Ziua Logo
  Nr. 3946 de luni, 4 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-06-04
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 207.180.145...)
2007-06-04 08:52
Cautand in domeniul spiritual s-ar gasi cai infinit mai bune de vindecare

Categoric ca Iisus si apostolii, plini de Sfantul Spirit, magnetizau bolnavii cu privirea cand ii vindecau, intrucat le cereau sa se uite la ei. Asa a fost si cand Petru I-a cerut lui Iisus sa-I porunceasca sa vina la el mergand pe apa; zice ca atata timp cat a avut privirea atintita la El a putut merge, dar cand si-a luat privirea a cazut in apa. Apoi scrie in Faptele Apostolilor cum Petru si Ioan vazandu-l pe cersetorul schilod la poarta templului, “Petru s-a uitat fix la el, la fel si Ioan. Apoi Petru I-a zis: ‘Uitata-te la noi!’ Astfel ca omul s-a uitat asteptandu-se sa primeasca ceva de la ei. Atunci Petru a zis, ‘argint si aur nu am ca sa-ti dau, dar ceea ce am iti dau. In numele lui Iisus Christos din Nazaret, ridica-te si mergi.’ Luandu-l de mana dreapta, el l-a ajutat, si imediat picioarele omului si gleznele s-au intarit. El a sarit in picioare si a inceput sa mearga.”
Deci ii magnetizau sau hipnotizau cu privirea transmitand mintii celuilalt comanda de vindecare. De-aia trebuiau sa se uite fix la ei. Tot despre Petru scrie cum intr-o zi fiindu-i foame astepta sa fie masa gata si a cazut in transa. Atunci a fost ca Iisus aratandu-I tot felul de oratanii i-a spus sa manance din ele pentru ca El le-a sfintit, si ca tot asa trebuia sa-I boteze si pe pagani.
Nu stiu de cand, dar se apre ca e vreme indelungata de cand preotii nu se mai folosesc de hipnoza si transa pentru a vindeca lumea sau pentru a primi instructiuni de la Sf. Spirit. Si inca Iisus n-a putut sa le spuna totul atunci, dupa cum scrie in Ioan 16:12-15:
“Eu mai am multe lucruri sa va spun, dar nu le puteti intelege acum. Cand Spiritul adevarului vine, el va va declara toate lucrurile ce urmeaza sa vina…tot ce are Tatal este al meu; de aceea am spus ca va lua ce e al meu si va declara voua.”
Asa se face ca prin sec XIX au aparut cateva cazuri precum cel al americanului Edgar Cayce (si mai fusese unul anterior, plus altul in Franta) cand sub hipnoza au putut sa spuna de ce sufereau si ce trebuia facut pentru a se vindeca. Apoi Cayce a invatat singur sa se puan in transa si sa gaseasca diagnostice si tratamente si pentru alti membrii de familie, prieteni si apoi straini care ii cereau ajutorul.
Iisus, pentru a atrage oamenii la credinta a trebuit sa-si demonstreze puterea, si de aceea a vindecat bolnavi, a inviat morti, dar a facut si profetii si a ghicit viata acelei femei de la fantana, care avusese cinci barbati dar nici unul nu era al ei. Probabil ca tot asa le-a demonstrat si celor la care I-a dus in satul respectiv, ca s-au convins nu pentru ca ea le-a spus, ci au vazut cu ochii lor.
Deci, tocmai pentru ca Iisus n-a putut spune totul apostolilor, a facut sa apara astfel de profeti precum Cayce, prin care ne-a transmis peste 14.000 de lecturi ce cuprind diagnostice si indrumari din multe domenii, care ajuta la dezlegarea multor mistere privind modul de functionare al organismului uman, dar si micro si macrocosmosului.
Si atunci nu-i de mirare ca Giordano Bruno , protestantul Philippe de Mornay si alti autori vedeau hermetismul ca un mijloc de a scapa de teroarea razboaielor si a instaura pacea si armonia.
Mircea Eliade, in Istoria credintelor si Ideilor Religioase, scrie urmatoarele: “ In vremea sederii sale in Anglia, Bruno prevedea reintoarcerea iminenta a religiei vechilor egipteni…. Giordano Bruno se simtea superior lui Copernic, caci in vreme ce acesta isi intelegea propria teorie doar ca matematician, Bruno putea sa intepreteze schema copernicana ca pe o hieroglifa a misterelor divine.” As zice ca e cam aceeasi diferenta si dintre Edgar Cayce si Sigmund Freud – cel de-al doilea neputand intelege misterele divine si de aceea prescrie psihoterapie la nivelul sau de intelegere.
