Ziua Logo
  Nr. 3891 de miercuri, 28 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Procesul comunismului

2007-03-28

Comentarii: 123, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

flery99
2007-03-22 23:30:40

In 1955, cand am devenit ofiter DIE

Va recomand sa cititi pag. 30-32 din revista Dosarele Istoriei nr.12 (124)/2006 si veti gasi lucruri inedite (interesante) legate de "jecmanirea emigrantilor". In rest,lucruri interesante in articol .

neamtu tiganu
2007-03-22 23:49:32

ipotenuza mea..

e posibil sa fie adevarat ce zice Pacepa. Eu banuiesc insa ca cele citeva mii de DiIE-isti au fost cele care l-au vindut, tradat pe Cizmaru. Probabil ca la un moment dat s-au simtit f. puternici, probabil ca-si pusesera suficient de mult deoparte si s-au saturat sa fie controlati de Ceausescu.

niculina
2007-03-23 01:01:39

liste?

ceva liste? unde este felix?

MardukTiamat
2007-03-23 01:18:54

Minunat

Maine aflam ca vindeau cocaina columbiana in USA si arme Iranului.

Ioan Danila
2007-03-23 02:42:34

DACA FIGUREYI PRIN ANALELE SECURITATII CA MIHAI PODEANU, DECE VREI PENSIE DE LA STATUL ROMAN?

Tradatorul der Pacepa mai vrea ceva, altfel n-ar mai scoate capul din nou, avand in vedere ca jefuitorii nostrii de la Carma Tarii i-au acordat pensie si venituri din munca noastra a romanilor de sute de mii de dolari in loc sa-l condamne pe viata pentru slugarnicia lui fata de tarile ce ne-au spionat prin astfel de ,,declasati" mintal, carora li sa acordat si grad de general inloc de soldat neinstruit datorita debilitatii sale mintale in care a scris ,,Orizonturi cacanii" s-acum vine cu umpluturi. Astfel de progenituri mai avem inca si printre ce-i ce ne guverneaza care, schimbandu-si palaria asa cum face Dan Voiculescu, crede ca poate duce de nas intreaga natiune romana.
Daca militar fiind te-ai lasat cooptat inca din Scoala de ofiteri cooptat de Agenturi Straine, veryisorii pe care-i primeai i-ai folosit in infiltrarea ta in institutiile de baya a Statului Roman pentru a ne trada, ceea ce ai si facut.
Scutestene si nu ne mai aminti ca existi.

geek-a-contra
2007-03-23 02:43:49

nu-sh ce....

... ma face sa cred ca acush, acush, aflam ca marinelul a fost ostash de nadejte in oastea lu' ceaushescu...

.... in garnizoana de la anvers...

Doro
2007-03-23 02:56:47

Bande de mafioti ,sustinuti de mass-media

O banda de mafiori care seascundpeste tot in lume ,au banci conturi secrete si tot cele trebue si cred ca nu sunt departe de afganistani in privinta marseviei.Nu cred ca tara asta va scapa de securisti si mafioti deoarece detin totul in prezent ,numai o revolta ai poate dobori.

Raquel
2007-03-23 05:29:45

Ce sa spun, a inventat Pacepa apa calda si mersul pe jos, infatisand un serviciu secret banal

ca si cand ar fi fost singurul din lume !
Asa procedeaza toate tarile din lume cu serviciile lor secrete, nu-i nici o noutate, doar ca dl.Pacepa ne considera niste provinciali sau un popor aflat la marginea lumii civilizate, ca sa ne vanda asemenea castraveti drept senzational !
Si ce voia dl. Pacepa sa faca dupa revolutie acesti oameni, alesi dintre cei mai inteligenti romani, sa se angajeze la salubritatea dlui Prigoana ?! Bineinteles ca au intrat in afaceri, ca doar toata lumea trebuie sa traiasca, inclusiv militarii. Ar fi vrut sa se faca bugetari si sa starneasca iar furia civililor ca mananca banii bugetului ?!
Daca insa preaiubitul a fost si el unul dintre acesti acoperiti, SAU MAI ESTE, ar insemna insa sa ne luam adio pe vecie de la dorinta de a-i vedea dosarele de securitate, dar eu cred cu toata taria ca PANA LA URMA, CINEVA VA VORBI !!

