Ziua Logo
  Nr. 4032 de miercuri, 12 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-09-12
Ion Caramache (...@aol.com, IP: 205.188.117...)
2007-09-12 06:28
Citeva cuvinte ale IPS Bartolomeu

<<< E absolut esential ca Patriarhul sa nu fie obiect de santaj, fie in planul moral, fie in cel politico-social, de unde l-ar pandi taina colaborarii cu organizatii sau structuri acoperite, inclusiv cele de informatii >>> 10 august 2007

<<< Mitropolitul Bartolomeu Anania a anuntat ieri ca "daca Biserica mi-o va cere, voi accepta sa candidez", mentionand si cererea primita "din partea unei parti a trupului Bisericii" pentru a nu lasa Ortodoxia romaneasca intr-un astfel de moment de rascruce. >>> 7 septembrie 2007

Cum poate cineva, indiferent de explicatie, sa-si anunte acceptul de a candida la scaunul de Patriarh atunci cind isi incalca propriile conditii. Sau conditiile enuntate mai sus sunt valabile numai pentru altii, si nu pentru preasfintul frate de cruce asupra caruia mai planeaza si suspiciunea unei fratii cu Securitatea? Ori totul este ireprosabil deoarece IPS Bartolomeu este un exemplu viu de roman verde de dreapta care, ca tot omul impartial, s-a pus in slujba stingii ca asa o cereau interesele tarii si Bisericii ?

<<< IPS Bartolomeu a explicat pentru Rompres trecutul sau astfel: "Treaba asta cu <<Manunchiul de prieteni>>, ca fiind de maxima gravitate, a fost lansata de cineva care face gazetarie lautareasca, adica dupa ureche. Cand am citit-o, m-a bufnit rasul. E ca si cum astazi l-ai acuza de comunism si de crimele acestuia pe cineva care nu apucase sa fie decat pionier sau utecist...>>> 12 septembrie 2007

IPS Bartolomeu face uitat un fapt esential, si anume acela ca soimi si pionieri erau, OBLIGATORIU TOTI prescolarii si scolarii Romaniei, iar utemisti-utecisti erau cel putin 90 la suta dintre tinerii intre 14 si 26 de ani, pe cind inscrierea in Fratiile de cruce era BENEVOLA si NESILITA, iar acestea nu aveau in rindurile lor nici macar 30 la suta din tineretul intre 7 si 21 de ani. Daca luam in considerare acest mic amanunt ESENTIAL, rezulta ca bufnitul in ris al IPS Bartolomeu suna cam macabru, si nici nu este de loc comic. Dimpotriva este foarte trist ca IPS Bartolomeu isi permite sa intoarca adevarul numai cu scopul de a-si albi imaginea inverzita.

