Ziua Logo
  Nr. 3937 de joi, 24 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-05-24
attius.navius din Regina-Saskatchewan (...@yahoo.com, IP: 86.121.237...)
2007-05-24 19:19
Alta afacere, alti actori, alt ordin de marime.

Interesanta dezvalui9rea cu cei 500.000 dolari din contul Bahamas.
Voi fi satisfacut atunci cand vinovatii vor plati in instanta pentru activitati de genul acesta. este cazul sa vedem insa la ce se poate preta un alt cetatean, parlamentar si el, care a pozat pana acum in fecioara neprihanita dar care si-a prins coada intr-o afacere ceva mai mare, cam de 50 milioane euro, ba chiar a fost sustinut cu legi si decrete emise de cineva mai mare decat el si cacre-i sustinea ilegalitatile.
Exista in Bucuresti un club sportiv care poarta numele Vointa .
Acest club in 1956 a primit pe malul Lacului Tei, printr-o Hotarare a Consiliului de Ministri, o suprafata de teren de 63.00 metri patrati. Pe acel loc, Vointa a amenajat terenuri sportive si a construit un debarcader si mai multe construcii. In 1995, Ilie Nastase semneaza cu clubul o intelegere de participatiune pentru ca fostul tenisman sa deschida acolo Academia de tenis Ilie Nastase. O Academie care se vroia sa fie o rampa de lansare pentru elementele talentate dar fara dare de mana.
Intre vorbe si fapte se afla insa taxa lunara necesara participarii la cursurile acesti Academii, un fleac de 1.200 euro. Lunar, repet.

Valoarea actuala a terenului, a celor 63.000 metri patrati pe care ii avea Vointa, este de fix 50 milioane euro !!!

Participatiunea s-a stabilit in baza HG 502/1999 dar la numai o luna de zile distanta, HG 946/1999 rastoarna acest concept si atribuie cei 63.000 metri patrati in folosinta gratuita pe o perioada de 49 de ani Academiei Ilie Nastase.
Lansarea oficiala a acesui proiect s-a facut la inceputul anului 2000 la ea luand parte si cel care statea la baza smecheriei, ministru Crin Antonescu.
Spun smecherie pentru ca la acea data Academia Ilie Nastase nu exista ca persoana juridica, ea aparand abia la doua luni de zile distanta de acea atribuire gratuita facuta cu atatam liberate de Crin Antonescu. Ca era un tun, era evident, mai ales ca nu se mentiona nimic in HG 946/1999 nici de cladiri, nici de debarcader, de nimic care exista pe acel teren. Hotie ca-n codru.
Vointa ataca in instanta HG 946/1999 iar procesul s-a derulat pe intregul parcurs al guvernarii Nastase pana in zilele noastre fara nici o solutionare.
Ilie Nastase a facut ce-a facut si s-a plans actualului Guvern, ba mai mult, reclamand ca deja a pierdut sase ani din cei 49 ai acelei atribuiri gratuite.
Baiat fin si intelegator, prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu emite rapid HG 245/2006 prin care prelungeste atribuirea gratuita de la 49 de ani la 60 de ani.
Ce nu stie domnul prim-ministru este ca nici o lege din Romania nu prevede o perioada de concesionare mai mare de 49 de ani, aceasta fiind limita maxim admisa, ba mai mult incalca si legea pentru ca HG-ul respectiv nu poate avea efect pe o hotarare lovita de nulitate.
Desi legea inca nu si-a spus cuvantul in acest furt patronat de imaculatul Crin Antonescu si protejat de prim-ministrul Tariceanu, iata ce sfat au dat cei doi lui Ilie Nastase. Acesta sa ocupe cu forta terenul sa umple locul cu bodiguarzi si sa instaleze garduri. Curat liberalism made Tariceanu & Antonescu.
Ba mai mult, ca situatia sa capete aspecte grotesti, domnul Belu, actualul "presidente" al Agentiei nationale pentru Sport retrage clubului Vointa Certificatul de Identitate Sportiva desi acest gest il poate face doar o instanta judecatoreasca.
Cand ziceau unii aici pe forum ca banditi sunt in oprice directie iti arunci ochii in tara asta, se pare ca avea dreptate.
Dupa cum se vede, nici liberalii nu fac exceptie, cu atat mai putin foste glorii sportive alergand cu gura scoasa dupa pomeni ajutate de sefi ai sportului.
La asa un mizilic de 50 milioane euro oare care o fi comisionul si cine l-a incasat ?
Spunea cineva ca nu mai este nimic de furat in tara asta ?
Era un naiv.....


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Contul Bahamas (4045 afisari)
 Basescu, seful oligarhiei (3633 afisari)
 Tatuajele Angelinei (2050 afisari)
 Celebritati respinse de Harvard (2035 afisari)
 PSD vrea scaunul lui Tariceanu (2034 afisari)
 Brancusi expus la Moscova (318 afisari)
 Procurorii DIICOT nu pot fi audiati de parlamentari (160 afisari)
 Sunshine (79 afisari)
 Pentru o politica externa a Uniunii in linie cu asteptarile cetatenilor (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00821 sec.