Ziua Logo
  Nr. 3912 de marti, 24 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Cazul Roncea

2007-04-24
laur din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 58.60.182...)
2007-04-25 05:27
TZARA MEA E TZARA MEA

Stimate dom'le tetoi zici matale :

"Cand baietzoi dastepti se inscriu pe listutze de partid si sar cu malaiul gros mai apoi fac pe smecherii in fruntea listei si se defecheaza pe votul meu unic si nominal asta ma deranjeaza al naibii de tare. "

Dar cand uninominali alesi se defecheaza pe principiile CU CARE au catigat votul nu te deranjeaza ?

Cand cineva de exemplu se isncrie in alegeri ca partid de stanga parte a Internatzionalei Socialiste pentru ca apoi sa se dea lovit in aripa si sa intre in grupul popularilor crestin democratzi de dreapta asta nu e o imensda defecare pe nasul tuturo celor care au votat pentyru stanga carzandf ce stanga e stanga ? Recunostezti situatzia ?

Si reciproc cand un partid de drepata incepe shusanel de tipul calculatorul de 100 de euro o rasnitza cu manivele pentru fiecare idee nobila cata vreme nu este - pe bani de la buget - asta ce e ?

Sau tot ce ce te deramjeaza e ca ""Basca ca am votat nominal adicalea numele,neica!!!!!!!!!! " adica pt tine NUMELE este totul ideea , principiul , proiectul nimic, ASA CEVA NU EXISTA SI NU MERITA ATENTZIE . Tot ceea ce conteza pt dvs este umelel omului si nu ceea ce vrea el sa faca .
De facpt dumneta nu ai ales ca un om responsabil , o idee , sau un principiu , , un program de actiune concreta d-neta ai batut i matanie la Mesisa si atat .

Altminteri apreciez scremera celor care ca si matale dupa ce au
" plecat in 2003.Cu catel si purcel."
li se umfla civismul in tratitza si se trezesc sa voteze pentru prina data in viazta lor de pomanagii (au plecat la o vaitza mai buna pentru ca nu au putaut sa isi faca o viata mai buna ceea mce to intinms mana la pomana se chema ).

Adica ei sa alega iar noi restul cei din Ro sa tragem pentru consecintele "civismului" lor . Oare ce ar zice el daca m-as imburica sa ii aleg eu primarul de la el din oras ba chair l-as maustruluyi ca el nu l-a ales pe favoritul meu .

Buna crester ne recomanda sa nu decidem in numele celor pentru care nu suntem gata sa o luam pe cocoasa daca decizai noastra da sa iasa prost . Da deh .... buna crestere ce-i aia ? Cum adica sa nu ma infig neinvitat sa gatesc ciorba din care sigur nu o sa mananc .

Totusi dom' ule Tetzoi politica care e o activiatate costisitaore pentru ce ai vrea mataluta sa se infaptuiasca ? Pentru ca da orezu'n clocot in nisite "civici" care nu au nici de pe urma a ce sa bea apa ori sayuunt pomanagi mofluzi la stat ?

Adica daca proprietate e superioara "civismului" actiuviustului de partid in economie pentru ca responsabilizeaza guvidul si il invatza ca "fura tu ce si cat vrei ca tot din buzunarul tau itzi ei " , oarre de ce in politica din Romanai si pentru Romanai trebuie sa fie altfel ?

De ce daca in proprietate responsabilitatea pentru banul propriu bate gurismul sfertodoctului galagios si ireponsabil , in politica vezi doame trebuie sa interpunem intre interesul responsabil si parghiile puterii o gasca de spoitzi cu gantz scolitzi , formatzi indoctrinatzi si tarsi la respundere exclusiv atunci cand incala interesul altuia si care nu are comun cu Romania decat scrba maxima ca inca nu este lasat sa isi ia taplasitza (model Monica Macovei ministresa care se doreste emigranta ). Si sa fie clar eu nu neg nevoia de a folosi agitatzia guduroasa a spoitzilor ci doar legitimiattea de a concentra deciziile startegice in mainile lor .

