Ziua Logo
  Nr. 3978 de miercuri, 11 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-07-11
cosor ion din SUA (...@msn.com, IP: 76.105.205...)
2007-07-11 03:13
de fapt ce doreste acest Papa?

poate ne spune cind a luat fiinta catolicismul si cum a aparut.sa ne spuna Papa ce s-a intimplat cu biserica apostolica,cine este continuatoatrea ei.se cunoaste ca avem un Papa german

Mache din Illinois (...@sbcglobal.net, IP: 71.34.38...)
2007-07-11 05:04
Re: de fapt ce doreste acest Papa?

S-a intors dom'le lumea cu fundu' in sus. NATO are generali italieni si Vaticanul papa neamt.

La 2007-07-11 03:13:07, cosor ion a scris:

> poate ne spune cind a luat fiinta catolicismul si cum a aparut.sa ne
> spuna Papa ce s-a intimplat cu biserica apostolica,cine este
> continuatoatrea ei.se cunoaste ca avem un Papa german
>

moroianu (...@k.ro, IP: 89.123.17...)
2007-07-11 08:59
Re: // Mache


Numai Romanul a ramas cum il stim: toba de carte, plin de intuitie intelectuala si de o nemaipomenita traire metafizica, punandu-l in contact nemijlocit cu toate marile religii si filosofii ale lumii!

La 2007-07-11 05:04:56, Mache a scris:

> S-a intors dom'le lumea cu fundu' in sus. NATO are generali italieni
> si Vaticanul papa neamt.
>
> La 2007-07-11 03:13:07, cosor ion a scris:
>
> > poate ne spune cind a luat fiinta catolicismul si cum a aparut.sa ne
> > spuna Papa ce s-a intimplat cu biserica apostolica,cine este
> > continuatoatrea ei.se cunoaste ca avem un Papa german
> >
>
>

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.142...)
2007-07-11 13:07
Re: // Mache

La 2007-07-11 08:59:12, moroianu a scris:

>
> Numai Romanul a ramas cum il stim: toba de carte, plin de
> intuitie intelectuala si de o nemaipomenita traire metafizica,
> punandu-l in contact nemijlocit cu toate marile religii si filosofii
> ale lumii!

Mai degraba semidoct si asa cum spunea Caragiale "simt enorm si vad monstruos". Pentru un inginer este probabil scuzabil (desi daca aceasta categorie profesionala nu ar fi existat atunci probabil ca umanistii extremisti nu ar fi iesit mai departe de gura pesterii !) dar pentru un umanist care da lectii de gramatica muncitorilor romani care lucreaza in strainatate (lucru foarte bun in sine mai ales ca in felul acesta isi justifica banii pe care ii primeste si de la contribuabilii care nu au copii la scoala si oricum se completeaza niste lipsuri mai vechi) trebuie avuta o grija mai mare. Spre exemplu in mesajul de ieri la care nu am reusit sa raspund (ca unii mai trebuie sa si munceasca ca altii sa-si "incaseze" salariile !) puteti ramane d-tra cu gandirea/judecata la nivelul botinei sau al gleznei de broasca (mai este o zicere populara care exprima un lucru mic: "cei mai mica si mai mica decat ... de furnica ?!"). Sau prin cuvantul "ramanem" ati folosit exprimarea regilor sau a celor cu titlul de "sir" (ca acesta este un titlu - profesor este numai o gradatie didactica in pregatirea si cresterea fireasca ale celor care lucreaza in invatamant si educatie) ? Si apropos, pentru exactitate, numele pictorului grec este Apelles (cu 2 litere "L" si nu "P" - mai era putin si il faceati "mere"; de altfel asemanarea cu numele renumitului matematician care ne-a lasat si regula care ii poarta numele dar si altele m-au facut sa cred ca sunteti profesorul de matematici Moroianu) iar proverbul latin ramas in constiinta publicului (ca oricum pictorul grec a spus ce a spus in greceste probabil !!!) este "Ne sutor ultra crepidum".

