Ziua Logo
  Nr. 3878 de marti, 13 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-03-13
moroianu (...@k.ro, IP: 89.122.219...)
2007-03-13 09:15
Ar trebui vazut daca nu cumva amanarea a fost hotarata dupa consultari sau chiar la sugestia


... Comisiei de la Bruxelles, ceea ce in plan diplomatic si al credibilitatii externe ar insemna un avantaj major pentru premier in raport cu presedintele, compensand cu mult eventualele efecte negative pe plan intern. (Fara a mai socoti faptul, relevat de Sobru, ca romanii nu sunt deloc interesati de alegerile europene.)

Arogantu' (...@k.ro, IP: 82.76.6...)
2007-03-13 12:15
Re: Ar trebui vazut daca nu cumva amanarea a fost hotarata dupa consultari sau chiar la sugestia

Moro - tine, totusi, seama de un mic amanunt: formal - EU nu se poate amesteca in procesul electoral din statele membre (a propos - m-a ametit ieri cineva ca alegerile euro-parlamentarilor romani tin de politica externa).
Chiar daca s-a discutat asa ceva - nici pomeneala sa fie povestit ! iN ORICE CAZ - NU PREA DEVREME ...

PS Sa nu confundam pozitiile partizane (normale) ale diverselor grupuri politice din Parlamentul European cu atitudinea EU !
(Asta - ca masura de precautie).

La 2007-03-13 09:15:27, moroianu a scris:

>
> ... Comisiei de la Bruxelles, ceea ce in plan diplomatic si al
> credibilitatii externe ar insemna un avantaj major pentru premier in
> raport cu presedintele, compensand cu mult eventualele efecte
> negative pe plan intern. (Fara a mai socoti faptul, relevat de Sobru,
> ca romanii nu sunt deloc interesati de alegerile europene.)
>

Pacuraras din Valea Ciorii (...@yahoo.com, IP: 85.120.2...)
2007-03-13 17:27
Dulce et decorum est pro patria, Mori...

Moroianu, iata ca va regasesc pe baricade, aparand cu ardoare cauza Rusiei..Un raspuns cu intarziere si cateva consideratii, iata..

La 2007-03-11 22:21:26, moroianu a scris:
>1. Ati denaturat complet sensul remarcei cu privire la contrastul >dintre cota in continua scadere a lui Eminescu si cea in crestere >constanta a lui Eliade.
>Problema nu era de a-i compara pe cei doi (ar fi rizibil si prostesc) ci >de a sublinia caracterul simptomatic PENTRU MOMENTUL PE CARE-L >TRAIM al preferintei marcate pentru unul, insotite de indiferentza >sau hipercriticismul la adresa celuilalt.

Nu am denaturat nimic..Am perceput doar o incercare, la fel de simptomatica pt. vremurile pe care le traim, de a antagoniza doua personalitati distincte ale culturii romane...In subconstientul cetitoriului se impune ideea ca Eliade ar fi vinovat de scaderea cotei lui Eminescu..De aici va rezulta un comportament de suporter si reflexul de a-l desconsidera pe Eliade pt. a contrabalansa si a-l inalta chipurile pe Eminescu..

>2. Povestea cu bordelurile nu punea in evidentza imoralitatea lui Cioran, ci doar o fanfaronada senila de prost gust - si era menita sa modereze entuziasmul fara nici o limita al unei admiratoare neconditionate.

Despre entuziasm, o tzara mai incolo..

>3. Binecunoscuta scrisoare a lui Strahov este desigur un document >destul de compromitator, dar nu pentru Dostoievski, ci pentru >inconstientul maladiv al autorului ei. Faptul ca o luati drept "argent >comptant"....

Am gasit reprodusa scrisoarea aceasta intr-o carte a lui Lev Sestov, pe care v-o recomand..Se numeste ''Revelatiile mortii''..Lev Sestov care numai un detractor al lui Dostoievski sau Tolstoi nu poate fi numit, o trateaza de corecta si dezvolta pe marginea ei..

>si dupa ce puneti anumite jaloane ale unei extinderi a procesului si >asupra lui Tolstoi va consolati cu ideea "Cartile lor raman" >dovedeste o ciudata orbire cu privire la unitatea "transcendentala" >dintre etic si artistic in opera celor doi titani.

