Ziua Logo
  Nr. 4021 de joi, 30 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-08-30
Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.144...)
2007-08-30 12:40
Oarecum "off-topic - pentru d-nul Moroianu

La articolul de ieri despre legalizarea prostitutiei (la care nu am reusit din pacate sa postez niciun mesaj) ati scris un post-scriptum:

"PS Ce ciudat ca despre CEALALTA prostitutie, practicata cu entuziasm in atatea si atatea compartimente ale vietii noastre in "libertate" - nimeni nu gaseste sa faca nici o remarca!"

D-tra ce spuneti de prostitutia practicata in invatamantul superior ?! Eu mi-am spus opinia in nenumarate randuri si cred ca v-am mai intrebat despre acest lucrul dar nu mi-ati raspuns ...

moroianu (...@k.ro, IP: 92.80.79...)
2007-08-30 16:39
"Prostitutia"...


Domnule Liviu, cu oarecare intarziere m-am convins ca sunteti un om de buna credinta (poate un pic impulsiv), de aceea regret anticipat dezamagirea pe care s-ar putea sa v-o produc din nou.

La intrebarea dv cu privire la parerea despre "prostitutia din invatamantul superior" va raspund ca nu am nici o parere, deoarece in universitatea pe care am absolvit-o si in cea in care am predat timp de trei decenii (ambele din Bucuresti) n-am intalnit-o niciodata. E adevarat ca am auzit vorbindu-se despre fenomene hai sa le zicem de "mare coruptie" la unele universitati din provincie
(majoritatea infiintate dupa '90) - dar asta e deja o alta poveste.

Daca v-am inteles bin motivele de nemultumire, cred ca ele graviteaza in jurul existentei, in domeniul dv de activitate profesionala, a unor "clanuri" compacte care monopolizeaza granturile, fondurile pentru cercetare si in general sansele de afirmare a celor mai buni. Fara a fi sociolog, inclin sa cred ca problema astfel pusa nu are nici o solutie, sau in orice caz nu are solutie pe termen scurt! Pur si simplu un astfel sistem de intrajutorare reciproca a mediocritatilor este practic invulnerabil la atacuri din exterior, fiindca beneficiarii lui au ocupat de mult toate pozitiile strategice si institutionale care-i permit supravietuirea si autoreproducerea "dupa chipul si asemanarea lor".
Senzatia mea este ca dv insiva, daca ati fi ministrul educatiei si cercetarii, n-ati putea face mare lucru pentru a schimba lucrurile de azi pe maine - fiindca oricum nu cunoasteti amanuntele concrete decat intr-un sector limitat de activitate, iar pentru demascarea si inlaturarea completa a impostorilor v-ar lipsi, pe langa cadrul juridic necesar unei mini-revolutii culturale, atat informatiile cat si "cadrele" potrivite pentru epurarea si inlocuirii vechii nomenclaturi.

Cel mai important mi se pare in situatia actuala a nu amesteca nemultumirile si factorii personali cu dorinta de indreptare generala a lucrurilor. Iar mai important decat orice - a cadea de acord asupra unui set de PROPUNERI CONCRETE vizand redresarea PE TERMEN MEDIU a invatamantului romanesc de toate gradele. (Am cautat in arhiva unul din mailurile dv in care parca schitati niste propuneri de acest de tip, dar n-am reusit sa-l gasesc.)

Propunerea d-lui Badilita cu importul de absolventi ale universitatilor din Vest mi se pare grevata de subiectivismul si personalitatea pronuntat narcisista a autorului. In plus ea ar avea darul de a crea o sciziune si ostilitate progresiva intre cele doua categorii de absolventi (cei din Romania si cei din Vest).

Mult mai simplu mi s-ar parea sa promovam ATRAGEREA IN SISTEMUL EDUCATIONAL (universitar SI preuniversitar) a tinerilor valorosi care in prezent
isi gasesc an de an locuri de munca in sectorul particular, respinsi de retributia scandalos de insuficienta a unui asistent sau profesor debutant. Bineinteles, asta ar implica o intreaga schimbare de optica sociala asupra rolului si importantei invatamantului, care este si in prezent o "priotitate nationala" - dar numai pe hartie! (Daca as fi economist, as studia impactul pe care o politica efectiva de dirijare a unor investitii masive in invatamantul de diferite grade l-a avut asupra "miracolului economic" sud-coreean din anii '70-80.)