George Vasile
2007-03-23 05:52:45

Vechea poveste cu " averea lui Ceausescu " si " milioane de securisti " !

Diversiune tipica : "averea lui Castro , averea lui Milosevici , acerea lui Sadam , averea lui Ceausescu." Toate povestile astea sunt pe acelasi calapod, bune pentru public, mai tarziu nu se confirma nimic , dar deja poporul a " aflat ceea ce trebuia '. Plus contradictia : daca Securitatea era asa de " mare si tare " , cum se explica faptul ca Ceausescu ( taticul "Securitatii atotputernice ") a terminat-o in modul cunoscut ?.

ionion
2007-03-23 06:09:31

Povesti cu averea lui Ceausescu sau Basme de Petre Ispirescu ! ndc

La 2007-03-23 05:52:45, George Vasile a scris:

> Diversiune tipica : "averea lui Castro , averea lui Milosevici ,
> acerea lui Sadam , averea lui Ceausescu." Toate povestile astea sunt
> pe acelasi calapod, bune pentru public, mai tarziu nu se confirma
> nimic , dar deja poporul a " aflat ceea ce trebuia '. Plus
> contradictia : daca Securitatea era asa de " mare si tare " , cum se
> explica faptul ca Ceausescu ( taticul "Securitatii atotputernice ") a
> terminat-o in modul cunoscut ?.
>

Catal1n
2007-03-23 08:12:59

Pe ce facem pariu....

Ca Tismaneanu si Pacepa sunt instruiti impreuna? Cei doi se completeaza perfect. Cine sunt cei culpabilizati? Romanii - ei au vrut comunism si ei au inventat securitatea si metodele acesteia. Ei si cu neamurile lor veniti pe tancuri si ucigand intelectualitatea romaneasca, nu, n-au nicio vina.
In cartile de istorie nu scrie ca Leon Davidovich Trotsky Bronstein a facut revolutie in Rusia cu banii din America? Nu e timpul pentru adevar pentru ca cei care sunt impotriva adevarului au castigat razboiul dupa 1989. Ce a inventat parintele lui Tismaneanu i se arunca in carca poporului roman.
Condamanrea comunismului (sic?) in acel mod lamentabil si total mincinos este o actiune specifica de dezinformare ce apartine unor servicii secrete straine.

Lucrurile se vor schimba in decursul timpului pentru ca normalitatea si adevarul pot fi ascunse o perioada de timp dar nu pentru o vesnicie. Ceasul ticaie vestind apropierea sfarsitului minciunii. Va fi amuzant sa vad mute figuri sigure pe ele punandu-si cenusa in cap.

ionion
2007-03-23 08:35:18

Averea fabuloasa a lui N.Ceausescu a fost,

dar si-a schimbat titularul contului . Ghici Pacepa palaria intr-un picior
cine-i ?

Ghita Bizonu'
2007-03-23 08:40:46

Re: ipotenuza mea..

Nu numai ei. TOTI se cam saturasera. Am avut neplacerea sa am de-a face cu cativa copchii de activisti PCR . Nici unu din plozii aia ai burgheziei comuniste nu era multumit de socialism. Toti se considerau nedreptatiti si visau la capitalism. Unii dintre ei azi sunt capitalisti (unu era deja prin 1992 milionar in USD!) iar altii se plang ca intr-o democratie morala ar fi pretuiti....
Ah, da eram sa uit. Si cu 1 exceptie toti sunt adepti ai partidelor de dreapta ....

La 2007-03-22 23:49:32, neamtu tiganu a scris:

> e posibil sa fie adevarat ce zice Pacepa. Eu banuiesc insa ca cele
> citeva mii de DiIE-isti au fost cele care l-au vindut, tradat pe
> Cizmaru. Probabil ca la un moment dat s-au simtit f. puternici,
> probabil ca-si pusesera suficient de mult deoparte si s-au saturat sa
> fie controlati de Ceausescu.
>

Ghita Bizonu'
2007-03-23 09:04:47

Mai incet cu propaganda tovarasi!

