Ziua Logo
  Nr. 3937 de joi, 24 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-05-24
Golanul (...@sympatico.ca, IP: 192.75.80...)
2007-05-24 02:26
Oameni buni, hai sa fim corecti...

Basescu stie ca este o figura publica, stie ca paparazzi vor sari pe el cind iese din casa, i s-a mai intimplat. Este o situatie in care vedetele se gasesc de cite ori apar in public. Pentru un om politic, presedinte, etc. este inadmisibil sa se comporte ca un mahalagiu, indiferent de ce a facut sau a zis papa-ratza respectiva.

Frica imi este ca tot circul a fost de pomana. Iata ca acum PD intinde covorul rosu pentru pesede. Basescu a pozat in novator, si-a atras voturile golanesti, dupa care da tzara inapoi pe mina feseneilor.

E totusi mai bine asa, fiindca stabilimentul a suferit o zguduiala. Dar trebuie primenita oferta politica; ajunge cu bolsevicii, trinebunii, mahala-marinarii, odraslele de nomenklaturisti, etc. Cum naiba facem sa gasim alde Bratianu, P.P. Carp, Take Ionescu, Maniu, Coposu, etc.? Au pierit oamenii de calitate din tzara noastra?

Sobru (...@yahoo.com, IP: 89.137.60...)
2007-05-24 03:23
Re: Oameni buni, hai sa fim corecti...

Incepi sa iti revii? Tot e ceva...

Huhu extraterestrul din planeta Huhuria, Calea Lactata (...@flash.ro, IP: 85.204.101...)
2007-05-24 07:56
Re: Oameni buni, hai sa fim corecti.../ Corect, Golanul se ratacise rau in ultimul timp!

La 2007-05-24 03:23:09, Sobru a scris:

> Incepi sa iti revii? Tot e ceva...
>

DanBruma (...@yahoo.fr, IP: 91.165.232...)
2007-05-24 08:56
Re: Oameni buni, hai sa fim corecti...

Nu, nu au pierit oamenii de calitate din tara noastra, ei pot ajunge la vedere daca, spre un exemplu, raspunzi DA atunci cand esti chemat la referendum si intrebat: "vrei ca Basescu sa fie demis din functia de presedinte?". E simplu!

La 2007-05-24 02:26:17, Golanul a scris:

> Au pierit oamenii de calitate din tzara noastra?

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2007-05-24 14:24
Re: Oameni buni, hai sa fim corecti...Golane

> Frica imi este ca tot circul a fost de pomana. Iata ca acum PD intinde
> covorul rosu pentru pesede. Basescu a pozat in novator, si-a atras
> voturile golanesti, dupa care da tzara inapoi pe mina feseneilor.

Golane circul nu este niciodata facut de pomana. Initial el servea contra "foamei" (citeste "incapacitatii" liderilor de a "gestiona" repartitia hranei, bunurilor, etc) in zilele noastre circul serveste unui scop echivalent. Sa mascheze "incompetenta". Circul si demagogia asta fac. Si de astea doua sunt responsabile intreaga clasa politica cu basescu "motz".

Cand vrei sa "joci" si nu sti "jocul" te apuci sa inveti initial jocul nu te arunci cu capul inainte "in joc". Jocul lui basescu a insemnat inceperea jocului pt toti "jucatorii" de pe tabla si asta a dat "circul". Cu intrarea in UE pe "burta", cu reforme mincinoase sau lipsa, cu restructurare asiderea, cu zeci de precedente "'in afara jocului" pt ca toti jucatorii sa-si "permita larghetea" actuala cu o gramada de minciuni si o "aplecare" periculoasa doar spre demagogie si lipsa de probe si minciuna. Si asa institutiile statului erau "firave" in independenta si cunoasterea competentelor lor. Acum "nu mai misca" ca "cine stie maine" vine alalalt. Exemplul l-a dat CC iar ceilalti l-au preluat. O sa vezi raspunsurile la fel de ambigue pe care le vor da institutiile independente de acum inainte. Sa nu "supere pe nimeni".

> E totusi mai bine asa, fiindca stabilimentul a suferit o zguduiala.
> Dar trebuie primenita oferta politica; ajunge cu bolsevicii,
> trinebunii, mahala-marinarii, odraslele de nomenklaturisti, etc. Cum
> naiba facem sa gasim alde Bratianu, P.P. Carp, Take Ionescu, Maniu,
> Coposu, etc.? Au pierit oamenii de calitate din tzara noastra?

"Stabilimentul" nu a suferit de nici o zguduiala dimpotriva e pe "cai mari" are "loc de joc" mai mare si "reguli" mai putine. In plus "derogari"(citeste precedente) din ce in ce mai dese.

