Ziua Logo
  Nr. 3966 de miercuri, 27 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-06-27
M_D_L (...@email.ro, IP: 193.231.40...)
2007-06-27 14:58
Cei mai multi romani sunt de doua feluri

Unii nu gandesc si tin cu Steaua, iar ceilalti nu gandesc si tin cu Dinamo. Se vede ca asa stau treburile si dupa ce "gavaresc" pe forum.
In loc sa se concentreze asupra lucrurilor importante, asupra principiilor, ei ori ii pupa in fund, ori ii injura pe cei de la putere.
De exemplu, m-as fi asteptat la o reactie viguroasa din partea romanilor, atunci cand tiganii s-au autodenumit "rromi" (presupun ca au fost pusi de cineva si ca nu a fost chiar ideea lor) si si-au declarat "regi" si "imparati" pe teritoriul tarii noastre. De ce nu si-au pus denumirea de "ffranci", sau "ggermi", sau chiar "QWERTY" si de nu si-au cumparat o insula in Pacific si sa-si declare regatul acolo ?
Nu am nimic cu aceasta minoritate, mai ales ca locuiesc in sudul tarii, unde concentratia de tigani este destul de mare si este posibil ca si eu sa mostenesc anumite gene de pe la ei (teoretic). Aici in sud populatia este destul de amestecata, fiind aproape de granita (romanii - majoritari, sarbi, bulgari, turci, albanezi, tigani, putini austrieci).
Multe tiganci mai frumoase s-au casatorit cu romani, in timp ce tigani chipesi si-au luat neveste romance sau din alte etnii. Nu exista romani "puri". Nici tiganii nu sunt toti la fel. Unii sunt slabi, "iuti", inteligenti, muncitori, iar altii sunt altfel (ma abtin).
Toata lumea stie ca tiganii sunt originari de prin partile Indiei si nu au nimic comun cu Romania. Aici au fost adusi sa sclavi, de catre otomani, si au muncit pe mosiile boierilor. O parte dintre ei poate au venit si de buna voie, fiind un popor migrator.
Daca li se pare ca denumitea de tigani este jignitoare, asta este din cauza comportamentului unor semeni de-ai lor care nu s-au comportat cum trebuie.
Dar sa se numeasca "rromi", termen usor de confundat cu "romani" si sa-si declare regi pe la noi, este echivalent cu a transfera asupra noastra caracterisciile negative ale lor. Se incearca o mistificare a istorie si cineva vrea sa lanseze ideea ca tiganii ar proveni din Romania.
Ar fi trebuit ca "intelectualii" nostri (Patapievici, Gabriel Liiceanu, etc, etc,), domnii academicieni, chiar si presedintele tarii, populatia, sa sara in sus si cu manie proletara sa ne apere interesul national.
Din pacate este liniste totala, ca la un aparat de radio dupa ce se scoate antena.




     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Rusia vrea inapoi Balcanii si Marea Neagra (4019 afisari)
 Grupul de Intelectuali "Romavia" (GIR) (2610 afisari)
 Romania, trista figura (2434 afisari)
 Mincinosii EVZ, condamnati (2409 afisari)
 Az RMDSZ hatalom veget ert (2357 afisari)
 Tupeu iliescian (377 afisari)
 Jocuri politice la CNA si TVR (75 afisari)
 No comment! (72 afisari)
 Raportul CE: Progresele in cazul Romaniei exista, dar sunt insuficiente (62 afisari)
 Dick Marty acuza "zidul tacerii" din jurul inchisorilor CIA (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00704 sec.