In ceea ce priveste salarizarea celor din invatamantul preuniversitar pe care il deplangeti, salarizare care "pare special gandita pentru persoane cu pregatire si posibilitati submediocre", trebuie sa va spun 2 lucruri: daca ati incercat sa ma jigniti pe mine personal atunci V-ATI INSELAT dar in acelasi timp ati jignit pe cei nu stiu cate mii de profesori din invatamantul preuniversitar pe umerii carora plangeti cu ipocrizia de care am scris si pe care am intuit-o. Iar in ceea ce priveste frustrarea mea este normala si fireasca (am remarcat cum atunci cand nu mai aveti argumente banuiti oamenii de nu stiu ce afectiuni sau boli !) atat timp cat vad pregatirea tinerilor care ies din mediul universitar cu diplome din ce in ce mai multe si cu titulaturi din ce in ce mai sofisticate dar care nu reflecta nici in proportie de 20% realitatea. Din banii contribuabililor se aloca fonduri nejustificate atat pentru burse (nu atat basarabenilor cat si alor nostri !) cat si pentru cercetari care efectiv nu au nici o utilitate, nu le mai consulta nimeni niciodata deoarece nu aduc nimic nou in domeniu, nu pot fi luate drept exemple sau inceputuri de cercetari pentru generatiile urmatoare, iar in ceea ce priveste aplicativitatea practica (chiar si in domeniul umanist !) lucrurile sunt si mai moarte. Sigur ca ma simt frustrat cand stiu cat am invatat ca sa fiu sef de promotie, cat am studiat pentru doctorat (si acum s-a ajuns cu doctoratul la secretarele din facultate - cand se vor da si femeilor de serviciu si portarilor ?!) si postdoctorat, in timp ce universitarii nu vad ca educatia ar fi la pamant. Limbajul de mahala si comportamentul indecent in institutiile de invatamant superior sunt "bazaconii" pentru d-tra ! Si apropos, cum puteti d-tra distinge un "ton" dintr-un material scris ?! Pe de alta parte s-au facut profesori pe banda rulanta avandu-se in vedere numai criteriul varstei si a faptului ca sunt dintr-ai nostrii, care au mancat salam cu soia cu noi ! Si acum li se dau numai lor salarii mari ca un fel de compensatie dar foarte putini sunt cei de valoare care sa justifice "incasarile" de "40-50 de milioane lunar" (altcineva pe forum avansa sume de 15000 lei noi !). La asa mentori asa discipoli !

moroianu (...@k.ro, IP: 89.123.19...)
2007-07-11 14:04
Re: // Liviu

La 2007-07-11 13:07:09, Liviu2002j a scris:

> pentru exactitate, numele pictorului grec este Apelles (cu 2 litere "L" si nu "P")
===================
Asa este - mea culpa!
----------------------------------
> iar proverbul latin ramas in constiinta publicului (ca
> oricum pictorul grec a spus ce a spus in greceste probabil !!!) este
> "Ne sutor ultra crepidum".
====================
Proverbul contine acuzativul feminin "crepidam", iar nu inexistentul
"crepidum" . (Va puteti convinge apeland la aceeasi sursa electronica din care l-ati gasit pe Apelles!)
-----------------------------------
> In ceea ce priveste salarizarea celor din invatamantul preuniversitar
> pe care il deplangeti, salarizare care "pare special gandita pentru
> persoane cu pregatire si posibilitati submediocre", trebuie sa va spun
> 2 lucruri: daca ati incercat sa ma jigniti pe mine personal atunci
> V-ATI INSELAT dar in acelasi timp ati jignit pe cei nu stiu cate mii
> de profesori din invatamantul preuniversitar pe umerii carora plangeti
> cu ipocrizia de care am scris si pe care am intuit-o.
====================
Pai, nu-i asa: daca in loc sa ma refer la salarizarea de mizerie a invatamantului preuniversitar, as fi luptat pentru triplarea salariilor din propria mea categorie universitara, atunci nici n-as mai fi jignit pe nimeni, si nici n-as mai fi fost "ipocrit"!... Nu pot sa spun decat ca... sunteti consecvent cu propriile premise aurite, d-le Liviu!

