Ziua Logo
  Nr. 3963 de sambata, 23 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-06-23

Comentarii: 25, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

chiuariu
2007-06-23 00:04:40

noua constitutie

uitati-va la site-ul www.constitutia.org. e un proiect de constitutie destul de finisat.

alwis46
2007-06-23 00:38:55

Re: noua constitutie

O fi noua dar cu metehne vechi.
Pe ce baze ne definim iar ca Republica ?
Se va face referendum pe tema asta sau este impusa iar vointa guvernantilor ?
Incepand cu 30 decembrie 1947 si pana in zilele noastre forma republicana de stat a fost impusa fara consultarea poporului.
Daca rezultatul referendumului va fi in favoarea republicii, atunci ma plec supus.
Pana atunci, in virtutea dreptului la libera opinie, refuz republica.

La 2007-06-23 00:04:40, chiuariu a scris:

> uitati-va la site-ul www.constitutia.org. e un proiect de constitutie
> destul de finisat.
>

Groza Mircea
2007-06-23 00:41:55

La judecata zilei

O constitutie unde :parlamentul,presedentia si guvernul sa nu se mai incaere.
Justitia si serviciile sa nu mai fie aservite politic.Vot uninominal pe liste pro -
pui trei alegi unu.

Mache
2007-06-23 03:49:06

Re: La judecata zilei

Mon cher,

Ce intelegere adanca a chestiunii poti sa exhibi in cateva randuri! Cata limpezime a expresiei si, mai ales a mijloacelor de punere in arta a obiectivelor!

Pun pariu ca la lectura lor, ilustrul academician autor al pastilei ce o barfim, si-a scapat pixu' pe jos de emotie inganand cu respect pios: "Evrika!".

Dupa ce-si va reveni pe deplin din tulburare va copia febril comentariul tau si va zburda (pre cat de repede ii ingaduie poverile senctutii) la academie, parlament si pe unde mai stie domnia sa ca trebuie mers ca sa se rezolve treaba cu constitutia.

Bravos natiune! Halal sa-ti fie!

P.S.: Cand ai vreme, n-ar strica sa citesti Conu' Leonida fata cu reactiunea. Sa vezi acolo ce de-a solutii la toate problemele economice si sociale ale tarii gasesti pe cateva pagini! Si sunt valabile si azi! Al dracu' nenea Iancu!

La 2007-06-23 00:41:55, Groza Mircea a scris:

> O constitutie unde :parlamentul,presedentia si guvernul sa nu se mai
> incaere.
> Justitia si serviciile sa nu mai fie aservite politic.Vot uninominal
> pe liste pro -
> pui trei alegi unu.
>

cosor ion
2007-06-23 05:01:33

avem nevoie de elite profesionale nu ageamii ca Iorgovan

iar constitutia sa prevada si drepturi dar si obligatii si sa nu se lase spatii de manevra,la interpretarea oricui neavenit.constitutia trebuie sa fie legea de baza a oricarei natiuni,dar gindita de oameni pregatiti si nu de oameni politici,care am vazut ce constitutie au emanat,o intorci cum iti convine.curtea constitutionala sa nu cuprinda oameni politici,sau numiti de oameni politici.judecatori sa aiba peste 50 ani si o vechime ca judecator de cel putin 20 ani,iar alegerea lor sa fie pe 6 ani,facindu-se de un consiliu al magistratilor neinregimentati politic si validati de parlament prin vot seccret.promulgarea sa fie facuta de Presedintele Tarii,cu anumite clauze

Machiavelli
2007-06-23 06:49:30

Cea mai buna solutie, o alta Constitutie!

Singura Solutie, o Alta Constitutie!

Cauza problemelor cu care se confrunta Romania este in mare masura Constitutia.

Solutie este revizuirea Constitutiei care intr-un stat bine organizat (demonstrat de experienta istorica) este in felul urmator:

1. Executiv singular (un presedinte fara prim-ministru) ales prin vot popular.

2. Deputati alesi (uni)nominal din districte prin vot popular; un deputat ales dintr-un district de de circa 30.000 de alegatori. In felul acesta fiecare deputat va reprezinta interesele poporului din district, nu al unui partid. Deputatii vor avea mandat de 2 (doi) ani; in felul acesta fiecare este stimulat sa tina legatura stransa cu alegatorii din districtul sau.

3. Senatori alesi prin vot popular, cate doi din fiecare judet. Mandatul senatorilor va fi de 6 ani ca sa invete cum se scriu legile.