La 2007-08-30 12:40:10, Liviu2002j a scris:

> La articolul de ieri despre legalizarea prostitutiei (la care nu am
> reusit din pacate sa postez niciun mesaj) ati scris un post-scriptum:
>
> "PS Ce ciudat ca despre CEALALTA prostitutie, practicata cu entuziasm
> in atatea si atatea compartimente ale vietii noastre in "libertate" -
> nimeni nu gaseste sa faca nici o remarca!"
>
> D-tra ce spuneti de prostitutia practicata in invatamantul superior ?!
> Eu mi-am spus opinia in nenumarate randuri si cred ca v-am mai
> intrebat despre acest lucrul dar nu mi-ati raspuns ...

Precizez ca PS-ul l-am scris gandindu-ma in principal la politicieni si oameni de televiziune (analisti, creatori de opinie, etc.) Pentru orice eventualitate, iata inca o data comentariul aparut ieri foarte tarziu:

Legalizarea prostitutiei nu inseamna "dezincriminarea" ei, asa cum crede Sobru, sustinand ca eroinele ei n-ar mai fi atunci varate la inchisoare - pentru simplul motiv ca nici in prezent practicarea ei nu se pedepseste cu inchisoarea, ci cu niste amenzi, care se pare ca raman de obicei neplatite.

Dupa umila mea parere, masura respectiva s-ar traduce in principal printr-un STATUT DE ONORABILITATE conferit acestei frumoase meserii si implicit printr-o largire brusca a ariei ei de raspandire sociala. 80-90% din tineri vor recurge la serviciile caselor de "toleranta", firea romanului va primi un impuls brusc spre dezinhibare si libertate totala a moravurilor sexuale... iar predarea religiei in scoli isi va primi necesara contrapondere (si replica) din partea
"conceptiilor moderne" si a ofensivei noi religii a placerii.

PS Ce ciudat ca despre CEALALTA prostitutie, practicata cu entuziasm in atatea si atatea compartimente ale vietii noastre in "libertate" - nimeni nu gaseste sa faca nici o remarca!


Bumerang din Frankfurt (...@gmx.de, IP: 62.157.215...)
2007-08-30 19:00
Re: "Prostitutia"...

D-le moroianu

exculparea in masa a universitatilor din Romania este gratuita. Vedeti comentariul meu despre modul cum se fac bani in invatamant. Chiar D-voastra descrieti mai jos, cum functioneaza aceste clanuri. Domnul Badilita nu propune un import al absolventilor din vest, ci doar ca acestia sa nu trebuiasca sa dovedeasca clanurilor, ca isi merita diploma! Fortata mi se pare temerea D-voastra fata de ostilitatea care s-ar crea intre absolventi din vest si est. Nu cred ca un om care isi cunoaste capabilitatile sa aibe probleme de acest gen. Iar cei care le-ar avea, ar fi tocmai impostorii despre care vorbiti. Atragerea oamenilor valorosi nu ar trebuii sa excluda pe cei din vest, nu credeti?
Impactul pozitiv al investitiilor in invatamant asupra economiei nu mai trebuie studiat. El este dovedit de mult.

Facand o sinteza a tonului in care scrieti, am impresia ca faceti parte din randul celor care au sustinut si sustin ca nu comunismul a fost gresit, ci oamenii care nu l-au inteles au fost rai. Ceeace nu intelegeti se pare, este ca sistemul consta din membrii lui. Deci majoritatea coplesitoare au fost impostori, si nu invers.

