Ziua Logo
  Nr. 3988 de luni, 23 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Procesul comunismului

2007-07-23

Comentarii: 15, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Sorin D
2007-07-23 00:30:36

Realist zis si sper ca justita sa si faca treaba

ca sa nu mai fim priviti ca o turma de catari peste care oricine face ce vrea. Suntem ROMANI, avem o singura tara si deci e datoria noastra sa ne facem curatenie in ograda noastra. JUSTITIA sa ACTIONEZE asupra privilegiatilor scenaristi de orice fel.
SUNTEM ROMANI si e cazul sa o afle din acest moment oricine mai atenteaza la LIBERTATEA, DEMOCRATIA, JUSTITIA si VIATA NOASTRA.

Nu suntem cei mai buni dar vom deveni. Nu suntem cei mai realisti dar vom fi. Nu suntem cei mai bogati dar vom fi.
In schimb am fost iertatori si ignoranti, DAR NU VOM MAI FI!

VREM DREPTATE si nu conducatori carora nu le pasa de noi si care joaca cu vietile noastre si viitorul nostru un sah prost de oameni mediocri, pretins elitisti.

Am fost mereu pana acum niste oameni naivi, increzatori in vorbe, in zambetele si promisiunile meschine ale unor oameni fara suflet.

Din acest moment vom deveni un popor de oameni culti, civilizati, hotarati, luptatori pentru vietile lor, pentru natiunea lor si nu 'spartani in fata televizorului' sau 'lingusitori' ai avutilor.

Vom fi un popor respectat de alte popoare elitiste si vom impune respect prietenilor incat nimeni nu va mai indrazni sa vorbeasca despre infractori, hoti sau cersetori romani.
Suntem mult mai buni decat spun ei, mult mai puternici, mult mai plini de viata, de omenie si e drept ca din acest moment sa devenim INVINGATORI si raspunzatori pentru viata noastra si viitorul nostru.

DIN ACEST MOMENT VOM DEVENI INVINGATORI si vom ridica capetele plecate pentru a arata oricui ca SUNTEM ROMANI!


Dumnezeu sa ne ajute!

IMPREUNA SUNTE


Lobrodogea
2007-07-23 07:42:40

Intrebari normale si raspunsuri inutile

Anii trec, o generatie si-a petrecut tineretea in puscarie, o alta in teroare, minciuna, penurie si restrictii, anii curg ... astazi teroarea saraciei ... ce asteptam de la Ion Iliescu, ce raspunsuri ?
Nicolae Ceausescu ne promitea raspunsuri in fata MAN-le, la vremea aceea cine mai avea nevoie de explicatiile lui Ceausescu ...
Din pacate generatia tanara va face aceasta dezbatere in jurul unui morman de cenuse.

ionion
2007-07-23 09:37:51

Ce scrisori...ce intrebari... hoasca de pe Moliere trebuie tarata in fata Tribunalului de la Haga.

si basta .

ionion
2007-07-23 11:13:31

Stimate Domnule Iliesiu nu ma asteptam din partea Domniei Voastre

ca veti face o asemenea greseala.
Cui ii trimiteti Dumneavoastra scrisori si corespondenta ?
Uni asasin, uni criminal de holocaust ?
Stimate Domn, daca intr-adevar urmariti condamnarea lui Ion Iliescu trimiteti materiale cu probe direct la Haga- stimate Domn.
Nu uitati ca aceste materiale in fata unui tribunal romanesc basescian nu ar avea nicio greseala si v-ati pierde timpul de pomana.
Fiti hotarat domnule Iliesiu daca intr-adevar doriti pedepsirea acelui individ cu numele de Ion Iliescu.

