Ziua Logo
  Nr. 3999 de sambata, 4 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-08-04
John (...@yahoo.com, IP: 72.54.202...)
2007-08-05 00:17
cefaleea :)

Asta da, durere de cap, alegerea unui nou Patriarh... Corectati-ma daca gresesc, dar dupa cat imi amintesc in Biserica Ortodoxa Romana aceasta problema a fost rezolvata astfel: Pe scaunul Mitropoliei Moldovei este asezat succesorul la Patriarhie. Asa ca tot ce se va face va fi doar o confirmare a unei decizii cantarite mai demult.

Activitatea, meritele sau lipsa lor in cazul PF Teoctist vor face obiectul istoriei de acum. Altceva as vrea eu sa spun insa... Imi amintesc iesirea la rampa a Patriarhului in ultimele zile ale regimului Ceausescu. BOR a dovedit intotdeauna supusenie fata de regimul comunist si Arapasu n-a facut exceptie. O, nicidecum ! Asa ca l-a tamaiat pe dictator si i-a infierat pe revolutionari. Apoi, s-a intors roata si vazand cat de greu a scrantit-o s-a dat bolnav o vreme. Dupa care a revenit, vazand ca nu s-au schimbat prea multe.

Va amintiti discutiile din 1990? Doreau unii sa-l schimbe, dar n-au gasit articol. Pe ce baza? Doar daca s-ar fi lepadat de dreapta credinta, adica pe motiv de erezie. Asa ca a ramas la locul lui. In concluzie, conform normelor BOR, poti face orice. Un popa cu care am discutat amical mai multe chestii din astea, mi-a zis: In haina preotesca sunt dator sa arat consideratie slujbei si chemarii mele. Am iesit din biserica, mi-am luat costumul de blugi, merg la disco. Sunt un om obisnuit. Fumez, beau, injur (dar nu de mama si de Dumnezeu). Imi place o femeie, o f…. Desigur ca nu e bine sa te faci de poveste, asa mai cu perdea...

In concluzie, articolul e naiv. Biserica este o institutie divina si umana. Daca ar avea mai multa incredere in Dumnezeu, ar urmari sa traiasca conform preceptelor biblice si nu s-ar amesteca atat in politica si nu ar astepta bani de la buget. Credinciosii ar contribui de bunavoie si din convingere la sustinerea bisericii. Dar pentru ca s-a indepartat de crestinismul primar (nu acum, ci de multa vreme, de prin sec al doilea) are nevoie sa se sustina pe parghii lumesti.

Cine va fi noul Patriarh nici nu conteaza. Stim ce fel de biserica va administra.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Moartea sub ancheta (7931 afisari)
 Culisele secrete ale revolutiilor din 1989 (4300 afisari)
 Intalnire secreta Kissinger-Putin la Novo-Ogariovo (2894 afisari)
 Iluzoria autocefalie (2564 afisari)
 De ce basarabenii au dreptul la cetatenia romana (2457 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00720 sec.