Citat din articol
< Constitutia Romaniei comuniste a stipulat ca bogatiile tarii - naturale, industriale, agricole, financiare - apartin guvernului si Partidului. >

FALS! Apartineau "poporului". Ma rog, nu se specifica clar ce se intel;egea prin "popor". Dar nu scria apartin guvernului si PCR. De fapt e o ineptie, caci nu trebuia sa scrie guvernuului. Toata constructia era de asa natura ca guvernul apartinea PCR.

bazileus
2007-03-23 09:48:25

Re: Vechea poveste cu " averea lui Ceausescu " si " milioane de securisti " !

La 2007-03-23 05:52:45, George Vasile a scris:

> Diversiune tipica : "averea lui Castro , averea lui Milosevici ,
> acerea lui Sadam , averea lui Ceausescu." Toate povestile astea sunt
> pe acelasi calapod, bune pentru public, mai tarziu nu se confirma
> nimic , dar deja poporul a " aflat ceea ce trebuia '. Plus
> contradictia : daca Securitatea era asa de " mare si tare " , cum se
> explica faptul ca Ceausescu ( taticul "Securitatii atotputernice ") a
> terminat-o in modul cunoscut ?.
> >>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>Doar nu-tzi imaginezi ca Pacepa o fi fost singurul of.DIE care lucra si pentru ale "sevicii".....sunt si alte servicii care platesc bine si la o adica asigura protectzia corespunzatoare.
Nici un seviciu secret serios,ajuns la un anumit stadiu de "dezvoltare ",nu permite sa fie controlatde nimeni.Chiar si cei mai mari "conducatori" ajungsa fie controlatzi de "servicii" iar acestea fiind de regula f. bine informate(normal) stiu din vreme cand trebuie schimbat macazul.Simplu ca buna ziua !..pentru detali si explicatii-motivatii citeste-o pe RAQUEL.

simiondan
2007-03-23 10:38:15

armata pensionarilor

acei baieti furmosi si destepti ai anilor 78, peste 3000 toti unul si unul, acum nu sunt decat niste pensionari - daca mai traiesc- care-si plimba nepotii - daca-i au. la un calcul simplu- aveau intre 30 si 40 ade ani atunci- acum intre 60 si 70 . daca ne uitam in toate topurile cu baieti bogati din ro- sunt foarte putini cei care au peste 45 de ani. bine , pot avea legaturi in sensul ca sunt copiii, nepotii sau neamurile pensionarilor destepti.
in alta ordine de idei, spionita si contraspionita lui ceasca , cred ca jucat un rol determinant in martie 90. inca e batista pe tambal cu evenimentele de atunci.
parearea mea, cu toate relele sistemului si ale lui ceasca, atunci in 90-
mostenirea lui ceasca - a jucat un rol mare in anihilarea si desconspirarea jocurilor de dezmembrare a romaniei . nu dati in mine, n-am ochii albastri , sunt inca tanar , dar ceea ce citesc si aud despre ce-a fost atunci ma conduce la aceasta concluzie. nu se spune inca foarte clar cine au fost cei care au turmentat lumea in asa hal , in ce scop si cum de atat de repede s-a stins valvataia. varianta cu legitimitatea sri-ului prin fortarea evenimentelor e trasa rau de tot de par.

Adrian v.D.
2007-03-23 11:36:47

"Toate serviciile de spionaj fura...."