4. De(s)centralizare administrativa si financiara la nivel de judet. Consilieri judeteni alesi din districte, ca si deputatii, ca sa reprezinte interesele alegatorilor sai. Consiliul judetean va numi seful politiei, inspectorul invatamnatului, directorul spitalelor, etc din judet pe un termen de un an care poate fi reinoit de 8 ori. TVA-ul incasat in fiecare judet va ramane in judet si va fi folosit la finantarea serviciilor prestate de judet (politie, scoli, spitale, etc).

Nu credeti ca ar trebui sa organizam un congres pentru revizuirea Constitutiei la care sa participe romanii din toata lumea?

Detalii la VideoPolitica.ro

Machiavelli
2007-06-23 06:59:28

Re: noua constitutie, Interesanta Propunere

Propunerea pentru o noua Constitutie care apare pe site-ul mentionat ar este interesanta de dezbatut.

Va invit sa cititi propunerile de amendamente la Constantitie de pe site-ul VideoPolitica.ro

Nu credeti ca ar trebui sa organizam un congres pe tema unei noi constitutii? Eu ma angajez sa sponsorizez un asemenea congres la Timisoara.

La 2007-06-23 00:04:40, chiuariu a scris:

> uitati-va la site-ul www.constitutia.org. e un proiect de constitutie
> destul de finisat.
>

Machiavelli
2007-06-23 07:05:41

Constitutia Romaniei nu Respecta Doctrina Separarii Puterilor in Stat

Doctrina separarii puterilor in stat este descisa de Montesquieu [Despre Spiritul Legilor, 1752, XI, 4] astfel:

"Libertatea politica pentru un cetatean este acea liberate sufleteasca izvorata din convingerea fiecaruia ca se afla in siguranta; si, pentru ca sa existe aceasat libertate, guvernamantul trebuie sa fie alcatuit in asa fel, ca un cetatean sa nu aiba a se teme de un alt cetatean.

Atunci cand in mainile aceleiasi persoane sau ale aceluiasi corp de dregatori se afla intrunite puterea legiuitoare si puterea executiva, nu exista libertate, deoarece se poate naste teama ca acelasi monarh sau acelasi senat sa intocmeasca legi tiranice pe care sa le aplice in mod tiranic.

Nu exista, de asemenea, libertate, daca puterea judecatoreasca nu este separata de puterea legislativa si de cea executiva. Daca ea ar fi imbinata cu puterea legislativa, puterea asupra vietii si a libertatii cetatenilor ar fi arbitrara, caci judecatorul ar fi si legiuitor. Daca ar fi imbinata cu puterea executiva, judecatorul ar putea avea forta unui opresor.

Totul ar fi pierdut daca acelasi om sau acelasi corp de fruntasi, fie al nobililor, fie al poporului, ar exercita aceste trei puteri: pe cea de a face legi, pe cea de aduce la indeplinire hotararile obstesti si pe cea de a judeca infractiunile sau litigiile dintre particulari."

In constitutia SUA (scrisa cu circa 200 de ani in urma) doctrina a separarii puterilor in stat (inspirata dupa Montesquieu) apare astfel: Art. 1, Sec. 6 "...no Person holding any Office under the United States, shall be a Member of either House during his Continuance in Office."

Un alt exeplu este urmatorul articol din constitutia Elvetiei: "Membrii Camerei Reprezentantilor, ai Senatului, ai Guvernului Federal si Judecatorii Curtii Supreme Federale nu pot fi in acelasi timp membrii ai unei altea din aceste institutii. "

In urmatoarele doua articole din Constitutia Romaniei se vede cum este incalcata Doctrina Separarii Puterilor in Stat prin faptul ca o persoana care este membru in puterea legislativa poate fi si membru al puterii executive si viceversa.

"Art. 71 (Incompatibilitati)
(2) Calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de membru al Guvernului.

Art. 105 (Incompatibilitati )
(1) Functia de membru al Guvernului este incompatibila cu exercitarea altei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de deputat sau de senator. De asemenea, ea este incompatibila cu exercitarea unei functii de reprezentare profesionala salarizate in cadrul organizatiilor cu scop comercial."
Detalii la VideoPolitica.ro

Machiavelli
2007-06-23 07:52:22

Propunere de Amendament la Constitutie pentru o Noua Structura Parlamentara

1) Fiecare Judet va fi constituit din un numar de districte egal cu catul impartirii numarului total de alegatori din judet la cincizeci de mii; si numarul de alegatori din un district nu va fi mai mare de o suta de mii sau mai mic de zece mii; si numarul de alegatori din un district va fi direct proportional cu densitatea populatiei din district.

2) Camera Deputati va fi constituita din cate un deputat ales din fiecare district la fiecare al doilea an.