Despre extinderea procesului asupra lui Tolstoi: daca doriti imi voi gasi intr-un fel sau altul timpul pe care nu-l am si am sa va povestesc si sa transcriu cu citatele de rigoare despre cum si-a agonisit Tolstoi mosia prostind neghiobii de mujici, si despre cum si cu cat cinism isi nota strategiile de a-i insela pe nenorociti pt. a-i spolia...

>Dar romanii sunt formati la scoala lovinesciana a "autonomiei >esteticului"

Mda..Romanii, in integrum..Iarasi o aplicare a para-inductiei..Poate ca ii supraapreciati pe romani..
Sau poate va referiti la profesiunea de credinta a lui Lovinescu exprimata intr-o perioada cand o nebunie ciudata cuprindea multimile ca si pe elite, raspandind credinta ca pentru a putea construi ceva nou trebuie sa se faca tabula rasa din tot ce se construise pana atunci..
Tabula rasa s-a facut ceva mai tarziu cu asupra de masura, adeverindu-se zicala ''Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea implini''..

Profesiunea de credinta exprimata atunci de Lovinescu, iat-o:
''Generatiile se succed sfasiindu-se.Statuele unora se inalta din sfarimiturile statuelor altora.O pornire salbateca ne impinge sa distrugem pe inaintasi pentru a ne face loc sub soare.Noi suntem insa la mijloc, intre batrani si tineri.Si daca, dintr-un simt de relativitate istorica, avem tot respectul pentru inaintasi, datoram in acelasi timp dragoste si incurajare si celor ce se ridica in urma noastra''.

Daca e vorba despre aceste vorbe de o stranie actualitate, atunci da, numiti-ma si pe mine lovinescian..

>si nu vor intelege niciodata exclamatzia abatelui Galiani: "La vertu >est un enthousiasme!"

Da..In invatatura ortodoxa se vorbeste si despre pacatul sau caderea de-a dreapta, asa cum exista si cadere de-a stanga..
Caderea de-a dreapta ar fi entuziasmul exagerat, caderea in pacatul trufiei prin proslavirea propriei virtuti..

Mai bag de seama ca relatia batelui Galiani nu e comutativa..Entuziasmul pur si simplu nu e o virtute per se..
Iar daca ar fi sa fie o functie de virtute cu valori in entuziasm, dat fiind ca exista entuziasm care nu este provocat de vreo virtute, functia respectiva n-ar fi surjectiva..
Ar fi poate injectiva, daca pt oricare 2 oameni acelasi entuziasm ar implica virtuti egale..Dar mai degraba nu e asa..Io cred ca exista cel putin 2 oameni care au un entuziasm egal dar virtuti diferite...

Si sa va mai citez ce zicea odata V. Alecsandri intr-o scriere ce se cheama ''Nicolae Balcesu in Moldova'':
''In anii dintai, adica de la 1839 si pana la 1845, francezii si nemtii formau doua partide rivale, cercand fiecare a lua pasul in societate si a face sa predomine ideile terilor in care-si primira educatia''

Francezii si nemtii numiti asa de Alecsandri erau bun-inteles, romani..
Sub acest semn a stat crearea statului roman: model german sau francez? Asta dupa incercarile anterioare de creare a unei gubernii rusesti..
Sub acest semn a stat si lupta politica intre ''rosii'' de educatiune franceza- cum erau numiti liberalii atunci- si intre conservatorii de educatiune germana, printre care se numara si Maiorescu si Eminescu..

In perioada interbelica s-a jucat acelasi joc...Sub amenintarea Imperiului de la rasarit, clasa politica s-a divizat dupa aproape aceleasi falii tectonice geostrategice pe care se construise initial statul roman..S-a ajuns pana acolo cu devotiunea politicienilor romani fata de puterile carora voiau sa le inchine fiecare dintre ei tara, incat jocul politic a devenit de suma nula..Adica l-ar fi jucat nu doar pana la eliminarea concreta a adversarului dar chiar si pana la ultimul roman..Si uneori l-au jucat..

Astazi, parerea mea este ca se manifesta aproape identic unele configuratii tectonice din perioada interbelica..
Astazi, ca si in perioada interbelica s-a ajuns in politica interna la un joc politic de suma nula...Si se deschid aceleasi falii geostrategice..Miza acestui joc eu cred ca este orientarea viitoare a Romaniei..