CristinaC
2007-07-23 11:20:56

Tipic PSD

tipic Iliescu, tipic PSD. Multe vorbe, fara a spune ceva. Ma tot intreb cum a putut sta atatia ani la guvernare. Sa spuna adevarul despre mineriade si revolutie, sa isi asume responsabilitatea pt faptele sale ... cerem prea mult.
Cand am citit rasp lui Iliescu parca am citit raspunsul Abramburicai la acuzatiile studentilor ... au impresia ca toti vor sa isi faca imagine pe seama lor ... de parca ei ar avea o imagine buna .... Oameni cu putere si lipsiti de viziune si dorinta pt binele altcuiva decat ..personal. Oameni care traiesc in lumea lor si au impresia ca totul merge bine. Daca ii intrebi de canicula ..probabil ne vor spune ca sunt max 25 de grade ...
Chiar sper ca noi, tinerii sa fim forta care sa schimbe Romania.

S
2007-07-23 12:30:10

"Cine imparte parte-si face"! ...

Gesticulatiile astea "anticomuniste", "antiiliesciste", anti ce-o mai fi, devin penibile. Iliescu a facut mult rau Romaniei, fara nici o indoiala, doar ca linsajul asta patimas nu-i face decat bine.
Raportul lu' Tismaneanu nu-i credibil in fata lumii pentru ca este partial, venit din partea unei persoane partiale.
Daca intr-adevar doriti credibilitate, guvernul trebuie sa mandateze o ancheta internationala, neutra, asa cum e cazul in toate cazurile grave ale lumii.

Liviu2002j
2007-07-23 12:54:27

Re: Tipic PSD

La 2007-07-23 11:20:56, CristinaC a scris:

> Chiar sper ca noi, tinerii sa fim forta care sa schimbe Romania.

Si noi astia mai putin tineri speram acelasi lucru d-ra ... Dar din nefericire s-a mai format deja o generatie care actioneaza la fel ca cei care i-au format. Probabil ca nevoia aceasta de a trai mai bine oricum, ii determina pe mult prea multi tineri (carora nici nu prea le place munca dar le cam place sa aiba tot ce se poate ...) sa faca compromisuri mult prea mari si mult prea devreme. Nu contest ca in cele mai multe cazuri au fost manipulati dar si aceasta calitate de a nu te lasa manipulat tine tot de educatie si cultura. Daca pe langa speranta pe care o aveti mai si militati alaturi de cei ca d-tra ar fi bine ca pe langa imboldurile politicianiste sa proliferati si niste imbolduri la invatatura, profesionalism, tinerea cuvantului dat si in general sa va intoarceti si sa va axati pe refacerea celor 7 ani de acasa. Succes !

DRAGOS NICOLAE OVIDIU
2007-07-23 15:41:46

Domnul Iliescu are dreptate ,din nefericire pt cei doi ratati

Ii consider ratati fiindca nu-mi aduc aminte sa fi facut vreunul din ei ceva asa deosebit incat sa-si poata permite sa faca pe inchizitorii cu un fost presedinte al tarii.Un om care ne-a reprezentat ani la rand pe plan international si,indiferent ce spun ,,baietasii,, astia ca ar fi facut prin 56,58,cert e ca a jucat un rol important in construirea democratiei in Romania si in asigurarea unui climat de calm si stabilitate(atat cat se putea )in timpul si dupa revolutia din decembrie.Am participat la revolutia din 1989 ca militar in termen in diverse puncte fierbinti din Bucurestiul acelor zile.Nu stiu insa pe unde erau cei doi micimani ce se impauneaza acum dupa ce unul (crede el ca...) ii pune niste intrebari (oricum de oligofren)domnului Iliescu iar celalalt il felicita,girand astfel demersul intrebaretului cu notorietatea josniciei de care a dat dovada in ultima vreme cel putin.

Radu Dragan
2007-07-23 17:39:53

Re: "cinste" dumitale DRAGOS NICOLAE OVIDIU


Ca soldat la revolutie cati a-ti impuscat dom'le DRAGOS NICOLAE OVIDIU?
Aparati kanalia Iliesku pentru a va aparati crimele dumneavostra?
Si daca e vorba de oligofreni cine sunt oligofreni?
Cei ce vor adrevarul si sunt de partea victimelor ori ce apara kalaul
kriminal, Iliesku ........

Aladin
2007-07-23 17:54:32

Oare e nevoie de o lege ciudata.