Restul sa comenteze poporul.
Adrian

the
2007-03-23 12:26:31

Re: Bande de mafioti ,sustinuti de mass-media

La 2007-03-23 02:56:47, Doro a scris:

...Nu cred ca tara asta va scapa de securisti si
> mafioti deoarece detin totul in prezent ,numai o revolta ai poate
> dobori.
>

***
Vorbeste matale in problema asta cu securistii cinstiti ... parca se vantura formula asta acum cateva zile ...

ursu livia
2007-03-23 14:39:57

Re: Averea fabuloasa a lui N.Ceausescu a fost,

La 2007-03-23 08:35:18, ionion a scris:

> dar si-a schimbat titularul contului . Ghici Pacepa palaria intr-un
> picior
> cine-i ?
>

>>raspund eu:
Averea statului roman,cea facuta de ceausescu cu pretul crimelor impotriva umanitatii,carora le-au cazut victima mii de romani,se afla la toti imbogatitii,"oameni"politici,cap de lista voiculescu dan.
Nimeni dupa 1989 nu a facut o reinventariere a tuturor operelor de arta,bijuteriile si alte bunuri de extrema valoare luate prin crima comunista de la adevaratii proprietari,conturi bancare,bunuri mobile si imobile toate au trecut in mana hotilor comunisti,ati avut ca mic exemplu ...grota din Zambaccian.

mikele durul
2007-03-23 14:50:49

Re: Bande de mafioti ,sustinuti de mass-media - sub conducerea inteleapta a tovarasului

La 2007-03-23 02:56:47, Doro a scris:

> O banda de mafiori care seascundpeste tot in lume ,au banci conturi
> secrete si tot cele trebue si cred ca nu sunt departe de afganistani
> in privinta marseviei.Nu cred ca tara asta va scapa de securisti si
> mafioti deoarece detin totul in prezent ,numai o revolta ai poate
> dobori.
>
presedinte Basescu (acel caruia nu i se gasesc dosarele de securitate).

gili
2007-03-23 15:05:51

Re: Mai incet cu propaganda tovarasi!

Si cum PCR iera a lui Pingelica ...

membru
2007-03-23 15:24:54

decret 363

Mai mult ca sigur ca in baza acestui decret si tov.Dan Voiculescu a fost recrutat dela ultimul loc de munca la Vitrocim. De aceea nu avea nevoie de angajament de colaborator.

alwis46
2007-03-23 15:25:05

Re: Ce sa spun, a inventat Pacepa apa calda si mersul pe jos, infatisand un serviciu secret banal

Ati auzit domnia voastra de Filaret Barbu ?
Are el scrisa o opereta.......

La 2007-03-23 05:29:45, Raquel a scris:

> ca si cand ar fi fost singurul din lume !
> Asa procedeaza toate tarile din lume cu serviciile lor secrete, nu-i
> nici o noutate, doar ca dl.Pacepa ne considera niste provinciali sau
> un popor aflat la marginea lumii civilizate, ca sa ne vanda asemenea
> castraveti drept senzational !
> Si ce voia dl. Pacepa sa faca dupa revolutie acesti oameni, alesi
> dintre cei mai inteligenti romani, sa se angajeze la salubritatea dlui
> Prigoana ?! Bineinteles ca au intrat in afaceri, ca doar toata lumea
> trebuie sa traiasca, inclusiv militarii. Ar fi vrut sa se faca
> bugetari si sa starneasca iar furia civililor ca mananca banii
> bugetului ?!
> Daca insa preaiubitul a fost si el unul dintre acesti acoperiti, SAU
> MAI ESTE, ar insemna insa sa ne luam adio pe vecie de la dorinta de
> a-i vedea dosarele de securitate, dar eu cred cu toata taria ca PANA
> LA URMA, CINEVA VA VORBI !!
>

ionion
2007-03-23 17:03:27

Da nu stiu ce ziar scrisese ca Pacepa a fost injughiat de o amanta din Tombuctu

ca nu i-a dat cerceii promisi de la familia Brancoveanu .
De ce bai Pacepa nu i-ai dat cerceii brancovenestilor odata ce i-ai promis.
Vezi cum esti_ ea ti-a dat si tu ...tot balcanic ....

Rollo
2007-03-23 17:04:21

Da ne lasi?

