Ziua Logo
  Nr. 3951 de sambata, 9 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-06-09
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 207.180.145...)
2007-06-09 06:47
Mai bine un Institut de studiu al Hipnozei si rolul subconstientului in dezvoltarea personalitatii

Citeam despre psihiatrul si hipnoterapist de exceptie, Milton Erickson, apoi si despre alti americani ce au tratat si format atatea personalitati in lumea artistica, politica si orice alte domenii.
Am dat apoi de Guehen Kitaoka, stabilit la Londra, care isi asista clientii sa-si dezvolte mai bine calitatile si sa-si imbunatateasca talentul in comunicare, si postez textul in engleza pentru edificare. Asta mi-a amintit ca am citit intr-o carte frantuzeasca tradusa in romaneste, ce vorbea si despre hipnoza, ca John Travolta ar fi fost pregatit de o hipnotista franceza la inceputurile carierei si inca pentru multi ani. Asa se formeaza sau se descopera talentele ascunse in oameni. Se pare insa ca suntem cam ramasi in urma, sau probabil ca de aici si ramanerile in urma in alte sectoare.

Guhen Kitaoka
Guhen Kitaoka is a unique trainer of Enhancing Development Training (EDT) who assists his clients with their personal development, creativity enhancement, increased performance, improved communication skills and accelerated learning. He is based in London, UK.

In his work, Guhen incorporates a spiritual approach which results from many years of enquiry, practices, realisation and attainment. He draws together many strands of therapeutic and spiritual disciplines to produce a coherent and efficient methodology. This is designed to increase the effectiveness and contentment of his clients, who span varied professions, such as artists, alternative practitioners, sports people and business consultants.

Guhen was born in Japan and obtained a B.A. Degree there. While he stayed in the Sahara of North Africa for 3 years, the meditative desert experience and the anthropological encounter with the Arab world made him start his spiritual journey in search of the "Higher Self", or the "Larger Mind" of Gregory Bateson.

He began to be interested in the Western psychotherapeutic methodology as the means of accelerating spiritual growth, and was intensively trained in "De-hypnotherapy" in Oregon, USA, during the early eighties; this course consisted of 1,700 hours of sessions, and included the techniques of almost all the Western psychotherapeutic schools such as Gestalt, Primal, Encounter, Rebirthing and Isolation Tank, as well as ancient Eastern techniques including Zen Meditation, Tibetan Meditation, Vipassana Meditation and Chakra Opening.

Guhen is a graduate of the School of Hypnosis and Advanced Psychotherapy in London (1988), and is NLP Master Practitioner qualified by John Grinder (1989) and NLP Trainer trained by Richard Bandler (1995).



Ion Caramache (...@aol.com, IP: 64.12.116...)
2007-06-09 20:00
Re: Mai bine un Institut de studiu al Hipnozei si rolul subconstientului in dezvoltarea personalitatii

La 2007-06-09 06:47:01, JMJ a scris:
<<< Mai bine un Institut de studiu al Hipnozei si rolul subconstientului in dezvoltarea personalitatii

Mai bine ar fi daca academicianul Eugen Simion ar face public modul in care Academia romana a papat si folosit valorile care i-au fost lasate prin testament in scopul infiintarii unui Institut de metempsihoza.
Testamentul si legatul testamentar de care vorbesc sunt chestii reale, verificabile si existente in arhive.
Cred ca in arhivele Academiei romane, in arhivele serviciilor sale, se afla acte suficiente pentru a demonstra reaua credinta a beneficiaruluii acestui testament.
Ar fi interesant de aflat opinia fostului presedinte al Academiei romane asupra acestui caz.....

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.137...)
2007-06-09 23:30
Caramache, are dreptate Roxana ...

Si tu cam ai dreptate ... Iar daca ar fi sa fii corect ai recunoaste ca eu te-am sustinut. Atunci cand a fost cazul ... Insa in legatura cu ce am discutat anterior ramane cum am stabilit ! La cuvantul compus "anglo-americani" (scris in mod special si voit intre ghilimele) tu ai adaugat cuvantul "imperialisti" ... Si nu ai gresit prea mult din moment ce UK este inca un imperiu in adevaratul inteles al cuvantului iar americanii noi (din SUA), care si-au cladit tara prin furt clar si genocid, au avut dintotdeauna intentii imperialiste si pe alocuri (insulele de prin Pacific, dar si altele sau altii ...) chiar au reusit. Acum daca ar fi sa ne luam dupa logica unui forumist de nationalitate israeliana care aplica in secolul 20 principiile si gandirea din secolul 13 (sau, hai sa zicem secolul 15, ca sa acordam ceva circumstante atenuante stim noi cui ...) atunci nu este nici o problema ... Adevarul este ca si forumistul de sorginte israeliana are si el dreptate pana la urma din moment ce omul intr-adevar nu prea a mai evoluat la nivel mental de atunci ... Asa ca ambele cuvinte propuse: "onanier" si "agathonist" sunt la fel de bune !