La fel de putin intelegeti, dar ati si pus ca nu sunteti sociolog, relatia intre cauza si effect vis-a vis de prostitutiei, deci implicit si metodele efective de combatere. Ma indoiesc ca legalizarea prostitutiei ii va creste amploare, la fel cum ma indoiesc ca ilegalitatea ei este un reper moral pentru tineret. Cauzele ei sunt in cele mai multe cazuri o viata precara, nicidecum dorinta femeilor de a pacatui. Un exemplu in acest sens sunt statisticile care arata ca in vest numarul prostituatelor autohtone este mult mai mic decat in est. De aici si importul pentru a satisface cererea occidentalilor.

moroianu (...@k.ro, IP: 92.80.110...)
2007-08-30 19:20
Re: Exculpare...

D-le Bumerang,
Sunteti, se pare, unul din romanii cu vocatie de procuror. Din pacate, n-ati inteles ca scopul meu nu era de a "exculpa in masa" pe nimeni, ci doar de indrepta discutia spre ceea ce se poate face in mod concret pentru a ameliora lucrurile. Evident ca nu m-am gandit la vreo "excludere" a absolventilor din Vest (avand si doi copii laureati acolo, dintre care unul este cercetator in Franta, iar altul in Romania). Problema este ca viitorul invatamantului romanesc nu poate fi privit, cred eu, din punctul exclusiv de vedere al celor cu studii in Vest, ci ar trebui gandit in asa fel incat sa le ofere o optiune acceptabila pentru zecile de mii de absolventi anuali ai universitatilor de aici.

In rest, sprijinirea initiativei patriotice a fostului ministru Blaga in directia multasteptatei legalizari a prostitutiei este o chestiune care va onoreza si la care ar trebui sa reveniti mai pe larg: este un subiect interesant pentru o larga categorie de cititori!...

La 2007-08-30 19:00:06, Bumerang a scris:

> D-le moroianu
>
> exculparea in masa a universitatilor din Romania este gratuita. Vedeti
> comentariul meu despre modul cum se fac bani in invatamant. Chiar
> D-voastra descrieti mai jos, cum functioneaza aceste clanuri. Domnul
> Badilita nu propune un import al absolventilor din vest, ci doar ca
> acestia sa nu trebuiasca sa dovedeasca clanurilor, ca isi merita
> diploma! Fortata mi se pare temerea D-voastra fata de ostilitatea care
> s-ar crea intre absolventi din vest si est. Nu cred ca un om care isi
> cunoaste capabilitatile sa aibe probleme de acest gen. Iar cei care
> le-ar avea, ar fi tocmai impostorii despre care vorbiti. Atragerea
> oamenilor valorosi nu ar trebuii sa excluda pe cei din vest, nu
> credeti?
> Impactul pozitiv al investitiilor in invatamant asupra economiei nu
> mai trebuie studiat. El este dovedit de mult.
>
> Facand o sinteza a tonului in care scrieti, am impresia ca faceti
> parte din randul celor care au sustinut si sustin ca nu comunismul a
> fost gresit, ci oamenii care nu l-au inteles au fost rai. Ceeace nu
> intelegeti se pare, este ca sistemul consta din membrii lui. Deci
> majoritatea coplesitoare au fost impostori, si nu invers.
>
> La fel de putin intelegeti, dar ati si pus ca nu sunteti sociolog,
> relatia intre cauza si effect vis-a vis de prostitutiei, deci implicit
> si metodele efective de combatere. Ma indoiesc ca legalizarea
> prostitutiei ii va creste amploare, la fel cum ma indoiesc ca
> ilegalitatea ei este un reper moral pentru tineret. Cauzele ei sunt in
> cele mai multe cazuri o viata precara, nicidecum dorinta femeilor de a
> pacatui. Un exemplu in acest sens sunt statisticile care arata ca in
> vest numarul prostituatelor autohtone este mult mai mic decat in est.
> De aici si importul pentru a satisface cererea occidentalilor.
>
>

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.144...)
2007-08-30 21:54
Re: "Prostitutia"...