Acum ca nu ma e nici un pericol dl Pacepa ne to aghesmuieste cu " epistole " din balogul sau de maxima siguranta"
Multumim frumos dar dupa lupta multi viteji se arata.
Nu stiu cat ne e de util atat timp cant nu stim de a cui parte e si de ce o asa intarziere.
Cred ca astfel de infromatii ar fi fost binevenite in anii 90 cand se putea face curatenie acum, sunt utile ca a cincea roata la caruta. INformatii expirate ....
Daca sunt informatii serioase despre structurile ACTUALE CAMUFLATE A SECURITATII de ce nu se scot la rampa? sau.....

ionion
2007-03-23 17:13:22

Consiliul Securitatii Statului nu va permite tovarashe membru

sa va atingeti de tovarasul Voiculescu.
Tovarasul Voiculescu a fost si este un bun membru al organizatiei noastre a Securitatii Statului a Republicii Socialiste Romania si cu abnegatie mareste
volumul de incasari ale contului celui mai devotat fiu al clasei numai muncitoare si numai a taranimii muncitoare, al prea respectatului fiu Nicolae Ceausescu.
Sa stiti ca atunci cand a fost asasinat de Ion Iliescu la Targoviste cu limba de moarte tovarasul Nicolae Ceausescu a declarat : banii mei ii las tovarasului Voiculescu. A auzit si Badea care a descarcat automatul in capul tovarasei Elena Ceausescu de s-a murdarit de la dansa.

Adrian v.D.
2007-03-23 19:00:43

Si in fond,pe cine deranjeaza dezvaluirile lui Pacepa?

Sa spuna totul,ce mai are de pierdut?Istoria va consemna in intregime regimurile comuniste,criminale si ilegale.Si copiii de primara vor invata prin ce au trecut parintii si bunicii lor.(cand vor iesi la pensie toti profesorii comunisti si ciripitori...)
Dar va dati seama ce monstri pot fi cei care inca mai regreta sistemul(sistemul care a fost criminal,indiferent cum am intoarce-o)....si cei care au profitat...si cei care s-au imbogatit dupa 1989,din aceeasi cauza.
Nu vorbesc de cei care au avut mereu de pierdut....

Adrian

Alex2003
2007-03-23 19:21:24

Oh, acuma stiu de ce....

Oh, acuma stiu de ce, de fiecare data cind urinam linga gard, se facea o gaura mare.....

Ratacitul
2007-03-23 22:11:26

"deranjeaza dezvaluirile lui Pacepa"? / Or fi, pentru tine...

Mai Aditza von (stii tu mai departe), ai asa un umor al tau cateodata. Pacat ca nu-ti dai seama! Asta privind titlul.

Privind postarea: lacramatia obisnuita, plina de ura si neputinta.


La 2007-03-23 19:00:43, Adrian v.D. a scris:

> Sa spuna totul,ce mai are de pierdut?Istoria va consemna in intregime
> regimurile comuniste,criminale si ilegale.Si copiii de primara vor
> invata prin ce au trecut parintii si bunicii lor.(cand vor iesi la
> pensie toti profesorii comunisti si ciripitori...)
> Dar va dati seama ce monstri pot fi cei care inca mai regreta
> sistemul(sistemul care a fost criminal,indiferent cum am
> intoarce-o)....si cei care au profitat...si cei care s-au imbogatit
> dupa 1989,din aceeasi cauza.
> Nu vorbesc de cei care au avut mereu de pierdut....
>
> Adrian
>

Nababul123
2007-03-26 02:16:21

Modelul polonez

Securistii rusilor demascati, cei ai americanilor facuti presedinti si prim-ministri :-)
Aproiape ca-n Romania, asa ca suntem pe drumul cel bun, ce va vaitatzi ?......

cosor ion
2007-03-26 04:46:07

povesti

daca credeti ca o lege a lustratiei va fi votata de actualul parlament.legea trebuia impusa inca din 90 daca n-ar fi fost acel politruc cu zimbetul sau care a sedus prostimea care-l asteptau cu trandafiri ca pe un eliberator.cineva spunea ca o lege mai blinda decit a lustratiei,ANI,se sbate in parlamentul nostru mioritic,intre viata si moarte si sigur va fi lasata sa moara,dar atunci cum puteti concepe o lege a lustratiei ca-n Polonia?