Ion Caramache (...@aol.com, IP: 152.163.100...)
2007-06-10 04:41
Re: Caramache, are dreptate Roxana ...

La 2007-06-09 23:30:54, Liviu2002j a scris:

> Si tu cam ai dreptate ... Iar daca ar fi sa fii corect ai recunoaste
> ca eu te-am sustinut. Atunci cand a fost cazul ... Insa in legatura cu
> ce am discutat anterior ramane cum am stabilit ! La cuvantul compus
> "anglo-americani" (scris in mod special si voit intre ghilimele) tu ai
> adaugat cuvantul "imperialisti" ... Si nu ai gresit prea mult din
> moment ce UK este inca un imperiu in adevaratul inteles al cuvantului
> iar americanii noi (din SUA), care si-au cladit tara prin furt clar si
> genocid, au avut dintotdeauna intentii imperialiste si pe alocuri
> (insulele de prin Pacific, dar si altele sau altii ...) chiar au
> reusit. Acum daca ar fi sa ne luam dupa logica unui forumist de
> nationalitate israeliana care aplica in secolul 20 principiile si
> gandirea din secolul 13 (sau, hai sa zicem secolul 15, ca sa acordam
> ceva circumstante atenuante stim noi cui ...) atunci nu este nici o
> problema ... Adevarul este ca si forumistul de sorginte israeliana are
> si el dreptate pana la urma din moment ce omul intr-adevar nu prea a
> mai evoluat la nivel mental de atunci ... Asa ca ambele cuvinte
> propuse: "onanier" si "agathonist" sunt la fel de bune !
>

Mult stimate domnule Livache 2002jelescu, merci de sustinere si proptele. Tocmai am aruncat cirjele, ghipsu' si bastonu' de marechal de camp si va trimit comentariile de mai jos:

1. Dvs. ati <<< (scris in mod special si voit intre ghilimele) >>>. De unde era sa stiu sarmanul de mine ce ati dorit dvs. in mod special si voit in scris?Ghilimelele se folosesc pentru a cita ceva. Gresesc eu oare? Daca foloseati cuvintele <<< in ghilimele >>>, atunci imi cadea si mie fisa de cum vine cazul cu suptilitatile dvs. stilistice si unde voiati sa bateti ca sa ajungeti.
2. Evident ca <<< americanii noi ( din SUA ) >>> <<< au avut dintodeauna intentii imperialiste >>>. De aceea au aparat lumea de aia vechi etern noi cu intentii pasnice si internationaliste de pretinie vesnica si ajutor reciproc fratesc.
Duceti cumva lipsa fratilor?
3. Dvs. ati ramas cu numaratoarea tot la secolul 20? Sarmanul nestiutor de mine credeam ca ne aflam deja in secolul 21. Sau vi s-a oprit memoria exact trecute fix la secolul anterior prezentului veac?
4. V-as ruga sa imi improspatati cunostiintele. Ce zicea forumistul la care va referiti? Eu nu v-am dat acceptul si aprobarea <<< ca sa acordam ceva circumstante atenuante stim noi cui ....) >>>. Cine este cui, sau, cui cine este? Si, apropou, de ce ati sarit secolul XIV in care evenimente majore au avut loc pe pamintul dintre Carpati si Dunare? Nu erau ele in conformitate cu principiile si gindirea veacului trecut 13 si viitorului secol 15? Ce este <<< de nationaliate israeliana >>>?
5. Ma bucura nespus faptul ca am girul si aprobarea dvs. dupa ce ati gustat cuvintele propuse de mine. Sunt totusi curios sa aflu cum v-a cazut la stomac cocotierul Dan Agathon, intemeietorul culturii nucilor personale de cocos pe stravechiul pamint stapinit de Mircea Voievod cu privire la plaja?
6. Agathon este ceva trecator, turist si calator. Onan, Sodoma si Gomora sunt termeni eterni. Imi permit sa va amintesc faptul ca subiectul <<< hand >>> ( citat, nu in ghilimele ) - a fost deschis de catre dvs. Daca ma contraziceti, vine domnul profesor teolog universitar Dan Ciachir, care tocmai a publicat inventarul sodomistilor generatori de lumina de la Rasarit, si va cinta fonfait pe nas <<< uciga-l toaca >>>. Pai se poate asa ceva?