<<< La vremea ei, miscarea legionara isi pregatea viitorii membri intelectuali prin racolarea unor elevi de liceu (dintre cei mai buni la carte si purtare) in organizatiile numite <<Fratii de cruce>>. Cei micuti, din clasele I-IV, alcatuiau <<Manunchiul de fratiori>>, cei de prin clasele V-VI erau promovati in <<Manunchiul de prieteni>>, iar cei din clasele VII-VIII puteau deveni <<Frati de cruce>>. Zic <<puteau deveni>>, fiindca destui ramaneau pe drum, fie de buna voie, fie ca nu mai erau acceptati. Un <<Frate de cruce>> nu putea deveni legionar decat la majorat (pe atunci, la 21 de ani), deci dupa absolvirea scolii secundare. In ce ma priveste, am facut parte din a doua si a treia treapta de pregatire, ( DECI A FOST ACCEPTAT. nn ) dar nu am apucat sa devin legionar din doua motive, unul formal si altul de fond: in ianuarie 1941, la vremea cand eu inca nu eram major, Fratia de Cruce din Seminarul Central a fost desfiintata. In al doilea rand, in timpul scurtei guvernari legionare, dar si dupa aceea, mi-a fost dat sa vad si reversul medaliei, adica fata nestiuta a Garzii de Fier, cu care nu puteam fi de acord.>>>
IPS Bartolomeu Anania s-a nascut la 18 martie 1921, deci in timpul guvernarii legionare din 1940-1941, preasfintia sa era un tinar seminarist in virsta de aproape 20 de ani. Este greu de crezut ca seminaristul Valeriu Anania era un inocent nestiutor care habar nu avea de asasinatele savisite de legionari, asasinate care au pus capat vietii a doi prim ministri ai Romaniei, Gheorghe Duca si Armand Calinescu, si efectiv casapirea pe patul de spital al camaradului lor Stelescu, toate petrecute inante de venirea la putere a guvernului legionar si a rebeliunii legionare din 1941. Deci explicatia data de IPS Bartolomeu este complet neverosimila. Consider ca adevarul este ca IPS Bartolomeu nu a apucat sa devina legionar in toata puterea cuvintului deoarece nu a mai putut, si nu, cum afirma preasfintia sa, ca nu vrut. Nu a putut deveni la majorat membru al Legiunii deoarece aceasta a fost desfiintata si nu pentruca nu a fost de acord cu metodele legionare si asasinatele din timpul guvernarii legionare caruia i-au cazut victime Nicolae Iorga, Virgil Madgearu si altii.
<<< Marturisesc insa ca in Fratia de Cruce din Seminar nu se facea politica, nici antisemitism, ci doar educatie, si ca nu am avut de invatat decat lucruri bune: iubire de Dumnezeu, de neam si de patrie, corectitudine, disciplina in munca, cultivarea adevarului, respect pentru avutul public, spirit de sacrificiu. >>>>
Considera IPS Bartolomeu ca poate cineva crede ca intr-o organizatie politica ca Fratia de Cruce nu se facea politica !?!?!?
Pai, atunci nici in Organizatia pionierilor, Balilla, UTM, UTC, Komsomol sau Hitlerjugend nu se facea politica !!!! Se pregateau numai ....cadrilii.
Crede oare IPS Bartolomeu ca are de-a face cu Soimii patriei?




Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.107.250...)
2007-09-12 07:38
Re: Citeva cuvinte ale IPS Bartolomeu

IPS Anania este atat de batran, incat neaparat ar trebui sa aiba si mai multa minte si sa-si vada de batranetile lui, dar inca-i zboara prin cap mustele functiilor inalte si ale onorurilor pamantesti !

toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 67.159.44...)
2007-09-12 12:23
Propaganda marxista


Ceea ce ai scris se poate incadra foarte bine la propaganda marxista.

Cu miscarea legionara au avut legaturi multi dintre intelectuali si oamenii de seama ai Romaniei interbelice . E un fenomen complex ( pe care marxistii in scopuri progandistice au incercat sa-l trateze simplist ) , care a inglobat atat criminali cat si eroi si patrioti gata de jertfa de sine pentru credinta si patrie .

Chiar si in inchisoarile comuniste miscarea legionara a dat si oameni mici precum seful reeducarii de la Pitesti , Turcanu , cat si oameni de o generozitate deosebita precum Valeriu Gafencu sau luptatori in rezistenta precum Ioan Gavrila Ogoranu , decedat anul trecut , si care a fost omagiat si in paginile ziuarului "Ziua" .





La 2007-09-12 06:28:55, Ion Caramache a scris:


> 14 si 26 de ani, pe cind inscrierea in Fratiile de cruce era BENEVOLA
> si NESILITA, iar acestea nu aveau in rindurile lor nici macar 30 la
> suta din tineretul intre 7 si 21 de ani. Daca luam in considerare
> acest mic amanunt ESENTIAL, rezulta ca bufnitul in ris al IPS
> Bartolomeu suna cam macabru, si nici nu este de loc comic. Dimpotriva
> este foarte trist ca IPS Bartolomeu isi permite sa intoarca adevarul
> numai cu scopul de a-si albi imaginea inverzita.

Ion Caramache (...@aol.com, IP: 64.12.116...)
2007-09-12 13:21
Re: Propaganda marxista

La 2007-09-12 12:23:50, toni a scris:

>
> Ceea ce ai scris se poate incadra foarte bine la propaganda marxista.
>
>
> Cu miscarea legionara au avut legaturi multi dintre intelectuali si
> oamenii de seama ai Romaniei interbelice . E un fenomen complex ( pe
> care marxistii in scopuri progandistice au incercat sa-l trateze
> simplist ) , care a inglobat atat criminali cat si eroi si patrioti
> gata de jertfa de sine pentru credinta si patrie .
>
> Chiar si in inchisoarile comuniste miscarea legionara a dat si
> oameni mici precum seful reeducarii de la Pitesti , Turcanu , cat si
> oameni de o generozitate deosebita precum Valeriu Gafencu sau
> luptatori in rezistenta precum Ioan Gavrila Ogoranu , decedat anul
> trecut , si care a fost omagiat si in paginile ziuarului "Ziua" .