(Ati uitat totusi sa mai mentionati siguranta cu care ma apostrofati in calitate de persoana ajunsa in varful ierarhiei universitare, care "si-a uitat colegii cu un salariu mai mic chiar decat cel din licee, etc".)
-----------------------------------

Tot restul este prea confuz si prolix ca sa poata fi usor comentat. Ar merita
oricum sa ne comunnicati tema lucrarii dv de doctorat si aplicatiile economice sau de alta natura prin care s-a diferentiat de masa celor care "efectiv nu au nici o utilitate, nu le mai consulta nimeni niciodata deoarece nu aduc nimic
nou in domeniu, nu pot fi luate drept exemple sau inceputuri de
cercetari pentru generatiile urmatoare, etc."

PS Pentru completitudine, mai mentionez:

1. "Tonul" pe care este redactat orice mesaj personal poate fi sesizat la o lectura oricat de superficiala, cu conditia sa ai o minima experienta in domeniu.
2. Nu "limbajul de mahala de pe culoarele facultatilor" mi s-a parut o bazaconie, ci pretentia d-tale de a-ti raporta ce "atitudine" am luat fata de acest fenomen (de altfel universal intalnit in Romania zilelor noastre).

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.142...)
2007-07-11 15:36
Re: // Moroianu

D-le Moroianu, in principiu ar trebui sa ne regasim de aceeasi parte a baricadei dar noi suntem romani ce naiba !? Trebuie sa facem noi ceva mai altfel (cum ar fi sa ne lipsim de o frana de exemplu !), sa ne impungem macar un pic asa ca sa dam un "farmec aparte" dialogului. Acum sigur ca daca ma calcati pe bataturi va raspund cu aceeasi moneda sau chiar mai rau ca nu aveti numai d-tra universitarii posibilitatea asta si in ciuda timpului liber pe care il aveti (si pe care banuiesc ca il folositi pentru studiu !) nu detineti adevarul absolut ...

In ceea ce priveste proverbul cu pricina d-tra sunteti de specialitate si probabil ca citarea lui incorecta nu va face cinste. Sigur ca este corect "acuzativul feminin" dar eu am vrut mai degraba sa scot in evidenta folosirea cuvantului "ultra" in locul lui "supra" care probabil (d-tra stiti mai bine !) se foloseste in alt context.

D-le Moroianu, probabil ca acolo unde lucrati d-tra cu cativa studenti si la niste teme de natura teoretica care necesita resurse reduse (adica pe un segment unde concurenta si interesele nu sunt atat de mari) nu se "vede" atat de pregnant si evident scurgerea unor fonduri importante pentru teme de doctorat sau cercetare alese in principal dupa 3 criterii:
- ca numai atat stiu cei responsabili (ramasi acolo din vremuri imemoriale de cand s-au schimbat foarte multe in lume !);
- ca asa au vazut ei pe unde au mai fost prin strainatate;
- ca asa este la moda sa se studieze nu stiu ce ...
De partea cealalta cei implicati nu au nici macar nivelul cerut pentru un absolvent de Bacalaureat (si am mai scris si eu de nu stiu cate ori ca intr-adevar raul pleaca din gimnaziu si liceu !) dar sunt umili si servili ceea ce "mentorilor" lor le convine. Este evident ca unul care stie despre ce este vorba, care mai are si idei pe deasupra si incepe sa critice este incomod si in consecinta de nedorit ! Inca o data nu stiu in ce domeniu (cu siguranta umanist) lucrati si care este nivelul celor de acolo dar exista mult prea multe voci care imi confirma convingerea ca banii dati universitarilor (care stiti bine cum sunt organizati in "clici" si "triburi" si mai ales modul in care isi distribuie intre ei aceste fonduri !) se cam duc pe apa Sambetei. Numai daca urmariti mesajele de pe acest forum ar fi trebuit ca macar pana acum sa va puneti un semn de intrebare cu privire la acest subiect. Iar daca acolo in mediul d-tra nu este "chiar asa" asta nu inseamna ca nu este si imi este teama ca ponderea este data de ceea ce scriu eu si nu de ceea ce credeti sau chiar traiti d-tra.

