Ziua Logo
  Nr. 3932 de vineri, 18 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-05-18
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 207.180.145...)
2007-05-18 02:28
Ganditi pozitiv: romanii vor face cea mai buna alegere in cunostiinta de cauza

Cu conditia sa stie spre ce se indreapta.
SITUATIA DE CRIZA SI REGASIREA REPERELOR
Avea dreptate H.R. Patapievici cu situatia de criza si pericolul la care ne-a adus un derapaj al valorilor. Sper ca ideile realizate de mine astazi sa duca la un nou discernamant intrucat ceea ce conteaza este idealul la care vrem sa ajungem. Ca doar de-aia ne promisese presedintele suspendat Basescu, “Sa traiti bine!”
Gradina Eden nu poate fi decat Gradina Sfintei Fecioare
Cuvantul Eden inseamna provizii ce nu se termina niciodata.
Daca Traian Basescu ar avea devotiune pentru Fecioara Maria ar aprecia si femeile pentru virtutea si mintea lor mai mult decat pentru restul calitatilor corporale, caci numai asa ar putea conduce in armonie si le-ar asigura romanilor o viata mai buna.
In stadiul actual al lumii noastre, vedem ca un graunte de grau trebuie mai intai pus in pamant sa moara si din el va incolti o alta planta ce va produce un spic cu multe boabe. Dar cand Sf. Ioan a avut viziunea Noului Ierusalim ce coboara din cer, el vorbeste de pomi ce fac fructe in fiecare luna. Iar la inceput in Geneza scrie ca in Gradina Eden Dumnezeu a lasat multe specii de pomi fructiferi si a spus lui Adam si Eva sa manance din toate afara de cel din mijloc, adica marul, care era fructul cunoasterii binelui si raului. Ei au mancat din el si asa am ajuns sa cunoastem raul. Poate pentru a ajunge sa facem deosebirea si sa gasim din nou calea de a ajunge in Rai sau Eden ca sa traim bine.
Pomii fructiferi, la fel ca si femeile, nu trebuie sa moara pentru a da roade. Ele se multiplica fiind in viata. Adevarat ca e nevoie si de samanta barbatului pentru a impregna femeia si naste copilul, dar prin Fecioara Maria s-a demonstrat ca femeia imaculata poate concepe copii prin impregnarea de catre Sfantul Spirit. Asa se nasc copii perfecti, fii ai lui Dumnezeu, precum Iisus Christos. Cred insa ca Dumnezeu doreste ca si barbatii sa ajunga la caractersticile feminine intrucat ele manifesta mai bine fructele Spiritului: iubire, mila, indurare, credinta, intelepciune, etc. Nu-I de mirare ca Biblia cand vorbeste de intelepciune se refera la femeie.
Iisus zicea ca in Imparatia lui Dumnezeu nu exista impartirea pe sexe si casatorii. Deci toate spiritele sunt de sex feminin daca inca va fi nevoie de reproducere si “never ending supply” – provizii care nu se termina niciodata. De-aia Gradina Eden nu poate fi decat gradina Sfintei Fecioare Maria, cand totul se va reproduce fara sa moara, deci va avea viata eterna.

In vechiul Testament se spune cum Sf. Ilie s-a dus in timpul unei mari secete sa-I ceara unei vaduve paine ca sa manance. Aceasta I-a spus ca nu mai are decat o mana de faina si putin ulei ca sa faca pentru ea si baiatul ei si apoi sa moara. El insa I-a spus ca daca ii va oferi si lui – care era cu rugaciunile la Providenta, acestea nu se vor termina. Si asa a fost. Dar vedem ca el s-a dus tot la femeie sa faca asta, adica faina si uleiul femeii s-au inmultit, el singur n-a putut s-o faca. Si nu s-a dus la una bogata, ci la cea mai saraca.
In aparitia Sfintei Fecioare la Vailankani, India, din 1560, I-a cerut o cana cu lapte unui baietel ce vindea lapte batut pe marginea drumului, pentru copilul Iisus, pe care-L purta in brate. Cand acesta s-a dus sa-i spuna stapanului, au vazut ca laptele din ulcior nu se mai termina. Deci a oferi si altora din putinul ce-l avem este principiul pentru ca proviziile sa nu se termine niciodata. Dupa cum femeia oricat de slaba ar fi hraneste din corpul ei si pruncul din pantecele sale din care se naste o noua viata.
Asa stand lucrurile poate ca n-ar mai trebui sa mancam paine si vegetale pentru ca sunt produse din plante ce mor pentru a se reproduce in fiecare an? Intr-o lectura a lui Cayce recomanda sa manance dintr-o varietate de plante ce cresc pana la diverse inaltimi deasupra pamantului, pomii fiind cei mai inalti. Poate ar trebui sa mancam numai fructe – dupa cum era in Eden – pentru a avea viata eterna? Iisus a zis ca El este painea vietii, paine ce coboara din Cer. S-a vazut ca in aparitiile ingerului Mihail la Fatima si Garabandal, pentru a-I pregati pe copii inainte de aparitia Sfintei Fecioare, le-a dat “paine din cer”, adica Sfantul Eucharist sau impartasanie. Am auzit de sfinti care au trait anumite perioade numai cu impartasania. Evreii au fost hraniti cu “manna” – paine ce cadea din cer in timpul petrecut in desert pana sa ajunga la Pamantul promis, dar Iisus a zis ca El este painea ce coboara din cer, intrucat El s-a sacrificat pentru iertarea pacatelor noastre si pentru a ne arata calea spre Imparatia lui Dumnezeu. Deci sa recitam rozariul zilnic pentru ca prin asta cerem ca sa vina Imparatia, sa cautam purificarea fizica si sufleteasca , reconcilierea prin spovedanie si luarea impartasaniei cat mai des pentru a-L dezvolta pe Iisus in noi ca sa ne face vrednici sa primim “painea din cer”. Asa vom realiza gradina Maicii Domnului cu provizii care nu se vor termina niciodata.




     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Iliescu: "Sa se traga, trebuie sa avem morti, asa e la revolutie" (4168 afisari)
 Fractura (3777 afisari)
 Basescu, esec usturator la Bruxelles (3305 afisari)
 Negociatorul zero (2619 afisari)
 Scurt si cuprinzator (2018 afisari)
 Romania, in prag de referendum (240 afisari)
 Summitul Rusia - UE, cronica unui esec anuntat (111 afisari)
 Start in raliul Bucharest Challenge 2007 (73 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00731 sec.