3) Nu va fi Deputat o persoana care nu va fi implinit varsta de douzeci si cinci de ani si nu va fi fost de cel putin sapte ani cetatean roman, si care nu va fi, cand este aleasa, un locuitor de cel putin un an in districtul in care ea va fi aleasa.

4) Nici o persoana nu va fi Deputat mai mult decat de patru ori; si nici o persoana care a fost Deputat timp de mai mult de un an, nu va fi Deputat mai mult decat de trei ori; si fiecare Deputat va locui in districtul in care va fi fost ales.

5) Cand un loc de Deputat din districtul unui judet va deveni vacant, consiliul acelui judet va organiza alegeri pentru ocuparea permanenta a acelui loc.

6) Camera Deputatilor se va organiza dupa un regulament propriu si isi va alege un presedinte.

7) Senatul va fi alcatuit din cate un senator din fiecare judet, ales de cetatenii cu drept de vot din judet, cu un mamdat de sase ani.

8) Nu va fi Senator o persoana care nu va fi implinit varsta de treizeci de ani si nu va fi fost de cel putin noua ani cetatean roman, si care nu va fi, cand este aleasa, un locuitor de cel putin un an al judetului in care ea va fi aleasa.

9) Imediat dupa ce Senatorii se vor fi intruni ca urmare a primei alegeri pentru Senat, ei vor fi imparti prin tragere la sorti in trei grupuri cat mai egale; mandatele Senatorilor din primul grup se vor termina la sfarsitul anului al doilea, celui de al doilea grup la sfarsitul anului al patrulea si celui de al treilea grup la sfarsitul anului al saselea.

10) Nici o persoana nu va fi Senator mai mult decat de doua ori; si nici o persoana care a fost Senator timp de mai mult de trei ani, nu va fi Senator mai mult decat odata.

11) Cand un loc de Senator din un judet va deveni vacant, consiliul acelui judet va organiza alegeri pentru ocuparea permanenta a acelui loc.

12) Senatul se va organiza dupa un regulament propriu si isi va alege un presedinte.

13) Locurile in care se vor tine alegerile pentru Deputati si Senatori vor fi hotarate de Consiliul fiecarui judet.

14) Va fi ales Deputat sau Senator o persoana care va fi obtinut mai mult de jumatate din numarul total de voturi in cel mult doua tururi de scrutin; daca o persoana nu va obtine mai mult de jumatate din numarul total de voturilor in un prim tur de scruti, atunci se va organiza un al doile tur de scrutin; in al doilea tur de scrutin vor candida numai doua persoane; o prima persoana va fi aceia care a obtinut cele mai multe voturi din numarul total de voturi in primul tur de scrutin; o a doua persoana va fi aceia care a obtinut in primul tur de scrutin cele mai multe voturi din un numar de voturi egal cu diferenta dintre numarul total de voturi si numarul de voturi obtinute de prima persoana.


15) O majoritate din fiecare camera va constitui un cvorum pentru a activa; dar un grup mai mic poate amana lucrarile de la o zi la alta si poate fi autorizat sa oblige participarea membrilor absenti, in asa fel si cu asemenea penalizari cum vor fi prevazute de fiecare camera.

16) Fiecare camera poate hotara un regulament al sesiunilor sale, pedepsi membrii sai pentru comportare necorespunzatoare si cu aprobarea a doua treimi din numarul din membrii sai, poate exclude un membru.

17) Votul DA sau NU al fiecarui Deputat si Senator va fi inregistrat intr-un jurnal si va fi publicat cu aprobarea majoritatii fiecarei camere.

18) Nici un Deputat sau Senator nu va avea vreunt castig material venit din afara Parlamentului; si fiecare membru nu va avea o alta activitatea in afara de cea parlamentara.

18) Nici un Deputat sau Senator nu va putea fi numit in timpul exercitarii mandatului sau intr-o alta functie in Romania.

19) Nici o persoana care detine o functie oficiala in Romania nu va putea fi membru in vreuna din Camere atata timp cat isi continua exercitarea functiei.

Detalii la videopolitica.ro

doctorul
2007-06-23 09:10:51

lA JUDECATA ZILEI

Nu numai competenti,ci sa indeplineasca si conditiile puse de mine pt.cei din AVIONUL PREZIDENTIAL : Tovarasii de drum

gili
2007-06-23 09:41:54

Pai mai ramine sa cautam ... competentii ceia ...