Nu au pierit ci au plecat/s-au plictisit/s-au lasat. Sunt jocuri pe care cei din lista ta de mai sus nu ar fi putut vreodata sa le joace. Roman contra roman nu facea parte din programul lor politic. Asta a fost parte integranta a politicii lui dej si a lui ceasca.

Sobru (...@yahoo.com, IP: 89.137.60...)
2007-05-24 15:57
Re: Oameni buni, hai sa fim corecti...Golane

Basescu incearca sa preia tot sistemul. "Stabilimentul" s-a zgaltait, din cauza acestei lovituri de preluare prin forta a sefiei, de la vechii capi. Se incearca doar punerea lui pe alte baze, si mai solide, iar "marea victorie" a lui Basescu in referendum ajuta exact la acest lucru. Deci un momentul prielnic s-ar putea sa fi fost ratat, manevra de derutare a "golanilor" prin metodele securiste de manipulare, aratandu-si eficienta.
Eu ma indoiesc ca Basescu va arata pe fata afinitatile cu PSD-ul, tocmai pentru a nu pierde categoria de "golani" debusolati, care i-au crezut minciunile. Si nici in realitate Basescu nu vrea o alianta cu PSD-ul ci doar sa-l preia.
Cum va arata discursul acestui demagog, dupa ce va fi tras de partea lui, sectorul pesedist al celor "322"? Pentru cei care nu pricep, asta oricum nu va conta.

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2007-05-24 17:55
Re: Golane

poate oameni de calitate or mai fi.
Dar cine sa se uite la ei in golania actuala?!
Si acu pe bune . Tu ti-ai pus ghilimele. Da cand zis-a ilici vorba aia piata era ocupata de Dinca Gogosaru (facea gogosi) si a lui ceata - max 8 clase in 10 ani si nu-sh cata specializare in drept la Zuhaus.

ingineru din vancouver (...@yahoo.com, IP: 207.232.97...)
2007-05-24 21:54
Re: Oameni buni, hai sa fim corecti... in spiritul celor comentate de tine...

... imi voi permite sa dezvolt putin ideile enuntate cu o interpretare strict personala... ;-)

Daca e sa fim corecti, Basescu poate fi teribil de marlan la o adica. Intamplator la faza respectiva n-a fost singurul marlan, da' nu asta importa (decat tangential, si evident nu-i o scuza). Important este faptul ca marinerul este extrem de reprezentativ pt. o majoritate covarsitoare a celor ce alcatuiesc poporul roman. Si din cauza asta este si atat de popular. Foarte multi romani se regasesc in stilul sau ciobanesc dar deschis, si nici un fel de efort din partea presei, ONG-urilor, diplomatilor straini, ori diversilor forumisti amatori ori mai profesionisti, nu va schimba aceasta stare de fapt anytime soon. Poti sa fii sau nu de acord cu afirmatia asta, dar in lipsa unor greseli politice majore, Basescu are asigurat al doilea mandat... :-)

Un alt exemplu de personaj pe care romanii l-au imbratisat deplin cu TOATE PACATELE SALE (de care erau cat se poate de constienti, de la bun inceput) este Ion Iiescu. Nimeni si nimic nu l-a putu clinti pe Iliescu din fruntea Romaniei pana expirarea completa a celor doua mandate ale sale (care, in realitate au fost trei, insa nici asta n-a contat daca poporul l-a vrut). Si asta in ciuda faptului ca energiile depuse pt. inlaturarea lui Iliescu (de politicieni, mass-media, ONG-uri, straini, etc.) au rivalizat probabil cu productia Centralei de la Cernavoda pe anii respectivi. Deci popularitatea lui Basescu (recent confirmata) printre alegatorii romani este o realitate aproape la fel de sigura ca si valoarea acceleratiei gravitationale. Take it or leave it, it doesn't matter !