Iar eu cred ca dincolo de obisnuita bataie romaneasca - nu cu frisca ci cu kkt - se joaca la suma nula obedientele in viitoarele conflicte..Adica cine va manevra miscarile cotite ale calului numit Romania..
Eu cred ca batalia actuala se da intre cei ce vor sa inchine tara Europei in alianta cu cei ce vor sa o inchine Rusiei pe de o parte si intre cei ce vor sa o inchine Americii, pe de alta parte..

Io sunt pentru a juca atat cartea americana cat si pe cea europeana, dar nu intr-un joc de suma nula.. Daca ar fi vorba despre aliante reciproc avantajoase, ar fi OK.Dar nu e vorba despre asa ceva..Este vorba ca cei ce joaca jocul politic intern in oglinda jocului politic extern, il joaca fara rest... Pana la distrugerea adversarului..Pana la ultimul roman..
E o chestiune clasica romaneasca: o afacere intre patrioti..

Pentru ca tuturor celor ce joaca fara rest, la suma nula, - chiar si dumneavoastra daca doriti, domnule Moroianu- eu le acord prezumtia de patriotism si cu autoritatea mea de Valea Ciorii, le acord titlul de PATRIOTI DE SUMA NULA....

moroianu (...@k.ro, IP: 89.122.223...)
2007-03-13 18:25
Re: Ar trebui vazut...


Evident ca EU nu se poate amesteca FORMAL in chestiunile interne (in particular in procesul electoral) din tarile membre. Dar reprezentantii Comisiei Europene isi pot exprima NEOFICIAL anumite preferinte si opinii. Ipoteza mea era ca Tariceanu ar fi avut intelepciunea sa se consulte cu ei - este oricum de notorietate faptul ca Bruxelles-ul il considera mai "european" si deci mai de incredere decat pe Basescu, lucru care isi poate avea la un moment dat importanta lui.
In orice caz, Uniunea nu cred sa poata ramane pe termen nedefinit indiferenta fata de circul politic de la Bucuresti - chiar daca reactiile ei fac parte din jocul desfasurat in spatele usilor inchise.

La 2007-03-13 12:15:02, Arogantu' a scris:

> Moro - tine, totusi, seama de un mic amanunt: formal - EU nu se poate
> amesteca in procesul electoral din statele membre (a propos - m-a
> ametit ieri cineva ca alegerile euro-parlamentarilor romani tin de
> politica externa).
> Chiar daca s-a discutat asa ceva - nici pomeneala sa fie povestit ! iN
> ORICE CAZ - NU PREA DEVREME ...
>
> PS Sa nu confundam pozitiile partizane (normale) ale diverselor
> grupuri politice din Parlamentul European cu atitudinea EU !
> (Asta - ca masura de precautie).
>
> La 2007-03-13 09:15:27, moroianu a scris:
>
> >
> > ... Comisiei de la Bruxelles, ceea ce in plan diplomatic si al
> > credibilitatii externe ar insemna un avantaj major pentru premier in
> > raport cu presedintele, compensand cu mult eventualele efecte
> > negative pe plan intern. (Fara a mai socoti faptul, relevat de Sobru,
> > ca romanii nu sunt deloc interesati de alegerile europene.)
> >
>
>

Arogantu' (...@k.ro, IP: 82.78.83...)
2007-03-13 19:06
Re: Ar trebui vazut... - Gresit !

Tocmai COMISIA EUROPEANA (si comisarii) au interdictie formala de a se amesteca !
Am inteles ipoteza ta - dar eventualele discutii nu se puteau purta decit IN PRIVATE !

Cu seful ALDE - lucrurile stau altfel: acesta nu face parte din Executivul comunitar (Comisia Europeana) si poate sa-si exprime orice opinie, inclusiv sprijin pentru liberalii din Romania de exemplu.

La 2007-03-13 18:25:49, moroianu a scris:

>
> Evident ca EU nu se poate amesteca FORMAL in chestiunile
> interne (in particular in procesul electoral) din tarile membre. Dar
> reprezentantii Comisiei Europene isi pot exprima NEOFICIAL anumite
> preferinte si opinii. Ipoteza mea era ca Tariceanu ar fi avut
> intelepciunea sa se consulte cu ei - este oricum de notorietate faptul
> ca Bruxelles-ul il considera mai "european" si deci mai de incredere
> decat pe Basescu, lucru care isi poate avea la un moment dat
> importanta lui.
> In orice caz, Uniunea nu cred sa poata ramane pe termen
> nedefinit indiferenta fata de circul politic de la Bucuresti - chiar
> daca reactiile ei fac parte din jocul desfasurat in spatele usilor
> inchise.
>
> La 2007-03-13 12:15:02, Arogantu' a scris:
>
> > Moro - tine, totusi, seama de un mic amanunt: formal - EU nu se poate
> > amesteca in procesul electoral din statele membre (a propos - m-a
> > ametit ieri cineva ca alegerile euro-parlamentarilor romani tin de
> > politica externa).
> > Chiar daca s-a discutat asa ceva - nici pomeneala sa fie povestit ! iN
> > ORICE CAZ - NU PREA DEVREME ...
> >
> > PS Sa nu confundam pozitiile partizane (normale) ale diverselor
> > grupuri politice din Parlamentul European cu atitudinea EU !
> > (Asta - ca masura de precautie).
> >
> > La 2007-03-13 09:15:27, moroianu a scris:
> >
> > >
> > > ... Comisiei de la Bruxelles, ceea ce in plan diplomatic si al
> > > credibilitatii externe ar insemna un avantaj major pentru premier in
> > > raport cu presedintele, compensand cu mult eventualele efecte
> > > negative pe plan intern. (Fara a mai socoti faptul, relevat de Sobru,
> > > ca romanii nu sunt deloc interesati de alegerile europene.)
> > >
> >
> >
>
>

moroianu (...@k.ro, IP: 89.123.18...)
2007-03-13 21:41
Re: Vedi Napoli, poi Mori


Stimate Pacuraras,
Hai sa lasam "baricadele", care se potrivesc ca nuca-n perete cu spiritul discutiei noastre!
Sincer sa fiu, nu cred ca n-ati inteles ce vroiam sa spun cu constatarea coexistentei (in constiinta intelectuala contemporana) a indiferentei ostentative fata de Eminescu cu admiratia naiva si un pic snoaba pentru "personajul" Eliade (a carui cariera de succes fascineaza mult mai mult decat "autorul" cu acelasi nume, pe care sunt convins ca prea putini il citesc). Era pur si simplu "o parere superficiala a unui om superficial", referitoare la caracterul SIMPTOMATIC al diferentei de tratament acordate celor doi (contestare brutala si superioritate "programata" fata de unul, timiditate si adulatie scolareasca fata de altul). Si atunci, de ce va obstinati sa-mi atribuiti intentia "de a antagoniza doua personalitati distincte ale culturii romane", "comportament de suporter" scl? Mi se pare pur si simplu un dialog de surzi...

Faptul ca Sestov trateaza de "corecta" scrisoarea lui Strahov mie nu-mi spune nimic, fiind vorba de un autor (declamator si repetitiv pentru gustul meu)care numai obiectiv sau echilibrat nu poate fi numit. (De unde si imensa lui popularitate in Romania interbelica, in care numele unor Soloviov sau Viaceslav Ivanov era practic necunoscute.) Sunteti liber sa-i impartasiti si difuzati opiniile deformate si deformatoare despre Dostoievski si Tolstoi (in treacat fie zis, chestia cu spolierea mujicilor, daca o fi existat cu adevarat, pare un episod de tinerete, fara legatura cu evolutia ulterioara a autorului
"Confesiunii" si al atator scrieri de cautare si marturisire). Ceea ce va pot oferi in schimb este raspunsul lui Tolstoi la faimoasa scrisoare, care are o tonalitate foarte diferita de cea a bietului Strahov.

Am indraznit sa afirm ca romanii nu pot intelege fraza lui Galiani fiindca stiu cat de greu le vine sa interpreteze etica altfel decat ca pe o colectii de interdictii si de predici "moralizatoare"; arabescurile pe care le-ati desenat pe acest subiect nu par sa ma contrazica...

In sfarsit, apropo de "orientarea viitoare a Romaniei" imi scrieti

"Io sunt pentru a juca atat cartea americana cat si pe cea europeana, dar nu intr-un joc de suma nula".

Nu prea inteleg nuanta suplimentara pe care o introduceti cu ultima parte a "programului", in schimb cea dintai pare sa contina optiunea ireversibila pentru clasicul "joc la doua capete", aceasta eterna specialitate nationala. In cazul in speta, pare foarte dificil de pus in practica, partenerii respectivi nefiind nici ei niste copii, iar Romania insasi facand teoretic parte din Europa pe care ar urma s-o joace pe degete.