Giordano Bruno urmarea insa alt tel: el il indentificase pe Hermes cu religia egipteana considerata cea mai veche si prin urmare isi intemeia universalismul religios pe rolul magiei egiptene&#8230;In sec. al XVI- lea, in Franta, ca si in alte parti din Europa, valoarea exemplara a hermetismului tinea mai ales de universalismul sau religios, susceptibil sa restaureze pacea si armonia. Un autor protestant, Philippe de Mornay, cauta in hermetism un mijloc de a scapa de teroarea razboaielor religioase. IN lucrarea sa Despre adevarul religiei crestine, (1581), Mornay aminteste ca, potrivit lui Hermes, <<Dumnezeu este Unu [&#8230;] ca Lui singur ii apartine numele de Tata si de Cel bun [&#8230;]. Singur si Tot; fara nume si superior oricarui Nume>>.
Dupa cum scrie J. Dagens, <<aceasta influenta a hermetismului s-a exercitat asupra catolicilor si a protestantilor, deopotriva, favorizand si la unii si la ceilalti tendintele cele mai irenice. (Catolicul Francesco Patrizi socotea chiar ca, studiind Corpus Hermeticum, protestantii germani ar putea fi convinsi sa revina in sinul Bisericii romane). <<Stravechea>>religie, revelata de Hermes si impartasita candva, la inceputuri, de lumea intreaga, ar putea in zilele noastre sa restabileasca pacea universala si armonia intre religii. In centrul acestei revelatii se afla <<divinitatea>> omului, acest microcosmos, sinteza a intregii creatii. <<Microcosmosul este telul ultim al macrocosmosului, iar ,macrosomosul este locasul microcosmosului [&#8230;]. Macrocosmos si microcosmos sint in asemenea masura legate intre ele, incat unul este intotdeauna prezent in celalaltf>>.
Corespondenta macrocosmos- microcosmos era cunoscuta in China, in India si in Grecia antica.&#8221; (pg.265-266)
Probabil ca tocmai pentru ca Biserica nu a acordat atentie acestor lucruri, a aparut Hitler care a folosit din plin hipnoza in masa facandu-i pe nemti, dar si conducatorii altor tari, sa-l urmeze, intrucat promitea crearea unei lumi mai bune. Cand oameni fara morala crestina se folosesc de hipnoza pot face mult rau, care pana la urma se intoarce si impotriva lor, asa cum s-a vazut si la Hitler. De-aia Edgar Cayce atrage atentia in lecturile sale ca hipnoza este buna atunci cand este folosita pentru ca relatiile dintre oameni sa fie mai bune si ca indivizii sa devina mai buni parinti, mai buni copii, buni soti/sotii, mai buni vecini, prieteni, cetateni, etc. In general recomanda ca membri de familie sa faca hipnoza, mamele pentru copiii lor, s.a.m.d. Lecturile lui Cayce cuprind insa si sfaturi pentru parinti cum sa conceapa copiii si cum sa-i modeleze asa cum si-i doresc.
Dar ma gandeam cat de mult bine ar putea face conducatori crestini care sa mesmerizeze popualtia in a urma invataturile crestine.
Ar mai fi de observat ca E. Cayce a fost ajutat de Sfanta Fecioara sa obtina haruri deosebite, intrucat el citea Biblia inca de mic, si I-a aparut pe la 12 ani cand se afla intr-o padurice de langa casa tot citind Biblia. L-a intrebat atunci ce vrea sa devian cand o fi mare, iar el a raspuns ca vrea sa ajute oamenii. Asa cum Ea a inzestrat si atatia sfinti, vedem ca asta este conditia pentru a primi haruri speciale.
In Statele Unite exista tot felul de programe pe baza de hipnoza pentru a ajuta oamenii sa functioneze mai bine:
raise your confidence by bounds and leaps
- boost your influence through the roof
- super-charge your charisma so you get liked LITERALLY by
everyone
- quit any bad habit you have in ONE SINGLE HOUR
- and finally get the success you've always deserved and
only bad luck took it from you...


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ministrul mortii (2641 afisari)
 Cum iesi din ce-ai intrat (2209 afisari)
 "Politia politica o comite numai factorul de decizie politica" (2013 afisari)
 Ivantoc a fost batut si inainte de eliberare (1762 afisari)
 Tony Curtis se intoarce (1694 afisari)
 Tudor Petrov Popa, liber dupa 15 ani (529 afisari)
 Cu un pas mai aproape de votul uninominal (91 afisari)
 Motiunea la adresa Guvernului Tariceanu intra luni in dezbaterea Parlamentului (79 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00834 sec.