Ziua Logo
  Nr. 3963 de sambata, 23 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-06-23
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 207.180.145...)
2007-06-23 07:54
Intelegerea Scripturii produce transformari in gandire si in viata

Daca am sti cat e de important, am discuta cu oricine si am scrie mai mult despre Iisus si invataturile Evangheliei pentru a grabi venirea Imparatiei lui Dumnezeu.
Asta seara l-am auzit pe Episcop Fulton Sheen spunand, intr-o emisiune tv din 1957, ca Dostoievsky fiind condamnat la moarte si incolonat impreuna cu alti 20 camarazi pentru a fi executati, s-a uitat la soarele ce iesea din nori si cum se reflecta asupra cupolei unei biserici zicand: “ce bine ar fi daca as putea scapa de la moarte, ce minunate lucruri as putea face !” N-a trecut mult si mesagerul imperial a sosit anuntand ca pedeapsa a fost comutata la munca grea in Siberia. M-am dus apoi pe internet si vad ca scrie cum erau incolonati in fata plutonului de executie si ca a sosit mesagerul, dar ei nu spun de ce.
Fac legatura si cu psichoterapistul american Milton Erickson, care la 19 ani fiind bolnav de poliomielita a auzit trei doctori cum ii spuneau mamei lui in cealata camera ca pana dimineata va muri. S-a gandit atunci ca ce lucru ingrozitor pentru o mama sa auda asta, iar cand a intrat mama lui, a rugat-o sa-I aseze scaunul in care statea la fereastra pentru ca I se parea ca nu poate sa moara fara sa mai admire apusul soarelui. Asa se face ca a scapat. Nu stiu exact ce si-o fi mai dorit in gand si ce I-o fi promis lui Dumnezeu, dar e clar ca in ambele cazuri razele soarelui I-a auzit si I-a salvat pentru ca aveau misiuni importante de implinit.
Ce mai deduc este ca comunismul a fost prevazut de Dostoievsky si altii cu mult timp inainte de revolutie. Poate pentru ca regimul tarist, care se considera crestin, era mult prea retrograd fata de ce dorea Dumnezeu. Zice ca in timp ce era in inchisoare, Dostoievsky a suferit o profunda transformare spirituala si filozofica. Studierea intensa a Noului Testament, fiind singura carte ce le era permis sa citeasca, l-a facut sa-si retraga parerile politice liberale, fiind convins ca salvarea vine prin credinta si suferinta.
Cred ca asta ar fi trebuit sa faca mare parte dintre semenii lui pentru ca regimul sa se indulceasca si sa nu vina grozaviile de dupa revolutie. Schimbarile prin intelegerea invataturilor crestine se produc treptat si de buna voie. Prin Italia si Franta au fost atatia marchizi si contese care au renuntat la averi si titluri luand calea manastirii dorind sa-l urmeze pe Mantuitor. Cum spunea Fulton Sheen, datorita suferintelor si credintei Dostoievsky a fost ca un profet, descriind in operele lui ce urma sa vie. Dar, el a prevazut ca acei oameni rai vor disparea si Rusia va avea o perioada de glorie. Altfel chiar as fi crezut ca acea parte de lume este pentru anumite suflete ca un iad pentru ispasirea pacatelor.
Macar acum ar trebui urmat exemplul lui in studierea Sfintei Scripturi pentru ca suferintele sa ia sfarsit si sa urmeze acea perioada de glorie. Ce bine le-ar prinde si romanilor sa asculte predicile atator oameni valorosi de la posturile catolice (EWTN) si neoprotestante (DAYSTAR), pentru ca numaia uzind mai multe idei iti faci propriile tale convingeri si ajungi sa intelegi mai usor. Dumnezeu este unul singur pentru toti, nu e ca daca asculti la altii ai trecut la alt Dumnezeu.
Si mie mi-au venit niste martori ai lui Iehova pe cand eram in Italia, sa studiem Biblia. Le-am primit de vreo doua ori si apoi nu le-am mai deschis pentru ca nu vroia sotul. I-am zis eu ca poate ne ajuta sa ajungem in America, dar nu l-am induplecat. Ajunsi totusi in America, peste mai multi ani, ne-am trezit cu unul din copii pe droguri tocmai cand ne asteptam ca o sa fie the best dupa cum se pregatise. Noroc ca am aflat intre timp din lecturiel lui Cayce si de la catolici ca poti schimba astfel de situatii numai servindu-L pe Dumnezeu dupa puterile tale si pe masura ce faci asta, El iti va da mai multa stiinta.
Deci am refuzat atunci studiul Bibliei, dar asta m-a costat si a trebuit mai tarziu sa fac mai mult pentru indreptarea situatiei. Nu-mi pare rau pentru ca am gasit intre timp un tezaur, cum ajungem la Gradina Eden, adica provizii nelimitate. Cum zicea si Joyce Meyer ca ea este cu vision, iar sotul este cu provision, cred ca se potriveste si in romaneste. Cuvantul vizii trebuie ca vine de la viziuni, iar provizii sunt mijloacele materiale si financiare pentru a-ti implini viziunile. Dar asta numai cunoscand invataturile si servindu-l pe Dumnezeu. Daca ne gandim bine, revolutiile s-au produs tocmai pentru ca mare parte din populatie nu afost instruita cum sa-si asigure proviziile. Dostoievsky impreuna cu familia au fost nevoit sa plece din Rusia pentru un timp din cauza creditorilor. Adevarat ca avea si patima jocurilor de noroc. Dar uite ca mai ales de la neoprotestanti invatam ca norocul e cum si-l face omul. Exprimand mai departe Cuvintele lui Dumnezeu actioneaza ca seminte prin care ne croim singuri soarta.