PS Iata fragmentul din raspunsul lui Tolstoi catre Strahov, legat de
"dezvaluirile" cu privire la Dostoievski:

"5 decembrie 1883, Moscova
Draga Nikolai Nikolaievici!
................................................................
Scrisoarea d-tale mi-a lasat o impresie foarte trista, mi-a adus o dezamagire.
Dar te inteleg pe deplin si, din pacate, APROAPE te cred. [s.m.] Mi se pare ca ai fost victima atitudinii false, mincinoase fata de Dostoievski - a exagerarii, nu de catre d-ta, ci de catre totzi, a importantzei lui, si a unei exagerari dupa un shablon, a transformarii in sfant si proroc, - a unui om care a murit in cel mai arzator proces al luptei launtrice dintre bine si rau. El e emotionant, interesant, dar e cu neputinta sa faci un monument si un invatzator al generatiilor ce vor urma dintr-un om care nu e el insusi decat "lupta". Din cartea d-tale am aflat pentru prima data toata dimensiunea inteligentei lui. Era extraordinar de destept si de autentic. Dar de parut, tot imi pare rau ca nu l-am cunoscut."

Asadar, Tolstoi ii explica extrem de delicat lui Strahov ca exagerarea intr-un anumit sens l-a dus in scrisoarea "demascatoare" la o exagerare de semn contrar, ca toate astea l-au intristat si l-au dezamagit si ca in concluzie, chiar daca "aproape il crede", tot ii pare rau ca nu l-a cunoscut pe insul acela "rau si desfranat". Personal as pune ramasag ca, spre deosebire de Dvs si de Sestov, Tolstoi nu s-ar fi decis niciodata sa citeze in extenso pasajele respective din Strahov...

moroianu (...@k.ro, IP: 89.123.18...)
2007-03-13 21:48
Re: Poti sa-mi redai textul exact al interdictiei?

La 2007-03-13 19:06:57, Arogantu' a scris:

> Tocmai COMISIA EUROPEANA (si comisarii) au interdictie formala de a se
> amesteca !
> Am inteles ipoteza ta - dar eventualele discutii nu se puteau purta
> decit IN PRIVATE !
>
> Cu seful ALDE - lucrurile stau altfel: acesta nu face parte din
> Executivul comunitar (Comisia Europeana) si poate sa-si exprime orice
> opinie, inclusiv sprijin pentru liberalii din Romania de exemplu.
>
> La 2007-03-13 18:25:49, moroianu a scris:
>
> >
> > Evident ca EU nu se poate amesteca FORMAL in chestiunile
> > interne (in particular in procesul electoral) din tarile membre. Dar
> > reprezentantii Comisiei Europene isi pot exprima NEOFICIAL anumite
> > preferinte si opinii. Ipoteza mea era ca Tariceanu ar fi avut
> > intelepciunea sa se consulte cu ei - este oricum de notorietate faptul
> > ca Bruxelles-ul il considera mai "european" si deci mai de incredere
> > decat pe Basescu, lucru care isi poate avea la un moment dat
> > importanta lui.
> > In orice caz, Uniunea nu cred sa poata ramane pe termen
> > nedefinit indiferenta fata de circul politic de la Bucuresti - chiar
> > daca reactiile ei fac parte din jocul desfasurat in spatele usilor
> > inchise.
> >
> > La 2007-03-13 12:15:02, Arogantu' a scris:
> >
> > > Moro - tine, totusi, seama de un mic amanunt: formal - EU nu se poate
> > > amesteca in procesul electoral din statele membre (a propos - m-a
> > > ametit ieri cineva ca alegerile euro-parlamentarilor romani tin de
> > > politica externa).
> > > Chiar daca s-a discutat asa ceva - nici pomeneala sa fie povestit ! iN
> > > ORICE CAZ - NU PREA DEVREME ...
> > >
> > > PS Sa nu confundam pozitiile partizane (normale) ale diverselor
> > > grupuri politice din Parlamentul European cu atitudinea EU !
> > > (Asta - ca masura de precautie).
> > >
> > > La 2007-03-13 09:15:27, moroianu a scris:
> > >
> > > >
> > > > ... Comisiei de la Bruxelles, ceea ce in plan diplomatic si al
> > > > credibilitatii externe ar insemna un avantaj major pentru premier in
> > > > raport cu presedintele, compensand cu mult eventualele efecte
> > > > negative pe plan intern. (Fara a mai socoti faptul, relevat de Sobru,
> > > > ca romanii nu sunt deloc interesati de alegerile europene.)
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

Arogantu' (...@k.ro, IP: 82.78.83...)
2007-03-13 22:46
Re: Poti sa-mi redai textul exact al interdictiei? - NU ! Si nici nu e nevoie ...