N.B.
Stiti, eu cu tastatura stau cam prost. <<< americanii noi >>> nu mi-au vindut un program cu fonturi pamantene, astfel incit, atunci cind folosesc ghilimelele nationale iese ceva care eu nu am voit de loc sa exprim si naste confuzii generatoare de rezbel scripto-verbal in couriel. Iertati-mi va rog culpa ca folosesc <<< si >>> in loc de ghilimele. O persoana multilateral dezvoltata de calibrul si educatia dvs. necumparata va intelege desigur aceasta mica licenta cauzata de motive tehnice.

PS
Si, pentruca o bagati neautorizat pe Roxana in ciorba ( nu stiu insa daca aveti acordul dinsei direct si personal in scris ), va rog sa ii transmiteti urmatoarea stire recenta si hexagonala.

Corespondenta speciala de la corespondentul petit caporal voluntar la Sectia generala a GQG


Ultimul French can-can din le gay Paris apr&egrave;s l&#8217;election

L'Humanite a publikatt urmatorul Kommunikat dat de Central Command a Regimentului de ligne du parti:

Madame la Colonel Fa bine anunta ca, in timpul dejurnei la sediu, cadrele si trupetii pot frustuka, dejuna, si dinnera la Buffetul popotei regimentului deschis la dinsa in piata. Se autoserveste meniul fix compus din Spanakopita du boeuf Bourguignon, Goulasch vegetarian Grand Bocsa avec du sauce d'Hollande de missionaire in farfurie si o carafa de Segolana regala varsata la pahar. Tout compris la pretul subventionat de un franc tramvai cu TVA inclusa.
Antren asigurat de La sinistra bandiera rosa de mititierra band. Gustari cu the l'aimee, salam nea Alecu din oaia si berbecu', masline Olive de dor din butoi, si ceputza verde frageda, rece de la gheata. Braga si sugiuck.
Bon apetit camarades! Bucurati-va de sunetul muzicii bandei si salam acum ! Burjuii non pasaran !
Sponsorizat de Salonul specializat de pedicur si manicur la subsol.

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.141...)
2007-06-10 18:38
Raspunsuri - un fel de erata

Nu stiu cu ce sa incep mai intai ... Nu ca sa nu fiu gresit inteles, ca oricum unii dintre forumisti (persoanele "de fata" se exclud !) cauta "nod in papura" sau se uita la cine posteaza si nu la mesajul in sine iar in functie de ce impresie si-au facut ei odata actioneaza in consecinta, ci pentru ca efectiv ar fi multe se scris.