Toate bune si frumoase, numai ca de unde stii ce fel de legionar ar fi fost IPS Bartolomeu? Exista marturii ale fostilor detinuti politici care confirma faptul ca IPS Bartolomeu s-a ocupat cu reeducarea detinutilor politici in inchisoare. Asta cam miroase a Turcanu, cel gata de sine sa se jerfeasca pentru patrie.

toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 67.159.44...)
2007-09-12 14:39
Re: Propaganda marxista

La 2007-09-12 13:21:56, Ion Caramache a scris:


> Toate bune si frumoase, numai ca de unde stii ce fel de legionar ar fi
> fost IPS Bartolomeu? Exista marturii ale fostilor detinuti politici
> care confirma faptul ca IPS Bartolomeu s-a ocupat cu reeducarea
> detinutilor politici in inchisoare. Asta cam miroase a Turcanu, cel
> gata de sine sa se jerfeasca pentru patrie.


Nu este adevarat ce se spune , s-a scris un articol despre asta :


CAZUL "CALUGARULUI ANANIA"
RASPUNS UNEI TENTATIVE ABJECTE DE ASASINAT MORAL

http://www.punctecardinale.ro/apr_2006/apr_2006_10.html

Mache din Illinois (...@gmail.com, IP: 12.2.142...)
2007-09-12 16:14
Re: Citeva cuvinte ale IPS Bartolomeu

Ehehei, d-le Caramache, vorba cantecului "Sfanta tinerete legionara!"... Numa' bun de pastor suprem al dreptcredinciosilor la apusul vietii (Domane fereste!).

In ce priveste politica in organizatiile de tineret legionare, naziste sau comuniste, Inalt Prea Sfintitului adevar graieste: in astfel de organizatii nu se facea politica ci doar se repetau papagaliceste niste "adevaruri" axiomatice.

La 2007-09-12 06:28:55, Ion Caramache a scris:

> <<< E absolut esential ca Patriarhul sa nu fie obiect de santaj, fie
> in planul moral, fie in cel politico-social, de unde l-ar pandi taina
> colaborarii cu organizatii sau structuri acoperite, inclusiv cele de
> informatii >>> 10 august 2007
>
> <<< Mitropolitul Bartolomeu Anania a anuntat ieri ca "daca Biserica
> mi-o va cere, voi accepta sa candidez", mentionand si cererea primita
> "din partea unei parti a trupului Bisericii" pentru a nu lasa
> Ortodoxia romaneasca intr-un astfel de moment de rascruce. >>> 7
> septembrie 2007
>
> Cum poate cineva, indiferent de explicatie, sa-si anunte acceptul de
> a candida la scaunul de Patriarh atunci cind isi incalca propriile
> conditii. Sau conditiile enuntate mai sus sunt valabile numai pentru
> altii, si nu pentru preasfintul frate de cruce asupra caruia mai
> planeaza si suspiciunea unei fratii cu Securitatea? Ori totul este
> ireprosabil deoarece IPS Bartolomeu este un exemplu viu de roman verde
> de dreapta care, ca tot omul impartial, s-a pus in slujba stingii ca
> asa o cereau interesele tarii si Bisericii ?
>
> <<< IPS Bartolomeu a explicat pentru Rompres trecutul sau astfel:
> "Treaba asta cu <<Manunchiul de prieteni>>, ca fiind de maxima
> gravitate, a fost lansata de cineva care face gazetarie lautareasca,
> adica dupa ureche. Cand am citit-o, m-a bufnit rasul. E ca si cum
> astazi l-ai acuza de comunism si de crimele acestuia pe cineva care nu
> apucase sa fie decat pionier sau utecist...>>> 12 septembrie 2007
>
> IPS Bartolomeu face uitat un fapt esential, si anume acela ca soimi
> si pionieri erau, OBLIGATORIU TOTI prescolarii si scolarii Romaniei,
> iar utemisti-utecisti erau cel putin 90 la suta dintre tinerii intre
> 14 si 26 de ani, pe cind inscrierea in Fratiile de cruce era BENEVOLA
> si NESILITA, iar acestea nu aveau in rindurile lor nici macar 30 la
> suta din tineretul intre 7 si 21 de ani. Daca luam in considerare
> acest mic amanunt ESENTIAL, rezulta ca bufnitul in ris al IPS
> Bartolomeu suna cam macabru, si nici nu este de loc comic. Dimpotriva
> este foarte trist ca IPS Bartolomeu isi permite sa intoarca adevarul
> numai cu scopul de a-si albi imaginea inverzita.
>
> <<< La vremea ei, miscarea legionara isi pregatea viitorii membri
> intelectuali prin racolarea unor elevi de liceu (dintre cei mai buni
> la carte si purtare) in organizatiile numite <<Fratii de cruce>>. Cei
> micuti, din clasele I-IV, alcatuiau <<Manunchiul de fratiori>>, cei de
> prin clasele V-VI erau promovati in <<Manunchiul de prieteni>>, iar
> cei din clasele VII-VIII puteau deveni <<Frati de cruce>>. Zic
> <<puteau deveni>>, fiindca destui ramaneau pe drum, fie de buna voie,
> fie ca nu mai erau acceptati. Un <<Frate de cruce>> nu putea deveni
> legionar decat la majorat (pe atunci, la 21 de ani), deci dupa
> absolvirea scolii secundare. In ce ma priveste, am facut parte din a
> doua si a treia treapta de pregatire, ( DECI A FOST ACCEPTAT. nn ) dar
> nu am apucat sa devin legionar din doua motive, unul formal si altul
> de fond: in ianuarie 1941, la vremea cand eu inca nu eram major,
> Fratia de Cruce din Seminarul Central a fost desfiintata. In al doilea
> rand, in timpul scurtei guvernari legionare, dar si dupa aceea, mi-a
> fost dat sa vad si reversul medaliei, adica fata nestiuta a Garzii de
> Fier, cu care nu puteam fi de acord.>>>
> IPS Bartolomeu Anania s-a nascut la 18 martie 1921, deci in timpul
> guvernarii legionare din 1940-1941, preasfintia sa era un tinar
> seminarist in virsta de aproape 20 de ani. Este greu de crezut ca
> seminaristul Valeriu Anania era un inocent nestiutor care habar nu
> avea de asasinatele savisite de legionari, asasinate care au pus capat
> vietii a doi prim ministri ai Romaniei, Gheorghe Duca si Armand
> Calinescu, si efectiv casapirea pe patul de spital al camaradului lor
> Stelescu, toate petrecute inante de venirea la putere a guvernului
> legionar si a rebeliunii legionare din 1941. Deci explicatia data de
> IPS Bartolomeu este complet neverosimila. Consider ca adevarul este ca
> IPS Bartolomeu nu a apucat sa devina legionar in toata puterea
> cuvintului deoarece nu a mai putut, si nu, cum afirma preasfintia sa,
> ca nu vrut. Nu a putut deveni la majorat membru al Legiunii deoarece
> aceasta a fost desfiintata si nu pentruca nu a fost de acord cu
> metodele legionare si asasinatele din timpul guvernarii legionare
> caruia i-au cazut victime Nicolae Iorga, Virgil Madgearu si altii.
> <<< Marturisesc insa ca in Fratia de Cruce din Seminar nu se facea
> politica, nici antisemitism, ci doar educatie, si ca nu am avut de
> invatat decat lucruri bune: iubire de Dumnezeu, de neam si de patrie,
> corectitudine, disciplina in munca, cultivarea adevarului, respect
> pentru avutul public, spirit de sacrificiu. >>>>
> Considera IPS Bartolomeu ca poate cineva crede ca intr-o organizatie
> politica ca Fratia de Cruce nu se facea politica !?!?!?
> Pai, atunci nici in Organizatia pionierilor, Balilla, UTM, UTC,
> Komsomol sau Hitlerjugend nu se facea politica !!!! Se pregateau numai
> ....cadrilii.
> Crede oare IPS Bartolomeu ca are de-a face cu Soimii patriei?
>

Mache din Illinois (...@gmail.com, IP: 12.2.142...)
2007-09-12 16:29
Re: Propaganda marxista

Mon cher,

E foarte adevarat ca miscarea legionara a prins foarte bine la intelectuali (e poate suficient sa-i amintim doar pe Cioran, Eliade, Ionescu sau sa ne amintim ca insusi Nicolae Iorga a avut o scurta idila cu Zelea Codreanu) si ca numerosi preoti au fost membri sau simpatizanti ai miscarii.

