Ziua Logo
  Nr. 3957 de sambata, 16 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-06-16
John (...@yahoo.com, IP: 75.57.33...)
2007-06-16 21:29
pentru Ida

Draga Ida,

Iti inteleg preocuparea, dar nu cred ca Renee greseste in ceea ce scrie. Problema nu trebuie pusa in termeni de etnie, limba, etc. Pe acestea trebuie sa le respectam, indiferent cat ne-ar fi de diferiti sau de nesuferiti interlocutorii.

Eu as vrea sa te asigur de doua lucruri. Mai intai, ca nu mi se pare normal sa fie Justitia mai cu manusi si nici mai dura cu cineva care face parte dintr-o minoiritate. Legea trebuie sa fie egala, punct. Dar, poti sa fii sigura ca nu se va intampla asa. In SUA un politist stie ca va fi acuzat de rasism atunci cand se aresteaza un traficant de droguri care se intampla sa fie de culoare, dar tot il aresteaza. Si nu este vinovat ca il aresteaza, dar se poate face vinovat daca-l injura de rasa sau orice alt comentariu de acest gen. La fel in Ro, acum este vorba de hotie. iar asta nu are limite etnice. So, hotii sunt hoti, indiferent de limba si etnie. De-asta nu inteleg preocuparea Budapestei pentru ex-ministrii maghiari din Romania. In aceeasi logica trebuiau sa-si manifeste mai devreme mirarea ca au ajuns ministri in Ro niste cetateni romani de origine maghiara.

Second, e bine sa stii ca noi nu avem ceva cu ungurii. Eu cel putin asa cred ca gandeste majoritatea romanilor, care sunt toleranti din fire. Daca nu crezi asta, studiaza situatii similare de pe alte meridiane si spune-mi concluzia ta. Si mai vreau sa iti spun ca eu personal am prieteni maghiari, cu care ma inteleg foarte bine. Afacerile nu au limba si granite nationale.

Pot sa-ti mai spun ceva, Ida? Imi plac unguroaicele... Cocteilul acesta oltean+unguroaica este bestial, crede-ma, Ida...


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Popor de sinucigasi (3275 afisari)
 Regele Tarii de Foc (2640 afisari)
 Rusia - SUA: O noua cursa nucleara? (2281 afisari)
 Joaca tare (2008 afisari)
 "Scoala ardeleana" (2004 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00746 sec.