Ziua Logo
  Nr. 3969 de sambata, 30 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-06-30
alwis46 (...@yahoo.com, IP: 82.78.117...)
2007-06-30 11:19
Minciuna ca adevar.

Domnul ministru al justitiei incerca sa ne abureasca declarand ca habar nu a avut de continutul documentului plecat din ministerul dumnealui catre Comisia Europeana. Domnia sa declara totodata ca aceasta scrisoare este scrisa de specialistii ministerului ca raspuns la solicitarile CE, aratand si ca el nu a solicitat scoaterea din scrisoare a paragrafelor care vizau activitatea DNA.
In replica, purtatorul de cuvant al CE, Mark Gray, recunoaste atat scrisoarea cat si comentariile legate de DNA :
" Executivul european a primit a primit un numar de comentarii referitoare la DNA, dar nici una din consideratiile noastre referitoare la DNA nu a fost schimbata in urma scrisorii partii romane."
De asemena, oficialul european a mai declarat ca scrisoarea le-a parvenit prin intermediul reprezentatntei romane de la Bruxelles.
Domnul Chiuariu are o declaratie halucinanta referindu-se la aceasta scrsiaoare afirmand ca expertii din subordinea dumnealui au scris noua pagini cuprinzand obiectii si recomandari, majoritatea sfidand orice cutuma, fara ca el sa prinda de veste.
Fosti consilieri ministeriali care au lucrat direct la celelalte rapoarte declara insa ca nimic nu pleaca spre CE fara avizul ministrului, mai ales cand este vorba de documente de o asemenea importanta.
Domnul Chiuariu da dovada ori de naivitate ori de rea vointa incercand sa paseze responsabilitatea scrisorii cu pricina in carca subordonatilor sai deoarece informatiile de genul celor cuprinse in Raportul CE nu parvin in nici un caz unor experti ministeriali informatiile de acest gen facandu-se strict la cel mai inalt nivel, adica intre ministrul respectiv si Comisia Europeana.
Expertii minsteriali intocmesc doar un material, il dau ministrului iar acesta il parcurge, il aproba sau nu si ii da drumul mai departe sub semnatura sa de ministru.
Iata un exemplu al unui paragraf al Raportului CE referitor la DNA, paragraf pe care cabinetul Tariceanu prin ministrul Chiuariu l-ar fi vrut eliminat :

"Ritmul in care DNA conduce si incheie anchetele pe care le desfasoara continua sa ilustreze un inalt nivel de profesionalism al echipelor multidisciplinare din cadrul Directiei."

Dupa cum se vede, paragraful este la timpul prezent ori acest aspect ar fi trebuit sa-l faca fericit pe ministrul nostru de resort si nu sa incerce sa-l elimine.

Documentul in format electronic al partii romane, document continand obiectiile ministrului Chiuariu la Raportul CE, a fost primit de domnul Lazar Comanescu reprezentantul permanent al Romaniei la Bruxelles.

Intre minciuna si adevar, ramane doar scrisoarea ministrului Chiuariu si cum un ministru al unui cabinet nu face prea multi pasi fara avizul sefului sau direct, prim-ministrul, responsabilitatea acestui demers daunator revine si domnului Calin Popescu Tariceanu.
Ceea ce este insa mai grav, gestul acesta, ca de altfel multe alte gesturi ale unor politicieni romani sau ale sefului statului se rasfrang direct asupra tarii noastre, asupra noastra, a cetatenilor.





Arogantu' (...@k.ro, IP: 82.78.83...)
2007-06-30 13:13

costy din Germania (...@yahoo.de, IP: 84.168.127...)
2007-07-01 17:17


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Tribunalul Poporului" si Procesul ziaristilor "nationalisti" (2150 afisari)
 Batalia pentru Marea Neagra (2121 afisari)
 Rusia vrea sa puna mana pe Polul Nord (2040 afisari)
 Japca "Sapca" (1684 afisari)
 Cod Rutier indulcit (1588 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00833 sec.