Ia sa vedem care or fi ?
Musai domnul Stoica . Dupa aia draga Stolo ie si dinsul necesar .
P'astia ii asezonam cu mai noii lingai ai domnului Ba'secu , i-am numit pe domnii Patapievici si Liiceanu , macar asa ca da bine la public .
Dupa care talica boierule pui motzul , n'asa?
Care vas zica am facut o constitutiune pentru domnul Ilici , acuma sa facem una si pentru ca sa-i satisfacem poftele securelului de la Cotroceni ...
Si dupa aia ?
N-ar fi mai la indemina si mai bine boierule daca am reveni noi la constitutia din '23 si ne-am pune regele pe tron ?
Nu de alta , da iote ca Belgia de un par ezamplu are o constitutie identica cu asta a noastra din '23 si nu putem zice ca i-ar lipsi ceva , n'asa?
Ori dupa capul lui Laurentziu ar fi mai bine daca l-am pune rege pe domnul Ba'secu ?!

Spargel
2007-06-23 12:57:37

De la intentie la fapta, vor fi o groaza de "amendamente" :-)

"... bineinteles daca e compus din oameni ce sunt competenti. Cred ca Academia Romana si facultatile de drept ar trebui sa se implice si ele intr-un mod constructiv"

Plina si Academia aceea de ageamii si de lobbyisti vandutii intereselor de grup.

alwis46
2007-06-23 14:27:21

Re: Pai mai ramine sa cautam ... competentii ceia ...

Constitutia aia din '23 a fost nitel actualizata atunci pentru ca textul ei data de la 1866 de cand s-a redactat Constitutia promulgata dupa plebiscitul referitor la instaurarea lui Carol I ca principe al Tarilor Romane.
A propos de competenti, ai uitat doi dintre ei.
Primul pe lista ar fi eminentul specialist in drept administrativ nu in drept constitutional, fostul prezident al comisiei de redactare a textului Constitutiei din 1991, senatorul PSD Antonie Iorgovan, iar al doilea ar fi, la fel de priceputul constitutionalist, actualul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu care a fost si el membru al Constituantei din 1991.
Se poate sa vaduvesti colectivul acesta de competenti tocmai de unele dintre cele mai luminate minti intr-ale Constitutiunii ?
S-avem rezon coane Fanica, este peste poate !


La 2007-06-23 09:41:54, gili a scris:

> Ia sa vedem care or fi ?
> Musai domnul Stoica . Dupa aia draga Stolo ie si dinsul
> necesar .
> P'astia ii asezonam cu mai noii lingai ai domnului Ba'secu ,
> i-am numit pe domnii Patapievici si Liiceanu , macar asa ca da bine la
> public .
> Dupa care talica boierule pui motzul , n'asa?
> Care vas zica am facut o constitutiune pentru domnul Ilici ,
> acuma sa facem una si pentru ca sa-i satisfacem poftele securelului de
> la Cotroceni ...
> Si dupa aia ?
> N-ar fi mai la indemina si mai bine boierule daca am reveni
> noi la constitutia din '23 si ne-am pune regele pe tron ?
> Nu de alta , da iote ca Belgia de un par ezamplu are o
> constitutie identica cu asta a noastra din '23 si nu putem zice ca
> i-ar lipsi ceva , n'asa?
> Ori dupa capul lui Laurentziu ar fi mai bine daca l-am pune
> rege pe domnul Ba'secu ?!
>

Nababul321
2007-06-23 22:47:56

Re: La judecata zilei/ O fi judecata la ce scrie Boierul nu la tine

Decat sa trancani si sa bombani, mai bine ai veni TU cu o varianta, daca esti asa de istetz. De fapt te iertam ca esti de la Denver, unde s-au rasturnat carul si tomberoanele. Mai tzii pagina aia stupida de personal-homepage?

La 2007-06-23 03:49:06, Mache a scris:
> Mon cher,

cosor ion
2007-06-24 03:51:09

Re: Cea mai buna solutie, o alta Constitutie!

La 2007-06-23 06:49:30, Machiavelli a scris:

> Singura Solutie, o Alta Constitutie!
>
> Cauza problemelor cu care se confrunta Romania este in mare masura
> Constitutia.
>
> Solutie este revizuirea Constitutiei care intr-un stat bine organizat
> (demonstrat de experienta istorica) este in felul urmator:
>
> 1. Executiv singular (un presedinte fara prim-ministru) ales prin vot
> popular.
>
> 2. Deputati alesi (uni)nominal din districte prin vot popular; un
> deputat ales dintr-un district de de circa 30.000 de alegatori. In
> felul acesta fiecare deputat va reprezinta interesele poporului din
> district, nu al unui partid. Deputatii vor avea mandat de 2 (doi) ani;
> in felul acesta fiecare este stimulat sa tina legatura stransa cu
> alegatorii din districtul sau.
>
> 3. Senatori alesi prin vot popular, cate doi din fiecare judet.
> Mandatul senatorilor va fi de 6 ani ca sa invete cum se scriu legile.
>
> 4. De(s)centralizare administrativa si financiara la nivel de judet.
> Consilieri judeteni alesi din districte, ca si deputatii, ca sa
> reprezinte interesele alegatorilor sai. Consiliul judetean va numi
> seful politiei, inspectorul invatamnatului, directorul spitalelor,
> etc din judet pe un termen de un an care poate fi reinoit de 8 ori.
> TVA-ul incasat in fiecare judet va ramane in judet si va fi folosit la
> finantarea serviciilor prestate de judet (politie, scoli, spitale,
> etc).
>
> Nu credeti ca ar trebui sa organizam un congres pentru revizuirea
> Constitutiei la care sa participe romanii din toata lumea?
>
> Detalii la VideoPolitica.ro
>
> am si eu o parere.PM sa fie numit de Presedinte si tot el sa-l poata revoca din functie dupa minimum un an

Shadow
2007-06-24 03:51:38

Re: Pai mai ramine sa cautam ... competentii ceia ...hai mai gili ca ai mai uitat

> Ia sa vedem care or fi ?
> Musai domnul Stoica . Dupa aia draga Stolo ie si dinsul
> necesar .
> P'astia ii asezonam cu mai noii lingai ai domnului Ba'secu ,
> i-am numit pe domnii Patapievici si Liiceanu , macar asa ca da bine la
> public .
> Dupa care talica boierule pui motzul , n'asa?
> Care vas zica am facut o constitutiune pentru domnul Ilici ,
> acuma sa facem una si pentru ca sa-i satisfacem poftele securelului de
> la Cotroceni ...
> Si dupa aia ?
> N-ar fi mai la indemina si mai bine boierule daca am reveni
> noi la constitutia din '23 si ne-am pune regele pe tron ?
> Nu de alta , da iote ca Belgia de un par ezamplu are o
> constitutie identica cu asta a noastra din '23 si nu putem zice ca
> i-ar lipsi ceva , n'asa?
> Ori dupa capul lui Laurentziu ar fi mai bine daca l-am pune
> rege pe domnul Ba'secu ?!
>

Pe marele ziarist "traian" ungureanu si de ce nu pe fostul ziarist si el "de execeptie" elvis saftoiu. pe madam udrea si mai ales pe videanu ca chiar si asa "lasca" cum e Constitutia in "tratarea" "proprietatii publice" si private nu e "suficienta" pt constructia a 5 piramide ale lui keops, 12 mikerinos si mai stiu eu ce alti "sfinxi" oedipuri si alte cimilituri subtiri de primar competent, voinic si destoinic.

Ca si la o sumara comparatie a celor din lista mea cu cei din lista lui alwis tare imi e ca suna a "cascadorii rasului"(modul fatalist al poporului roman de a trata raul).

Ca eu de abia astept sa ne transformam in monarhie cu basica cel putin rege daca nu "pontif"(ai vrea tu doar "ex" pai ce suntem in Ally McBeal?).

cosor ion
2007-06-24 03:57:25

Re: Propunere de Amendament la Constitutie pentru o Noua Structura Parlamentara

La 2007-06-23 07:52:22, Machiavelli a scris:

> 1) Fiecare Judet va fi constituit din un numar de districte egal cu
> catul impartirii numarului total de alegatori din judet la cincizeci
> de mii; si numarul de alegatori din un district nu va fi mai mare de o
> suta de mii sau mai mic de zece mii; si numarul de alegatori din un
> district va fi direct proportional cu densitatea populatiei din
> district.
>
> 2) Camera Deputati va fi constituita din cate un deputat ales din
> fiecare district la fiecare al doilea an.
>
> 3) Nu va fi Deputat o persoana care nu va fi implinit varsta de
> douzeci si cinci de ani si nu va fi fost de cel putin sapte ani
> cetatean roman, si care nu va fi, cand este aleasa, un locuitor de cel
> putin un an in districtul in care ea va fi aleasa.
>
> 4) Nici o persoana nu va fi Deputat mai mult decat de patru ori; si
> nici o persoana care a fost Deputat timp de mai mult de un an, nu va
> fi Deputat mai mult decat de trei ori; si fiecare Deputat va locui in
> districtul in care va fi fost ales.
>
> 5) Cand un loc de Deputat din districtul unui judet va deveni vacant,
> consiliul acelui judet va organiza alegeri pentru ocuparea permanenta
> a acelui loc.
>
> 6) Camera Deputatilor se va organiza dupa un regulament propriu si isi
> va alege un presedinte.
>
> 7) Senatul va fi alcatuit din cate un senator din fiecare judet, ales
> de cetatenii cu drept de vot din judet, cu un mamdat de sase ani.
>
> 8) Nu va fi Senator o persoana care nu va fi implinit varsta de
> treizeci de ani si nu va fi fost de cel putin noua ani cetatean roman,
> si care nu va fi, cand este aleasa, un locuitor de cel putin un an al
> judetului in care ea va fi aleasa.
>
> 9) Imediat dupa ce Senatorii se vor fi intruni ca urmare a primei
> alegeri pentru Senat, ei vor fi imparti prin tragere la sorti in trei
> grupuri cat mai egale; mandatele Senatorilor din primul grup se vor
> termina la sfarsitul anului al doilea, celui de al doilea grup la
> sfarsitul anului al patrulea si celui de al treilea grup la sfarsitul
> anului al saselea.
>
> 10) Nici o persoana nu va fi Senator mai mult decat de doua ori; si
> nici o persoana care a fost Senator timp de mai mult de trei ani, nu
> va fi Senator mai mult decat odata.
>
> 11) Cand un loc de Senator din un judet va deveni vacant, consiliul
> acelui judet va organiza alegeri pentru ocuparea permanenta a acelui
> loc.
>
> 12) Senatul se va organiza dupa un regulament propriu si isi va alege
> un presedinte.
>
> 13) Locurile in care se vor tine alegerile pentru Deputati si Senatori
> vor fi hotarate de Consiliul fiecarui judet.
>
> 14) Va fi ales Deputat sau Senator o persoana care va fi obtinut mai
> mult de jumatate din numarul total de voturi in cel mult doua tururi
> de scrutin; daca o persoana nu va obtine mai mult de jumatate din
> numarul total de voturilor in un prim tur de scruti, atunci se va
> organiza un al doile tur de scrutin; in al doilea tur de scrutin vor
> candida numai doua persoane; o prima persoana va fi aceia care a
> obtinut cele mai multe voturi din numarul total de voturi in primul
> tur de scrutin; o a doua persoana va fi aceia care a obtinut in primul
> tur de scrutin cele mai multe voturi din un numar de voturi egal cu
> diferenta dintre numarul total de voturi si numarul de voturi obtinute
> de prima persoana.
>
>
> 15) O majoritate din fiecare camera va constitui un cvorum pentru a
> activa; dar un grup mai mic poate amana lucrarile de la o zi la alta
> si poate fi autorizat sa oblige participarea membrilor absenti, in asa
> fel si cu asemenea penalizari cum vor fi prevazute de fiecare camera.
>
> 16) Fiecare camera poate hotara un regulament al sesiunilor sale,
> pedepsi membrii sai pentru comportare necorespunzatoare si cu
> aprobarea a doua treimi din numarul din membrii sai, poate exclude un
> membru.
>
> 17) Votul DA sau NU al fiecarui Deputat si Senator va fi inregistrat
> intr-un jurnal si va fi publicat cu aprobarea majoritatii fiecarei
> camere.
>
> 18) Nici un Deputat sau Senator nu va avea vreunt castig material
> venit din afara Parlamentului; si fiecare membru nu va avea o alta
> activitatea in afara de cea parlamentara.
>
> 18) Nici un Deputat sau Senator nu va putea fi numit in timpul
> exercitarii mandatului sau intr-o alta functie in Romania.
>
> 19) Nici o persoana care detine o functie oficiala in Romania nu va
> putea fi membru in vreuna din Camere atata timp cat isi continua
> exercitarea functiei.
>
> Detalii la videopolitica.ro
>
> sper ca si pro-democratia va citi aceste rinduri,poate nu se mai gindeste cum poate ajuta si pe alti tov.care cistigau mandate numai pe liste de partid

Mache
2007-06-24 04:08:57

Re: La judecata zilei/ O fi judecata la ce scrie Boierul nu la tine

Ca sa citez din nenea Iancu "Amice, esti idiot".

Eu nu am pretentia ca am o solutie. Ma limitez sa ma amuz pe seama mintilor infierbantate care isi imagineza ca chestiile de trei randuri care se incheie cu "... si tot romanul sa prospere!" reprezinta rezolvarea miraculoasa a tuturor problemelor.

Hai pa.

P.S.: Care-i chestia cu Denver? Merg acolo o data pe an, de sarbatori, la schi. Cat despre pagini personale pe Internet n-am avut si nici nu o sa am vreodata asa ceva, pentru simplul motiv ca detest exhibarile penibile.