D-le Moroianu, nu mi-ati produs o dezamagire deoarece, asa cum v-am tot scris, este posibil ca in cercurile in care activati d-tra lucrurile sa stea ceva mai bine dar, tot asa cum v-am scris, cred ca aceste "cercuri" sunt mult prea mici in raport cu tot ceea ce inseamna invatamant superior in Bucuresti si mai ales in toata Romania. Impulsivitatea si incrancenarea cu care scriu despre educatie si in special despre invatamantul superior au la baza niste triste experiente pe care le-am trait (personal) motiv pentru care dati-mi va rog voie sa ma comport in consecinta (ba, daca vreti, sunt un exemplu despre care vorbeste d-nul Badilita in acest articol dar cu toate acestea nu sunt atat de vehement cum am fost pana acum !!!). Si apoi, asa cum tot scriu, consider si cred ca educatia este si a fost prioritatea "zero", iar cadrele didactice ar trebui alese dintre cei mai performanti si onorabili cetateni.

> Daca v-am inteles bin motivele de nemultumire, cred ca ele
> graviteaza in jurul existentei, in domeniul dv de activitate
> profesionala, a unor "clanuri" compacte care monopolizeaza granturile,
> fondurile pentru cercetare si in general sansele de afirmare a celor
> mai buni. Fara a fi sociolog, inclin sa cred ca problema astfel pusa
> nu are nici o solutie, sau in orice caz nu are solutie pe termen
> scurt! Pur si simplu un astfel sistem de intrajutorare reciproca a
> mediocritatilor este practic invulnerabil la atacuri din exterior,
> fiindca beneficiarii lui au ocupat de mult toate pozitiile strategice
> si institutionale care-i permit supravietuirea si autoreproducerea
> "dupa chipul si asemanarea lor".
> Senzatia mea este ca dv insiva, daca ati fi ministrul educatiei si
> cercetarii, n-ati putea face mare lucru pentru a schimba lucrurile de
> azi pe maine - fiindca oricum nu cunoasteti amanuntele concrete decat
> intr-un sector limitat de activitate, iar pentru demascarea si
> inlaturarea completa a impostorilor v-ar lipsi, pe langa cadrul
> juridic necesar unei mini-revolutii culturale, atat informatiile cat
> si "cadrele" potrivite pentru epurarea si inlocuirii vechii
> nomenclaturi.

Sigur ca aveti absoluta dreptate in tot ceea ce scrieti dar trebuie sa plecam odata de undeva ... Credinta mea este ca incet-incet, precum incepe sa cristalizeze grauntele de cristal, daca am avea in societate cat mai multe "puncte" dintr-acestea de unde sa inceapa cristalizarea, atunci vom putea ajunge si noi precum este cristalul. Suna destul de poetic si inocent dar eu chiar cred in acest lucru.

> Cel mai important mi se pare in situatia actuala a nu amesteca
> nemultumirile si factorii personali cu dorinta de indreptare generala
> a lucrurilor. Iar mai important decat orice - a cadea de acord asupra
> unui set de PROPUNERI CONCRETE vizand redresarea PE TERMEN MEDIU a
> invatamantului romanesc de toate gradele. (Am cautat in arhiva unul
> din mailurile dv in care parca schitati niste propuneri de acest de
> tip, dar n-am reusit sa-l gasesc.)

Da, am schitat cateva puncte la un comentariu la o postare a d-rei (d-nei) "griar", o mai veche "cunostinta" de la care de fapt a inceput totul ... Cred ca acum "vedeti" riscurile "neacordarii" prezumtiei de nevinovatie ! In fine, in pofida "nemultumirilor personale" am inceput propunerile cu "concursuri si examene adevarate atat pentru studenti cat si pentru profesori cu orice risc ...". Ori - imi pare rau ca trebuie sa va scriu dar este una din putinele facultati din Politehnica care au dat examen de admitere ! - de exemplu subiectele de la matematica la facultatea de electronica din acest an (gen "sa se calculeze i plus i la a 3-a plus i la a 5-a" ...) ma duc foarte tare cu mintea la prostitutie ... Adica hai sa avem studenti si pentru ca suntem "marea facultate de electronica" sa salvam cat de cat aparentele ... Sigur ca trebuie adaptat totul la "materialul clientului", adica la ce vine din liceu, dar oricum ar fi parca tot a prostitutie seamana ... Va inchipuiti insa ce absolventi "aluneca" la celelalte facultati ?! Va inchiputi cum trebuie sa se prostitueze cadrele didactice de la aceste facultati ?! Ca sa aiba si ei studenti ? Cum trec loazele ca gastele prin apa ? Asa este si cazul universitatilor cu mai mic renume care pur si simplu nu au de unde alege si iau si ei ce mai ramane ... Ce ma mira pe mine este cum de economia noastra accepta absolventi pregatiti in consecinta ?! Aud ca bancile (a caror extindere o simtim cu totii) angajeaza multi absolventi cu pregatire inginereasca ori acest lucru nu stiu cum se poate numi ...

