Ziua Logo
  Nr. 3939 de sambata, 26 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

IT&C

2007-05-26

Comentarii: 3, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

M_D_L
2007-05-26 15:39:14

Chestia asta cu plumbul pare a fi o diversiune

In electronica s-a folosit la conexinile prin lipire aliajul LP60 cu 60% cositor si restul plumb. Acesta se topeste usor (cam pe la 180 grade Celsius) si adera bine la terminalele componentelor.
Acum l-au inlocuit cu aliaje cu cositor si cadmiu, argint, etc. care se topesc la peste 200 grade si nu adera suficient la suprafetele terminalelor (lipituri nesigure), solicitand termic componentele. Pretextul a fost ca aparatele electronice uzate se arunca la intamplare si plumbul ajunge in apa freatica.
Este adevarat ca plumbul este toxic, dar sa nu uitam ca noi utilizam inca conducte din plumb in reteaua de apa (cel putin la blocurile vechi). Plumb se pune si in benzina, sub forma de tetraetil, ca antidetonant. Mai mult polueaza cu plumb masimile (nu va recomand sa culegeti fructe de padure (macese) de la marginea soselelor).
S-ar putea ca interdictia de a mai utiliza aliajele cu plumb la fabricarea aparatelor electronice sa urmareasca alte scopuri:

1. Sa loveasca in micii producatori de echipamente electronice, care nu-si permit sa utilizeze noile aliaje (din cauza costului mult mai ridicat). Nu pentru ca ar concura firmele mari, ci pentru ca la firmele mici ar lucra inevitabil persoane calificate in domeniu, care nu pot fi controlate suficient de Guvernul Mondial (adica de regimul de dictatura). De cand cu "terorismul", toate informatiile in domeniile sensibile (legate de tot ce asigura putere militara) sunt controlate si cenzurate. Electronistii independenti ar putea produce echipamente care sa puna in pericol regimul de dictatura (ar putea aproviziona "rebelii" care lupta pertru libertate - ceva in genul "Imperiul contraataca"). Trebuie sa-i tina pe toti electronistii angajati la firmele lor, sub control.
Sub pretextul ca se pot folosi la fabricarea drogurilor (precursori) s-a interzis si detinerea unor substante, fara aprobari speciale. De exemplu acetona, acidul sulfuric, acidul clorhidric, permanganatul de potasiu (din care faceam praf de stranutat, cand eram in clasa I-a) ... (lista e lunga), care se utilizeaza in electronica (solventi, decapanti).
Cei care au de gand sa produca droguri pot angaja si ingineri chimisti care sa fabrice si aceste substante (socotite precursori), pornind de la altele care se gasesc usor. De exemplu, poti ca produci acid clohidric chiar in bucatarie, prin electroliza unei solutii de apa cu sare.

2. Alta ipoteza ar fi aceea ca vor sa ne vinda in viitor ceea ce acum este gratis, de la Dumnezeu, adica apa potabila. Astia vor sa scoata bani din orice, pe spinarea altora. Daca intr-adevar aparatele astea electronice aruncate pe camp polueaza apa si tehnologia de depoluare este scumpa, s-ar putea ca asta sa fie cauza. Oricum nu cred ca-i intereseaza prea mult sanatatea noastra.

morkov
2007-05-26 17:28:32

Si ca sa fie colac peste pupaza

Scoatem plumbul si bagam cadmiul, care este mai toxic ;)

Budapestanul
2007-05-27 12:43:57

M_D_L+ Morkov

Descrierile technologice ar fi de citit mai intii. Notiuni de tip : Peak temperature for leaded and non leaded application dau batai de cap la multi, in definitiv nu toti trebuie sa fie profesionisti( bineinformati) in romania merge si semidoctismul:). Morkov recomand calduros sa citesti directica ROHR si WEEE al EU inainte de a vorbi de cadmiu. Dan cate ii cusnoc pe americani( cei putini cei care lucreaza in Europa) astia is minimum cu un pas iaitea europenilor in materie de respectat legea in Europa in halul asta se tem sa nu le fie inchise fabricile in Europa pentru nerespectarea legilor.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Polemica Antonescu (3029 afisari)
 Suparare la Palat! (2824 afisari)
 Hitler in intimitate (2787 afisari)
 Bodyguarzi platiti regeste (2662 afisari)
 Elogiul neputintei (si al discriminarii) (2595 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00612 sec.