Ziua Logo
  Nr. 3912 de marti, 24 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Cazul Roncea

2007-04-24
MariuStoica din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 82.76.163...)
2007-05-04 18:36
Miruna Munteanu, "cazul Roncea", Onoarea (de presa), Adevarul si...Rusia (partea II)

A fost unul dintre animatorii, nu spectatorii tuturor protestelor care au culminat cu Piata Universitatii. A muncit zi si noapte alaturi de putinii organizatori si "creativi" ai Pietei, cei care au tinut greul celor 54 de zile de proteste.

Seful sau de azi, Rosca Stanescu, a facut macar cate ceva, la vremea sa, impreuna cu Victor Roncea si alti baieti de prin Piata Universitatii. Roxana a fost doar pe-acolo, ca multe mii de fatuci aflatoare in treaba. Nimic nu o recomanda pentru interventia sa impotriva unui baiat cu gura cam mare probabil, dar in fond, cel putin de data asta, aflat inlauntrul temei. Nu pe muche ci chiar inlauntrul uneia dintre cele mai grave subiecte ale zilei.

Ce-a spus tanarul Roncea este la fel de clar si simplu de inteles ca si lozincile si sloganele Pietei Universitatii. A simplificat putin elementele amestecului care au generat criza de acum, legata de suspendarea lui Basescu si a afirmat raspicat un singur lucru: atentie la Moscova!

Cat de lipsit de carte si de viziune ai putea fi ca ziarist incat sa nu percepi evidenta intregii misculatii de acum. Cum vorbesti ca proasta in targ despre virtutile liberale cand stii ca alinierea liberalilor la curentul stangii europene - a se citi curentul rosu - are de-a face nu cu optiunile ideologice ale liberalismului cat cu Moscova. Cum de nu stii, "ziarist" ca motorul acestui curent "european" este leninistul Cohn Bendit si activistii sunt liderii gruparilor create de Moscova in anii '70, verzii, comunistii etc cu scopul contrabalansarii actiunii americane de instalare a rachetelor Pershing in Europa.

Cat de prost si de handicapat poti fi ca om, inzestrat cu minime informatii, incat sa nu vezi ca problema militara, miza bazelor, ilustreaza fundalul confruntarii europene - si romanesti de astazi. Atunci, in anii '70 era problema rachetelor americane Pershing, acum este problema scutului american la frontiera NATO catre Est. Numai un analfabet nu cunoaste istoria protestelor europene din acei ani cu slogane gen "better dead then red", create chiar in laboratoarele KGB. Au trecut anii, unii fosti kaghebisti au povestit marea manipulare sovietica prin care au influentat la scara europeana opinia publica sadind germenii anti-americanismului. Cartile exista, sunt pe piata. Lipsesc doar cititorii avizati. sau nu

Europa ar fi pierit fara americani. Fara ajutorul american Germania si Franta ar fi murit de foame. Fara trupele americane intreaga Europa ar fi fost invadata de Stalin. Motiv real pentru care este hingherit Basescu acum este unul singur: bazele SUA.

Basescu nu este cu nimic diferit pe fond fata de restul politicienilor romani. A fost ca toti ceilalti un fesenist de frunte. A fost impotriva Pietei Universitatii mai mult ca sigur. S-a capatuit in rand cu toti ceilalti. Este un animal politic la fel ca toti ceilalti. De ce i s-au pus insa toti fostii tovarasi in cap? din cauza de baze. Agenda mica de tot cu care Base a venit la microfonul prezidential, la investitura, continea doar cateva fraze cheie, cu rezonanta geopolitica: Marea Neagra, Transnistria. Baze.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Iubit, demis (6475 afisari)
 Cazul RONCEA (6373 afisari)
 Basescu incaiera PD (4482 afisari)
 Cazul Roncea (3981 afisari)
 Colegilor mei din presa: Nu imi dau demisia! (3695 afisari)
 In cazul invalidarii referendumului, Parlamentul va decide calea de urmat (619 afisari)
 Premii pentru toata lumea (191 afisari)
 Valentin Ceausescu interogheaza Muzeul National de Arta (119 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01030 sec.