La 2007-06-23 22:47:56, Nababul321 a scris:

> Decat sa trancani si sa bombani, mai bine ai veni TU cu o varianta,
> daca esti asa de istetz. De fapt te iertam ca esti de la Denver, unde
> s-au rasturnat carul si tomberoanele. Mai tzii pagina aia stupida de
> personal-homepage?
>
> La 2007-06-23 03:49:06, Mache a scris:
> > Mon cher,
>

Machiavelli
2007-06-24 08:12:58

RE: Cosor Ion, contacteaza-ma/Amendament la Constitutie pentru o Noua Structura Parlamentara

Dupa IP vad ca suntem pe acelasi fus orar.

Ma angajez sa organizez si sa sponsorizez la Timisoara un congres pentru revizuirea Constitutiei si as vrea sa te invit sa colaboram. Contacteaza-ma prin VideoPolitica.ro


La 2007-06-24 03:57:25, cosor ion a scris:

> La 2007-06-23 07:52:22, Machiavelli a scris:
>
> > 1) Fiecare Judet va fi constituit din un numar de districte egal cu
> > catul impartirii numarului total de alegatori din judet la cincizeci
> > de mii; si numarul de alegatori din un district nu va fi mai mare de o
> > suta de mii sau mai mic de zece mii; si numarul de alegatori din un
> > district va fi direct proportional cu densitatea populatiei din
> > district.
> >
> > 2) Camera Deputati va fi constituita din cate un deputat ales din
> > fiecare district la fiecare al doilea an.
> >
> > 3) Nu va fi Deputat o persoana care nu va fi implinit varsta de
> > douzeci si cinci de ani si nu va fi fost de cel putin sapte ani
> > cetatean roman, si care nu va fi, cand este aleasa, un locuitor de cel
> > putin un an in districtul in care ea va fi aleasa.
> >
> > 4) Nici o persoana nu va fi Deputat mai mult decat de patru ori; si
> > nici o persoana care a fost Deputat timp de mai mult de un an, nu va
> > fi Deputat mai mult decat de trei ori; si fiecare Deputat va locui in
> > districtul in care va fi fost ales.
> >
> > 5) Cand un loc de Deputat din districtul unui judet va deveni vacant,
> > consiliul acelui judet va organiza alegeri pentru ocuparea permanenta
> > a acelui loc.
> >
> > 6) Camera Deputatilor se va organiza dupa un regulament propriu si isi
> > va alege un presedinte.
> >
> > 7) Senatul va fi alcatuit din cate un senator din fiecare judet, ales
> > de cetatenii cu drept de vot din judet, cu un mamdat de sase ani.
> >
> > 8) Nu va fi Senator o persoana care nu va fi implinit varsta de
> > treizeci de ani si nu va fi fost de cel putin noua ani cetatean roman,
> > si care nu va fi, cand este aleasa, un locuitor de cel putin un an al
> > judetului in care ea va fi aleasa.
> >
> > 9) Imediat dupa ce Senatorii se vor fi intruni ca urmare a primei
> > alegeri pentru Senat, ei vor fi imparti prin tragere la sorti in trei
> > grupuri cat mai egale; mandatele Senatorilor din primul grup se vor
> > termina la sfarsitul anului al doilea, celui de al doilea grup la
> > sfarsitul anului al patrulea si celui de al treilea grup la sfarsitul
> > anului al saselea.
> >
> > 10) Nici o persoana nu va fi Senator mai mult decat de doua ori; si
> > nici o persoana care a fost Senator timp de mai mult de trei ani, nu
> > va fi Senator mai mult decat odata.
> >
> > 11) Cand un loc de Senator din un judet va deveni vacant, consiliul
> > acelui judet va organiza alegeri pentru ocuparea permanenta a acelui
> > loc.
> >
> > 12) Senatul se va organiza dupa un regulament propriu si isi va alege
> > un presedinte.
> >
> > 13) Locurile in care se vor tine alegerile pentru Deputati si Senatori
> > vor fi hotarate de Consiliul fiecarui judet.
> >
> > 14) Va fi ales Deputat sau Senator o persoana care va fi obtinut mai
> > mult de jumatate din numarul total de voturi in cel mult doua tururi
> > de scrutin; daca o persoana nu va obtine mai mult de jumatate din
> > numarul total de voturilor in un prim tur de scruti, atunci se va
> > organiza un al doile tur de scrutin; in al doilea tur de scrutin vor
> > candida numai doua persoane; o prima persoana va fi aceia care a
> > obtinut cele mai multe voturi din numarul total de voturi in primul
> > tur de scrutin; o a doua persoana va fi aceia care a obtinut in primul
> > tur de scrutin cele mai multe voturi din un numar de voturi egal cu
> > diferenta dintre numarul total de voturi si numarul de voturi obtinute
> > de prima persoana.
> >
> >
> > 15) O majoritate din fiecare camera va constitui un cvorum pentru a
> > activa; dar un grup mai mic poate amana lucrarile de la o zi la alta
> > si poate fi autorizat sa oblige participarea membrilor absenti, in asa
> > fel si cu asemenea penalizari cum vor fi prevazute de fiecare camera.
> >
> > 16) Fiecare camera poate hotara un regulament al sesiunilor sale,
> > pedepsi membrii sai pentru comportare necorespunzatoare si cu
> > aprobarea a doua treimi din numarul din membrii sai, poate exclude un
> > membru.
> >
> > 17) Votul DA sau NU al fiecarui Deputat si Senator va fi inregistrat
> > intr-un jurnal si va fi publicat cu aprobarea majoritatii fiecarei
> > camere.
> >
> > 18) Nici un Deputat sau Senator nu va avea vreunt castig material
> > venit din afara Parlamentului; si fiecare membru nu va avea o alta
> > activitatea in afara de cea parlamentara.
> >
> > 18) Nici un Deputat sau Senator nu va putea fi numit in timpul
> > exercitarii mandatului sau intr-o alta functie in Romania.
> >
> > 19) Nici o persoana care detine o functie oficiala in Romania nu va
> > putea fi membru in vreuna din Camere atata timp cat isi continua
> > exercitarea functiei.
> >
> > Detalii la videopolitica.ro
> >
> > sper ca si pro-democratia va citi aceste rinduri,poate nu se mai gindeste cum poate ajuta si pe alti tov.care cistigau mandate numai pe liste de partid
>
>