Iar in final aratati-mi unde am formulat eu "pretentia" sa-mi "raportati" ? Asta este inca o rautate gratuita ! Eu v-am rugat mult prea inocent in raport cu "tonul" mesajelor d-tra sa-mi spuneti parerea d-tra ... Sunt curios sa stiu daca in afara lectiilor moralizatoare pe care le faceti aici pe forum aveti si o activitate civica la fel de moralizatoare. Iar daca acest fenomen "universal" intalnit in Romania zilelor noastre este atat de evident si il stiti prea bine, d-tra ca si educator ce faceti ? Va adaptati lui sacaindu-i pe cei mai seriosi care incearca sa-l stopeze ? Nu de alta dar intr-un mesaj adresat unui forumist mai tanar ii recomandati seriozitate ...

moroianu (...@k.ro, IP: 89.123.22...)
2007-07-11 18:39
Re: "Crepidam"!

La 2007-07-11 15:36:22, Liviu2002j a scris:

> In ceea ce priveste proverbul cu pricina d-tra sunteti de specialitate [!!]
> si probabil ca citarea lui incorecta nu va face cinste. Sigur ca este
> corect "acuzativul feminin" dar eu am vrut mai degraba sa scot in
> evidenta folosirea cuvantului "ultra" in locul lui "supra" care
> probabil (d-tra stiti mai bine !) se foloseste in alt context.
======================================================

5 randuri foarte confuze din care nu rezulta clar daca acceptati sau nu varianta corecta "crepidam" in locul inexistentului "crepidum".
-----------------------------------------------------------------------------------------------

> Inca o data nu stiu in ce domeniu (cu siguranta umanist) lucrati
==========================================================
De ce "cu siguranta", cand eu totusi predau matematica?

Nu cumva la fel de sigur sunteti si de multe alte afirmatii pe care le faceti?
------------------------------------------------------------------------------------------------------

> Iar in final aratati-mi unde am formulat eu "pretentia" sa-mi
> "raportati" ?
===========================================================
Citez:
"Nu stiu nici ce si daca ati luat vreo pozitie atunci cand pe holurile facultatii ati auzit inevitabil un limbaj de mahala si ati vazut comportamente care nu numai ca nu au nimic de-a face cu o institutie de invatamant superior dar..."

Nu e suficient? Si nu e o bazaconie?...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
> Iar daca acest fenomen "universal"
> intalnit in Romania zilelor noastre este atat de evident si il stiti
> prea bine, d-tra ca si educator ce faceti ? Va adaptati lui sacaindu-i
> pe cei mai seriosi care incearca sa-l stopeze ? Nu de alta dar intr-un
> mesaj adresat unui forumist mai tanar ii recomandati seriozitate ...
============================================================

"Ca si educator" -, in primul rand va atrag atentia ca acest "SI" este complet parazitar si si pe mine ma zgarie neplacut pe urechi; in al doilea rand nu cred ca aveti in nici un fel caderea sa ma trageti la raspundere pe acest ton (cu asta revenim la o chestiune deja dezbatuta); si in al treilea rand - va asigur ca seriozitatea este o insusire carte se demonstreaza sau nu, dar nu e dobandita in mod automat de oricine se revendica verbal de la ea.

PS Nu ne-ati dat titlul lucrarii de doctorat elaborate dupa terminarea facultatii ca sef de promotie; nu mi-ati explicat in ce consta "ipocrizia" parerii ca salarizarea din invatamantul preuniversitar este cauza calitatii intregului proces educational din Romania; si nici n-ati precizat cum ar trebui remediat raul despre care sustineti ca ati fi scris de mai multe ori ca pleaca "din licee si gimnazii". Cumva tot prin reduceri drastice de salarii?


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Marilyn Monroe, diva nespalata (5741 afisari)
 "Singura Biserica adevarata este Biserica Catolica" (2656 afisari)
 Filiera Transnistria (2489 afisari)
 Unde este Liiceanu de la Paltinis? (2238 afisari)
 Palat contra sprijin (2231 afisari)
 Corina Vintan a pierdut concursul pentru admiterea in Corpul Diplomatic al MAE (245 afisari)
  Ossama ben Laden are nora o bunica britanica (202 afisari)
 Motivatia unei decizii "corecte politic" si impotriva interesului national (162 afisari)
 In atentia primarilor Emil Boc, Adriean Videanu... (87 afisari)
 Polul de dreapta se contreaza in chestiunea pensiilor (80 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00786 sec.