iosif din arimateea (...@yahoo.com, IP: 89.37.252...)
2007-06-23 10:56
Re: Intelegerea Scripturii produce transformari in gandire si in viata

Multumim pentru destainuirile personale si efortul mesajului.
Dumnezeu sa lumineze si pe altii in gasirea Lui!
Cu simpatie,
iosif

alias din SUA (...@hotmail.com, IP: 24.14.52...)
2007-06-23 21:24
Iosif din Arimateea, Re: "Iisus bate intotdeauna de doua ori"

La 2007-06-23 10:56:37, iosif din arimateea a scris:

> Multumim pentru destainuirile personale si efortul mesajului.
> Dumnezeu sa lumineze si pe altii in gasirea Lui!
> Cu simpatie,
> iosif
>
Domnule Iosif din Arimateea, se vede de departe ca aveti mintea innoita. De aceea , Va rog sa explicati titlul acestui articol: "Iisus bate intotdeauna de doua ori"

alex123 din paris (...@yahoo.com, IP: 82.238.39...)
2007-06-24 14:29
Lui JMJ Re: Intelegerea Scripturii produce transformari in gandire si in viata

Simt un vant nou in mesajul asta, vis-a-vis de libertatea de alegere. Dostoyevski a ales singur ce a ales, chiar daca situatia nu ii dadea prea multe posibilitati de alegere. Daca Dumnezeu vrea sa ne faca sa alegem calea Sa, oricum nu scapam (alesii de la inceputul lumii???!!!).
Sunt de acord ca, cunoscand mai multe putem sa alegem mai bine (trebuie sa avem si timp). Deschiderea este mereu benefica.
Sectele actuale vizeaza mai ales inchiderea intr-un singur punct de vedere, tocmai pentru ca individul sa nu mai poata gandi. Binenteles, ar trebui sa definim criteriile care permit sa spunem ce e o secta; fara sa uitam ca si crestinismul la inceput era vazut ca o secta. Eu cred ca efectele influentei unei secte asupra individului, bunul simt care ne ghideaza pe toti ne permit sa spunem ce e nociv si ce nu.


La 2007-06-23 07:54:38, JMJ a scris:

> Daca am sti cat e de important, am discuta cu oricine si am scrie mai
> mult despre Iisus si invataturile Evangheliei pentru a grabi venirea
> Imparatiei lui Dumnezeu........
.......................


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Talpes interlopul (3088 afisari)
 Regatul homosexualilor (2898 afisari)
 Geniu cu pampers (2687 afisari)
 Cazut din harta (2439 afisari)
 Dezvaluiri din culisele diplomatice (2302 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02057 sec.