> Propunerea d-lui Badilita cu importul de absolventi ale
> universitatilor din Vest mi se pare grevata de subiectivismul si
> personalitatea pronuntat narcisista a autorului. In plus ea ar avea
> darul de a crea o sciziune si ostilitate progresiva intre cele doua
> categorii de absolventi (cei din Romania si cei din Vest).

Sigur ca asa s-ar intampla mai ales ca dupa cum bine stim cu totii orgoliile sunt nemasurate in invatamant ...

> Mult mai simplu mi s-ar parea sa promovam ATRAGEREA IN SISTEMUL
> EDUCATIONAL (universitar SI preuniversitar) a tinerilor valorosi care
> in prezent
> isi gasesc an de an locuri de munca in sectorul particular, respinsi
> de retributia scandalos de insuficienta a unui asistent sau profesor
> debutant. Bineinteles, asta ar implica o intreaga schimbare de optica
> sociala asupra rolului si importantei invatamantului, care este si in
> prezent o "priotitate nationala" - dar numai pe hartie! (Daca as fi
> economist, as studia impactul pe care o politica efectiva de dirijare
> a unor investitii masive in invatamantul de diferite grade l-a avut
> asupra "miracolului economic" sud-coreean din anii '70-80.)

Ceea ce am scris si eu in 2 randuri (chiar si la acest articol) adica ca eu consider ca mai intai ar trebui sa-i aducem acasa (adica in universitati) pe cei din ... tara ! In final cateva intrebari:
1) in catedra unde activati chiar nu exista formate in acesti 17 ani niste gasti care ii sustin si promoveaza pe cei "care sunt pe linie" ?! Gasti care se sustin reciproc in vederea obtinerii unor avantaje care nu au nimic de-a face cu obictivitatea si calitatea ? Unii dintre ei care sunt in diverse comitete si comitii si care dirijeaza fonduri dupa alte principii decat calitatea si performanta ?
2) aveti cunostinta de faptul ca in alte catedre exista mai multi membri ai aceleiasi familii ? Sau macar copii ai unor colegi care sunt indrumati la doctorate si masterate de alti colegi de-ai d-tra (nu neaparat din aceeasi catedra dar care in felul acesta regleaza anumite intrajutorari reciproc avantajoase ...) ?! Desi nu este interzis vi se pare normal ?

moroianu (...@k.ro, IP: 92.80.116...)
2007-08-30 22:18
Re: Intrebarea la care ma intorc este:


Ce sfat presupuneti ca ne-ar da un universitar sud-coreean, care ar auzi toate aceste probleme in care ne zbatem? (Presupun ca de coruptie si de nepotism ar fi auzit si el destule in tara lui de origine.)