De ce intersul strain subventzionata si controlat ca atare e legitim iar interesul romnesc ca expresie fireasca a proprietatii romanesti asupra unei partzi a Romaniei e nelegitim si e grup de interese ?

De ce de exemplu Bechtel are dreptul sa aibe interese in Ro iar asfaltatorii romani nu au dreptul sa le aibe (nu ca i-asi apecia pe respewctivii printzi ai asfltului otz Gloden Blitz - Cocos/Udrea totusi .....).

De ce gasca demoltaorilor de profesie au dreptul sa isi aibe interesul sa inchida tot in Romania pentru a-si putea ei cheltui argintzii tradarii pe cele mei ieftine produse care exista in lumea asta dar cei cer vor sa fac ceva in tzara asta si cer imprumut de solidaritate din energia prezentului pentru a cladi impreuna viitorul prin noi si pentru noi nu sunt legitimi ?

De ce brazilienii de la EMRABER e depasit pe canadienii de la Bombardier pe cand romanii tot ceea ce li sa ingaduie sa poata sa viseze e sa isi bage picioarele in ea de tzara sai sa fuga la pomana cu catzel si purcel ?

DE CE ALTZII POT SA FIE PE CANA NOI TOT CE TREBUIE SA NE PUTEM DORI E SA DAM CU NOI D EPOAMANT PANA INCETAM A MAI FIM ?

De ce anticomunismul cu spume a unora nu a insemnat si altceva decat darea cu tzara de pamant , iar acum , mult dupa respectiva irezsponsabilitate zabauca , acuma , cand unii cu bani incerca sa vorbesca in numele intersului legitim al banilor lor (este oare proprierate legitima sau trebuie sa fie validata politic de aprretenetza neconditzionata la o anumita gasca ? ) ei sunt dusmaniii de moarte al slugoilor de profesie a celor fara de tzara si fara de neam a celor a caraor maxima realizare estre sa fuga si sa emigreze .
(Basecu nu are probleme cu bogatanii care au chipurirle au furat ci doar cui cei care se implica in viatza politica a Romanai e si altrfel decat sustzinandu-l)
A celor pentru care la bine si la rau tzara mea e tzara mea e o aberatzie .

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.134...)
2007-04-25 17:38
Re: TZARA noastra-i TZARA noastra ...

Ca sa parafrazez un cantec utilizat in filmul "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" al lui Catalin Mitulescu.

Am fost tentat sa fiu de acord neconditionat cu ce ai scris tu Laur insa dupa ce am citit si mesajul d-lui TUTUI caruia ii este adresat m-am mai gandit putin ... Tara noastra este formata si din oameni ca dansul. Ba mai mult decat atat dansul a luat o pozitie, s-a opus, a luat atitudine, a incercat sa si faca ceva mai mult decat sa vorbeasca din punct de vedere teoretic, la adapostul anonimatului, poate undeva acasa stand comod intr-un fotoliu ... Insa motivatiile celor care au actionat ca d-nul Tutui, ca si explicatiile ulterioare si mai ales ce au facut dupa aceea poate sa ne surprinda intr-un mod mai mult sau mai putin placut ... Daca insa ar fi sa aleg intre un teoretician care analizeaza extrem de corect si bine anumite lucruri si unul care ia atitudine in situatii reale de viata (pe strada, in mijloacele de transport in comun, in institutii etc.) l-as alege totusi pe ultimul ... Dar, inca o data, trebuie sa recunosc ca sunt de acord cu tot ce ati scris d-tra !!!


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Iubit, demis (6475 afisari)
 Cazul RONCEA (6373 afisari)
 Basescu incaiera PD (4482 afisari)
 Cazul Roncea (3981 afisari)
 Colegilor mei din presa: Nu imi dau demisia! (3695 afisari)
 In cazul invalidarii referendumului, Parlamentul va decide calea de urmat (619 afisari)
 Premii pentru toata lumea (191 afisari)
 Valentin Ceausescu interogheaza Muzeul National de Arta (119 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00996 sec.