Nu ti-am cerut niciodata sa ma crezi pe cuvint si nici acum n-o fac !
Dar ai raspunsul daca urmaresti o emisiune foarte tare: "Sinteza zilei" de azi, la Antena3.
Daca vei regreta ca ai urmarit-o - te rog sa mi-o spui. Daca nu vei regreta - nu mai am nevoie de alte comentarii.

PS Din cite am vazut - Valerian Stan este documentat pe domeniul "legislatie comunitara".

Sa ai o seara buna !

La 2007-03-13 21:48:32, moroianu a scris:

> La 2007-03-13 19:06:57, Arogantu' a scris:
>
> > Tocmai COMISIA EUROPEANA (si comisarii) au interdictie formala de a se
> > amesteca !
> > Am inteles ipoteza ta - dar eventualele discutii nu se puteau purta
> > decit IN PRIVATE !
> >
> > Cu seful ALDE - lucrurile stau altfel: acesta nu face parte din
> > Executivul comunitar (Comisia Europeana) si poate sa-si exprime orice
> > opinie, inclusiv sprijin pentru liberalii din Romania de exemplu.
> >
> > La 2007-03-13 18:25:49, moroianu a scris:
> >
> > >
> > > Evident ca EU nu se poate amesteca FORMAL in chestiunile
> > > interne (in particular in procesul electoral) din tarile membre. Dar
> > > reprezentantii Comisiei Europene isi pot exprima NEOFICIAL anumite
> > > preferinte si opinii. Ipoteza mea era ca Tariceanu ar fi avut
> > > intelepciunea sa se consulte cu ei - este oricum de notorietate faptul
> > > ca Bruxelles-ul il considera mai "european" si deci mai de incredere
> > > decat pe Basescu, lucru care isi poate avea la un moment dat
> > > importanta lui.
> > > In orice caz, Uniunea nu cred sa poata ramane pe termen
> > > nedefinit indiferenta fata de circul politic de la Bucuresti - chiar
> > > daca reactiile ei fac parte din jocul desfasurat in spatele usilor
> > > inchise.
> > >
> > > La 2007-03-13 12:15:02, Arogantu' a scris:
> > >
> > > > Moro - tine, totusi, seama de un mic amanunt: formal - EU nu se poate
> > > > amesteca in procesul electoral din statele membre (a propos - m-a
> > > > ametit ieri cineva ca alegerile euro-parlamentarilor romani tin de
> > > > politica externa).
> > > > Chiar daca s-a discutat asa ceva - nici pomeneala sa fie povestit ! iN
> > > > ORICE CAZ - NU PREA DEVREME ...
> > > >
> > > > PS Sa nu confundam pozitiile partizane (normale) ale diverselor
> > > > grupuri politice din Parlamentul European cu atitudinea EU !
> > > > (Asta - ca masura de precautie).
> > > >
> > > > La 2007-03-13 09:15:27, moroianu a scris:
> > > >
> > > > >
> > > > > ... Comisiei de la Bruxelles, ceea ce in plan diplomatic si al
> > > > > credibilitatii externe ar insemna un avantaj major pentru premier in
> > > > > raport cu presedintele, compensand cu mult eventualele efecte
> > > > > negative pe plan intern. (Fara a mai socoti faptul, relevat de Sobru,
> > > > > ca romanii nu sunt deloc interesati de alegerile europene.)
> > > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Blestemul castigatorilor la Loto (5278 afisari)
 Tariceanu, doi iepuri si-un calcul gresit (3376 afisari)
 Vulnerabila ANAF (3083 afisari)
 E timpul sa plece! (3002 afisari)
 O noua teapa imobiliara marca Dr. Moarte (2654 afisari)
 Atac la Basescu prin Curtea Constitutionala (416 afisari)
 Loteria vizelor pentru moldoveni (242 afisari)
 DNA verifica veniturile necuvenite incasate de sefii Loteriei Romane (95 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02418 sec.