Ziua Logo
  Nr. 4037 de marti, 18 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-09-18
AlterMedia din Bucuresti/Ro (...@altermedia.ro, IP: 89.114.36...)
2007-09-18 00:12
“Tatuca” Soros, din ce in ce mai prezent pe buzele opozantilor proiectului Rosia Montana

PE GRUPURILE de discutii specializate in subiecte de mediu sosesc in ultima vreme mesaje din ce in ce mai dese despre cat de mult se implica Fundatia Soros in opozitia fata de proiectul de exploatare al Rosia Montana Gold Corporation. Ca Fundatia Soros e prezenta, ca Fundatia Soros face si drege, ca petitioneaza, sustine ori se opune.

Opozitia “tatucului” Soros fata de proiectul RMGC este cunoscuta de mult. Insa insistenta cu care ni se aduce aminte, tot mai des, de aceasta, e suspecta. Cumva, “tatucul” a hotarat sa scoata deja la lumina faptul ca pregateste exploatarea zacamintelor de catre o companie “prietena” lui, dupa ce ii goneste pe canadieni?

Secretul lui Polichinelle, ca doar nu ne inchipuiam ca-l doare pe miliardar de soarta unor saraci, daca n-ar fi la mijloc un ban gros pentru buzunarul lui. Vorba ceea: banul la ban trage, si paduchele la paduche!

Scenariul e simplu: canadienii lui Gabriel vor fi trimisi acasa cu suturi - pe care le merita din plin - in spate. Nu cred ca momentul este departe: actiunile companiei lui Alan Hill s-au prabusit cu 44%, joi, la bursa din Toronto, dupa ce Ministerul roman al Mediului a sistat procedura de autorizare a proiectului minier. Duca-se pe pustii!

Apoi, va aparea o “noua” companie, cu un alt plan de afaceri pentru exploatare. Printre actionarii importanti, unul George Soros - direct sau printr-o societate controlata de el. Unde am mai auzit numele asta, George Soros?

Si atunci nu va mai conta nici poluarea, nici distrugerea muntilor, nici stramutarea oamenilor, cimitirelor si bisericilor, nici problema ce se va alege de zona dupa epuizarea, in cativa ani de exploatare intensiva, a zacamintelor. Iar “societatea civila” a lui Soros va raspunde entuziasta, picata in fund de admiratie: ecce homo!

Si daca Biserica s-a dovedit acum unul dintre “idiotii folositori” prin opozitia clar exprimata, inclusiv in Sinod, impotriva proiectului RMGC, foarte probabil ea va deveni brusc “retrograda” pentru ca, in mod consecvent, nu va fi de acord nici atunci cu stramutarea cimitirelor si bisericilor.

Le transmitem responsabililor Fundatiei Soros mesajul: Mai subtire!, altfel unii oameni care se opun cu inima curata exploatarii de catre canadieni a aurului si argintului romanesc s-ar putea sesiza prea devreme ca au fost prinsi la mijloc si folositi ca masa de manevra doar pentru inlocuirea unor hoti cu altii.

In ce ma priveste, dupa trei vizite de documentare la Rosia Montana raman ce am fost: un opozant sincer, dar moderat, al exploatarii de catre Rosia Montana Gold Corporation. Si din considerente de mediu, si - mai ales - din cele tinand de oameni. Am vazut si auzit de frate intors impotriva fratelui si de copii impotriva parintilor. Unii vor sa plece, altii sa ramana. Unii din cei care-au plecat sunt multumiti, altii, dintre batrani, au murit de inima rea si cu un sentiment acut ca au fost tradati. Febra aurului a luat mintile multora. Din aceasta cauza nu ma pot impaca cu gandul ca un multimiliardar mason care a facut mult rau Romaniei, investind in propaganda homosexuala, seculara si iconoclasta (razboiul icoanelor este cel mai bun si mai recent exemplu), va veni sa ia caimacul unei afaceri de miliarde, din care statul roman va fluiera, ca de obicei, a paguba.

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2007-09-18 00:42
Desigur

La 2007-09-18 00:12:44, AlterMedia a scris:

>Din aceasta
> cauza nu ma pot impaca cu gandul ca un multimiliardar mason care a
> facut mult rau Romaniei, investind in propaganda homosexuala, seculara
> si iconoclasta (razboiul icoanelor este cel mai bun si mai recent
> exemplu), va veni sa ia caimacul unei afaceri de miliarde, din care
> statul roman va fluiera, ca de obicei, a paguba.
>
------------------------
Sa nu uitam ca n-a mincat nici salam cu soia!


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Plan de atac iminent asupra Iranului (3917 afisari)
 Aurul, cianurile si imaginea Romaniei in lume (2714 afisari)
 Vulnerabilitatea Adriean (2123 afisari)
 Cartelul DNA (1938 afisari)
 Bazilica paleocrestina din secolul al IV-lea (1866 afisari)
 Moscova: O interventie militara in Iran ar fi o greseala politica (600 afisari)
 Restructurarea Guvernului a fost respinsa de Senat (209 afisari)
 Basescu: Chiar daca luam masuri, numarul locuitorilor va mai creste doar in 2060 (199 afisari)
 Guvernul da bani pentru modernizarea stadionului Lia Manoliu (172 afisari)
 Motiunea de cenzura, aprobata in Biroul Permanent al PSD (136 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00725 sec.