Aladin
2007-03-26 05:06:50

Ba sa fie eliminati toti !!

Si de la posedarea de mari proprietati.
Dece, tocmai ei ,care ca comunisti, au militat pentru proprietatea comuna asupra mijloacelor de productie ,ei sa detina in mod fraudulos aceste surse de bogatie ? Ei nu fac decat sa perfecteze jaful inceput la 11 iunie 1948 preluand proprietatile existente in numele unei doctrine abuzive ca apoi tot ei sa si le insuseasca prin tertipuri mafiotice de comunisti nerusinati nepedepsiti.
Dece veniti cu propuneri RUSINOASE de iertare a acestor jefuitori care nu au nici o alta calificare ?

Polina
2007-03-26 09:25:19

Polina
2007-03-26 09:27:35

Re: povesti

CHIORU
2007-03-26 10:38:25

fostii securisti vorbesc despre "drepturile constitutionale" ?????????....

fostii securisti vorbesc despre drepturile constitutionale si cetatenesti ??...
e incredibil.
fostii asasini, fostii criminali, fostii tortionari, fostii jefuitori de emigranti, fostii nomenclaturisti...
repet : romania nu va fi libera fara asanarea tarii de fosti securisti si fosti nomenclaturisti.
nici in locuri de munca particulare sa nu fie primiti - asa cum si ei aruncau oameni la caini si tineau oameni nevinovati sa moara de foame ani de a randul sau ii trimiteau sa salahoreasca la "munca de jos".
sa nu fie uitate nici caiafele securiste care s au carabanit in occident si fac pe mironositele - nici usturoi n au mancat si nici gura nu le miroase... - sa fie deconspirati - sa stie tot romanul din exil cati securisti se fataie prin preajma lui...
traiasca lustratia !!
condamnarea comunismului nu e suficienta - trebuie luate actiuni concrete contra fostelor jigodii comuniste / securiste / nomenclaturiste.

the
2007-03-26 13:13:19

Dupa modelul polonez ...

Model romanesc nu se poate pentru ca sa existe ?
Sa n-avem si noi falitzii nostri ???

Holospin
2007-03-26 14:18:38

Si cu fostii activisti de partid cu Stefan Gheoghiu ce facem ne facem ca nu-i vedem ?

Nu ar fi corect sa marginalizam fostii securisti care au facut politie politica si pe sefii lor nomenclaturistii ,jigodiile comuniste cu academia comunista Stefan Gheorghiu, sa-i lasam sa ne conduca in continuare ?stiti cati din acestia ne mai conduc ?ne sunt primari ,consilieri, directori generali, senatori si deputati .Atunci am putea spune cu adevarat ca comunismul este condamnat si scos in afara legii cand in Romania nomenclatura securisto-comunista nu va mai avea dreptul la functii de conducere si academia Stefan Gheorghiu scoasa in afara legii si neechivalata.

MardukTiamat
2007-03-26 16:29:41

Re: Dupa modelul polonez ...

the
2007-03-26 20:39:32

Re: Dupa modelul polonez ...

spaiu'
2007-03-26 21:16:46

Interesante reactii.

se observa cu claritate:
-Teama de o reforma reala a PD
-reactia PSD de a transforma o astfel de lege in ceva inoperabil, in cea mai buna traditie politicii practicate de aceasta gashca.
-Reminiscentele comuniste ale PNL
-Si faptul ca singurul sustinator al acestei legi e un tip ce nu si-a gasit nicicum locul in partidele/aliantele prin care a trecut.

Semnificativ, nu credeti?

spaiu'
2007-03-26 21:20:24

Re: fostii securisti vorbesc despre "drepturile constitutionale" ?????????....