Machiavelli
2007-06-24 08:17:14

Re: "Chiuariu" contacteaza-ma/ noua constitutie

"Chiuariu" as vrea sa dezbatem la telefon (Skype) propunerile noastre referitore la Constitutie. Te rog sa ma contactezi prin VideoPolitica.ro


La 2007-06-23 00:04:40, chiuariu a scris:

> uitati-va la site-ul www.constitutia.org. e un proiect de constitutie
> destul de finisat.
>

Arogantu'
2007-06-24 08:21:50

Re: Pai mai ramine sa cautam ... competentii ceia ...Alwis

Huhu extraterestrul
2007-06-24 18:34:18

Re: De la intentie la fapta, vor fi o groaza de "amendamente" :-) / Mucles du Arsh!

La 2007-06-23 12:57:37, Spargel a scris:

> "... bineinteles daca e compus din oameni ce sunt competenti. Cred ca
> Academia Romana si facultatile de drept ar trebui sa se implice si ele
> intr-un mod constructiv"
>
> Plina si Academia aceea de ageamii si de lobbyisti vandutii
> intereselor de grup.
>

ionion
2007-06-24 18:39:16

Toti cei care sustion o constitutie republicana in Romania sunt

intelectaul ZERO iar politic niste bolsevici ordinari.

Huhu extraterestrul
2007-06-24 18:43:39

Sefu, te dasi da partea PLD care-i vindut lui Basescu si a PD=FSN=PCR si ceri modificarea Constitu

-tiei in favoarea lui Basescu, adica a unei republici prezidentiale cu puteri mari pentru presedinte, visul marinarului!

costy
2007-06-24 21:36:24

Re: De la intentie la fapta, vor fi o groaza de "amendamente" :-) / Mucles du Arsh!

La 2007-06-24 18:34:18, Huhu extraterestrul a scris:

> La 2007-06-23 12:57:37, Spargel a scris:
>
> > "... bineinteles daca e compus din oameni ce sunt competenti. Cred ca
> > Academia Romana si facultatile de drept ar trebui sa se implice si ele
> > intr-un mod constructiv"
> >
> > Plina si Academia aceea de ageamii si de lobbyisti vandutii
> > intereselor de grup.
> >
>
>


Postare "inteligenta" a extraterestrului trece in pas de parada,
cea a lui costy - pt care si-a pierdut vreo juma de ora din duminica
sa - ramane ca material compromitator la arhiva cenzorului de serviciu!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Talpes interlopul (3088 afisari)
 Regatul homosexualilor (2898 afisari)
 Geniu cu pampers (2687 afisari)
 Cazut din harta (2439 afisari)
 Dezvaluiri din culisele diplomatice (2302 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00668 sec.