Ziua Logo
  Nr. 3912 de marti, 24 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-04-24
alwis46 (...@yahoo.com, IP: 82.78.115...)
2007-04-24 16:52
Legea nr. 3/2000 privind Organizarea si desfasurarea referendumului.

SECTIUNEA a 2-a
Referendumul privind demiterea Presedintelui Romaniei
Art. 8.
Referendumul pentru demiterea Presedintelui Romaniei este obligatoriu si se stabileste prin hotarare a Parlamentului, in conditiile prevazute la art. 95 din Constitutie.

Art. 9.
Cetatenii care participa la referendum au dreptul sa se pronunte prin "DA" sau "NU" la urmatoarea intrebare inscrisa pe buletinul de vot: "Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui Romaniei?"

Art. 10.
Demiterea Presedintelui Romaniei este aprobata, daca a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in listele electorale.


Comentariu :
Desi legea arata clar cine il poate demite pe un presedinte, vorbim aici doar de popor, Parlamentul avand doar puterea de a-l suspenda aceasta actiune doar de suspendasre fiind consfintita prin art.95 si art.96 din Constitutie , o parte dintre parlamentarii romani, sfidand nu numai bunul simt ci chiar Constitutia pe care o invoca atat in ultimele saptamani, au pus de un amendament prin care vor ei sa-l suspende pe Presedinte, oricare i-ar fi numele.
Sa fie totusi acest amendament numai o "cestiune pasagera" si sa dispara imediat ce actiunea a avut loc si scopul a fost atins ?
Si daca da, ce minte bolnava a clocit asa ceva ?
Cum ramane cu respectarea prevederilor Constitutiei, a devenit ea facultativa sau Constitutia este un obstacol pentru cei 322 si trebuie facuta presh ca sa sa-si sterga ei picioarele pe ea si s-o umple de flegme?
Credeam ca asist la un viol facut doar de o singura persoana asupra fecioarei Constitutia dar vad ca asist la un viol in grup, ba chiar la o adevarata lupta intre violatori, al luptei pentru cine sa fie primul.
Usor baieti, pe rand, e Constitutie pentru toata lumea, numai ca violul se pedepseste, fie el facut de o singura persoana fie daca e facut in haita.



alwis46 (...@yahoo.com, IP: 82.78.115...)
2007-04-24 17:30
Re: Legea nr. 3/2000 privind Organizarea si desfasurarea referendumului. Corectura

Comentariu :
Desi legea arata clar cine il poate demite pe un presedinte, vorbim aici doar de popor, Parlamentul avand doar puterea de a-l suspenda aceasta actiune doar de suspendasre fiind consfintita prin art.95 si art.96 din Constitutie , o parte dintre parlamentarii romani, sfidand nu numai bunul simt ci chiar Constitutia pe care o invoca atat in ultimele saptamani, au pus de un amendament prin care vor ei sa-l <<suspende>> pe Presedinte, oricare i-ar fi numele.

....rog a se citi :

Comentariu :
Desi legea arata clar cine il poate demite pe un presedinte, vorbim aici doar de popor, Parlamentul avand doar puterea de a-l suspenda aceasta actiune doar de suspendasre fiind consfintita prin art.95 si art.96 din Constitutie , o parte dintre parlamentarii romani, sfidand nu numai bunul simt ci chiar Constitutia pe care o invoca atat in ultimele saptamani, au pus de un amendament prin care vor ei sa-l <<demita>> pe Presedinte, oricare i-ar fi numele.


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Iubit, demis (6475 afisari)
 Cazul RONCEA (6373 afisari)
 Basescu incaiera PD (4482 afisari)
 Cazul Roncea (3981 afisari)
 Colegilor mei din presa: Nu imi dau demisia! (3695 afisari)
 In cazul invalidarii referendumului, Parlamentul va decide calea de urmat (619 afisari)
 Premii pentru toata lumea (191 afisari)
 Valentin Ceausescu interogheaza Muzeul National de Arta (119 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00858 sec.