La 2007-03-26 10:38:25, CHIORU a scris:

> fostii securisti vorbesc despre drepturile constitutionale si
> cetatenesti ??...
> e incredibil.
> fostii asasini, fostii criminali, fostii tortionari, fostii jefuitori
> de emigranti, fostii nomenclaturisti...
> repet : romania nu va fi libera fara asanarea tarii de fosti securisti
> si fosti nomenclaturisti.
> nici in locuri de munca particulare sa nu fie primiti - asa cum si ei
> aruncau oameni la caini si tineau oameni nevinovati sa moara de foame
> ani de a randul sau ii trimiteau sa salahoreasca la "munca de jos".
> sa nu fie uitate nici caiafele securiste care s au carabanit in
> occident si fac pe mironositele - nici usturoi n au mancat si nici
> gura nu le miroase... - sa fie deconspirati - sa stie tot romanul din
> exil cati securisti se fataie prin preajma lui...
> traiasca lustratia !!
> condamnarea comunismului nu e suficienta - trebuie luate actiuni
> concrete contra fostelor jigodii comuniste / securiste /
> nomenclaturiste.
>

Numai, scuze, orbii n-au vazut rezultatele dezastruoase ale actiunii acestor indivizi, in special in perioada postdecembrista. Problema e: ce facem? acceptam toate crimele si furturile acestora, care au transformat Romania intr-o tara de nomazi, sau condamnam aceste lucruri? Nu cred ca exista nuante de gri in ceea ce priveste condamnarea la desfiintare a unei natii!

spaiu'
2007-03-26 21:21:23

Re: Si cu fostii activisti de partid cu Stefan Gheoghiu ce facem ne facem ca nu-i vedem ?

La 2007-03-26 14:18:38, Holospin a scris:

> Nu ar fi corect sa marginalizam fostii securisti care au facut politie
> politica si pe sefii lor nomenclaturistii ,jigodiile comuniste cu
> academia comunista Stefan Gheorghiu, sa-i lasam sa ne conduca in
> continuare ?stiti cati din acestia ne mai conduc ?ne sunt primari
> ,consilieri, directori generali, senatori si deputati .Atunci am putea
> spune cu adevarat ca comunismul este condamnat si scos in afara legii
> cand in Romania nomenclatura securisto-comunista nu va mai avea
> dreptul la functii de conducere si academia Stefan Gheorghiu scoasa in
> afara legii si neechivalata.
>
Subscriu! deschidem o petitie la UE in acest domeniu?

CHIORU
2007-03-28 14:26:03

imi pare rau spaiule dar n am inteles raspunsul tau.

La 2007-03-26 21:20:24, spaiu' a scris:

> La 2007-03-26 10:38:25, CHIORU a scris:
>
> > fostii securisti vorbesc despre drepturile constitutionale si
> > cetatenesti ??...
> > e incredibil.
> > fostii asasini, fostii criminali, fostii tortionari, fostii jefuitori
> > de emigranti, fostii nomenclaturisti...
ce zic eu e simplu : nu condamnarea natiei ci condamnarea la puscarie si deconspirarea calailor din anii "lumina" - nu e vorba de milioane de oameni ci de cateva zeci de mii - la o tara cu 23 de milioane de cetateni - cateva zeci de mii de ticalosi dati pe fata si aruncati in puscarie nu e nici pe departe sfarsitul natiunii ci salvarea ei morala plus o mica revansa pt milioanele de victime si familiile lor nu mai putin chinuite.

> > repet : romania nu va fi libera fara asanarea tarii de fosti securisti
> > si fosti nomenclaturisti.
> > nici in locuri de munca particulare sa nu fie primiti - asa cum si ei
> > aruncau oameni la caini si tineau oameni nevinovati sa moara de foame
> > ani de a randul sau ii trimiteau sa salahoreasca la "munca de jos".
> > sa nu fie uitate nici caiafele securiste care s au carabanit in
> > occident si fac pe mironositele - nici usturoi n au mancat si nici
> > gura nu le miroase... - sa fie deconspirati - sa stie tot romanul din
> > exil cati securisti se fataie prin preajma lui...
> > traiasca lustratia !!
> > condamnarea comunismului nu e suficienta - trebuie luate actiuni
> > concrete contra fostelor jigodii comuniste / securiste /
> > nomenclaturiste.
> >
>
> Numai, scuze, orbii n-au vazut rezultatele dezastruoase ale actiunii
> acestor indivizi, in special in perioada postdecembrista. Problema e:
> ce facem? acceptam toate crimele si furturile acestora, care au
> transformat Romania intr-o tara de nomazi, sau condamnam aceste
> lucruri? Nu cred ca exista nuante de gri in ceea ce priveste
> condamnarea la desfiintare a unei natii!
>

geek-a-contra
2007-03-28 16:49:41

da' pe pacepa....