Totusi, faptul ca numarul pacatosilor e mare sau ca ei sunt personalitati proeminente, nu inseamna ca standardele morale pe care trebuie sa le atinga Preafericitul pot fi subtiate...

La 2007-09-12 12:23:50, toni a scris:

>
> Ceea ce ai scris se poate incadra foarte bine la propaganda marxista.
>
>
> Cu miscarea legionara au avut legaturi multi dintre intelectuali si
> oamenii de seama ai Romaniei interbelice . E un fenomen complex ( pe
> care marxistii in scopuri progandistice au incercat sa-l trateze
> simplist ) , care a inglobat atat criminali cat si eroi si patrioti
> gata de jertfa de sine pentru credinta si patrie .
>
> Chiar si in inchisoarile comuniste miscarea legionara a dat si
> oameni mici precum seful reeducarii de la Pitesti , Turcanu , cat si
> oameni de o generozitate deosebita precum Valeriu Gafencu sau
> luptatori in rezistenta precum Ioan Gavrila Ogoranu , decedat anul
> trecut , si care a fost omagiat si in paginile ziuarului "Ziua" .
>
>
>
>
>
> La 2007-09-12 06:28:55, Ion Caramache a scris:
>
>
> > 14 si 26 de ani, pe cind inscrierea in Fratiile de cruce era BENEVOLA
> > si NESILITA, iar acestea nu aveau in rindurile lor nici macar 30 la
> > suta din tineretul intre 7 si 21 de ani. Daca luam in considerare
> > acest mic amanunt ESENTIAL, rezulta ca bufnitul in ris al IPS
> > Bartolomeu suna cam macabru, si nici nu este de loc comic. Dimpotriva
> > este foarte trist ca IPS Bartolomeu isi permite sa intoarca adevarul
> > numai cu scopul de a-si albi imaginea inverzita.
>
>
>

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2007-09-12 17:56
Re: Caramche & co uitai )sau nu stiti)

ca prin 40 o multime de juni au pus canasa verde - inclus MS Rex Misulache.
Si apoi si-au dat-o iute jos!
a nu mai zic ca destui juni si-au pus camasuta prin 37 -38 si pe urma au avut explicatii cu Politia ca ei doar asa de moda .. si aveau dreptate.
ca era cool sa fii legionar, asa cum acu e cool sa fii de dreapta.
Si junii in gnl au hormoni nu minte. Sa nu-i acuzam prea mult.
Ah, da uitasem : si destule june ...
(io am stiut fro 3 leginari pe "bune" din aia adevarati , activi -unu si cu levorlelu' - si am mai auzit ca si alti fro 8 dintre cunoscutii si cumoscutele fameliei au pus camasuta .. si naiba stie cati de fapt au fost! Am auzit ca si o evreica (!!!) fusese vazuta cu camasa (era la moda!) piana cand tat'su a aploicat zicala solomonica ca cine isi iubeste copillu' il mustra ... Vremuri si vremuri ....)


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Testamentul lui Pavarotti (3988 afisari)
 Iliescu se intoarce (3572 afisari)
 Ziua Patriarhului (2854 afisari)
 Presedintele isi da in petic, totul e OK (2293 afisari)
 Cursul bancar al lui Gigi (1855 afisari)
 Rusia a testat cea mai puternica bomba termobarica din lume (1250 afisari)
 ULTIMA ORA: IPS Daniel este noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane (811 afisari)
 Guvernul rus a demisionat (132 afisari)
 O noua alerta de tsunami a fost emisa in Indonezia (119 afisari)
 Germania - Romania, amical cu pretentii (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00786 sec.