Ciudata pt ca acest lucru nu se intampla in nici o civilizatie. O lege care sa stipuleze ca fostii conducatori de stat nu au voie sa fie parlamentari ?
Unde ati mai vazut asta in afara democratiei tip struto-camila damboviteana ? Acest ahtiat de putere marire si avantaje a facut NUMAI
RAU romanilor cinstiti. Cum de mai apar fara rusine unii care sa ii ia apararea ? Niste lingai de profesie si banditi in devenire.
Noi "latram" aici si ori unde ,ei (banditii comunisti isi rad in barba si isi rotunjesc avutiile). Altceva nu stim sa facem ?

Radu Dragan
2007-07-23 18:43:33

Domnule, DRAGOS NICOLAE OVIDIU

Dumneavostra descrieti ca micimani si oligofreni pe cei ce arata crimele
kalaului Iliesku.
Numindu-i "frustrati" v-ati identifica folosind exact cuvintele kalaului Iliesku.
A ajuns azi o "cinste" sa fiti de partea kalaului Iliesku. Si PSD are onoarea de a
avea kanalia ca "presedinte de oroare" lucru care va ajuta si "honoarea si
prestigiul" PSD-ului in viitor!
Ce ne place noua "forumistilor" e indignarea dumneavostra in fata adevarului faptelor si "frustarea" de a nu putea din nou sa ne loviti cu batele "minerilor" ori cu gloantzele "lunetistilor".
Si mai e ceva domnule DRAGOS NICOLAE OVIDIU adevarul vine din faptele calaului, nu din vorbele sale, iar istoria nu se face la muzeul revolutiei
unde kriminalul Iliescu ar dorii sa se faca!
O zi buna dumneavostra, cand sper a nu va starnii indignarea de "soldat" in
"armata" kanaliei.

Rhodos
2007-07-23 19:17:10

Jumatati de masura ce dezbina .

1-Nu disparuse URSS sa nu uitam .
2-Gorbaciov a dorit schimbarea in Romania ,ca de altfel in tot lagarul comunist vasal.
3-Iliescu nu putea actiona normal atita timpcit Urss exista.

cosor ion
2007-07-23 21:54:54

raspunsul unui politruc

referitor la cei 60 mii morti,cine credeti ca a fost de vina?nimeni alta decit PRESA,asa glasueste tov.politruc in prima sa carte-revolutie si reforma.referindu-se la asa zisa revolitie,tov.politruc face afirmatia in aceiasi carte,ca este opera unor cadre de un inalt nivel profesional.deasemenea tov.nu exclude migratia unor autoturisme si microbuze ce veneau din Modova de dincolo de prut si se indreptau spre Timisoara,evidentiat ,in rapoartele securitatii.este interesant de citit aceasta prima carte a politrucului,unde zic eu a fost putin sincer si mai ales cind a venit vorba de contributia pastorului Tockes,pe care mass-media din Ungaria l-a transformat intr-un salvator al neamului romanesc,pe cind realitatea este diametral opusa,lucru punctat si de Ilici.sper ca D-l Iliesu sa-l siciie cu intrebari,ca poate mai scapa ceva de sub controlul politrucului

cosor ion
2007-07-23 21:58:30

Re: Realist zis si sper ca justita sa si faca treaba

La 2007-07-23 00:30:36, Sorin D a scris:

> ca sa nu mai fim priviti ca o turma de catari peste care oricine face
> ce vrea. Suntem ROMANI, avem o singura tara si deci e datoria noastra
> sa ne facem curatenie in ograda noastra. JUSTITIA sa ACTIONEZE asupra
> privilegiatilor scenaristi de orice fel.
> SUNTEM ROMANI si e cazul sa o afle din acest moment oricine mai
> atenteaza la LIBERTATEA, DEMOCRATIA, JUSTITIA si VIATA NOASTRA.
>
> Nu suntem cei mai buni dar vom deveni. Nu suntem cei mai realisti dar
> vom fi. Nu suntem cei mai bogati dar vom fi.
> In schimb am fost iertatori si ignoranti, DAR NU VOM MAI FI!
>
> VREM DREPTATE si nu conducatori carora nu le pasa de noi si care joaca
> cu vietile noastre si viitorul nostru un sah prost de oameni mediocri,
> pretins elitisti.
>
> Am fost mereu pana acum niste oameni naivi, increzatori in vorbe, in
> zambetele si promisiunile meschine ale unor oameni fara suflet.
>
> Din acest moment vom deveni un popor de oameni culti, civilizati,
> hotarati, luptatori pentru vietile lor, pentru natiunea lor si nu
> 'spartani in fata televizorului' sau 'lingusitori' ai avutilor.
>
> Vom fi un popor respectat de alte popoare elitiste si vom impune
> respect prietenilor incat nimeni nu va mai indrazni sa vorbeasca
> despre infractori, hoti sau cersetori romani.
> Suntem mult mai buni decat spun ei, mult mai puternici, mult mai plini
> de viata, de omenie si e drept ca din acest moment sa devenim
> INVINGATORI si raspunzatori pentru viata noastra si viitorul nostru.
>
> DIN ACEST MOMENT VOM DEVENI INVINGATORI si vom ridica capetele plecate
> pentru a arata oricui ca SUNTEM ROMANI!
>
>
> Dumnezeu sa ne ajute!
>
> IMPREUNA SUNTE
>
>
> parca ar fi sarcinile unui raport sindical de pe timpuri.tot ce vrei nu se va intimpla,pina cind Ilici si cu gasca lui nu va parasi parlamentul.acesta trebuie sa fie primul pas si pentru asa ceva trebuiesc pregatiti cetateni care in curind vor merge la urnele de vot
>
>
>
>
>

Atamild
2007-07-23 22:49:00

Pe langa sahul fara sot..

Lasand continultul articolului la o parte, vreau sa va spun ca am citit timp de trei saptamani Ziua zilnic, ba din greseala o gaseam cumparata de doua ori acasa... ce sa va spun? am trecut pe langa redactia voastra intr-o dupa-amiaza foarte calda, sufocant de calda, insa am trecut;)..geamul era deschis, perdeau trasa, se auzeau clapele unei masini de scris .. -se lucreaza- mi-am zis. O singura sonerie pe care poate scria ''push''? nu stiu, nu m-am oprit din mers, nu stiu de ce nu m-am oprit. Asta desi doream sa intru, cumparasem pina si ceva pt. voi.., mai mult simbolic, ceva cadouri,,, o sticla de vin alb bun de tot tamaioasa (nu mai e:-).. si inca una de codnari, vin sec intr-un ambalaj ''misto'', o punga de carton speciala pt. vin pe care se afla imprimat un cosulet plin cu struguri, apetisanti.. alaturi de urarea: Sa traiti bine! Un pachet de cafea si langa el o felicitare aleasa de mine scrisa deja asa: Ghici cine te iubeste? Si am semnat frumos cu stiloul Matilda :-))) pe bune ca asa am facut. Si n-am intrat, poate din cauza ca atunci cand am citit numele strazii Ion Campineanu 4 si mai jos ati scris om politic, mi-a venit in minte cantecul Adei ''Iubesc un om politic'' ..Il stiti? Asa ca n-am intrat, am trecut si am plecat acasa cu cadourile. Punga, cafeaua, felicitarea le mai am, vinul l-am batut.
Sanatate si.. sa auzim si de bine..!
Matilda


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Grila de start (5088 afisari)
 Victoria PD (3395 afisari)
 Sah prin corespondenta (2522 afisari)
 Ben Laden are probleme cu nora (2500 afisari)
 Voronin acuza iar Romania (2047 afisari)
 Basescu zice ca Melescanu si Tariceanu au propus sa-i cumpere aeronava (457 afisari)
 Contre pe cresterea salariilor diplomatilor (272 afisari)
 Canicula a ''secat'' apa minerala (236 afisari)
 Avertizare COD ROSU pentru cinci judete si Capitala (188 afisari)
 George Michael a dat 3,5 milioane de lire sterline pentru o vaca moarta (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00694 sec.