...cine il lustreaza? ca si el a facut politie politica. ba chiar a fost si un fel de sefulet pe acolo.....

cosor ion
2007-03-29 02:19:54

legea lustratiei

ar fi necesara chiar sub forma propusa de Gusa si daca parlamentul nostru tot taraganeaza,atunci se impune un referendum.in caz de vot pozitiv cei vizati trebuie sa paraseasca posturile intr-o luna.bine ca s-a eliminat termenul de politie politica,dar vreau sa ramina cel de turnator,colaborator este impropiu,pentru ca fiecare turnator a beneficiat de un avantaj cit de mic,facind rau altuia.raul nu poate fi cuantificat

teddy bear
2007-03-29 10:05:09

O PROPUNERE

Domnilor de la "ZIUA",am si eu o nedumerire:acum cand suntem in NATO,UE si sub alte zodii protectoare de ce nu vine d-nul Pacepa sa -l vada romanii(fie si numai la TV) pe cel mai mare sef de securitate in viata care sustine ca a erodat comunismul din interior ?Se mai teme de cineva?De cine?Exista legenda ca acest domn ar fi mort inca din anul 2000...Nu credeti ca am dreptate?

mik
2007-03-29 11:33:13

lustratie

cred ca nu e vorba de o nouo dosariada. corect ar fi ca cei ce au avut functii in PCR , securitate, invatamant politic,SIE etc. sa nu mai faca politica ,si sa nu mai poata fi functionar public. Ajunge cat au supt si nu ne intereseaza experienta lor de mafioti.

Sorin D
2007-03-29 12:10:21

ce aberatie : servicile lor - manastire de maici, ale noastre - club de satanici.stupid. toate sunt

la fel

Pettrusu
2007-03-29 15:15:55

"Jecmanirea emigrantilor" Pettrusu > Google > search = Proba si adevar

Costescu
2007-03-29 16:26:33

Denuntarea securistilor!

Denuntarea securistilor trebuie facuta sistematic si cu toata convingerea.
Basescu nu se va mentine la putere daca va continua sa amine judecarea lui Iliescu.
In prezent guverneaza sub amenintarea securistilor care faceau parte din guvernul Iliescu.Toti se cunosc si se apara pina cind interesele le sint afectate.
Fara condamnarea lui Iliescu si a capilor loviturii de stat din dec.89, legea lustratiei nu va fi niciodata aplicabila.PSD-ul prepara revenirea la putere deci, trebuie lovit cu curaj si demascati toti acesti criminali care au distrus tara , in frunte cu Iliescu!
Pina si in Rwanda sint judecati si pedepsiti autorii genocidului, numai in tarile foste comuniste nu se fac procese ca si cind nu s-ar fi intimplat nimic in cele doua generatii de teroare comunista.
Apoi, nu uitati ca Romania este singura tara fosta socialista care s-a "bucurat" de faima de a ucide peste o mie de persoane in dec.89, pentru a face credibila "Revolutia".
Nu se cunosc inca cei care au ordonat acest masacru, nu se cunosc inca cei care au condus mineriadele?!?!
Nu va veni nimeni din afara sa faca ordine!
Desteapta-te romane!


     Pagina  din 3      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 DEMERSUL PACEPA (9478 afisari)
 Comisia Europeana face praf taxa de prima inmatriculare (4443 afisari)
 Viitorul Partid Democrat (4367 afisari)
 Noul Guvern (4212 afisari)
 Amor ghebos (1837 afisari)
 Alianta DA mai supravietuieste o zi (235 afisari)
 Penalizare din salariu pentru fuga lui Hayssam (151 afisari)
 CSAT cu scantei (113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02245 sec.