Raspunsul fiind adresat d-lui Caramache (si prima observatie ar fi ca revin la persoana a 3-a !!!) o sa-l formulez tot pe puncte cu mentiunea ca nu o sa respect exact ordinea dansului:
1) Toti cei care isi incep mesajele prin ironizarea sau chiar batjocorirea numelor celor carora se adreseaza nu fac decat sa arate in primul rand ca nu prea au argumente si cauta sa mascheze astfel aceasta lipsa (atragand totodata atentia celor care gandesc ca si ei care in cel mai bun caz gandesc ceva de genul "uite ca i-a zis-o" !) iar in al doilea rand cred eu ca ar trebui sa-si dea cu parerea niste specialisti care se ocupa cu studiul acestui comportament;
2) Treaba cu "acceptul si aprobarea" ma deranjeaza si numai asa, pur si simplu (poate ca imi aduce aminte si de vremuri mult prea urate cand se tot cerea acest lucru), iar in al doilea rand toti cei care isi fac in acest fel, public, gandurile si parerile, ar trebui sa stie ca si-au dat deja acordul la folosirea publica a lor;
3) Ghilimele sunt socotite atat semnele " ... " cat si semnele << ... >> (atentie ca acest cuvant nu are singular !!!). Pentru citate din opere se folosesc mai degraba semnele cu unghiuri, dar atat acestea cat si cele cu virgule pot cuprinde intre ele atat citate cat si "... o vorbire directa, titluri de opere ori nume de institutii, cuvinte carora li se da un sens (stilistic) special sau aspra carora vorbitorul vrea sa insiste, traducerea ori sensul unui cuvant" (citat din DEX 1998, editia a 2-a). Am inteles ca incompatibilitatea intre sistemele informatice folosite de D-nul Caramache si cele ale Ziua produce neplaceri (pentru care eu unul nu am scris si nu voi scrie niciodata nimic !) dar si mai neplacute sunt cacofoniile d-lui Caramache ori in tot acest "razboi" pe care il duce dansul cu d-nul Eugen Simion, un om prin excelenta legat de limba romana, aceste cacofonii nu il ajuta deloc ...
4) Si pentru ca tot suntem aici d-na din Franta (Roxana) are dreptate in sensul ca urmariti cu asiduitate si predilectie articolele d-lui Simion. Ce nu mi-a placut nici mie a fost atunci cand d-nul Simion a inceput sa vorbeasca despre tot felul de lucruri de abia cand a inceput sa fie incoltit din prea multe parti ca de altfel ar fi lasat lucrurile sa mearga ca si pana acum si slava Domnului ca era mult prea evident ca nu merg bine deloc !
5) Ultima neintelegere vine de la diacriticele pe care le foloseste atat de bine Calugaru de acolo din State si pe care noi pe aici prin Romania parca ne straduim sa nu le mai folosim. In cazul meu sa zicem ca ar fi de vina timpul de care nu dispun si graba cu care scriu mesajele. Si ca o observatie interesanta (mai ales pentru Calugaru ca stiu ca gusta astfel de idei !) este absolut incredibil cum atunci cand lucram in strainatate aveam foarte mult timp la dispozitie in timp ce impactul celor pe care le faceam era maxim in timp ce aici in Romania nu am deloc timp liber pentru ca trebuie sa imi consum energia in tot felul de nimicuri si nici satisfactia profesionala nu este cine stie ce. Deci (ca sa concluzionez nu ca mi-ar place sa folosesc cuvantul "deci"), atunci cand am scris "... aplica in sec. 20 ..." am folosit timpul trecut si nu timpul prezent adica precum ca ar aplica acum in secolul 21, mileniul 3. Iar ideea era ca persoana de origine israeliana incerca sa ma convinga ca razboiele (printre care si cele din secolul 20 !) au printre efecte si anexarea de teritorii ...
6) Daca va ajuta cu ceva eu unul cred ca genocidul facut de spanioli si portughezi asupra populatiei indiene din America de Sud (care era si mult mai dezvoltata decat indienii din America de Nord) este mult mai grav daca ma pot exprima asa ...
7) Iar ca sa-mi iasa 7 puncte (ca imi place cifra 7) va pot raspunde ca nu mi-a cazut nici mie bine la stomac d-nul Agathon dar din alte motive decat cele pe care le enumerati.

Ion Caramache (...@aol.com, IP: 152.163.100...)
2007-06-10 21:19
Re: Raspunsuri - un fel de erata

La 2007-06-10 18:38:29, Liviu2002j a scris:

> Nu stiu cu ce sa incep mai intai ... Nu ca sa nu fiu gresit inteles,
> ca oricum unii dintre forumisti (persoanele "de fata" se exclud !)
> cauta "nod in papura" sau se uita la cine posteaza si nu la mesajul in
> sine iar in functie de ce impresie si-au facut ei odata actioneaza in
> consecinta, ci pentru ca efectiv ar fi multe se scris.
>
> Raspunsul fiind adresat d-lui Caramache (si prima observatie ar fi ca
> revin la persoana a 3-a !!!) o sa-l formulez tot pe puncte cu
> mentiunea ca nu o sa respect exact ordinea dansului:
> 1) Toti cei care isi incep mesajele prin ironizarea sau chiar
> batjocorirea numelor celor carora se adreseaza nu fac decat sa arate
> in primul rand ca nu prea au argumente si cauta sa mascheze astfel
> aceasta lipsa (atragand totodata atentia celor care gandesc ca si ei
> care in cel mai bun caz gandesc ceva de genul "uite ca i-a zis-o" !)
> iar in al doilea rand cred eu ca ar trebui sa-si dea cu parerea niste
> specialisti care se ocupa cu studiul acestui comportament;
> 2) Treaba cu "acceptul si aprobarea" ma deranjeaza si numai asa, pur
> si simplu (poate ca imi aduce aminte si de vremuri mult prea urate
> cand se tot cerea acest lucru), iar in al doilea rand toti cei care
> isi fac in acest fel, public, gandurile si parerile, ar trebui sa stie
> ca si-au dat deja acordul la folosirea publica a lor;
> 3) Ghilimele sunt socotite atat semnele " ... " cat si semnele << ...
> >> (atentie ca acest cuvant nu are singular !!!). Pentru citate din
> opere se folosesc mai degraba semnele cu unghiuri, dar atat acestea
> cat si cele cu virgule pot cuprinde intre ele atat citate cat si "...
> o vorbire directa, titluri de opere ori nume de institutii, cuvinte
> carora li se da un sens (stilistic) special sau aspra carora
> vorbitorul vrea sa insiste, traducerea ori sensul unui cuvant" (citat
> din DEX 1998, editia a 2-a). Am inteles ca incompatibilitatea intre
> sistemele informatice folosite de D-nul Caramache si cele ale Ziua
> produce neplaceri (pentru care eu unul nu am scris si nu voi scrie
> niciodata nimic !) dar si mai neplacute sunt cacofoniile d-lui
> Caramache ori in tot acest "razboi" pe care il duce dansul cu d-nul
> Eugen Simion, un om prin excelenta legat de limba romana, aceste
> cacofonii nu il ajuta deloc ...
> 4) Si pentru ca tot suntem aici d-na din Franta (Roxana) are dreptate
> in sensul ca urmariti cu asiduitate si predilectie articolele d-lui
> Simion. Ce nu mi-a placut nici mie a fost atunci cand d-nul Simion a
> inceput sa vorbeasca despre tot felul de lucruri de abia cand a
> inceput sa fie incoltit din prea multe parti ca de altfel ar fi lasat
> lucrurile sa mearga ca si pana acum si slava Domnului ca era mult prea
> evident ca nu merg bine deloc !
> 5) Ultima neintelegere vine de la diacriticele pe care le foloseste
> atat de bine Calugaru de acolo din State si pe care noi pe aici prin
> Romania parca ne straduim sa nu le mai folosim. In cazul meu sa zicem
> ca ar fi de vina timpul de care nu dispun si graba cu care scriu
> mesajele. Si ca o observatie interesanta (mai ales pentru Calugaru ca
> stiu ca gusta astfel de idei !) este absolut incredibil cum atunci
> cand lucram in strainatate aveam foarte mult timp la dispozitie in
> timp ce impactul celor pe care le faceam era maxim in timp ce aici in
> Romania nu am deloc timp liber pentru ca trebuie sa imi consum energia
> in tot felul de nimicuri si nici satisfactia profesionala nu este cine
> stie ce. Deci (ca sa concluzionez nu ca mi-ar place sa folosesc
> cuvantul "deci"), atunci cand am scris "... aplica in sec. 20 ..." am
> folosit timpul trecut si nu timpul prezent adica precum ca ar aplica
> acum in secolul 21, mileniul 3. Iar ideea era ca persoana de origine
> israeliana incerca sa ma convinga ca razboiele (printre care si cele
> din secolul 20 !) au printre efecte si anexarea de teritorii ...
> 6) Daca va ajuta cu ceva eu unul cred ca genocidul facut de spanioli
> si portughezi asupra populatiei indiene din America de Sud (care era
> si mult mai dezvoltata decat indienii din America de Nord) este mult
> mai grav daca ma pot exprima asa ...
> 7) Iar ca sa-mi iasa 7 puncte (ca imi place cifra 7) va pot raspunde
> ca nu mi-a cazut nici mie bine la stomac d-nul Agathon dar din alte
> motive decat cele pe care le enumerati.
>


Caramache "balcanicul" dixit:

Salve!
"Censeo autem Cartaginem delendam esse"
Intrebati-o pe Doamna din free.fr...ies cit timp a durat si de cite ori a trebuit sa fie repetata fraza aceasta pina ce in fine s-a tradus in viata.

PS
Adresati-va academicianului ca sa va explice stiintia sa cine este "balcanicul" care a stricat socotelile romanistilor.
Cum raminem cu palmele academice pentru academician? Le merita, sau nu?


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Adrian Pintea, ultimul rol (4013 afisari)
 Mostenitorii Profetului Mahomed (3156 afisari)
 Praf si pulbere (2987 afisari)
 Sursa ZIUA (2096 afisari)
 Scandalul Paris Hilton (2034 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00814 sec.