007-09-29 07:53:43, gaby a scris:
>
> > Nu am inteles articolul. Daca intentia este de glorificarea Armatei
> > Rosii in timpul sederii in Romania, atunci articolul e perfect.
> > Comparind de exemplu cu atrocitatiile comise de americani la Abu
> > Gharib si cu violarea femeilor sau a fiicelor in fata membrilor de
> > familie apoi toti gramada mitralierati de aceasi armata americana,
> > aceste "gainarii" savirsite de rusi par deadreptul un comportament
> > "exemplar" pe timp de razboi.
> >
> >
> Nelule Nelutule, fascist dragutule?
Nu mai bea rasistule!
>

b.d.
2007-09-29 20:22:27

Tot Pastorel ...

''Pe drumeagul din catun
Venea ieri un rus si-un tun :
Tunul - rus
Si rusul - tun !''


La 2007-09-29 00:28:50, the a scris:

> "Soldate rus,
> De ce te-au pus
> asa de sus ?
> C-ai salvat popoarele ?
> Sau ca-ti put picioarele ?"
>

nelu
2007-09-29 20:37:45

Re: Si violurile...

probabil ca cetazenia araba care o are nu permitea dubla cetazenie.


La 2007-09-29 14:35:23, roy a scris:

> Dar ce s-a intamplat katzo, ai fost obligata sa renuntzi la cetatzenia
> romana?
>
> Pentru ce are nevoie de cetatzenia romana o patrioata suedeza?
>
>
> La 2007-09-29 08:47:19, katty1 a scris:
>
> > Si eu am asteptat 2 ani pentru reluarea cetateniei romane. Si mai e
> > ceva, nu cred ca Voronin e ales doar de rusi ci se de o parte de
> > moldoveni si alte minoritati. Nu spera la Basescu a asta e dus cu
> > pluta si promite fara acoperire, vrea sa dea cetatenie si rusilor....
> >
> >
>
>

Zen
2007-09-29 20:43:49

Daca va intereseaza si faptele de "vitejie" ale altora...

...cititi "Failed States" a lui Chomsky. Articolul asta o sa vi se para totala copilarie.

Zen
2007-09-29 20:48:26

Re: Si violurile...

Noroc cu idioteniile tale. Ne mai "distram" si noi un pic. In rest, toate eforturile tale, sant inutile.
La 2007-09-29 14:35:23, roy a scris:

> Dar ce s-a intamplat katzo, ai fost obligata sa renuntzi la cetatzenia
> romana?
>
> Pentru ce are nevoie de cetatzenia romana o patrioata suedeza?

Zen
2007-09-29 20:50:00

Re: Confuzie?

Hha tu ai un fix. Cauta-te!


La 2007-09-29 19:48:39, nelu a scris:

> bine au facut si rusi si americani,ati meritato din plin si arabi la
> fel.

roy
2007-09-29 22:49:12

Re: Si violurile...

Hop! A sarit inca un mare patriot roman. Cu adevarat distractiv!

La 2007-09-29 20:48:26, Zen a scris:

> Noroc cu idioteniile tale. Ne mai "distram" si noi un pic. In rest,
> toate eforturile tale, sant inutile.
>
>
>
>
> La 2007-09-29 14:35:23, roy a scris:
>
> > Dar ce s-a intamplat katzo, ai fost obligata sa renuntzi la cetatzenia
> > romana?
> >
> > Pentru ce are nevoie de cetatzenia romana o patrioata suedeza?
>
>

roy
2007-09-29 22:53:36

Re: Dar ce mai bazaila,nu poti sa-ti respecti sarbatorile?

Ha, hai., valea la covoras si ridica-tzi bazinul.
-----------------------------------------------------------------------------------------

La 2007-09-29 20:01:55, Aladin a scris:

> Stai la monitor si monitorezi ?
> Sau ai fost si tu jefuit si nu te-ai plans ,ca cadea prost la dosar
> ?
> Ma induiosezi cu atentia ce o dai lui katty1.Vrei si tu o cetatenie
> acolo in plus ? ce sa faci cu ea ? Acum roieste-te ca te prinde nea
> raby.
>

katty1
2007-09-29 23:53:31

Re: Si violurile...

La 2007-09-29 22:49:12, roy a scris:

> Hop! A sarit inca un mare patriot roman. Cu adevarat distractiv!
>
> La 2007-09-29 20:48:26, Zen a scris:
>
> > Noroc cu idioteniile tale. Ne mai "distram" si noi un pic. In rest,
> > toate eforturile tale, sant inutile.
> >

Ai dreptate e distractie mare ca pe blogrile voastre cum apare unul care nu e de acord cu linia partidului cum stergeti mesajul. Si de atita unanimitate veniti aici sa va distrati.

Cit despre patriotismul fiecaruia nu esti tu in masura sa judeci, nu te-a delegat nimeni sa faci asta. Pastreaz-ti patriotismul pentru tara ta ca de a noastra avem noi grija.

roy
2007-09-30 00:36:23

Re: Katza

Azi sant in forma, uite cateva versuri:
....
Si era una la parintzi
Si mandra 'n toate cele
Cum este katza 'ntre motani
Si narghila 'ntre lulele.

Vad ca ne citesti forumul cu nesatz, proud katza.

He, he... In materie de patriotism si cetatzenie esti intr-adevar prima, NUMERO UNO. Ca dumneata. bobocule, mai rar!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------


La 2007-09-29 23:53:31, katty1 a scris:

>
> Ai dreptate e distractie mare ca pe blogrile voastre cum apare unul
> care nu e de acord cu linia partidului cum stergeti mesajul. Si de
> atita unanimitate veniti aici sa va distrati.
>
> Cit despre patriotismul fiecaruia nu esti tu in masura sa judeci, nu
> te-a delegat nimeni sa faci asta. Pastreaz-ti patriotismul pentru tara
> ta ca de a noastra avem noi grija.
>

nelu
2007-09-30 00:45:20

Re: Si violurile...

care tara,palestrina,iran,iraq,turcia,ca suedia nu are nevoie de islamofascisti,si nici romania nu cred ca te vrea .La 2007-09-29 23:53:31, katty1 a scris:

> La 2007-09-29 22:49:12, roy a scris:
>
> > Hop! A sarit inca un mare patriot roman. Cu adevarat distractiv!
> >
> > La 2007-09-29 20:48:26, Zen a scris:
> >
> > > Noroc cu idioteniile tale. Ne mai "distram" si noi un pic. In rest,
> > > toate eforturile tale, sant inutile.
> > >
>
> Ai dreptate e distractie mare ca pe blogrile voastre cum apare unul
> care nu e de acord cu linia partidului cum stergeti mesajul. Si de
> atita unanimitate veniti aici sa va distrati.
>
> Cit despre patriotismul fiecaruia nu esti tu in masura sa judeci, nu
> te-a delegat nimeni sa faci asta. Pastreaz-ti patriotismul pentru tara
> ta ca de a noastra avem noi grija.
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Animalul politic Traian Basescu a mirosit pericolul (4607 afisari)
 Isteric show (3672 afisari)
 Faptele penale ale "eliberatorilor" sovietici (3221 afisari)
 Bucurestiul Zarazei (2795 afisari)
 Comitetul Democratic Evreiesc - o facatura comunista (2438 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02581 sec.