La 2007-08-30 21:54:27, Liviu2002j a scris:

> D-le Moroianu, nu mi-ati produs o dezamagire deoarece, asa cum v-am
> tot scris, este posibil ca in cercurile in care activati d-tra
> lucrurile sa stea ceva mai bine dar, tot asa cum v-am scris, cred ca
> aceste "cercuri" sunt mult prea mici in raport cu tot ceea ce inseamna
> invatamant superior in Bucuresti si mai ales in toata Romania.
> Impulsivitatea si incrancenarea cu care scriu despre educatie si in
> special despre invatamantul superior au la baza niste triste
> experiente pe care le-am trait (personal) motiv pentru care dati-mi va
> rog voie sa ma comport in consecinta (ba, daca vreti, sunt un exemplu
> despre care vorbeste d-nul Badilita in acest articol dar cu toate
> acestea nu sunt atat de vehement cum am fost pana acum !!!). Si apoi,
> asa cum tot scriu, consider si cred ca educatia este si a fost
> prioritatea "zero", iar cadrele didactice ar trebui alese dintre cei
> mai performanti si onorabili cetateni.
>
> > Daca v-am inteles bin motivele de nemultumire, cred ca ele
> > graviteaza in jurul existentei, in domeniul dv de activitate
> > profesionala, a unor "clanuri" compacte care monopolizeaza granturile,
> > fondurile pentru cercetare si in general sansele de afirmare a celor
> > mai buni. Fara a fi sociolog, inclin sa cred ca problema astfel pusa
> > nu are nici o solutie, sau in orice caz nu are solutie pe termen
> > scurt! Pur si simplu un astfel sistem de intrajutorare reciproca a
> > mediocritatilor este practic invulnerabil la atacuri din exterior,
> > fiindca beneficiarii lui au ocupat de mult toate pozitiile strategice
> > si institutionale care-i permit supravietuirea si autoreproducerea
> > "dupa chipul si asemanarea lor".
> > Senzatia mea este ca dv insiva, daca ati fi ministrul educatiei si
> > cercetarii, n-ati putea face mare lucru pentru a schimba lucrurile de
> > azi pe maine - fiindca oricum nu cunoasteti amanuntele concrete decat
> > intr-un sector limitat de activitate, iar pentru demascarea si
> > inlaturarea completa a impostorilor v-ar lipsi, pe langa cadrul
> > juridic necesar unei mini-revolutii culturale, atat informatiile cat
> > si "cadrele" potrivite pentru epurarea si inlocuirii vechii
> > nomenclaturi.
>
> Sigur ca aveti absoluta dreptate in tot ceea ce scrieti dar trebuie sa
> plecam odata de undeva ... Credinta mea este ca incet-incet, precum
> incepe sa cristalizeze grauntele de cristal, daca am avea in societate
> cat mai multe "puncte" dintr-acestea de unde sa inceapa cristalizarea,
> atunci vom putea ajunge si noi precum este cristalul. Suna destul de
> poetic si inocent dar eu chiar cred in acest lucru.
>
> > Cel mai important mi se pare in situatia actuala a nu amesteca
> > nemultumirile si factorii personali cu dorinta de indreptare generala
> > a lucrurilor. Iar mai important decat orice - a cadea de acord asupra
> > unui set de PROPUNERI CONCRETE vizand redresarea PE TERMEN MEDIU a
> > invatamantului romanesc de toate gradele. (Am cautat in arhiva unul
> > din mailurile dv in care parca schitati niste propuneri de acest de
> > tip, dar n-am reusit sa-l gasesc.)
>
> Da, am schitat cateva puncte la un comentariu la o postare a d-rei
> (d-nei) "griar", o mai veche "cunostinta" de la care de fapt a inceput
> totul ... Cred ca acum "vedeti" riscurile "neacordarii" prezumtiei de
> nevinovatie ! In fine, in pofida "nemultumirilor personale" am inceput
> propunerile cu "concursuri si examene adevarate atat pentru studenti
> cat si pentru profesori cu orice risc ...". Ori - imi pare rau ca
> trebuie sa va scriu dar este una din putinele facultati din
> Politehnica care au dat examen de admitere ! - de exemplu subiectele
> de la matematica la facultatea de electronica din acest an (gen "sa
> se calculeze i plus i la a 3-a plus i la a 5-a" ...) ma duc foarte