In situatia asta, orice combinatie intre PD-Basescu si PSD ar fi o uriasa eroare politica. Probabil singurul tip de eveniment care ar putea compromite sansele unui al doilea mandat al marinerului. Iar pt. PD, asta ar fi greseala fatala care ar prabusi probabil scorul electoral al acestui partid de la valorile stratosferice din zilele referendumului la valori nemaiatinse de pe vremea lui Petre Roman. Si asta pt. ce ? Pt. o guvernare comuna, si in care nimeni nu va face nimic practic, de vreun an si ceva ? Nu zic ca nu-i posibil (din partea politicienilor romani poti sa te astepti la orice), doar extrem de improbabil.
Boc a scos si el o pasarica pe gura (probabil la ordinul sefului din Cotroceni) si toata lumea s-a reprezit sa calculeze cum va arata viitoarea guvernare PD-PSD. Give me a break ! Cel mai probabil, marinerul a vrut sa-si mai bata joc putin de Geoana... iar asta a-nghiti-o cu pluta cu tot, cum zic pescarii.
Pana una-alta, liberalii nu pleaca nicaieri de la guvernare. Cel mult ii pot coopta direct pe pesedisti (desi, pt. acestia ar fi o prostie, da' Geoana s-a dovedit deja ca nu-i chiar cel mai stralucitor bec din PSD). Altfel, vor fi necesare alegeri anticipate, pe care nimeni (cu notabila exceptie a PD-ului) nu le vrea.
In concluzie la alianta PD-PSD, am s-o cred cand am s-o vad !
Personal, cred ca nevinovatele apropouri ale lui Boc referitoare la PSD au sters deja cateva procente bune din scorul record al PD-ului, ceea ce e un lucru bun... :-)

Cat priveste primenirea "ofertei politice", cred ca mai ai de asteptat inca vreo generatie. Batranii nu pleaca nicaieri (vezi Iliescu), iar tinerii nu par sariti foarte departe de trunchiul tata (vezi exemplele lui Ponta, Ungureanu, Olteanu, Gusa, etc.).
Asa ca Basescu n-are contra-candidat (sau poate ca ala exista da' e foarte bine ascuns si inca nu l-a vazut nimeni) iar "oferta" e de genul "what you see is what you get". Nashpa, da' asta-i viata... :-)

Si sa nu exageram cu meritele "stramosilor", nimeni n-a fost chiar asa de sfant LA VREMEA RESPECTIVA.
Bratienii (Ion C., dar si Ionel, ceva mai tarziu) au fost o majora bataie de cap pt. Carol I, probabil cel mai bune rege pe care Romania l-a avut vreodata.
P.P Carp a participat activ la inlaturarea lui A.I. Cuza, dupa care s-a jucat de-a separarea-unificarea cu partidul conservator, punand si el mana (alaturi de Take Ionescu) la disparitia acestuia.
Take Ionescu a avut si el partea sa de traseism politic (conservator, conservator democrat, apoi liberal) fiind probabil cel caruia i se datoreaza in primul rand disparitia partidului conservator.
In fine Iuliu Maniu, a votat contra (si n-a recunoscut niciodata) constitutiei din 1923 (aia, cea mai "democratica" din istoria Romaniei), a boicotat incoronarea lui Ferdinand I (pe locul 2 si fara contra-candidat in clasamentul celor mai buni regi ai Romaniei) si a reusit performanta de a fi de 3 (trei) ori prim-ministrul Romaniei in perioada celei mai crunte crize economice din istoria Romaniei, avand de fiecare data o prestatie variind intre "mediocra" si "catastrofala".

E bine sa pastram totusi proportiile si atunci cand vorbim despre "fosti", nu doar despre cei prezenti... :-)


La 2007-05-24 02:26:17, Golanul a scris:

> Basescu stie ca este o figura publica, stie ca paparazzi vor sari pe
> el cind iese din casa, i s-a mai intimplat. Este o situatie in care
> vedetele se gasesc de cite ori apar in public. Pentru un om politic,
> presedinte, etc. este inadmisibil sa se comporte ca un mahalagiu,
> indiferent de ce a facut sau a zis papa-ratza respectiva.
>
> Frica imi este ca tot circul a fost de pomana. Iata ca acum PD intinde
> covorul rosu pentru pesede. Basescu a pozat in novator, si-a atras
> voturile golanesti, dupa care da tzara inapoi pe mina feseneilor.
>
> E totusi mai bine asa, fiindca stabilimentul a suferit o zguduiala.
> Dar trebuie primenita oferta politica; ajunge cu bolsevicii,
> trinebunii, mahala-marinarii, odraslele de nomenklaturisti, etc. Cum
> naiba facem sa gasim alde Bratianu, P.P. Carp, Take Ionescu, Maniu,
> Coposu, etc.? Au pierit oamenii de calitate din tzara noastra?
>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Contul Bahamas (4045 afisari)
 Basescu, seful oligarhiei (3633 afisari)
 Tatuajele Angelinei (2050 afisari)
 Celebritati respinse de Harvard (2035 afisari)
 PSD vrea scaunul lui Tariceanu (2034 afisari)
 Brancusi expus la Moscova (318 afisari)
 Procurorii DIICOT nu pot fi audiati de parlamentari (160 afisari)
 Sunshine (79 afisari)
 Pentru o politica externa a Uniunii in linie cu asteptarile cetatenilor (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00797 sec.