Ziua Logo
  Nr. 3946 de luni, 4 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-06-04
Dan Ottiger Dumitrescu din Fribourg (Elvetia) (...@hotmail.com, IP: 84.227.170...)
2007-06-04 17:21
"MOSTENIREA MALEFICA A COMUNISMULUI" - un diagnostic exact

Poate ca, introducerea articolului sau, autorul ar fi putut aminti ca in literatura de specialitate din Occident, sintagmei "razboi politic" ii corespund "Political Warfare", "der politische Krieg", "la guerre politique", etc. Un domeniu ce a facut, timp de decenii, obiectul unor studii extrem de aprofundate.

"Din primul moment si pana in prezent, noul regim politic a fost construit pe diversiune, manipulare, minciuna. Prin urmare nu este un regim democratic autentic", subliniaza cu pertinenta Dl Pavel, dupa 17 ani si jumatate de la evenimentele din decembrie 1989. Si in aceasta directie ar fi fost util ca D-sa sa fi citat mai intai principalele articole si carti ce au semnalat foarte de timpuriu "mostenirea malefica a comunismului" - documente publicate atat in Tara, cat si in strainatate, cu un accent pe cele provenind din Exilul politic romanesc.
Prima si cea mai incontestabila dovada a "diversiunii, manipularii si minciunii" - temelia "noului regim politic" - este decretul FSN de la sfarsitul lui decembrie 1989 (cf. "Actualites roumaines", 28.12.1989) prin care se stipula ca FORMA DE GUVERNAMANT A ROMANIEI ESTE REPUBLICA. O republica ale carei tipare anterioare se numeau RPR+RSR, desfigurate de o "democratie socialista" fara nici un raport real cu democratia clasica. Atunci s-a actionat in mod decisiv pentru ca FORMA LEGITIMA DE GUVERNAMANTanterioara lui 30 decembrie 1947, MONARHIA CONSTITUTIONALA, sa fie ingropata profund, sub straturile putride ale "diversiunii, manipularii si minciunii".

Pe de alta parte, cred ca din...viteza Dl Pavel scrie "masluire si falsificare", cele doua substantive fiind, de fapt, sinonime; de asemenea, sintagmele "razboi civil si gherila urbana" [din afirmatia sa "Romania se afla in plin razboi civil si de gherila urbana (...)"] trebuiau puse intre ghilimele pentru a sugera cititorului ca este vorba, intrucatva, de o figura de stil...


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ministrul mortii (2641 afisari)
 Cum iesi din ce-ai intrat (2209 afisari)
 "Politia politica o comite numai factorul de decizie politica" (2013 afisari)
 Ivantoc a fost batut si inainte de eliberare (1762 afisari)
 Tony Curtis se intoarce (1694 afisari)
 Tudor Petrov Popa, liber dupa 15 ani (529 afisari)
 Cu un pas mai aproape de votul uninominal (91 afisari)
 Motiunea la adresa Guvernului Tariceanu intra luni in dezbaterea Parlamentului (79 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00684 sec.