Ziua Logo
  Nr. 3966 de miercuri, 27 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-06-27
M_D_L (...@email.ro, IP: 193.231.40...)
2007-06-27 10:20
Combustibilii sunt o marfa

Este normal sa se aplice regulile economiei de piata si la tranzactiile cu petrol si gaze.
La ca in cazul produselor agricole sau industriale, mai mult castiga bisnitarii intermediari decat producatorii. Sa analizati si preturile la intrarea in tarile europene si la cat ajung la consumator.
Cei care vand cer cat pot de mult. Piata regleaza pretul final.
Nu mai veniti cu absurditati din astea, ca rusii nu ii forteaza pe europeni sa le cumpere petrolul. Cum ar fi fost daca petrolul si gazele erau in Europa si rusii ar fi fost nevoiti sa le cumpere?
Americanii si eurorenii s-au invatat ca sa le ia cu japca, ca de la tarile mici.
Pe de alta parte, zvonul asta cum ca Putin ar fi un fel de tar care vrea sa refaca URSS, dupa dezastrul produs de Gorbaciov si Eltsin, nu are consistenta si este mai mult ca sa-i calmeze pe rusi, care vad ca nu se misca nimic. Putin a fost adus la putere de oligarhii creati de Eltsin si merge pe aceeasi linie politica.
Daca chiar dorea o Rusie puternica, lua masuri concrete in sectoare vitale cum ar fi invatamantul, industria, cercetarea, dotarea armatei. In zece ani de cand este la putere s-ar fi vazut. Trebuia inceput cu invatamantul, ca de pregatirea fortei de munca si a specialistilor din industrie si armata depinde totul. Nu am auzit ceva de genul asta (cu exceptia unei mici cresteri a bugetului pentru armata, care oricum este mic). Transformari serioase se vad in China. Acolo de la o zi la alta apare ceva nou (si infricosator pentru americani).
Rusia este inca o superputere, chiar daca ar avea rogojini pe jos. Din moment ce au arme nucleare si rachete care pot sa-i faca praf si pulbere pe americani, nu conteaza restul. Si daca le "scapa" 20-30 de bombe cu hidrogen (din zecile de mii) de 5 megatone si i-au terminat. Chestia asta cu suprematia americana este gargara. Pe americani nu trebuie sa-i distrugi complet. Este suficient sa le provoci distrugeri suficient de mari, ca sa se destabilizeze sistemul politic si sa cada de la putere oligarhii actuali. Stiu ei mai bine, ca gandesc tot ca si noi.
Putin nu este marele reformator al Rusiei. Daca vine la putere unul care chiar vrea sa chimbe lucrurile, in 24 de ore se va simti asta. In cativa ani Rusia poate reveni in primul rand ca putere industriala, cosmica, stiintifica, nu ca niste amarati care traiesc de pe urma vinzarilor de petrol, ca ciumetii de arabi. Petrolul pot sa-l conseve pentru generatiile viitoare si sa-l valorifice superior, sub forma de produse derivate (mase plastice, chimicale), nu sa-l arda nemtalaii si alti imbuibati in masinile lor si sa polueze atmosfera.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Rusia vrea inapoi Balcanii si Marea Neagra (4019 afisari)
 Grupul de Intelectuali "Romavia" (GIR) (2610 afisari)
 Romania, trista figura (2434 afisari)
 Mincinosii EVZ, condamnati (2409 afisari)
 Az RMDSZ hatalom veget ert (2357 afisari)
 Tupeu iliescian (377 afisari)
 Jocuri politice la CNA si TVR (75 afisari)
 No comment! (72 afisari)
 Raportul CE: Progresele in cazul Romaniei exista, dar sunt insuficiente (62 afisari)
 Dick Marty acuza "zidul tacerii" din jurul inchisorilor CIA (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00752 sec.