> tare cu mintea la prostitutie ... Adica hai sa avem studenti si pentru
> ca suntem "marea facultate de electronica" sa salvam cat de cat
> aparentele ... Sigur ca trebuie adaptat totul la "materialul
> clientului", adica la ce vine din liceu, dar oricum ar fi parca tot a
> prostitutie seamana ... Va inchipuiti insa ce absolventi "aluneca" la
> celelalte facultati ?! Va inchiputi cum trebuie sa se prostitueze
> cadrele didactice de la aceste facultati ?! Ca sa aiba si ei studenti
> ? Cum trec loazele ca gastele prin apa ? Asa este si cazul
> universitatilor cu mai mic renume care pur si simplu nu au de unde
> alege si iau si ei ce mai ramane ... Ce ma mira pe mine este cum de
> economia noastra accepta absolventi pregatiti in consecinta ?! Aud ca
> bancile (a caror extindere o simtim cu totii) angajeaza multi
> absolventi cu pregatire inginereasca ori acest lucru nu stiu cum se
> poate numi ...
>
> > Propunerea d-lui Badilita cu importul de absolventi ale
> > universitatilor din Vest mi se pare grevata de subiectivismul si
> > personalitatea pronuntat narcisista a autorului. In plus ea ar avea
> > darul de a crea o sciziune si ostilitate progresiva intre cele doua
> > categorii de absolventi (cei din Romania si cei din Vest).
>
> Sigur ca asa s-ar intampla mai ales ca dupa cum bine stim cu totii
> orgoliile sunt nemasurate in invatamant ...
>
> > Mult mai simplu mi s-ar parea sa promovam ATRAGEREA IN SISTEMUL
> > EDUCATIONAL (universitar SI preuniversitar) a tinerilor valorosi care
> > in prezent
> > isi gasesc an de an locuri de munca in sectorul particular, respinsi
> > de retributia scandalos de insuficienta a unui asistent sau profesor
> > debutant. Bineinteles, asta ar implica o intreaga schimbare de optica
> > sociala asupra rolului si importantei invatamantului, care este si in
> > prezent o "priotitate nationala" - dar numai pe hartie! (Daca as fi
> > economist, as studia impactul pe care o politica efectiva de dirijare
> > a unor investitii masive in invatamantul de diferite grade l-a avut
> > asupra "miracolului economic" sud-coreean din anii '70-80.)
>
> Ceea ce am scris si eu in 2 randuri (chiar si la acest articol) adica
> ca eu consider ca mai intai ar trebui sa-i aducem acasa (adica in
> universitati) pe cei din ... tara ! In final cateva intrebari:
> 1) in catedra unde activati chiar nu exista formate in acesti 17 ani
> niste gasti care ii sustin si promoveaza pe cei "care sunt pe linie"
> ?! Gasti care se sustin reciproc in vederea obtinerii unor avantaje
> care nu au nimic de-a face cu obictivitatea si calitatea ? Unii dintre
> ei care sunt in diverse comitete si comitii si care dirijeaza fonduri
> dupa alte principii decat calitatea si performanta ?
> 2) aveti cunostinta de faptul ca in alte catedre exista mai multi
> membri ai aceleiasi familii ? Sau macar copii ai unor colegi care sunt
> indrumati la doctorate si masterate de alti colegi de-ai d-tra (nu
> neaparat din aceeasi catedra dar care in felul acesta regleaza anumite
> intrajutorari reciproc avantajoase ...) ?! Desi nu este interzis vi se
> pare normal ?
>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Zbor misterios (3473 afisari)
 La ce bun un doctorat la Sorbona sau la Oxford? (3198 afisari)
 Curentul pro-Anania (2855 afisari)
 SUA si Iranul in plin razboi al amenintarilor (2081 afisari)
 Calificare cu nelinisti (1786 afisari)
 Elena Basescu: Tata are dreptul sa aiba relatia cu presa pe care o are (432 afisari)
 Laura Codruta Kovesi se desparte de sot (272 afisari)
 Accident aviatic soldat cu doi morti (253 afisari)
 Starea de sanatate a senatorului Iorgovan este stabila (155 afisari)
 Rasturnare spectaculoasa de situatie in ancheta uciderii ziaristei Anna Politkovskaia (129 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00879 sec.